Medjutim pri pokusaju instalacije Win7 x64 pojavljuje mi se BSOD (slika http://www.dodaj.rs/f/k/3p/4m3aFFTk/20121231151108.jpg). Sa AHCI sam promenio na IDE, pokusao sam ponovo, ali opet ista stvar. Menjao sam module RAM-a, probao sa jednim modulom, A1B1, A2B2, ali stalno isto.
Digao sam Win7 x64 na tom hardu pomocu drugog racunara bez problema, ali kada hard vratim u novu masinu krene da se dize do Windows is starting up, a onda se resetuje i tako u krug.
Ono sto me malo vise brine, je sto pri pokusaju da dignem Ubuntu 12.04 LTS izbacuje neke random teksture po ekranu, i samo se zaledi sve u nekom trenutku (bilo je vise trenutaka).
Ako iko ima ikakvu ideju, bio bih mu veoma zahvalan. Ja sumnjam da je problem negde u trouglo ploca-ram-hdd, ali ne znam sta da mu radim.
Hteo sam da kazem `neka ti sa srecom nov komp`, ali ne ide :) Meni se cini da ti nesto nisi ubo kako treba, rasklopi ga celog i opet sastavi, ako opet ubuntu pravi problem onda pomocu hirensa testiraj Ram i potom HDD sa HDD regeneratorom.
Vidi, onaj plavi ekran ti govori da imaš problem sa procesorom, što ne mora značiti da je on u pitanju može biti i ploča. Pošto je to novo, moj savet ti je da vratiš nazad sa obrazloženjem da nisi zadovoljan proizvodom i uzmi svoj novac nazad. To imaš pravo po zakonu o zaštiti potrošača, samo požuri da to uradiš što pre. Nema smisla da ti nudim servis i sređivanje te stvarčice posebno što to košta.
Znači proveri još jednom kako si stavio procesor, pastu i kako si povezao kuler. Ujedno proveri i da li imaš adekvatno napajanje koje zahteva ta ploča.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.