Potreban mi je savet o tome kakve su trenutne komponente koje sam odabrao i da li nesto treba menjati, zelim da cujem vase predloge i zasto. Budzet 800-1000 evra bez monitora.
Kuciste: Cooler Master Storm Enforcer Napajanje: Seasonic M12II 520 Bronze 520W Kuler: Cooler Master Hyper 212 Evo Procesor: Intel I5 3570k LGA 1155 3.40 Ghz Graficka Karta: ASUS GeForce GTX 660 2GB GDDR5 GTX660-DC2T-2GD5 Memorija: Kingston HyperX Beast 8GB (2x4GB) 2400MHz DDR3 Maticna Ploca: AsRock z77 Extreme 4 Hard Disk 1 (OS): SSD Kingston HyperX 3k 120gb SH103S3 Hard Disk 2 (Storage): Western Digital 1T 64mb 7200rpm WD1002FAEX CD Rom: Asus DRW-24B5ST
Znaci slobodno mozete da mi predlozite jeftinije komponente, sta po vasem misljenju je bolje a jeftinije ili skuplje, sta mogu da korigujem i tako to. Vidite uglavnom da to budu komponente sto mogu da uzmem ovde kod nas, sto ih ima po nasim radnjama.
Takodje bih zeleo da cujem dobar savet sto se tice monitora, prvenstveno Asus, jedan model mi je zapao za oko VS-248H 24``, ali ako postoje bolji modeli u tom rangu i ceni, cak i neki evro vise dacu samo da bude dobar i kvalitetan monitor. Hvala i Pozdrav! :)
Nema sta.Mnogi ce ti reci da promenis tu Asrock plocu,ja je licno ne bih menjao,prosto ploca sto tehnickih specifikacija tice je najbolja u toj klasi,a i Asrock se pokazao kao odlicna firma.
Sto se tice monitora ja bih uzeo neki ips panel Dell ili MX seriju asusa.
Imas ovako : Dell U2312hm,16:9,full hd -150e Dell U2412,16:10,oko 230e,njemu je rezolucija 1920*1200 Asus(nzm tacno ime modela)uglavnom MX serija 23 inca full hd,235e,kazu ljudi da je bolest od monitora,e sad dosta je skuplji od della u2312hm koji je toliko puta proveren.
A imas i MX asusa od 27 inca,ali on je 325e.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Pa zar nije LED bolji za igre od IPS monitora? Mozda je glupo pitanje, ali ne razumem se u monitore nesto... Ako neko moze da mi objasni, bio bih zahvalan.
Ok.. Istrazio sam malo, i Dell u2312h i ovaj asus su keva, sad je samo do para.. :) Inace ne bih da idem preko 24``, ne vidim potrebu, jer 27 je isti, mala je razlika a preko toga mi je previse.. Uglavnom hvala ti na info-u.. .)
:: Zdravo Svima :: :: Potreban mi je savet o tome kakve su trenutne komponente koje sam odabrao i da li nesto treba menjati, zelim da cujem vase predloge i zasto :: Budzet 800-1000 evra bez monitora :: :: Kuciste: Cooler Master Storm Enforce :: Napajanje: Seasonic M12II 520 Bronze 520 :: Kuler: Cooler Master Hyper 212 Ev :: Procesor: Intel I5 3570k LGA 1155 3.40 Gh :: Graficka Karta: ASUS GeForce GTX 660 2GB GDDR5 GTX660-DC2T-2GD :: Memorija: Kingston HyperX Beast 8GB (2x4GB) 2400MHz DDR :: Maticna Ploca: AsRock z77 Extreme :: Hard Disk 1 (OS): SSD Kingston HyperX 3k 120gb SH103S :: Hard Disk 2 (Storage): Western Digital 1T 64mb 7200rpm WD1002FAE :: CD Rom: Asus DRW-24B5S :: :: Znaci slobodno mozete da mi predlozite jeftinije komponente, sta po vasem misljenju je bolje a jeftinije ili skuplje, sta mogu da korigujem i tako to. Vidite uglavnom da to budu komponente sto mogu da uzmem ovde kod nas, sto ih ima po nasim radnjama :: :: Takodje bih zeleo da cujem dobar savet sto se tice monitora, prvenstveno Asus, jedan model mi je zapao za oko VS-248H 24``, ali ako postoje bolji modeli u tom rangu i ceni, cak i neki evro vise dacu samo da bude dobar i kvalitetan monitor :: Hvala i Pozdrav! : Ekstra sve samo ubodi neki monitor i uzivaj.
Gonjavac, upravo o tome diskutujemo.. :P Pa i meni, fancy je.. :) Upravo citam po netu sta kaze narod.. :D
Nego sta sam hteo, nzm jel da idem sa ovom brzinom Ram-a, ili npr 1600 ili 1866? Ova maticna podrzava sve brzine, nego da li mi je potrebno preko 1866mhz?
Pa ono 8gb za pocetak, mozda jos 8 kasnije, ali u principu za neko normalno koriscenje 8gb je dovoljno u danasnje vreme.. Sto se tice brzine posto je mala razlika u ceni a i po ovim bechmarkovima, videcu sta cu..
Citao malo forum i video da hvale ove Hitachi HDD-ove, jer si stvarno bolji od WD-a i Seagate-a?
Ja odsad uzimam samo Seagate i Hitachi,ladni kao spricer,nema zvrk zvrk zvrk posle nekog vremena i sto je najvazniji jedini hardovi koji mi nisu crkavali.
Ne znam da li te zanima, prodajem svoju konfiguraciju koju sam sklopio pre 2 nedelje pa ako hoces da ustedis nesto para i ako te uopste interesuje ova konfa javi se na mail.
Amd 6300 X6 @ 4.5Ghz Cooler Master Z600 Asus M5A97 R 2.0 2X4GB Kingston Hyper X 1600mhz Black Limited Edition Sapphire 7850 2gb ddr5 Dual X 1130/1450 Thermaltake Element V ThermalTake Toughpower 775w XT modular Lg Blu Ray
Za sve komponente postoje fiskalni racuni i garancije od 3 do 5 godina.
Prva, mozda svi vi koji cesto menjate HW znate, ali ja sam se zamalo onesvestio koliko je ova ploca po otvaranju kesice SMRDELA! Otisao sam u drugu sobu da spavam sa komarcima da se ne bih ugusio tu noc.
Drugo, otkrio sam gde su usparali pare da bude jeftina. Ploca je veoma tanka i savitljiva, mogao sam je polomiti prostim stavljanjem RAM memorije.
Trece, manje vise ni jedan softver ne radi valjano (ne mislim na drivere, to je u redu).
Ipak, ploca je veoma dobra i hardwerski i stabilnost i izgled najvise.
Bonus, ventilatori se ne mogu podesiti valjano sa postojecim programima, ali SpeedFan je resio problem.
Ja sam to stavio ljudima u 2 konfe i svi su prezadovoljni,e sad definitivno to u vezi smrada ima veze sa nasim idiotima,jer sam bio kod njih kad smo sastavljali i sve je bilo normalno.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.