Konfiguracija za Video Obradu / Photo Editing ( & poneke igrice )
STRANA 1 OD 1
GojGe
Konfiguracija za Video Obradu / Photo Editing ( & poneke igrice )
28.12.2012. 03:28
T51003
status: user broj poruka: 2
Dakle ovako: Treba mi konfiguracija koja će se bez problema nositi sa foto & video obradom, radom u Adobeovim programima, Da Vinci resolve-u, Vegasu itd. ali takođe će moći bez problema da pokrene sve novije igrice koje se odlučim da pržim u trenucima dosade.
Budžet mi je oko 1000e, da kažemo bez ekrana, jer za ekran planiram da uzmem Dell-ov UltraSharp 23`` zbog najboljeg prikaza boja i slično što mi je veoma bitno za ovaj posao, ali i ako imate neku preporuku za ovo, i to ću uzeti u obzir.
Neke moje želje su: Procesor hoću da bude neki od intelovih i7 čipova Ram memorija nešto tipa 3x4gb ili možda može i 3x8 Da obavezno ima SSD hard disk zbog Adobeovih programa i uopštenog rada.. a pošto mi je muka više slabih grafičkih, da bude nešto sasvim solidno što može da pegla u medium/high većinu novijih naslova Kućište bi moglo da bude neko coolermasterovo, iako su malo skuplja, ali iskreno volim da mašina brutalno izgleda :)
Osim toga, bilo kakve vaše preporuke, kritike, i sve ostalo uopšteno je dobrodošlo..
Slobodno idi na konfiguraciju ciju osnovu ce da cini Sandy Bridge
28.12.2012. 12:01
status: user broj poruka: 10997
procesor (ili Ivy) u kucistu 1155, 2x8GB RAM-a 1600MHz i karta GTX670. Maticna ploca sa chipset-om z68 ili z77.
Adobe-ovi programi preferisu koriscenje zasebne storage jedinice za ``scratch disk``, zato uzmi 1 brzi HDD i 1 SSD (to ce da uzme lavovski deo budzeta, jer valja udruziti veliki kapacitet sa velikom brzinom).
Obavezno kupi Intel-ov CPU i NVidia kartu, jer su se uvek pokazivali kao znatno bolje resenje od amd-a/ATI-ja, kada je rec o obradi foto/video materijala. Jamire i Darcilo su predlozili konkretne modele (samo uzmi GeForce 670)
``ali takođe će moći bez problema da pokrene sve novije igrice koje se odlučim da pržim..``. Za BlackOps2, FarCry3....a tek za Crysis3, u fullHD-u itekako ce trebati! - - - - - - - - - - - Apropo BlackOps2 - ljudi, vidjeste li ovo cudo?! Ne zna se sta je bolje, da li gameplay, da li sama fabula, grafika... ZWER od igre (za zweri medju igracima!)... Priznajem, bili su u pravu oni koji su me upozorili da sam doneo preuranjen zakljucak kada sam pre mesec dana ``proglasio`` Warfighter-a pucacinom godine (Daum me je prvi ``spustio na zemlju``).
Nisam, no velju, od vishka glava ne boli (osim ako se radi o raku).
28.12.2012. 13:36
A Crysis3 je tu, just around the corner... Pa kad ukljuci AO, AA i AF, bice povuci-potegni i na ``high``, da se predje safety margin od (za pravo igranje) 60fps, cak i sa 670-kom (60fps konstantno, prakticno znaci 80+ u peak-u)...
LOL Torto blopsevi i codovi nisu ni do malog prsta bf3 narocito MP. Kako neko moze da igra blops mp a da je pre toga igrao bf3 ne ide mi u glavu nikako...COD i njegovi mp klonovi su vise nekakve arkadice, dok je bf3 vec simulacija rata (64 igraca na mapi m`s`m) Elem, ti verovatno samo igras kampanje jer igras `narodne verzije` pa i ne mozes da doneses neki sud. BO/COD kampanje su vise interaktivni filmovi gde covek moze za medalju da se smori, nije ni bf3 kampanja nesto da se ne lazemo (iako izgleda 10000x puta bolje od bilo kojeg BO/COD-a) Ni Crysis 3 nije neki narocit izuzetak, nista nije zanimljivo kad se igra protiv botova ma kakav im AI bio...
:: - - - - - - - - - - :: Apropo BlackOps2 - ljudi, vidjeste li ovo cudo?! Ne zna se sta je bolje, da li gameplay, da li sama fabula, grafika... ZWER od igre (za zweri medju igracima!)... Priznajem, bili su u pravu oni koji su me upozorili da sam doneo preuranjen zakljucak kada sam pre mesec dana ``proglasio`` Warfighter-a pucacinom godine (Daum me je prvi ``spustio na zemlju``) :: ::
Stvar ukusa, Mishko br`te. Black Ops2 ima toliko razgranatu pricu...
28.12.2012. 15:12
flesbekove, sijaset zanimljivosti u detaljima koji se ticu same tehnologije vodjenja bitke (oni blesavi dronovi, ludacka voznja lovackog aviona...) - po meni to je mnogo upecatljivije od svega sto nude prvi Black Ops, BF3 i svi MW zajedno. A sam ``zaplet`` je posebna prica (u prici) - ovoliki broj preokreta, naglih obrta u scenariju, dinamika kojom se prica odvija... Apsolutni broj 1, sto se mene tice, u ovoj godini sto nam se pod nogama polako izmice...
+1 za Miska Posle BF3,neznam dal sam sastavio 2 igre da predjem,tesko-svaki multi koji sam do tad igrao je u najmanju ruku smesan.Kad sam posle par meseci igranja BF3 uso na MW3,smejao sam se jedno pola sata,tuzno i zalosno-bacis bombu i pobijes sve na mapi:) Igrica je postavila nove standarde na mnogo nacina
:: LO :: Torto blopsevi i codovi nisu ni do malog prsta bf3 narocito MP. Kako neko moze da igra blops mp a da je pre toga igrao bf3 ne ide mi u glavu nikako...COD i njegovi mp klonovi su vise nekakve arkadice, dok je bf3 vec simulacija rata (64 igraca na mapi m`s`m :: Elem, ti verovatno samo igras kampanje jer igras `narodne verzije` pa i ne mozes da doneses neki sud. BO/COD kampanje su vise interaktivni filmovi gde covek moze za medalju da se smori, nije ni bf3 kampanja nesto da se ne lazemo (iako izgleda 10000x puta bolje od bilo kojeg BO/COD-a :: Ni Crysis 3 nije neki narocit izuzetak, nista nije zanimljivo kad se igra protiv botova ma kakav im AI bio.. :: :: :: On topi :: :: http://goo.gl/JgNb :: :: http://goo.gl/xFW3 :: :: :: :: :: - - - - - - - - - - :: :: Apropo BlackOps2 - ljudi, vidjeste li ovo cudo?! Ne zna se sta je bolje, da li gameplay, da li sama fabula, grafika... ZWER od igre (za zweri medju igracima!)... Priznajem, bili su u pravu oni koji su me upozorili da sam doneo preuranjen zakljucak kada sam pre mesec dana ``proglasio`` Warfighter-a pucacinom godine (Daum me je prvi ``spustio na zemlju``) :: :: :: ::
Ja kad bih davao 1000e za kompjuter, kupio bih dve konfiguracije za 2x500e. Vec na svakoj pojedinacnoj bih mogao da radim i da se igram sasvim dobro, dok bi paralelna snaga i nezavisnost procesa bili van diskusije.
Sviđa mi se najviše Darcilova konfiguracija, ali ako može neko da predloži najbolju nVidia grafičku u istom rangu, oko 20ak hiljada da košta :) Ostalo mi se sve čini da je ful... Hvala i ostalima zbog sugestija i zbog rasprave o tome koji je shooter bolji :D
Za video obradu OBAVEZNO NVidia. S obzirom da koristis adobeov paket tj premiere od verzije cs5 pa nagore on podrzava hardversku akceleraciju. koristi nvidijine cuda procesore pa tokom rada ne mora da se renderuje materijal sto je od ogromne koristi (veruj mi jer ja nemam). Potrazi na netu naravno ako vec ne znas za to. Mercury playback. I nemoj da te obeshrabri sto je adobe zvanicno podrzao samo par modela. to se resi sitnom promenom txt filea.
Buduci da u jednom progamu bolje rezultate daje jedna (zelena) u drugom je pata karta a u trecem bolje rezultate daje karta njima omrazene crvene firme...
A onda se javi lik koji je po ko zna koji put otvorio novi NICK da bi dao zavrsnu rec na temu koju je takodje zapoceo otvaranjem prethodnog najnovijeg NICK-a...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Za video obradu OBAVEZNO NVidia. S obzirom da koristis adobeov paket tj premiere od verzije cs5 pa nagore on podrzava hardversku akceleraciju. koristi nvidijine cuda procesore pa tokom rada ne mora da se renderuje materijal sto je od ogromne koristi (veruj mi jer ja nemam). Potrazi na netu naravno ako vec ne znas za to. Mercury playback. I nemoj da te obeshrabri sto je adobe zvanicno podrzao samo par modela. to se resi sitnom promenom txt filea ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.