Nova Godina ide, sljakalo se, neka kinta je pala, a i red je da se pocastim posle skoro 3 godine :D
Dakle imam sledecu konfiguraciju:
-Q6600 G0 -ASUS P5K-E -ASUS EN8800GTS G92 512MB -2x1GB Kingston DDR2 800Mhz (CL5) -Blackberry kuciste, neko bzvz, lepo izgleda :D
MOZE PROCENA?
Ja sam nesto planirao upgrade tipa graficka i memorija, najvise zbog procesora da bi ostao, po meni najbolje parce hardwera koji sam ikada imao, pa sam se emotivno i vezao za isti :D Al vidim da bi najbolje bilo da menjam sve u tom slucaju, posto nova ploca zanjega nema :(
Pa sam nesto razmisljao AMD platformu da napravim:
-Gigabyte GA-990XA-UD3 ( svaki predlog za plocu je dobrodosao, ovo mi je nekako zapalo za oko) -AMD FX-6300 -MSI 7870 ( Jedino za ovo sam sigurna) -Neka memorija 8gb-a, na vecoj frekfenciji, Kingston najverovatnije -SSD 120+ GB-a ( Znaci ne znam nista o tome, vidim da hvale Intel i Mushkin chronos) -Predlog za HDD takodje, mada HDD i SSD moze i polovan -Kuciste tipa LC POWER 974B, V3, Comannder - predlog
-Imam CM 500W, da li je dovoljno?
Znaci 550 jura, 20-30 jura gore-dole...
I sa i5 sam mislio nesto, ali u tom slucaju bih jurio sve polovno :D
Inace namenjeno gejmingu, multimediji, eventualno neki PSCS i tako to...
Prvo: ko kaze da za taj CPU NEMA novijih ploca? Ima. Sa chipset-om
19.12.2012. 00:24
status: user broj poruka: 10997
P45 (na P5k je P35). A ima i ploca sa podrskom za DDR3!!! Drugo: ne samo sto si se ``emotivno vezao`` nego imas INTEL-a, hej! Da predjes na AMD konfu, bilo bi ``s` konja na magarca`` (sa sve crvenom guzicom). Dvostruki zayeb: em AMD propada (i to upravo na planu CPU-a), em je bio i jeste losiji opd Intel-a. Trece: ako ti je do promena na bolje, promeni memoriju - 2x4GB Kinston HyperX 1066 bi predstavljao OGROMAN napredak. Karta, naravno, NV - 660/660Ti/670 pa da vidis makinu. Maticna ploca, ako NISI ZADOVOLJAN postojecom: Asus P5Q... Ostalo je sve sminka (SSD, kuciste i slicni fenseraji)... - - - - - - - - - - NAPAJANJE (Thermaltake toughpower, Silverstone...600W minimum)
Milsis da bi se lepo mirisale te komponente tako? e bi bilo uskog grla sa Q6600? P5Q mi nije pao na pamet, samo se plasim da ce me to ograniciti u buducnosti, mada sta znam :D A gde da nadjem ovu memoriju i to 8 Gigica?
Ovaj tortojed kad se javi i zablista blam me sto pricamo istim jezikom, majke mi... Od svega ovoga ti njemu/njoj kazes da kupi RAM i plocu sa ddr3 podrskom ???????????????? Major facepalm
Ne vidim tu nikakvu blam-azu: AndRay se raspituje za MOGUCE
19.12.2012. 01:21
status: user broj poruka: 10997
promene i to u veoma sirokom opsegu: od menjana NEKIH komponenti do kupovine kompletne konfe. Pri tome, naglasava da je budzet ogranicen (pominje se kupovina polovne robe). Imajuci u vidu te cinjenice, kao i oskudnu kolicinu RAM-a u aktuelnoj konfiguraciji, smatram da bi upgrade RAM-a bio KRUCIJALNI pomak za istu. Plocu sa DDR3 podrskom pomenuo sam kao MOGUCNOST i naglasio da bi trebalo da je kupuje SAMO ako nije ZADOVOLJAN postojecom (ako ova nagovestava skori odlazak u vecna lovista itd.).
-Pricamo istim jezikom ali ne citamo istim okom: nisam mu predlozio SAMO to sto ti pominjes, nego i kartu i napajanje.
Sto se tice konfiguracije mozes da ides lagano i na neki i3 ,radi fantasticno pogotovu u igrama.
i3 3220/i3 3240 recimo,. U AMD klasi ti nebi preporucivao ni jednog Quada,a ni sestojezgarca na duze staze. Jedino osmak dolazi u obzir i to da ga dobro nasviras .) Mada mozda i prodje sa sest jezgara. Opet dolazis na nekih 170 eur za CPU pa ti se u tom slucaju vise isplati i5 3550K Ivy Bridge. Ili mozda nesto ovako : http://www.itsvet.com/proizvod/amd-fx-6300-3.5ghz-14mb/comp_comp_cpu/47/544
Jel tih 550 eur zajedno uracunato sa starim komponentama ili je to kes sa strane koji si odvojio?
SSD uzmi Samsung 830 !
P.S.Napajanje nazalost lose!
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Uhhh, teska je ovo rabota :) Inace, nisam zensko, greska u kucanju :D
Sky, kolika je u % razlika izmedju 660 i 660ti, da li je vredna tih 70ak evra?
Pa spomenuo sam ja fx6300 gore, bolje to ili i3 ?
Nazalost, u tih 550e su uracunate i moje komponente :( Koliko vrede???
Don`t drink and drive, take joint and fly . )
:: Ne moze bez nVidia. :: :: Za 2 glave definitivno najbolji i najbrzi izbor. :: :: http://www.itsvet.com/proizvod/msi-geforce-gtx-660-2gb-gddr5-twin-frozr-iii-n660-tf-2gd5-oc/comp_comp_vga/24/334 :: :: Sto se tice konfiguracije mozes da ides lagano i na neki i3 ,radi fantasticno pogotovu u igrama :: :: i3 3220/i3 3240 recimo, :: U AMD klasi ti nebi preporucivao ni jednog Quada,a ni sestojezgarca na duze staze :: Jedino osmak dolazi u obzir i to da ga dobro nasviras .) Mada mozda i prodje sa sest jezgara :: Opet dolazis na nekih 170 eur za CPU pa ti se u tom slucaju vise isplati i5 3550K Ivy Bridge :: Ili mozda nesto ovako :: http://www.itsvet.com/proizvod/amd-fx-6300-3.5ghz-14mb/comp_comp_cpu/47/54 :: :: Jel tih 550 eur zajedno uracunato sa starim komponentama ili je to kes sa strane koji si odvojio :: :: SSD uzmi Samsung 830 :: :: P.S.Napajanje nazalost lose :: :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
Pa sta znam da li vredi..Tebi je tesko jer se natezes.Ja mislim da vredi pogotovu jos ako se karta OC-uje.. Ali u tvom slucaju GTX660 TF3 je idealan.Za tu razliku prakticno imas 80% SSD-a!
Ne znam samo sta ces sa napajanjem,mislim da se neces bas proslaviti!
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Pa sto se napajanja tice, 2 godine je teralo bez ikakvih problema, a cini mi se da su cak i manji potrosaci ove komponente koje bih uzeo?
Inace iz ovog poredjenja procesora izgleda da su isti, i cena im je ista i3 3240 i fx6300, jedino sto bi eventualno mogao da nabacim i5, i7 kasnije, a pitanje je sta ce AMD da izbaci :\
Kakav je SSD Crucial M4?
:: i3 vs FX6300 :: :: http://pclab.pl/art51843-3.htm :: :: Naidjoh slucajno pa moze da ti koristi da izvuces paralelu. :: :: Pa u rangu od 200 eur je GTX660 Twin Frozr III best buy karta :: A sto se tice GTX660 Ti.Hm.Imas ovaj model :: :: http://www.emmi.rs/grafi%C4%8Dke-kartice-%28vga%29-vga-geforce-gtx660-ti-msi-oc-2gb-ddr5.11.html?productId=2955 :: :: Pa sta znam da li vredi..Tebi je tesko jer se natezes.Ja mislim da vredi pogotovu jos ako se karta OC-uje. :: Ali u tvom slucaju GTX660 TF3 je idealan.Za tu razliku prakticno imas 80% SSD-a :: :: Ne znam samo sta ces sa napajanjem,mislim da se neces bas proslaviti :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
Ljudi, dajte jos malo da se druzimo, moze jos koji predlog, ideja? :D Ponudite nesto... Sky, os da prodaj 660ti za 220 jurna npr? :P :D Sta ce to tebi, ti si ozbiljan covek... :D
Ne znam sta ti nije jasno, budzet je toliki koliki je i vise se ne moze. Mozes da uzmes 7870 pa vidi dal ce da ti cpu gusi kartu (sa nvidijm je gusi 100%) pa posle vidi kako ces. q6600 70evra ploca 20/25 karta 20/25 ram 15 Kuciste zadnje menjaj ako ti je budzet mali...
:: Ljudi, dajte jos malo da se druzimo, moze jos koji predlog, ideja? :D Ponudite nesto... Sky, os da prodaj 660ti za 220 jurna npr? :P :D Sta ce to tebi, ti si ozbiljan covek... : :: :: Don`t drink and drive, take joint and fly . :: ::
Pa nije mi jasno npr. koju plocu da uzmem za Intel platformu, a koju za AMD? I niko mi nije rekao valja li Crucial M4 ssd?
:: Ne znam sta ti nije jasno, budzet je toliki koliki je i vise se ne moze :: Mozes da uzmes 7870 pa vidi dal ce da ti cpu gusi kartu (sa nvidijm je gusi 100%) pa posle :: vidi kako ces :: q6600 70evr :: ploca 20/2 :: karta 20/2 :: ram 15 :: Kuciste zadnje menjaj ako ti je budzet mali.. :: :: :: Ljudi, dajte jos malo da se druzimo, moze jos koji predlog, ideja? :D Ponudite nesto... Sky, os da prodaj 660ti za 220 jurna npr? :P :D Sta ce to tebi, ti si ozbiljan covek... : :: :: :: :: Don`t drink and drive, take joint and fly . :: :: :: ::
Ti nemas toliko para za Intel da bi se sad tu nesto mislio: koju plocu? Za amd sam ti ostavio link, jedino ako patis od disleksije pa ne mozes da uocis Ili samo zajebavas? M4 Crucial je dobar ali skup, uzmi Intel ili samsung Ako neces novu platformu, uzmi jos rama 7870 i dok ne skupis kes za ono sto hoces, ne diraj nista...
Najbolja opcija uzmi HD7870 i naigraces se svega i svacega. Vidim da ti preporucuju gtx660 od graficki kartica, ali cak je HD7870 i bolja od obicne GTX660, to je GK106 chip koji je los za OC tako da ti je bolji izbor HD7870.
Pusti ovog Gavrana sta prica.. Prvo ne uzimaj AMD karte jer su krsh,svaka druga se nesto kvari,pun qrac problema sa driverima.. Ako mislis da te lazem i da hejtujem obidji malo inostrane forume,mozes i na bench,imas dve glavne teme.. Jedna je `Resenje za sve ATI probleme` a druga je zvanicna tema za Katalizator drivere.. E da,i po pitanju potrosnje,Kepler manje trosi ..
Lazu ljudi amde karte su extra nvidija fanovi se loze bez potrebe i nagovaraju ljude da uzimaju nvidiju totalno laz pisu kao i ovaj sky ali za njega je vec odavno to poznato :(
Znaci ne das gtx660ti? :P Inace tu plocu sam i ja zapazio, podrzava li lepo CF i SLI? Imam Crucal M4 povoljno, a razmisljam da pazarim neki polovan i5 20ak evra dodam na ovu cenu i3 ako bude neka dobra ponuda, za tu razliku mi je jeftiniji ssd... :)
Inace sam jos pre 3 godine na tvoju preporuku uzeo 8800GTS G92 i ruku na srce, bas je lepo sluzila i prosto mi se dusa cepa kad vidim da sad treba da se oprostim s njom za 4000k :((((((((
:: Pusti ovog Gavrana sta prica. :: Prvo ne uzimaj AMD karte jer su krsh,svaka druga se nesto kvari,pun qrac problema sa driverima. :: Ako mislis da te lazem i da hejtujem obidji malo inostrane forume,mozes i na bench,imas dve glavne teme. :: Jedna je `Resenje za sve ATI probleme` a druga je zvanicna tema za Katalizator drivere. :: E da,i po pitanju potrosnje,Kepler manje trosi . :: :: Intel CPU : I3 3225 - 115 Eu :: Ploca : MSI Z77A-G45 100 eur (Imas i neke Gigabyte jeftinije modele ako zafali para :: Grafika :MSI GTX660 TF3 - 200 Eu :: Ram : Kingstone Grey Genesis 2x4 GB - 40 Eu :: SSD : Samsung 830 128 GB - 100 Eu :: :: Da li si zadovoljan? Pazi.Postoje jos neki kompromisi ali i u ovo se uklapas :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
Ulaganje u staru masinu je cisto bacanje para. Prodaj sve sto imas i uzmi nove delove, posto od stare masine nista ne mozes da iskoristis osim kucista.
Ako nemas dovoljno novca, sacekaj malo, pa skupi. Ako imas, idi na: Intel i3/i5 + Asus ploca + 8GB Kingston/Patriot/Mushkin DDR3 + nVidia 660/660Ti ili AMD 7870/7950.
Hehe.Eto a ko bi rekao..Inace i meni obe rade i dan danas bez greske. Jedna je ostala kod bivse devojcice a drugu sam prodao odavno .. Ma nema greske sa nV kad cika Sky kaze,nije meni u interesu nekog da prevarim i nateram na zlo,meni je drago ljudima da pomognem ,da uzivaju u kvalitetu,u pravim stvarima..
Ako M4 imas povoljnije nego sto je Samsung u istom kapacitetu ne razmisljaj,uzmi odmah,odlican je to SSD! Mozda bi i 3570K mogao da se nadje nov za nekih 130-140 eur ,morao bih to da proverim.. U principu tu je to negde,na pravom si putu.. Koliko vidim i sam znas dovoljno.
:: Znaci ne das gtx660ti? :P :: Inace tu plocu sam i ja zapazio, podrzava li lepo CF i SLI :: Imam Crucal M4 povoljno, a razmisljam da pazarim neki polovan i5 20ak evra dodam na ovu cenu i3 ako bude neka dobra ponuda, za tu razliku mi je jeftiniji ssd... : :: :: Inace sam jos pre 3 godine na tvoju preporuku uzeo 8800GTS G92 i ruku na srce, bas je lepo sluzila i prosto mi se dusa cepa kad vidim da sad treba da se oprostim s njom za 4000k :((((((( :: :: Don`t drink and drive, take joint and fly . :: :: :: Pusti ovog Gavrana sta prica. :: :: Prvo ne uzimaj AMD karte jer su krsh,svaka druga se nesto kvari,pun qrac problema sa driverima. :: :: Ako mislis da te lazem i da hejtujem obidji malo inostrane forume,mozes i na bench,imas dve glavne teme. :: :: Jedna je `Resenje za sve ATI probleme` a druga je zvanicna tema za Katalizator drivere. :: :: E da,i po pitanju potrosnje,Kepler manje trosi . :: :: :: :: Intel CPU : I3 3225 - 115 Eu :: :: Ploca : MSI Z77A-G45 100 eur (Imas i neke Gigabyte jeftinije modele ako zafali para :: :: Grafika :MSI GTX660 TF3 - 200 Eu :: :: Ram : Kingstone Grey Genesis 2x4 GB - 40 Eu :: :: SSD : Samsung 830 128 GB - 100 Eu :: :: :: :: Da li si zadovoljan? Pazi.Postoje jos neki kompromisi ali i u ovo se uklapas :: :: :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: :: :: ::
Sad gledam uporedne testove na guru3d, i ono, razlike su u po par fps-a u korist 660, 3-4%, dok se 7870 malo bolje klokuje, a odusevljava me koliko 2-way SLI gtx660 donosi, sto mi je i neki cilj u buducnosti, mada nisam nigde nasao CF 7870 rezultate :\ A cena oba TF3 u emmiju im je ista :D
Bajdvej kako mislis da se nadje nov 3570K za te pare?
:: Hehe.Eto a ko bi rekao..Inace i meni obe rade i dan danas bez greske :: Jedna je ostala kod bivse devojcice a drugu sam prodao odavno . :: Ma nema greske sa nV kad cika Sky kaze,nije meni u interesu nekog da prevarim i nateram na zlo,meni je drago ljudima da pomognem ,da uzivaju u kvalitetu,u pravim stvarima. :: :: Sto se mene tice ti mozes uzeti bilo koju kartu,ja ti predlazem ono sto je definitivno najstabilnije,najbrze,najkvalitetnije . :: Evo je :: http://www.guru3d.com/articles_pages/msi_geforce_gtx_660_twinfrozr_iii_review,18.htm :: :: Ploca je ok,i meni se svidja za te pare je cool :: Koliko ja znam Z77 podrzava SLI a evo ovde mozes procitati i nesto vise o tome :: http://www.tomshardware.com/reviews/z77-express-ivy-bridge-benchmark,3254-26.htm :: :: Ako M4 imas povoljnije nego sto je Samsung u istom kapacitetu ne razmisljaj,uzmi odmah,odlican je to SSD :: Mozda bi i 3570K mogao da se nadje nov za nekih 130-140 eur ,morao bih to da proverim. :: U principu tu je to negde,na pravom si putu. :: Koliko vidim i sam znas dovoljno :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
:: Kako te nije sramota da posle Intel/nVidia masine i pomislis da predjes na ful AMD-a? Ali, nema veze, vidim da te je Skaj vratio na pravi put :: :: :: i5 2500K, Hyper 212+, MSI Z68A-GD65 (G3), HyperX Green 2x4GB 1600, Sapphire 6950 1GB, Dell U2412M, Samsung 830 128GB, F3 500GB, F4EG 2TB, ProCase NitroAX, CFT-650-14CS, Xonar DX, ATP- :: :: :: ::
Dzabe i da trazis kad SLI bolje skalira a uz to gotovo da nema microsttutering koji je jako izrazen kod amd kartica!SLI je SLI,sve ostalo je boranija :)) Smooth gaming :D Na 3570K mislim preko veze iz podzemlja :D Mogu da te uputim na pravo mesto ako hoces info iz prve ruke .)
:: Sad gledam uporedne testove na guru3d, i ono, razlike su u po par fps-a u korist 660, 3-4%, dok se 7870 malo bolje klokuje, a odusevljava me koliko 2-way SLI gtx660 donosi, sto mi je i neki cilj u buducnosti, mada nisam nigde nasao CF 7870 rezultate :\ A cena oba TF3 u emmiju im je ista : :: :: Bajdvej kako mislis da se nadje nov 3570K za te pare? :: :: Don`t drink and drive, take joint and fly . ::
Ako te ne mrzi, bilo bi super :D Odo sad negde da se oduzmem malo povodom ovih pranika a i predavanja su pri kraju, red je da se zalije, da ne baksuizram :D Pa cemo se cuti sutra :) Pozz...
The things you own end up owning you.
:: Dzabe i da trazis kad SLI bolje skalira a uz to gotovo da nema microsttutering koji je jako izrazen kod amd kartica!SLI je SLI,sve ostalo je boranija :)) Smooth gaming : :: Na 3570K mislim preko veze iz podzemlja :D Mogu da te uputim na pravo mesto ako hoces info iz prve ruke . :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: :: :: Sad gledam uporedne testove na guru3d, i ono, razlike su u po par fps-a u korist 660, 3-4%, dok se 7870 malo bolje klokuje, a odusevljava me koliko 2-way SLI gtx660 donosi, sto mi je i neki cilj u buducnosti, mada nisam nigde nasao CF 7870 rezultate :\ A cena oba TF3 u emmiju im je ista : :: :: :: :: Bajdvej kako mislis da se nadje nov 3570K za te pare? :: :: :: :: Don`t drink and drive, take joint and fly . :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.