Pošto sam namjerio da promijenim računar, tj da trgujem bolju mašinu , interesovalo me vaše stručno mišljenje i savjeti, jer je više glava pametnije od jedne. Elem trenutno koristim Dell optiplex 755 http://tinyurl.com/ctgfget ovakav, unutra je E7500 3ghz 8GB ddr2 kingstona, 1 ssd i 1 hdd standardni i radeon 4770hd. E isto da kazem da mi je prioritet stabilnost računara a ne bih server držao u stanu, zato mi je izbor padao uvijek na neki brendirani računar i to mi je nekako DELL padao kao izbor najpovoljniji u trenutku kad imam para( prije ovoga sam imao 745, GX620 a prije njih neke `kineze`).Takođe da pomenem da igrice ne igram na računaru, tako da se može proći i bez grafičke, a i ssd ću preseliti iz stare mašine. E sad pitanje , što mi preporučujete za pare oko 65000 bez monitora da se uzme. Preporuke, savjeti dobro došli. Pristalica sam Dell-a, jer sam nekako siguran u stabilnost tih mašina, ali ne bježim ni od Lenova ili HP-a ...
Po meni tesko bacanje para, u danasnjoj hiper produkciji i nemanju vremena za kontrolu kvaliteta nista nije previse kvalitetno i stabilno cak ni dell. Napravi sebi finu custom konfiguraciju za te pare.
Koliko para imas toliko i daj oni su ti lepo sortirani po ceni, gledaj sto vise rama zbog virtualizacije i sto jaci cpu. nemas tu mnogo da razmisljas jer su ti racunari bas namenjeni ljudimao kao ti.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.36 Ghz GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
onda bi sledece bilo to sto ti se uklapa u budzet: DELL OptiPlex 7010 MT a sadrzi:
Procesor Intel® Core™ i7-3770, 4 jezgra (Ivy Bridge), 3.4GHz - 3.9GHz Turbo Boost, Hyper-Threading, 8MB Intel® Smart Cache, 22nm Čipset Intel® Q77 Express Memorija 2GB DDR3 1600MHz (1x2GB) imas prostora da dodas jos Memorijski slotovi 4xDDR3 1600MHz Dual-channel (maksimalno 16GB) Grafička karta Intel® HD Graphics 4000 Hard disk 500GB SATA III, 7.200rpm, 3.5` Optički uređaj DVD±RW Ležišta za spoljne uređaje 2x5.25` Ležišta za hard diskove 2x3.5` Slotovi PCI Express x16, PCI Express x4, PCI Express x1, PCI Mrežni adapter Intel® 82579LM 10/100/1000Mbps (Gigabit) LAN Priključci na zadnjem panelu 2xDisplayPort, VGA D-sub, 2xPS/2 (1x tastatura, 1x miš), 2xUSB 3.0, 4xUSB 2.0, RJ-45, 2x3.5mm audio (1x slušalice, 1x mikrofon), serijski port Priključci na prednjem panelu 2xUSB 3.0, 2xUSB 2.0, 2x3.5mm audio (1x slušalice, 1x mikrofon) Kućište Dell Mini Tower Napajanje 275W mada za te pare moze da skopi babaroga koja ce te sluziti mozda i duze a sigurno bolje nego ovaj `brandname` comp...
@Dex, brate, valjda ti ne smeta sto neko pise ijekavicom...
17.12.2012. 18:30
status: user broj poruka: 10997
Reklo bi se da je iz Crne Gore (``sviđelo``). Je li to nekome problem? A da je čo`ek spreman i VOLJAN da arči pare, to je istina. Medjutim, i to je u redu (za njega). Neka zapinje, kad je već zapeo...
Taj Optiplex izgleda sasvim OK, a pošto se nudi i kastomizacija konfe, može se odabrati jače napajanje i dva modula po 2GB ili više memorije....Kad je bal, nek` je $bal$...
neka arci co`ek lovu ako je ima, kamo lepe srece da svi mozemo tako i da ne gledamo u dinar, jos ako mu stvarno treba za posao, postujem... za jekavicu, ijekavicu, ikavicu i ostale dijalekte sam gluv i slep, ili smo ljudi ili nismo, kako govorimo je manje bitno, bitnije je sta izgovaramo... Pozdrav svima
Nema veze ko kliko ima bitno je da za pare koje daje kupi najbolje sto moze. A ovo je podaleko od toga
:: neka arci co`ek lovu ako je ima, kamo lepe srece da svi mozemo tako i da ne gledamo u dinar, jos ako mu stvarno treba za posao, postujem... za jekavicu, ijekavicu, ikavicu i ostale dijalekte sam gluv i slep, ili smo ljudi ili nismo, kako govorimo je manje bitno, bitnije je sta izgovaramo... Pozdrav svim :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.