pozdrav svima postovaocima i korisnicima intel platforme (a i svim amdekama) Imam jedno pitanje za sve vas koji se bavite OC imam konfiguraciju i procesor e4300 koji sam cuo da je vanserijski otkljucan i veoma dobar za clockovanje, i da je u odnosu cena - kvalitet - izvlacenje maximuma oc-om jedan od boljih c2d cpu-a. Moja masina je sledeca: mb Gigabyte GA-965P-DS4 cpu c2d e4300(conroe) + cooler master hyper tx2 ram geil gx24gb6400dc LC Power Silent Green Power LC6650GP3 650W V2.3 hdd je trenutno od 40gb maxtor (samo trenutno)
da li mogu i koliko sa ovom maticnom plocom da izvucem ovaj cpu? smeo bih minimalno da dignem napon cpu-a, i da li bi uopste imalo to nekvog efekta?
sada na 2.39mhz po jezgru bez dizanja napona ofc. testiracu ga , samo ne znam sta da uzmem od programa za testiranje? sta je najbolje? i neki program za merenje temp.? odavno je bilo kada sam klokovao svoj athlon s.462 :)
Moj matori E6300, prvi C2D na 1.8GHz, kupljen čim su se C2D pojavili i dan nanas radi (samo kod drugog :) na 3,2GHz na GA-P35-DS4 ploči, hlađen Hyper TX-om.
Jedino što su 965P ploče malo manje išle od P35, ali verovatno da možeš da iz tog E4300 izvučeš bar 2,8 do 3GHz.
Kada sam sa AMD platforme presao na intel to je prvi cpu koji sam pazario,
i isao je na 2.4GHz bez problema sa stock coolerom do ~75 stepeni full load, na idle je bio na defaultu 1.8GHz i nije prelazio ~45 stepeni, medjutim kad sam kupio posle nekog kraceg vremena q6600 i dok mi je radio na defaultu na 2.4 nisam video neki skok u performansama, sem ako ne koristi vise od dva jezgra.
Posle sam dizao q6600 na 3GHz i radio je odlicno do pre nekog vremena, sad mi je zabo na default i nece vise da se oc, verovatno ploca, kondenzatori...ali radi i dalje posle 4+ godine
Rammulino, `moj se sad tu zaustavljas. Svirni ga na 3.2Ghz i taj proc ima da se bori i sa najzahtevnijim aplikacijama vrlo dobro i dan danas, naravno, ako ne igras one glupe igrice di se ni i7 ne moze izboriti:) Odlican je to CPU...
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.