Drugari treba mi hitno pomoc da li da menjam desktop za laptop.
ovako. imam:
maticnu :GIGABYTE GA-M52L-S3P procesor: amd athlon 64x2 dual core 4800+ radi na 2.5 ram:4gb ddr2 800mhz kingston cl6 grafika :asus nvidia 250gts 512mb 256bita (tera sve igre na hight od novijih)GDDR3 napajanje : ms industies 550w hdd 750GB samsung 500+maxtor 250 optika neki stari pionir na ata radi i kuciste crno vito sa dodacima tipa 5 coolera +++++++ ASUS 24`` monitor ms246h koji ima jos godinu dana garanciju (obavezno pogledaj sliku monitora na netu) sve to skupa za Samsungov laptop od 17`:
Grafik Grafik :Intel HD Graphics Grafikspeicher :Shared Speicher Zeigereinheit Zeigereinheit :Touch Pad mit zwei Tasten, Scroll-Bereich und Gestenfunktion Sicherheitsfunktionen Hilfsprogramme :Easy Display Manager, Easy Network Manager, Easy SpeedUp Manager, Samsung update Plus, Battery Life Extender, Easy File Share, Easy Content Share, Game Console, Samsung Fast Start, Sleep-and-Charge USB Multimedia :Cyberlink YouCam Sicherheitsfunktionen :Admin- und User-Passwort, Festplatten-Passwortschutz, Kensington Lock Slot Sicherheit & Datenschutz :Samsung Recovery Solution, Samsung Support Center, Norton Internet Security (60 Tage Testversion) Office-Anwendungen :Adobe Acrobat Reader, Microsoft Office 2010 Starter Display Auflösung :1.600 x 900 Pixel (16:9 HD) Helligkeit :220 cd/m (max.) Display :43,94 cm (17,3 Zoll), WXGA+ SuperBright Hochglanz LED-Display Power Akku-Ladezeit :3,0 Std. ON / 3,0 Std. OFF Standardakku :6 Zellen Standard-Lithium-Ionen 4.400 mAh / 47 Wh (* Die angegebenen Akku-Laufzeiten sind die maximal gemessenen Werte. Verwendete Benchmark-Software ist Battery Mark 4.01.) Akku-Laufzeit * :bis zu 4,5 Std. Power :Wechselstromadapter mit automatischer Spannungserkennung von 100 bis 240 Volt für weltweiten Einsatz. Kommunikation Wireless :802.11b/g/n Kommunikation :10/100/1000 Mbit/s Maìe und Gewicht Maìe und Gewicht :420,0 x 275,1 x 29,0 ~ 35,2 mm Gewicht :2680 g Tastatur Besonderheiten :Touch Pad, Multifunktionstasten, separater Nummernblock Tastatur :ergonomische Tastatur mit 101 Tasten Speichermedien Speichermedien :320 GB SATA Festplatte mit 5.400 U./Min. ODD ODD Optical Disc Drive :DVD SuperMulti Dual Layer 5 x DVD-RAM, 8 x DVD+/-R, 4 x DVD+/-R DL, 8 x DVD+RW, 6 x DVD-RW, 24 x CD-R/RW, 8 x DVD, 24 x CD Audio Audio :2 Stereo-Lautsprecher x 2 Watt pro Kanal, 1 x integriertes Mikrofon. Webcam Webcam :max. Auflösung 0,3 MPixel (SXGA) Allgemeine Spezifikationen Chipsatz :Intel HM65 Besonderheiten :edles Mattsilber mit silberner Handauflage Betriebssystem :Original Windows 7 Home Premium 64 Bit Allgemeine Spezifikationen :Intel Core i3-2310M 2,1 GHz mit 3 MB Intel Smart Cache Maximale Auflösung extern Maximale Auflösung extern :Im Simultanbetrieb kann das Notebook sowohl mit seinem eingebauten LCD-Display als auch mit einem externen Bildschirm benutzt werden. Speicher Speicher :4096 MB Hauptspeicher mit Aufrüstung :max. 8.192 MB Aufteilung Hauptspeicher :1 x 4096 MB Aufrüstung :optional erhältlich Speichertyp :PC3-10600 (1333 MHz), DDR3 SODIMM Anzahl SODIMMs Sockel :2 Module :1024 MB, 2048 MB, 4096 MB Anschlüsse Anschlüsse :3 x USB 2.0 Schnittstelle(n) Multi Memory Kartenslot :MMC, SDHC, SDXC, SD Modem / Netzwerk :1 x RJ-45 (Netzwerk) Kopfhörer / Mikrofon :1 x Kopfhörer, 1 x Mikrofoneingang HDMI :1 x HDMI (480p, 720p, 1080i, 1080p)
koliko vidim ovaj model je stariji i radjen je samo za nemacko trziste( tako izgleda)nema ga nigde drugde. Mene muci to sto ne bi da dam monitor. Da li cela kofig moja vredi bez monitora za ovaj lap top.Igrice i onako mislim da batalim.....
sve zavisi za sta ti treba racunar, ako ti ne treba da ga nosis sa sobom i zavrsavas neke poslove onda ti je bolje da imas desktop, jer u slucaju servisiranja mozes lakse i jeftinije da ga popravis...
ako zelis mozes da odigras na njemu nesto, a lap ces samo da unistis ako igras na njemu igrice...
Ako si već rešio/la da batališ igre, onda ti ne treba ništa jače od tog desktop pc-ja. Ako uzimaš laptop samo iz čiste radoznalosti ili zato što je lep, zaboravi.Pogotovo ako je polovno bez garancije.Uostalom, zašto bi neko menjao takav laptop za slabiju mašinu? Ako ti treba laptop za školu/posao, uzmi nov laptop a desktop mašinu ostavi, pogotovo monitor, jer šta god radiš na kompu, na tom monitoru će biti mnogo lepše nego na laptopu.Ne diraj ništa, ne čačkaj ništa, kupovinom laptopa se nećeš odvići od igrica, to je 100% provereno... Skoro sam imao zajebanciju sa nekim Samsung laptopom koji se prodaje kod nas u radnjama a rađen je za Rusko tržište.Nigde nema smrdljivih drajvera koji valjaju za taj model, na sajtu ga Samsunga ga nema uopšte(?!) i čas mu radi lan i wan normalno, čas ne radi, i stalno neke zajebancije s njim.
Moj plan je sledeci, u svakom slucaju sam mislio da prodam desktop i uzmem drugi ali monitor ostavim. Koliko mogu da prodam svoj desktop a za koliko taj laptop. Znam da su Samsungovi papreno skupi. U svakom slucaju sam mislio da taj laptop prosledim dalje. Lik koji mi nudi kaze da je tamo platio 800 eura na snizenju star 8 meseci. sta vi miste?
800 qraca je platio samsungov laptop .. jbg moram da psujem ...
i ti si tvoj desktop platio 800e kad si ga uzimao :)
samsung sa integrisanom grafikom i 320gb diskom .. to sto je 17`` nista posebno .. glomazno jeste ... tesko za nositi jeste ..
ako daje kljuc za kljuc ... menjaj .. jer ovo tvoje samo sto nije geknulo (mislim na plocu) ..
monitor ti je najvrednija stvar od kompa .. ali moraces i njega dati ..
:: :: :: :: Moj plan je sledeci, u svakom slucaju sam mislio da prodam desktop i uzmem drugi ali monitor ostavim. Koliko mogu da prodam svoj desktop a za koliko taj laptop. Znam da su Samsungovi papreno skupi. U svakom slucaju sam mislio da taj laptop prosledim dalje. Lik koji mi nudi kaze da je tamo platio 800 eura na snizenju star 8 meseci. sta vi miste?
Iz licnog iskustva ne znas koje tamo gori, da li one Nemacke stipse ili ovi nasi Nemci asimilacijom!
To se bre tuce po prstima i za burek a ne da ce davati 800€ za lap!, bio sam u jednoj radnji u Minhenu i tamo nisu imali ni 17-ke, a najskuplji lap je bio 600 i koji evro.
Sve sto ondane zavrsi kod nas je preslo vise `km` nego cicolina koze, a cena raste astronomski cim se udje u Srbiju.
:: :: :: Menjam ne menjam :: do jutra da vdimo ko ima vise glasova : :: Jeste konfig stara :) :: :: Mog li za lap da uzmem 50k dinara? ajd da ne smaram vise : :: :: laku noc : ::
Laptop je vise nego dobar i isplati se menjati. Jedino od stare konfe ti vredi taj monitor, ostalo vise - manje kosta 150E, otprilike - nisam detaljno ulazio i procenjivao, vec kao jednu solidnu Am2 konfiguraciju.
Ja bih se zapitao samo da li mi posle odgovara da buljim u 17`. Mada, ako ti je to malo i lap koristis umesto desktopa, odnosno ne vucaras ga, onda dokupi sebi neki makar 22` za 60-akE i imaces odlican kompic koji ce sve lepo odradjivati, sem igrica, a hebes igrice, ako se slazes:) I da, dosta prostora, kablova... manje u gajbi.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.