Intel Pentium G630 Dual Core 4gb DDR3 500gb HDD AMD Radeon HD6570 2gb dvd i kuciste... cena:31.000
Intel® Core™ i3-2120, 3.3ghz DDR3 8GB (2x4) hdd 1000GB VGA AMD Radeon 7750 1GB/DDR5/HDMI/DVI/128bit dvd i kuciste... cena: 46.000
Naravno, druga konfiguracija je bolja od prve, ali je zato prva 15.000 jeftinija. Koliko je druga bolja od prve? Da li vredi tih 15.000?
Prvenstveno mi treba racunar za graficki dizajn jer se time bavim, pa sam video ove dve konfiguracije i zanima me da li je dosta bolja druga? Hajde trebace i komp za igranje pa da pitam da li ce gornja terati sve igre na max? Jer znam da druga hoce(drugar je takav isti uzeo i sve sljaka na max). Jedino sto bih kod prve ubacio je jos 4gb rama i nista vise...
Pazi bolja ti je ova druga prvenstveno zbog grafike, iako ova ima 480sp, 7750 ima 512sp tp nije nesto znacajno ali ram memorija ti je u prvom slucaju sporija dok je na 7750 DDR5 u principu je druga bolja. E sad od tebe zavisi....
Daj ti nama budzet pa cemo da vidimo nesto. Jasno ko dan je da su to vec gotove konfe iz neke radnje,a po pravilu imaju kung fu napajanje(npr.,da ne govorim o ostalom).
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Pa hajde da kazem nekih 30-45 hiljada... Sto jeftinije to je bolje... Hajde kazite neku, ne razumem se bas. Znate za sta treba... Da dobro radi u Photoshopu, Illustratoru, Corelu(nekad i sva 3 istovremeno) i da moze nove igre na max da tera...
Nove igre na max podrazumevaju jaku graficku kartu i solidno napajanje... Ostale komponente ne mogu da budu besne, ne mogu da uglavim u 45 000 malo sam probio budzet.
Izvuci josh 1.5k pa uzmi ovo sto ti Joker preporuci
23.11.2012. 18:41
status: user broj poruka: 6875
Imam slicnu konfu+25%(ako ne i vise)slabija grafa i igram sve,ako ne na max onda bar na high. Izigraces se lepo,a i za photoshop i ostale potrebe ce biti super.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Re: Izvuci josh 1.5k pa uzmi ovo sto ti Joker preporuci
23.11.2012. 21:19
status: user broj poruka: 223
Kao sto ti Djokosrb kaze, poslusaj savet. P.S. OVO JE VEEEEEEELIKIM SLOVIMA - ZA DRAGOG CLANA ANTIMATERY, POSTO SI NAPRICAO U ONOM POSTU SVE I SVASTA, JESI LI SVESTAN DA JE OVO FORUM ZA LJUDE KOJI RAZMENJUJU SAVETE, ITD? ODAKLE TI IDEJA DA PLJUJES PO NEKOME, I DA GA BLATIS? JEL ZNAS DA AKO DODJE DO PROBLEMA MOZES DA BUDES TUZEN UKOLIKO SE UTVRDI DA SI GOVORIO NEISTINE? Ne branim Nemanju, ali znam o cemu pricam. Aj razmisli. Na tvom mestu ne bih se javljao ovde vise.
Asus P5QC, Q 6600, Geil GVP31600 2x2Gb DDR3, LC Power Metatron 8650, Ati Radeon 7950
:: Imam slicnu konfu+25%(ako ne i vise)slabija grafa i igram sve,ako ne na max onda bar na high :: Izigraces se lepo,a i za photoshop i ostale potrebe ce biti super :: :: :: :: :: Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic :: :: ::
Najverovatnije cu uzeti ovu konfu pa mi kazite kakva je: Intel i5 3.1ghz 8gb ddr3 1tb hdd nVidia gt630 4gb dvd i kuciste...
Cena je 53000, malo izlazi iz budzeta ali cu je 99% uzeti pa me zanima da mi kazete misljenje. Da li je dobra? Ipak necu da sklapam konf jer tamo gde uzimam uzimam na rate bez kamate i imaju samo gotove konf pa zato uzimam tako.
:: Najverovatnije cu uzeti ovu konfu pa mi kazite kakva je :: Intel i5 3.1gh :: 8gb ddr :: 1tb hd :: nVidia gt630 4g :: dvd i kuciste.. :: :: Cena je 53000, malo izlazi iz budzeta ali cu je 99% uzeti pa me zanima da mi kazete misljenje. Da li je dobra? Ipak necu da sklapam konf jer tamo gde uzimam uzimam na rate bez kamate i imaju samo gotove konf pa zato uzimam tako.
Sto? Bolje onda prvu uzeti...jeftiniju? Izbor je izmedju te jeftinije i najskuplje
:: Sranje.. :: :: :: :: Najverovatnije cu uzeti ovu konfu pa mi kazite kakva je :: :: Intel i5 3.1gh :: :: 8gb ddr :: :: 1tb hd :: :: nVidia gt630 4g :: :: dvd i kuciste.. :: :: :: :: Cena je 53000, malo izlazi iz budzeta ali cu je 99% uzeti pa me zanima da mi kazete misljenje. Da li je dobra? Ipak necu da sklapam konf jer tamo gde uzimam uzimam na rate bez kamate i imaju samo gotove konf pa zato uzimam tako.
Uzmi kako ti odgovara jer ti odgovori ljudi ovde ocigledno nisu bili bitni nego zajebavas i trosis vreme onih pametnijih. Ta grafika je zivi QRAC, samo je nesto malo vise od modema sa kulerom na sebi, to sto ima 4 Gb na sebi mozes da okacis macki na rep jer ces zaista videti samo 20ak frejmova sta god da radis. I mislim da je vreme da se prestane sa smaranjima na forumu za vec sklopljene konfiguracije. Uostalom, pola nas zaradjuje sklapajuci masine za druge - cak i saveti pocinju da kostaju. A to sta ces da pazaris u Shitatronu ili Peddiju nas vecinu zabole ona stvar. Kupi sta hoces, razocaraj se, pa se vrati da ti ljudi ovde sklope konfiguraciju za pare. U p.m.
Asus P5QC, Q 6600, Geil GVP31600 2x2Gb DDR3, LC Power Metatron 8650, Ati Radeon 7950
Odgovor gore sam dao, nego.... ANTIMATERY, posto si javno izvredjao Nemanju u svom postu i optuzio ga za sve i svasta, te i oni koji nisu upuceni znaju kako se on zove, i koji je servis u pitanju, picko jedna mala, sto se i ti ne predstavis????? Jeste ovo IT forum, ali zbog takvih kao sto si ti zaboravim na obrazovanje i poreklo pa mi stvarno skoci zivac.
Hvala na ljubaznim odgovorima, bili se to od prave pomoci, svaka cast! Najbolje je otici na neki strani forum i pitati, jer su ovde forumasi katastrofa (cast izuzecima).
@Dexter013: ako sam rekao da uzimam vec sklopljenu kofiguraciju, onda je uzimam, a to sto si mi ti napisao komponente hvala ti puno, ali ne mogu da ih uzmem jer uzimam vec gotovu konfiguraciju. Samo sam hteo da mi neko da odgovor na te konfiguracije, nista vise
@Ma3x: Odgovori forumasa su mi bitni, ali kao da ne dopire do usiju da uzimam gotovu konfiguraciju i pitao sam izmedju tih koja je najbolja. A ne koja se najbolja moze sastaviti(iako sam rekao da neko sastavi, pa sam se na kraju za gotove odlucio). Mozda si trebao da prvo procitas temu pa onda da odgovoris? Ako se bira izmedju dve konfiguracije, kazi koja je bolja... Pa znam i ja da se moze sklopiti konfiguracija i da se moze nabudziti da bude vrh, ali daj odgovori na ono sto je postavljeno.
I mislim da je vreme da se prestane sa takvim odgovorima od strane forumasa, koji se ponasaju kao stoka prema onome ko postavi pitanje i ima manje znanja u ovim oblastima od njih. Ako je neko dosao, lepo postavio pitanje, pa valjda moze dobiti takav odgovor.
@Dexter013, svaka cast na odgovorima, i na komponentama, svaka pohvala :) @Ma3x, daj preispitaj se malo, pa nisi posisao svu pamet ovog sveta .)
Zasto mora gotova konfiguracija?! Zbog cega, ko te uslovljava? Koja god da je prodavnica ako mora neka odredjena zbog nacina placanja uvek mozes da biras sam komponente u njoj i sklopis mnogo bolju masinu nego bila sta njihovo...
Oni tu natrpaju ono sto im ne ide sto stoji dugo sto niko ne kupuje, nikad lepo ne napisu koji tacno hard koja tacno ploca koji tacno proizvodjac grafike koji tacno ram i na koliko mhz radi ne daj boze da kazu oznaku napajanja jer imas od npr. 600w za 1500 din i za 7000 din... Dakle kupujes najgori krsh od kompjutera...
I najbolje od svega komponente koje imaju po 3 ili 5 godina garanciju smanje ti samo na dve , sramota... Kupi druze, koju god da uzmes zajebao si se, obe su lose, a manje losa ti je druga...
Odjavljujem se sad i srecno sa kupovinom trebace ti...
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.36 Ghz GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
@daxsm Druze, nema potrebe da se brecas na ljude koji ocigledno hoce da ti pomognu da za ulozen novac dobijes najvise, posto si ti u glavi vec odlucio sta ces da pazaris, a ako si ovde dosao po savet, onda bi bilo dobro da poslusas, ako se vec ne razumes...Dexter ti je sklopio finu konfiguraciju do tih para koje si spreman da das, da bi ti onda probio taj isti budzet za skoro 10k! :)
Posto moras da kupis gotovu konfiguraciju, onda obavezno moras da kupis i originalan licencirani operativni sistem a i software za graficki dizajn jer je u pitanju gotova originalna konfiguracija na kojoj nece da radi piratski neoriginalni software vec samo originalni - znaci sve mora u full-u :P...obavezno
Pa porucis komponente koje je Dexter napisao i kazes ljudima u toj radnji da ti sklope racunar sa tim komponentama i eto ti gotova konfiguracija, ne moras ti nista da sklapas i cackas. A gotove konfe, tipa iz Shitatron-a, em skupe za ono sto nude, em su u njima komponente koje se slabo prodaju pa idu logikom `aj da sklopimo komp od njih i uvalimo nekoj ovci` a u ovom slucaju, ti bi bio ta ovca, bez uvrede. Tvoj novac, tvoja stvar, mi te samo savetujemo sta je najbolje za tebe a ne za firmu u kojoj kupujes komp. Sto se tice stranih foruma, mislis da na UK ili USA forumima ima pametnijih clanova, sta? Pa ja kad procitam pljuvanje po kartama proizvodjaca konkretno na USA trzistu pa ja se ziv ismejem kakvi su to botovi, klokuje kartu i karta mu zapuca jer je nije stabilna na tom kloku i likovi salju na RMA jer karta nije ispravna, to je njihov zakljucak, ako zelis da te takvi savetuju, izvoli slobodno, na stranu to sto retko ko tamo ima budzet konfu koju ti mislis da kupis. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
ta opcija da MORAŠ da uzmeš baš na tom mestu gde imaju samo sklopljene konfiguracije pije vodu samo i jedino ako ti neko iz dotične firme drži prislonjen pištolj na slepoočnicu. Danas dosta firmi već u radnji daje beskamatne kredite za svoje proizvode, pa je moranje da se uzme baš najgori krš opravdano samo u gorenavedenom slučaju.Neću da navodim firme da ne ispadne da reklamiram,ali ko nema u vuglu ima u guglu....Inače, bolje i da uzmeš potrošački kredit sa kamatom a da dobiješ duplo bolju mašinu jer NE MOŽE i jare i pare, ma koliko to jedna naša banka reklamirala.
Ti inače prvo tražiš predlog da bude ultra jeftino a da može da radi kao mašina od 1000e, to neće da može tako.Da tera sve današnje igrice na max-treba ti ta cifra koju si naveo samo za grafičku karticu, i zato brate reci odakle si, kojim max budžetom raspolažeš, i dobićeš savete ovde od ljudi za best buy, tj. šta da poručiš i u kojoj firmi.
P.s. I iskuliraj malo sa svađanjem sa članovima, možeš samo da postigneš kontra efekat. Ako neko i nije pročitao ili razumeo da ideš na rate, ponovi to u sledećem postu.Napravio si konfuziju sa tim da imaš jedan, pa drugi budžet, pa sklapaš, pa kupuješ gotovo...samo polako
Temu sam procitao, i ako nisi obratio paznju vec sam ti dao odgovor, t.j. samo preporucio misljenje jednog od cenjenih clanova gore. Saveti koji se ovde pruzaju su dobronamerni, ali moras da razumes da gotove konfiguracije po pravilu dolaze sastavljene od komponenata koje u nasoj dragoj zemlji uglavnom imaju neku falinku. Da ne pricam od tome kako ni u jednoj od te dve neces naci kvalitetno napajanje od kojeg ti zavisi cela prica. Ljudi su ovde prisutni kako bi svojim iskustvom resili druge muka, ali to ne znaci da se ovo nastavlja u nedogled. Kao sto ti je par pametnih ljudi gore reklo, uvek mozes u samoj radnji da predas spisak trazenih komponenti i da ti sastave konfiguraciju, sem ako ovo ne kupujes u nekoj od shinterskih Gigamegarobnih kuca na cekove babe ili dede pa je jedino sto ti se nudi. Nijedna od te dve nece raditi kako valja, prvu reklamaciju ces imati vec za 5-6 meseci. A jedini savet koji mogu da ti dam je da dooooobro proveris koji su ti krs od napajanja spakovali unutra. Pozdrav, i izvinjavam se ako sam u prethodnom obracanju naneo neku uvredu.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.