treba mi nov racunar. student sam i bavim se iskljucivo programiranjem,ali na razlicitim platformama, pa je nekad potrebno da imam i do 4-5 programa odjednom pokrenutih(ne opterecuju svi bas procesor 100%, to su visual studio, eclipse i slicno..).Eventualno koristim i matlab, koji ima probl sa multicore proc, pa koristi samo jedno jezgro, a neke operacije znaju da budu zahtevne,to je zato jer je lose projektovan :) Mislim da bi bilo dosta 4GB rama(da li bi za moje potrebe bila znacajna razlika izmedju 1066MHz i 1600Mhz?). Puno gledam filmove, pa bi trebalo da mogu bar fullhd da radi bez problema. Igre ne igram, sem chessmastera :D Sada se trenutno `mucim` na nekom singlecore amd prc, koji radi na 1.8GHz i imam 1GB rama,pa znate da bi svaka konfig bila olaksanje. Gledao sam u winwin-u postoje konfiguracije oko 25-28k koje imaju Pentium dualcore g620 koji je na 2,6GHz. +4GB +500GB i neko kinesko napajanje 500W (koje mislim da bi moglo da izdrzi sve ovo). I meni se vise svidja neki Seasonic i neki APU, ali nemam novac sad za to. Konfiguraciju bih uzeo takvu kakva je, bez sanse za upgrade,samo da radi lepo 3-4god.A posle neka druga... Da li imate neki predlog u ovom cenovnom rangu i sta mislite o ovom proc? Da li ici na neki athlon II x2? uzeo bih to u naredne 2-3 nedelje(cekam ako bude jos nekih popusta zbog NG) pozz
Može da se dobije skromna radna konfiguracija za te pare. Intelovi dual-core celeroni nisu skupi a nešto su bolji od athlona x2, ne isplati se nešto posebno ići na pentiume jer ne vrede dodatih para. To spada u kencelarijsku konfiguraciju, pa ako ne misliš da dodaješ posle neke grafičke da bi se ne daj bože igrao biće dosta i LC 420W za to, bolje u svakom slučaju nego totalni kinez od 500W.
hvala na predlogu. opticki uredjaj mi ne treba,a imam i neki eksterni. sisteme bih instalirao sve preko usb. Tako da te dve hiljade mozemo da spiskamo na nesto drugo :)
kakav je taj a4? znam da je arhitektura drugacija, ali opet 1MB je bas da se zapitas. :D video sam sad i A6, jeste skuplji za oko 1000 din. kakva bi bila razlika? njima je dovoljan box cooler? ne treba neke noctua-e da dodajem i slicno?
sto se ploce tice, ova ima dva slota, i tu bi sad upalo 2x4.Da li je vise od 8GB potrebno... radim na 1GB, pa mi je sve to daleko. video sam ovu Gigabyte A75 koja je za 1000 skuplja od ove tvoje, a ima usb3+4 slota za ram i sata3.
ako bi se dodavala graficka(neka u skladu sa ovim proc, nista preterano tipa 7770 ili jace..), koliko bi moralo napajanje, tj za kakvu je dovoljno ovih LC 420W. Vidim da je prvi sledeci komplet kuc+napaj LC 600W za 5300din. pa da uklopim to u budzet(27-28k, eventualno do 30k) nekako, a da budu kompaktni elementi.
Dobri su ovi novi Trinity procesori, performanse su bolje nego kod intelovih cenovnih ekvivalenata, jeftini su a integrisana grafika je mnogo bolja nego kod intela. Nisu vreli pa ti neće trebati neko ekstra hlađenje, poneko uzme zbog tišine i overkloka ali niko zbog default temperature. A6 ima nešto viši klok, jaču grafiku i otključan množilac za lakši overklok što naravno može i sa A4 ali je sa otključanim lakše, mislim da ti se doplata i ne isplati preterano.
Trenutno je i 4gb sasvim dosta za normalan rad, 8gb ti je dobro da imaš ako voliš baš mnogo programa da otvaraš odjednom, više od toga uzimaš ako radiš sa onima koji baš žderu memoriju.
Ako očekuješ posle da dodaš neku grafiku slobodno uzmi taj lcpower komplet od 600W, može da izvuče bez problema srednju klasu kartica sa jednim ili dva 6-pinska dodatna konektora, prva opcija gejmera plićeg džepa.
OC mi ne treba. 3.4GHz je valjda dosta za ovo sto meni treba.
sad sam video u jednoj temi, obradmi je napisao da sa A8 moze da se sastavi konf za 20000. :D takva bi meni odgovarala :)
ovi emmijevi hitachi su ok? ovaj sto si predlozio. do sada sam radio samo sa WD(blue) i nije bilo probl.
mogao bih za ovu gigabyte da izdvojim 7500, ukalpa se, samo sam mislio da je a4 mali za nju, gledam da bude sve u istoj klasi. a i sata2 je svakako dovoljno brzo za bilo kakve operacije.
nisam obracao paznju na izglede kucista, a sad mi se ovaj tvoj od 420W vise svidja od 600W. Kolika je steta sto je napajanje u gornjem delu kod ovih jeftinih LC-jeva? cak bi sad moglo i tih 420W, pa posle dodati i napajanje i graficku(valjda se A4 nece buniti i moci ce da pogura to).
sta ti spada u srednju klasu? video sam da je za cak za 7770 minimum 550W, sto nisam nikako imao u planu,ali.. :D
Registruj se ovde http://www.chess.com/ sve je dz naravno, kad zavrsis javi se da odigramo koju, kakav crni chess master kad mozes uzivo sa ljudima da igras, ima rejting ima sve, mnogo vise ces da naucis sa zivim ljudima+ nije isto kad igras sa zivim covekom i sa programom.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.36 Ghz GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.