Pozdrav svima! Napokon sam skupio otprilike 60 hiljada, i planiram da uzmem neku gaming konfiguraciju. Koristio bih je najviše za WoW, ali i druge, novije igre, pa me zanima me šta za te pare mogu da uradim. Moja ideja bila je nešto poput:
AMD FX 6100 Black Edition Bilo koja AM3+ matična 8GB (2x4GB) Kingston DDR3 1600 MHz Hyper Blue GF GTX 560 ili Radeon HD6850 HDD i DVD drajv su mi prilično nebitni, tu bih uštedeo najviše Chieftec kućište za nekih 4 hiljade Chieftec napajanje (nisam siguran koliko jako napajanje mi je potrebno)
Nisam siguran koliko je gorepomenuta konfiguracija isplativa i dobra po performansama. Ukoliko imate bolje predloge, gde za sličan (ili još bolje, manji) novac mogu da dobijem bolje performanse, molim vas pomozite :) Unapred zahvalan na svim predlozima i savetima!
WOW je procesorski zahtevna igra, idi na varijantu 3570k i neku z77 ploca za taj cpu. Za tvoje potrebe svaka graficka od 100e ce ti zavrsiti posao, poslusaj savet za platformu, govorim ti iz licnog iskustva... To je solidno procesorski zahtevna igra i trazi veliki takt istog.
Je blago receno klempa,znaci to pitanje dal vredi 50k.
Ovo sto ti je Misko sastavio je odlicno.Wow jeste procesorski zahtevna ali to je engine iz 2004. koje unapredjivan,meni na max (davno kad sam igrao)u kataklizmi u glavnim gradovima kad je krkljanac fps nikad ispod 40,ovako kuca oko 100,sa phenom IIx4 955+hd 6870.
Bio je skoro negde test,gde P II vise neko dovoljan za wow.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Drugaru 965 na 4ghz pada ispod tih 40-ak fps-a koliko kazes, pa znam o cemu pricam. Graficka ne igra nikakvu ulogu, kada upalis afterburner vidi se kako radi 30-ak procenata... Tako da i dalje ostajem kod svog predloga za Intel z77 platformu, mada ti iskreno savetujem da sacekas Haswell, obecava mnogo...
:: Je blago receno klempa,znaci to pitanje dal vredi 50k :: :: Ovo sto ti je Misko sastavio je odlicno.Wow jeste procesorski zahtevna ali to je engine iz 2004. koje unapredjivan,meni na max (davno kad sam igrao)u kataklizmi u glavnim gradovima kad je krkljanac fps nikad ispod 40,ovako kuca oko 100,sa phenom IIx4 955+hd 6870
Iako uglavnom igram SC2/WoW i D3, planirao sam da igram i novije shootere itd. Šta mislite o AMD FX 6100 Black Edition?
Za sad mi se Miškova konfiguracija čini odlično, ne bih da kupim skuplji procesor samo zbog WoW-a, a da kupim slabiju grafičku, jer kapiram da bi se to lošije odrazilo na druge igre. U svakom slučaju nisam baš kompetentan, tako da vi presudite :)
Lepe parice imas, glupo je da uzimas procesor koji je star oho-ho... Onaj ko ima 30-ak `iljada razmislja o takvim varijantama, sa 60.000 sigurno ne. Ti odlucujes...
i5+gtx560+lcpower600w i ostalo metni sta oces. Ako oces da se igras a ne da juris i postujes benchmarke po forumima uzmi bilo koju plocu i bilo koju memoriju i bices prezadovoljan. Hdd - nebitan gledaj kapacitet. Nemoj samo da slusas likove koji kazu da ti treba napajanje od 90 evra.
AMD FX 6100 @ 4,05 ghz+Akasa Venom Gigabyte ga990xa ud3 16gb ddr3 Patriot black viper 3 1600mhz MSI Gtx 560Ti Hawk TF III Lc power pro line 500w SSD Samsung 830 64gb+ Hitachi 1TB Sata 3 Logitech G105 SS Sensei AeroCoool Strike
:: Iako uglavnom igram SC2/WoW i D3, planirao sam da igram i novije shootere itd :: Šta mislite o AMD FX 6100 Black Edition :: :: Za sad mi se Miškova konfiguracija čini odlično, ne bih da kupim skuplji procesor samo zbog WoW-a, a da kupim slabiju grafičku, jer kapiram da bi se to lošije odrazilo na druge igre :: U svakom slučaju nisam baš kompetentan, tako da vi presudite :)
Apu FM2 sklopih par kompova vec sa slabjim procesorom od ovog i ubijaju a kamoli ova kombinacija kad stavish brz ram i uparish dual grafiku radice kao ludo... pogledaj malo po netu testove i benchmarke sta radi ovaj procesor jako dobre rezultate topla preporuka
:: http://goo.gl/hNzG :: :: Apu FM2 sklopih par kompova vec sa slabjim procesorom od ovog i ubijaju a kamoli ova kombinacija kad stavish brz ram i uparish dual grafiku radice kao ludo... pogledaj malo po netu testove i benchmarke sta radi ovaj procesor jako dobre rezultate topla preporuk :: :: :: :: MSI 870A-G54 & Phenom 555BE@4GHz & 2X2GB Patriot 1600MHzATI 6770 1GB SSD INTEL 320 120GB + 1TB WD in Chieftech dragon ViewSonic VT2405LED/TV Tuner :: ::
Pa kako mislis da igra 3d mark bez blu ray-a A inace kako to da je phenom 955 zastareo kad je bolji od buldija....a intel q9550.. Ja bih pre mecku staru deset godina nego novog juga... nek uzme INTEL i5-3570K za WOW Pa ljudi na cemu ste vi... 200e za grafu 660/7870 quad procesor krsteno napajanje i miran si 2-3 god 1080p Aj pozz
Hvala svima na odgovorima, zamalo da se pređem i kupim komp u Gigatronu, al` vidim da su u emmi-u ponuda i cene mnogo bolje. Iskombinovaću nešto od komponenti koje ste naveli. Hvala puno!
Za ostalo pakuj kuciste,hdd i napajanje po zelji..
P.S.Ova graficka je brza i bolja i jetinija od tih koje si ti hteo a nadasve je iz poslednje generacije Kepler serije.. Sa kartom dobijas i Assassin`s Creed 3 igricu !
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w i ostala cuda
Covek je napisao WoW i druge nove igre. To sto je WoW procesorski zahtevan ne treba da bude razlog da uzima tako jak procesor i slabiju graficku, mnogo je isplativije da uzme graficku tipa GTX 660 koja je drasticno jaca od 650 Ti.
Stvarno ne znam kako neko moze da preporuci 50% slabiju kartu za gaming masinu, zarad ubacivanja nepotrebno jakog procesora od kojeg ce se korist neka veca videti tek u ponekoj igri...
Neku plojku za buduce Buldije i GTX 660 i nek uziva, za neku godinu bocne Piledriver/Steamroller za male pare i opet moze da se igra ko covek, stavljati ubogu grafiku na dobar proc nema smisla. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
Izvini to je greska, naravno, nisam mislio da ubacim blu ray .. ali za ostatak se nisam salio ... masine rade mnogo dobro kazem ti iz iskustva... pogledaj slobodno na youtube imash recimo gomilu snimaka sta sve likovi igraju sa ovim APU-om pa pogledaj posto verujem da nemash mogucnosti da vidish uzivo.... a sto se apgrejda tice to mani izbacuju se socketi kao ludi a mislim da ce sad sa fm 2 da izbace josh procesora u buducnosti .. izbacili su fm1 i onda jako jako brzo fm2 gde su izlecili sve bolesti koje je imao fm1 ... izbor (i novac) je samo tvoj ali uzmesh ovo i neki ssd i miran si 100% :)
:: Ali zaboga pa kakav crni blu rej!! :: :: Jel to neka greška ili?? :: :: support normalit :: :: :: http://goo.gl/hNzG :: :: :: :: Apu FM2 sklopih par kompova vec sa slabjim procesorom od ovog i ubijaju a kamoli ova kombinacija kad stavish brz ram i uparish dual grafiku radice kao ludo... pogledaj malo po netu testove i benchmarke sta radi ovaj procesor jako dobre rezultate topla preporuk :: :: :: :: :: :: :: :: MSI 870A-G54 & Phenom 555BE@4GHz & 2X2GB Patriot 1600MHzATI 6770 1GB SSD INTEL 320 120GB + 1TB WD in Chieftech dragon ViewSonic VT2405LED/TV Tuner :: :: :: ::
Verovatno nikad u zivotu nisi koristio afterburner, niti znas kako se graficke karte ponasaju u pojedinim igrama... Ako vec ne poznajes materiju, ne mesaj se i pusti nama koji smo trocifren broj (ne)prespavanih noci proveli pored svog ljubimca, testirajuci i okretajuci stvari na 1001 nacin kako bi se dobila kompletna slika.
Za sve ostale... Kada budete imali prilike probajte dotu2 i wow na pomenutim procesorima, i kada pocne apsolutni krkljanac uzivajte u 20 fps-a!
:: Pa kako mislis da igra 3d mark bez blu ray- :: A inace kako to da je phenom 955 zastareo kad je bolji od buldija....a intel q9550. :: Ja bih pre mecku staru deset godina nego novog juga.. :: nek uzme INTEL i5-3570K za WOW :: Pa ljudi na cemu ste vi.. :: 200e za grafu 660/7870 quad procesor krsteno napajanje i miran si 2-3 god 1080 :: Aj poz
Ok, ostatak je ok, samo mi je blu rej zapao za oko reko` škk :) support normality
:: Izvini to je greska, naravno, nisam mislio da ubacim blu ray .. ali za ostatak se nisam salio ... masine rade mnogo dobro kazem ti iz iskustva... pogledaj slobodno na youtube imash recimo gomilu snimaka sta sve likovi igraju sa ovim APU-om pa pogledaj posto verujem da nemash mogucnosti da vidish uzivo.... a sto se apgrejda tice to mani izbacuju se socketi kao ludi a mislim da ce sad sa fm 2 da izbace josh procesora u buducnosti .. izbacili su fm1 i onda jako jako brzo fm2 gde su izlecili sve bolesti koje je imao fm1 ... izbor (i novac) je samo tvoj ali uzmesh ovo i neki ssd i miran si 100% : :: :: MSI 870A-G54 & Phenom 555BE@4GHz & 2X2GB Patriot 1600MHzATI 6770 1GB SSD INTEL 320 120GB + 1TB WD in Chieftech dragon ViewSonic VT2405LED/TV Tuner :: :: :: Ali zaboga pa kakav crni blu rej!! :: :: :: :: Jel to neka greška ili?? :: :: :: :: support normalit :: :: :: :: :: http://goo.gl/hNzG :: :: :: :: :: :: Apu FM2 sklopih par kompova vec sa slabjim procesorom od ovog i ubijaju a kamoli ova kombinacija kad stavish brz ram i uparish dual grafiku radice kao ludo... pogledaj malo po netu testove i benchmarke sta radi ovaj procesor jako dobre rezultate topla preporuk :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: MSI 870A-G54 & Phenom 555BE@4GHz & 2X2GB Patriot 1600MHzATI 6770 1GB SSD INTEL 320 120GB + 1TB WD in Chieftech dragon ViewSonic VT2405LED/TV Tuner :: :: :: :: :: ::
Apu za 60k to ljudi uzimaju kad im je frka sa novcem....Ne za gaming masinu Predlazete mu da uzme cpu od 180e i grafu od 130 za gaming racunar OMG Imas moju konfiguraciju iz potpisa pa razmisli o njoj... Inace igram dotu2 bf3 diablo3 sve radi na fullu 1080p nema naglog fps dropa! Radi sta hoces tvoje su pare...Inace Phenom radi na 4ghz 24/7
Jeli buraz, jel vidis ti sta ja pisem ? Istestirao milion puta am3 platformu(955, 965, 1090t) sve na 4ghz takt i SECKA BRE, SECKA! Razumes srpski ? Udjes u veliki grad(WOW), sa gomilom ljudi i gledas slike na monitoru, sta ti ovde nije jasno? U doti2 dovoljno da sk i shaker bace po ult u masovnim tucama, opet gledas slike, a sta je sa ostalih 8 heroja ? Iz tvojih postova zakljucujem da ne znas da predjes ulicu, ne pada mi napamet nesto sire da ti vise objasnjavam... Znaju ljudi koji su proveli brda za kompom i to je to, mada i tu ima retarda, sednu samo i ukljuce igricu i onda `Vidi kako leti sve` ... U glavi mu duva promaja, zato sto nije imao prilike da vidi vise od 40 fps-a, pa mu kod njega sve leti.
HAHAHA, rekao sam sto puta, idite radite nesto mnogo produktivnije, silno vreme provodite ispred tog monitora i oci su vam ispale, a i dalje pojedinci postavljaju ISTA pitanja i NE ZNAJU NISTA.
:: Apu za 60k to ljudi uzimaju kad im je frka sa novcem....Ne za gaming masin :: Predlazete mu da uzme cpu od 180e i grafu od 130 za gaming racunar OM :: Imas moju konfiguraciju iz potpisa pa razmisli o njoj.. :: Inace igram dotu2 bf3 diablo3 sve radi na fullu 1080p nema naglog fps dropa :: Radi sta hoces tvoje su pare...Inace Phenom radi na 4ghz 24/
Sto raspravo o hardveru sustas na licni nivo `Iz tvojih postova zakljucujem da ne znas da predjes ulicu, ne pada mi napamet nesto sire da ti vise objasnjavam` Cemu prozivanje?Dodji slobodno kod mene pa se uveri da je dota2 zakucana na 60... Pa mi onda reci kako se prelazi ulica licno a ne da se kurcis i vredjas preko it foruma jadno...
Da dodjem licno kod tebe, da se uverim u sta? Pa druze, jel si ti normalan ? Jos trebam nekog da odrobijam zbog hardvera, poznavajuci sebe...
:: Sto raspravo o hardveru sustas na licni nivo `Iz tvojih postova zakljucujem da ne znas da predjes ulicu, ne pada mi napamet nesto sire da ti vise objasnjavam :: Cemu prozivanje?Dodji slobodno kod mene pa se uveri da je dota2 zakucana na 60.. :: Pa mi onda reci kako se prelazi ulica licno a ne da se kurcis i vredjas preko it foruma jadno..
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.