Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Potrebni saveti/pomoc pri kupovini
STRANA 1 OD 1
dsb Potrebni saveti/pomoc pri kupovini 08.07.2007. 22:56 T4946

status: user
broj poruka: 244
Ovih dana bi trebalo da sklopim sebi novu konfiguraciju te mi je potrebno par saveta/informacija.

Obzirom da sam se odlucio za E6600 procesor da li je bolje uzeti neku P965 i 800MHz memoriju ili P35 sa 1066 memorijom. Da li je razlika u cenu opravdana razlikom u performansama ili ne? Koliko ja znam trenutno ne bas jer se mere jednocifrenim procentima ali kakvi su izgledi da ce se kasnije razlika osecati kad izadju neki ispeglaniji BIOS-i i sl?
Odlucio sam se za Gigabyte sto se ploce tice i obzirom da mi ne treba ploca sa 2 PCIe slota i kojekave druge bespotrebne stvari kojima su nacickane kvalitetnije ( citaj skuplje ploce ) a i trebaju mi 3 PCI slota onda bih morao uzeti P965-DS3 ili P35-DS3, da li su ove ploce ok sto se tice kvaliteta , stabilnosti i sl. trebalo bi da jesu.
Napomena, ne zelim da se bakcem sa overclock-om.

Sta je vaznije kod graficke kartice klok jezgra ili memorije, obzirom da se dvoumim izmedju dve kartice gde jedna ima brze jezgro druga brzu memoriju ( inace obe su 8800gts samo razliciti proizvodjaci ). Pretpostavljam da je ipak svejedno i da su razlike u performansama minimalne.

Sto se hdd-a tice vredi li doplatiti razliku izmedju obicne SEAGATE Barracuda- e i ES verzije?

Poznato mi je da pojedina Chieftec napajanja imaju problema sa APC UPS-evima i obzirom da od skoro imam APC UPS koji radi savrseno sa mojim trenutnim Cooler Master napajanjem, da li postoje jos neka napajanja koja ne rade sa APC-om, planiram da uzmem Thermaltake ToughPower.

Obzirom da su sad svi DVD rezaci teski krshevi cisto da bi bio siguran mislim da uzmem 2 komada te me interesuje u izboru izmedju Pioneer DVR-112D, Liteon LH-20A1 i NEC ND-7170 koja bi bila najbolja kombinacija, odnosno koji od njih da zaobidjem?

Sto se ostalih komponenti tice nemam nekih nedoumica, te ko je uspeo ovo da procita ( odnosno nije ga mrzelo kad je video ovoliki post) i preziveo, bicu unapred veoma zahvalan na korisnim savetima/informacijama.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Pa bas i nemas mnogo da se dvoumis 08.07.2007. 23:34 #23206

broj poruka: 4163
Kad je izbor ploce. Gigabajt je skroz ok, za koji god model da se odlucis (od navedenih) neces pogresiti. Dodaj pare za baraqdicu, vredi. Sto se tice dvdrw svi su isto sr..e drugo pakovanje, uzmi onaj koji daje najduzu garanciju.Qler Master je ok sto se tice napajanja. Za grafiku ne znam, nisam ih jos testirao. Toliko od mene.
poz

dsb Re: Pa bas i nemas mnogo da se dvoumis 08.07.2007. 23:51 #23207

:: Kad je izbor ploce. Gigabajt je skroz ok, za koji god model da se odlucis (od navedenih) neces pogresiti. Dodaj pare za baraqdicu, vredi. Sto se tice dvdrw svi su isto sr..e drugo pakovanje, uzmi onaj koji daje najduzu garanciju.Qler Master je ok sto se tice napajanja. Za grafiku ne znam, nisam ih jos testirao. Toliko od mene
:: po
::

Hvala, no imam podpitanja jer se izgleda nismo razumeli.

Svakako uzimam Seagate no pitanje je da li uzeti obicnu ili ES barakudu?

Uzimam TT napajanje i interesuje me da li ona imaju problema sa APC-om kao Chieftec. Trenutni CM mi je super ali em je mator em samo 380W sto je malo.

I voleo bih ako mogu da dobijem odgovor vezano za izbor p965 + 800 MHz memorija i p35 + 1066 memorija
vkuzma re 09.07.2007. 00:25 #23209

broj poruka: 27
Ja mislim da bi trebalo da uzmes p35 cipset svakako jer je noviji (time i manje grejanje, podrska za 45nm procesore...). Razlika u brzini rama jeste par procenata, tako da bi mozda mogao na p35 da stavis ram na 800mhz.

Sto se tice grafike ne znam sta da ti kazem, najbolje su one kod kojih su fabricki overklokovani i memorija i jezgro, a ovako mislim da se to svede na isto (koji frejm gore dole).

Svako napajanje ce ti sa UPS-om praviti probleme ako je jace od njegove izlazne snage, ali ne verujem da bi TT trebalo da ti pravi probleme sa UPS (ako su baterije dovoljno jake).
dsb Re: re 09.07.2007. 00:50 #23210

:: Svako napajanje ce ti sa UPS-om praviti probleme ako je jace od njegove izlazne snage, ali ne verujem da bi TT trebalo da ti pravi probleme sa UPS (ako su baterije dovoljno jake)

Ovde na forumu je bila tema o tome da APC UPS ne daje pravu sinusoidu nego neku pribliznu koja ne odgovara Chieftec napajanju te stoga kad nestane struje komp se ugasi. Otud moje pitanje da li i druga napajanja imaju tih problema, kao sto rekoh moj CM nema jer radi savrseno sa ovim UPS-oma ali ocu sad da uzmem TT i ne znam da li je on kao CM ili Chieftec. Sto se snage UPS-a tice tu nece biti problema .-)
Svakako bih opet mogao da uzmem neki CM ( jaci od ovog sto trenutno koristim ) no nesto sam bas zapeo da uzmem TT.
MACHINE Re: Re: re 09.07.2007. 01:44 #23216

broj poruka: 5704
ThermalTake je remarkirani Chieftec...sto se tice nesaradnje to se odnosilo samo na GPS (Delta) seriju ali ne i na HPC (Sirtek). Dakle, vise klase nemaju tih problema. U svakom slucaju mozes pitati prodavca...verujem da ce sljakati...

Sto se tice rezaca uzmi Plextor razlika je sada zanemarljiva 10-20e a dobijas odlicnu przilicu, jos samo da ga nadjes. Ako ga nigde nema onda uzmi Optiarc (on za sada jos uvek radi reimenovane NEC i SONY varijante, ali probrane, jos uvek nema unificiranu prozivodnju vec uzima najbolje od jednog i od drugog, do daljenjeg).

Seagate Barracuda ES je inovativniji, pazari njega...

grafika je bitno da nije MSI, Club3D, half-name...

GA ploce su sasvim korektne (oduvek su bile stabilne i dugotrajne bez neke posebne O/C moci) iako doticni modeli spadaju u srednju klasu...koju god da uzmes neces pogresiti jer su BestBuy...mada sam ja vise za Asus...

obrati paznju da uzmes kvalitetnu memoriju: Geil, Corsair, Apacer, Patriot...

- C H A M E L E O N -

:: :: Svako napajanje ce ti sa UPS-om praviti probleme ako je jace od njegove izlazne snage, ali ne verujem da bi TT trebalo da ti pravi probleme sa UPS (ako su baterije dovoljno jake)
:: Ovde na forumu je bila tema o tome da APC UPS ne daje pravu sinusoidu nego neku pribliznu koja ne odgovara Chieftec napajanju te stoga kad nestane struje komp se ugasi. Otud moje pitanje da li i druga napajanja imaju tih problema, kao sto rekoh moj CM nema jer radi savrseno sa ovim UPS-oma ali ocu sad da uzmem TT i ne znam da li je on kao CM ili Chieftec. Sto se snage UPS-a tice tu nece biti problema .-
:: Svakako bih opet mogao da uzmem neki CM ( jaci od ovog sto trenutno koristim ) no nesto sam bas zapeo da uzmem TT.
dsb Re: Re: Re: re 09.07.2007. 10:50 #23221

:: ThermalTake je remarkirani Chieftec...sto se tice nesaradnje to se odnosilo samo na GPS (Delta) seriju ali ne i na HPC (Sirtek). Dakle, vise klase nemaju tih problema. U svakom slucaju mozes pitati prodavca...verujem da ce sljakati..
:

Pretpostavljam onda da TT ToughPower serija nikako ne bi trebala da ima takvih problema. Bas sam zapeo da uzmem TT i ne bih da posle moram da menjam napajanje ili UPS kog sam skoro kupio, dovoljno je jak za novu konfiguraciju a i nije bio bas jeftin.
Da pitam prodavca HAHA. Obzirom ko sve radi po domacim firmama i da 90% + njih dibidus nema pojma nisam siguran da cu dobiti odgovor. Pitanje je takvo da cak i oni koji bar nesto znaju ne verujem da bi znali da odgovore na njega.
E sad da se ipak malo pokolebam. Da li je mozda bolje umesto TT uzeti Corsair(Seasonic) obzirom da se Seasonic bolje kotira od TT-a, no koliko vidim svi se ovde po forumima zale da se doticna napajanja izuzetno mnogo greju.

:: Sto se tice rezaca uzmi Plextor razlika je sada zanemarljiva 10-20e a dobijas odlicnu przilicu, jos samo da ga nadjes. Ako ga nigde nema onda uzmi Optiarc (on za sada jos uvek radi reimenovane NEC i SONY varijante, ali probrane, jos uvek nema unificiranu prozivodnju vec uzima najbolje od jednog i od drugog, do daljenjeg)

Plextor mi je nesto odbojan zbog njihove politike poslednjih godina gde su zadrzali bezobrazno visoku cenu a kvalitet bas i nisu nikako.
Sto se NEC&SONY=OPTIARC tice brinu me mnogobrojne zalbe na citanje. Evo moj sadasnji NEC 3540 uvec duze vreme poceo prilicno slabo cita DVDRW diskove koje sam nareze na max brzinama, ako rezem na manjim cita a ako rezem na vecim ne a takav disk ubacim u krs od LG-a i on ga bez problema procita. Doduse ovo se odnosi na diskove koji su prilicno izakani dugotrajnom upotrebom , kad uzmem neki nov novcijat onda nema problema.

:: Seagate Barracuda ES je inovativniji, pazari njega..
:: grafika je bitno da nije MSI, Club3D, half-name..

Nikako. Bice Gainward ili XFX

:: GA ploce su sasvim korektne (oduvek su bile stabilne i dugotrajne bez neke posebne O/C moci) iako doticni modeli spadaju u srednju klasu...koju god da uzmes neces pogresiti jer su BestBuy...mada sam ja vise za Asus..

Znam da su DS3 ploce iz srednje klase mozda cak i iz nize ali problem je sto meni trebaju 3 PCI slota koje nijedna iz vise klase nema. Uopste mi nije jasno zasto proizvodjaci trpaju na ploce 2-3 PCIe 1X slota kad za njih nema kartica, samo stoje tu za ukras i oduzimaju mesto PCI slotovima. Ko ce da ceka kraj godine ili sledecu da Creative konacno izbaci zvucne za PCIe slot ( u tom slucaju bi mi i odgovarala neka ploca sa 2 PCI slota, sada ne )
Koliko vidim svi konstatuju da se na GB procesori manje greju nego na ASUS plocama a i nisam nikad bio za ASUS.

:: obrati paznju da uzmes kvalitetnu memoriju: Geil, Corsair, Apacer, Patriot..

Svakako. Dvoumim se izmedju Geil-a i Corsair-a, zavisi samo za koju se plocu odlucim i da li ce mi onda trebati 800 ili 1066MHz memorija.
ukimafija planiram slicno sto i ti 09.07.2007. 12:36 #23228

broj poruka: 263
uzmi GA P35 DS3,dobro se i klokuje a i radjena je u 65nm u odnosu na P965
Za grafiku ti je najbolje MSI HD oc ali da razlike nisu neke a sve se klokuju na toliko.
Nemoj Chieftec opao im je kvalitet, kupi neki ANTEC od 550w.
Rezac NEC ND-7170 ili 7173 ako nadjes i na sata interfejsu, zasto NEC?Prvo ono sto vecina magaraca ne zna, to je da Pioneer koristi Nec-ove cipove za nove serije, drugo znam X primera ljudi koji su se zalili na Pioneer DVR-112D na vratanca ili nesto....iako je on generalno dobar....
Toliko , evo ti i link za plocu
http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2544&ModelName=GA-P35-DS3
dsb Re: planiram slicno sto i ti 09.07.2007. 12:45 #23229

:: uzmi GA P35 DS3,dobro se i klokuje a i radjena je u 65nm u odnosu na P96

Najverovatnije ce to i biti

:: Za grafiku ti je najbolje MSI HD oc ali da razlike nisu neke a sve se klokuju na toliko

Sto se MSI tice imam slicno misljenje kao Machine, znaci nikako MSI.

:: Nemoj Chieftec opao im je kvalitet, kupi neki ANTEC od 550w

O Chieftec-u i Antec-u ni ne razmisljam, 99,99% sam za TT i tih 0.01% zainteresovan za Corsair ( Seasonic )

:: Rezac NEC ND-7170 ili 7173 ako nadjes i na sata interfejsu, zasto NEC?Prvo ono sto vecina magaraca ne zna, to je da Pioneer koristi Nec-ove cipove za nove serije, drugo znam X primera ljudi koji su se zalili na Pioneer DVR-112D na vratanca ili nesto....iako je on generalno dobar...

Nisam bas toliki magarac .-) znam da Pioneer koristi NEC-ov cip ali opet ima manje problema sa citanjem. Svakako cu gledati da uzmem SATA, doduse LiteON i NEC mogu da se nadju, Pioneer bas i ne videh.
vukdusan Re: Re: planiram slicno sto i ti 09.07.2007. 14:59 #23248

broj poruka: 800

:: :: uzmi GA P35 DS3,dobro se i klokuje a i radjena je u 65nm u odnosu na P96
:: Najverovatnije ce to i bit
:: :: Za grafiku ti je najbolje MSI HD oc ali da razlike nisu neke a sve se klokuju na toliko
:: Sto se MSI tice imam slicno misljenje kao Machine, znaci nikako MSI
:: :: Nemoj Chieftec opao im je kvalitet, kupi neki ANTEC od 550w
:: O Chieftec-u i Antec-u ni ne razmisljam, 99,99% sam za TT i tih 0.01% zainteresovan za Corsair ( Seasonic
:: :: Rezac NEC ND-7170 ili 7173 ako nadjes i na sata interfejsu, zasto NEC?Prvo ono sto vecina magaraca ne zna, to je da Pioneer koristi Nec-ove cipove za nove serije, drugo znam X primera ljudi koji su se zalili na Pioneer DVR-112D na vratanca ili nesto....iako je on generalno dobar...
:: Nisam bas toliki magarac .-) znam da Pioneer koristi NEC-ov cip ali opet ima manje problema sa citanjem. Svakako cu gledati da uzmem SATA, doduse LiteON i NEC mogu da se nadju, Pioneer bas i ne videh

uzmi antec.on je ipak car u stabilnosti...
NastyB Preporuka 18.07.2007. 12:48 #23821

broj poruka: 729
Evo i ja sam juce, posle DUUUUGOOOG razmisljanja sastavio sebi komp sa C2D E6600. Po svim testovima na netu, svaka Gigabyte ploca ima fantasticne rezultate, ali sam se ja odlucio za ASUS P5K Deluxe i ne mogu ti opisati kako sam zadovoljan. Da se pitam za Gigabyte, odlucio bi se za P35-DS3R, jer kazu da je mnogo bolja od one bez R u imenu.
Oko memorije sam se dvoumio da li GEIL Black Dragon ili OCZ Reaper Heatpipe 8500 i uzeo ovu drugu. Lagano se overklokuje na 1333.
Sto se grafike tice, ja sam uzeo ASUS 8800gts 320 i lagano ga overklokovao na 600/1900, a da se tek malo vise greje od normalnog rada. Uostalom, mozda moze da ti pomogne test na http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/gf8800gts320MB-roundup.html.
Napajanja ima raznih i veoma kvalitetnih (Corsair pravi jedna od boljih) ali sam ipak uzeo Antec TP-Trio 550W, jer po mnogim forumima kazu da je kvalitetno a ima i 5 (PET) godina garancije usred EPS ludorija. Usput, citao sam da je Antec firma koja RADI u USA , a ne u Kini, Tadzikistanu, Vijetnamu ili ko zna gde, dok za TermalTake mislim da su neki kosooki i da im je kvalitet sporan.
Sto se Seagate tice i ja sam uzeo ES seriju, ali nisam imao da dodam jos hiljadicu-dve za Samsung SpinPoint T166 od 500 Gb (HD je strava), ali ne verujem da cu da zazalim zbog Barakude :-)
A ostalo...Plextor, nazalost, nisam nigde nasao...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs