Potreban mi je savet oko kupovine ako neko moze da pomogne.... ja sam apsolutni duduk za kompjutere , imam stari komp koji jedva radi i hocu da uzmem novi, pa me interesuje da li je dobar trenutak sada za kupovinu ili da cekam novu godinu , ne znam kada najvise padaju cene..... a ono sto me najvise zanima je koliko bi kostala neka najjednostavnija konfiguracija ali sa nekom grafickom koja moze da podrzava novi PES posto samo to igram.... inace mi komp treba za posao koristim samo word , za gledanje filmova internet i da mogu da igram PES pa me zanima za koliko bi najmanje para tako nesto moglo da se sastavi ?
procesor intel celeron g550 4200 ploca msi h61 3860 hard disk hitachi 500 gb 6000 memorija 4 gb patriot 1460 dvdrw samsung 1800 kucište najjeftinije 2200 ili neko nešto skuplje za recimo 3700 graficka karta ????????????????????` Pa sad ostaje grafika jedino. Ili uzeti neki najjeftiniju za 4000 ili neku malo bolju za 6000 ili stvarno neku bolju za 9000. msi 7750 za 9000 pa onda neka 6570 ili 6670 za 6000 ili najjeftinije 6450 za 4000. Igraceš pes sa bilo kojom grafickom u svakom slucaju. Štedeo sam na svemu da bi uzeo neku bolju grafiku. U svakom slucaju sve je na tebi. E da sve ovo gore ima i integrisanu grafiku odnosno sam procesor je ima. Nek se javi neko ko ima pes pa da kaže dal može da se s njom igra. Mislim da bi trebalo da može tako da bi sve ovo gore bilo a bez dodatne grafike.
hvala svima pre svega za odvojeno vreme i za savete , taman tako nesto i planiram da utrosima para oko 250 e .... e sad pitao bih vas jos nesto jel mogu ja da uzmem neku gotovu konfiguraciju koju nude u gigatronu i sl. video sam i neki bc group koji nudi 5 godina garancije
Sa a4 5300 bi te kostalo 23,510 din a Sa A6 5600k 28,479
Po meni bi to bilo za ove pare najbolje ali ja bi odvojio jos nekih 3-4k za procesor uzeo bi 5500 ili 5600 a8! Grafikca ti ne treba sve bi ti zavrsila ova iegrisana!
Da možeš i gotovu konfiguraciju ali je iz nekog razlika skuplja nego da je sam sastaviš. Možeš uzeti ko što ti rekoše i neki A6 procesor i miran si i bez graficke ali opet za iste pare a sa mnogo jacom grafickom prolaziš i sa onim mojim procesorom. Mislim na graficku kartu amd 7750. Pozz.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.