prijatelji imam gore navedenu sumu, šta kupiti tzate pare? To mi je budžet za ploču, procesor, memoriju i napajanje. Znam da vam je već preko glave ovakvih molbi ali šta da vam kažem. Nemam iskustva zsa FM2 platformama pa ako neko ima nešto da predloži... I da, imam frafičku HD4670 koju bi zadržao, hdd i kućište. Hvala unapred.
Solidan budzet za to sto ti teba. Idi na amd fx 6100 gigabyte 970 ds3 plocu 2x4gb patiot viper 3 black 1600 mhz lc power 600w sve 26000 ako je ove 2000 preko budzeta poblem uzmi amd 955 koji je za toliko jeftiniji a nista losiji cpu cak za igre nesto i jaci. Druga opcija je a10 apu kojeg vidi u emiu nema onda ecimo a8 5600k pa da pravis crossfire sa grafom iz njega i tom tvojom. Neku fm2 plocu i to je to.
Treca opcija Intel i3 3220 Msi h61 ploca Ram patriot ili neki dugi nebitno ako ima i jeftiniji ok lc power 600w to ti se sve uklapa u dinar
AMD FX 6100 @ 4,05 ghz 1,31v Gigabyte ga990xa ud3 12gb ddr3 (Patriot Viper 3 Black 2x4gb + KHX 2x2gb) Gainword Gtx 260 core 216 Lc power pro line 500w SSD Samsung 830 64gb+ Hitachi 1TB Sata 3 Logitech G 105 Steel Series Sen
Moze i tako al mislim da ce biti skuplji nego sto mu se uklapa u budzet.Ipak svi se nadamo da gresim.Mada spasce cene jos ako ide na fx 6100 to je dobra ideja.
Pozdav iz Cacka za Djoka grobara :)))
AMD FX 6100 @ 4,05 ghz 1,31v Gigabyte ga990xa ud3 12gb ddr3 (Patriot Viper 3 Black 2x4gb + KHX 2x2gb) Gainword Gtx 260 core 216 Lc power pro line 500w SSD Samsung 830 64gb+ Hitachi 1TB Sata 3 Logitech G 105 Steel Series Sen
:: Je ok,ali ako nije hitno sacekao bih jos malo,da stigne piledriver :: :: :: :: :: Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic :: :: ::
Ahhaha,pa dobro i treba kad su balvani,a Vermezovic rece iznenadjen sam i razocaran.
Znaci taj Borac gledam (koliko stignem)ovde u Cacku,ljudi ne mogu da se sastave vec 3-4 godine i evo prosle godine ispadose,dosta su se provlacili,sad u drugoj ligi sto sudobili to je sve nesto mutavo i srecno,svaku koju dobiju dobiju 2:1 ili 1:0 i to kad protivnik promasi ono sto je teze promasiti.
I ti izgubis od takvih balvana.Vermeze(Bezveze)alal ti vera.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Crko mi je komp pre 10dana,ne mogu vise da cekam,a nisam pratio razvoj ovih novih tehnologija,pa mi treba savet.Napajanje mrtvo,ploca sprzena,8kondezatora mrtvo,hard ima gomilu bad sectora. msi k9n neo.AMD Athlon x2 64 na 2.4ghz,Radeo3850,WD 250gb,2gb ddr2 666mhz*pokojna konfiguracija Prosla me je zelja za igranjem,tako da hocu da sastavim neku masinu do 220e,,,bukvalno 220e. Od starog kompa mi valja samo kuciste i grafika Radeon 3850 koja je bila ok pre nekoliko godina. Meni ne smeta da je zadrzim,ali ona trosi dosta struje.*ima zasebno napajanje. gledao sam malo na forumu i citao komentare i dopao mi se koncept AMD FM2.
a.Da li neko moze da mi kaze da li ima smisla uzimati Fm2 A6 u kombinaciji sa a75 plocom... da li taj sistem moze da podrzi u krosfire opciji moju grafiku,i koliko ce poboljsanje biti,,,da li cu osetiti rad obe grafike i sta cu moci da pokrenem? imam veliki ekran 21.5inc,,,tako da se igram u 1680x1050. gledao sam cene i otprilike to izadje A6-7000din ploca oko 7000din 1600mhz 4gb 2000din napajanje - koje? a da moze da potera staru grafiku i sve ovo novo hard ssd za 8000 ILi da idem na jeftiniju verziju starog FM1 sa A8? Kolika bi bila potrosnja u vatima?Plasim se jer mi je staro napajnje ubilo komp.
b. dajte predlog za nesto drugo u komobinaciji da zadrzim kuciste i grafiku.. jel ima smisla da jurim neki quad ili nesto malo modernije?Kolika je razlika u X2 i X4 nevezano da li je Intel ili Amd? da li ja kao obican korisinik osecam to,i da li ima smisla da dajem novce koje nemam. Treba mi za kucnu upotrebu,po malo da se igram,tipa NBA2k12 na low,World of tanks na low,cale radi u autocadu,,,,i tako to,,,,nista spektakl.
c.dajte mi sajt za ocenu grafickih karti,da znam sta imam i sta dobijam kupovinom..
Od aprila ove godine sam prestao da pratim stanje što se IT-a tiče pa mi sad treba pomoć. Odmah da napomenem da imam napajanje i ati 5750 1gb koji ću da zadržim. Sad vi ulećete ...s obzirom da imam ovu (kakvu takvu) grafičku, da li uzimati neki apu, quad amd athlon ...ne treba mi ništa preterano ali što više proc moći za ove pare. Grafika i ram su sporedni ...s Obzirom da je prethodni athlon 3800+ dualcore radio posao, šta god da uzmem sad, biće fantazija. Da li uzeti nekog athlona, onda će biti keša i za nešto kvalitetniju ploču i ram ili se ugurati i eventualno dodati neki dinar za neki apu ili eventualno neki i3 ...totalno sam izgubljen ...napajanje će biti obezbeđeno naknadno
sad još samo da legne plata. Neverovatno koliko sam ispao iz igre u poslednjih 6 meseci ...hvala na preporuci još jednom. moram da se reaktiviram pod hitno. Hahahah a ja još planirao da ubacim i3 ...tužno :)
Kao neka osnova za gaming,uglavnom je u svakoj igri bolji od phenoma II i Fx modela.Ali opet on je dual core i to mu je velika mana jer polako sve vise igara trazi quad.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Jezgro vs jezgro, i3 je naravno bolji ali ako nesto tera vise od 2 jezgra ( a to je danas oko 60% stvari) uvek bi isao na x4, jer ce uskoro sve biti optimizovano za x4/x6 i vise.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.36 Ghz GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.