Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Šta kupiti???
STRANA 1 OD 1
salens85 Šta kupiti??? 03.07.2007. 13:02 T4886

status: user
broj poruka: 3

Æao dobri ljudi....
Planiram us korije vreme da kupim malo bolju konfiguraciju, pa bi mi trebali vaši predlozi i iskustva. Ono što mi je bitno su: ram (2gb), procesor core2duo, i hard od 300gb. Konfiguracija je bez monitora. Pomagajte....
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
salens85 E da.... 03.07.2007. 13:11 #22789

Zaboravih napomenuti do nekih 600-700€ konfiguracija...
Dyca re 03.07.2007. 13:20 #22791

broj poruka: 1574
Uzmi c2d e2140,2GB geil ultra 800MHz,gigabyte ds3 plocu,seagate hard od 300gb sa 16mb,Chieftec Giga GX-01,pioneer 112d,gainward 8600gts golden sample...to ti je oko 700 eura,i ako ga budes klokovao ici ce ti odlicni...Pozz

MaliAbner Pioneer i NEC 03.07.2007. 15:55 #22809

broj poruka: 7769
Ove dve optike zaobidji u sirem radijusu kretanja, NEC pogotovu sem ako ne planiras da kupis i neki citac jer NEC nece ni da procita ono sto je nazalost vise nego dobro narezao, tako da ces stalno imati neki osecaj da nisi narezao kako treba.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

Dyca re 03.07.2007. 17:44 #22817

@Mali Abner
Sta mislis o lite on optici,jel bolja od ovih gore ili losija...predlozi neki dvd-rw koj je ok,za nekih 30-ak eura...pozz

salens85 odgovor 03.07.2007. 18:18 #22822

hvala dyca na sasatvaljenoj konfiguraciji. Pogledao sam, čak ne izadje ni 700€, neki 660€ je cela konfguracija.

Što se rezača tiče, ja mislim da su uglavnom pioneer-ovi dobri. Imao sam LG - jako je bio loš nije dugo trajao, teac-ov ne znam da li se još uvek prave, ali nije bio loš, a i nec-ov sam imao koji se pokazao kao najlošiji. pioneer-ov mi crkao tek polse godinu i po dana. Veruj mi ja nedeljno režem barem 40-tak diskova, tako da sam imao prilke da isprobam dosta njih.
MaliAbner Re: odgovor 03.07.2007. 21:27 #22831

Ja sam moj LiteON 1693s kupio u ovo vreme ali 2004 i dan danas radi ali moram da priznam da nisam narezao vise od 1200 DVD-ova, pri cemu je daleko vise njih prekopirano DVD Decripterom, pa koliko je muzike ripovano u MP3 a evo ga i dalje radi, mada je poceo da zeza tu i tamo ponekad, treba mu jedan servis, mozda samo ciscenje.

Ima LitenON 20A1S (sata) da se nadje za nekih 2650 dinara, u Imtelu je 2800. Pata varijanta je nesto jeftinija 2300-2400 dinara.

::
:: hvala dyca na sasatvaljenoj konfiguraciji. Pogledao sam, čak ne izadje ni 700€, neki 660€ je cela konfguracija
:: Što se rezača tiče, ja mislim da su uglavnom pioneer-ovi dobri. Imao sam LG - jako je bio loš nije dugo trajao, teac-ov ne znam da li se još uvek prave, ali nije bio loš, a i nec-ov sam imao koji se pokazao kao najlošiji. pioneer-ov mi crkao tek polse godinu i po dana. Veruj mi ja nedeljno režem barem 40-tak diskova, tako da sam imao prilke da isprobam dosta njih.
Dyca re 03.07.2007. 21:32 #22833

A sta mislis o sony-nec rezacima,vrede li ista??Isto me zanima jel postoji neka velika razlika izmedju 18x i 16x rezanja dvd-ova..posto 18x imaju samo nec rezaci,a svidja mi se ovaj liteon sto si predlozio..??

MaliAbner Re: re 04.07.2007. 12:27 #22861

Pa to vise ne postoji, ionako su uzimali sve od LiteON-a i samo stavljali svoju fancy masku, i to je radilo a onda su poceli da suruju sa NEC-om i sve je to rezultovalo novom firmom koja se valjda zove Oprtia.... bla bla bla, sve u svemu imas da kupis i te uredjaje koji su u nacelu NEC, imaju neke oznake AD (vitamin) + jos nesto...

Sta sa njima raditi, pogledaj gore sta raditi u slucaju NEC-a.

:: A sta mislis o sony-nec rezacima,vrede li ista??Isto me zanima jel postoji neka velika razlika izmedju 18x i 16x rezanja dvd-ova..posto 18x imaju samo nec rezaci,a svidja mi se ovaj liteon sto si predlozio..?
MaliAbner Re: re 04.07.2007. 12:34 #22862

SONY DVD-RW vise ne postoji, ionako su uzimali sve od LiteON-a i samo stavljali svoju fancy masku, i to je radilo manje vise dobro, a onda su poceli da suruju sa NEC-om i sve je to rezultovalo novom firmom koja se valjda zove Opt.... bla bla bla (nisam se potrudio ni ime da mu zapamtim), sve u svemu imas da kupis i te uredjaje koji su u nacelu NEC, imaju neke vitaminske oznake AD+ jos nesto...

Sta sa njima raditi, pa pogledaj gore sta raditi u slucaju NEC-a.

A sto se pomenutog LiteON tice on reze verbatim 16x DVD+R brzinom 20x, ali sam ja na ovom novom narezao samo dva diska i to 12x.

Mada dosta ljudi hvale BenQ 1650 i kunu se u njega da je naj...

Ja nisam rabio nista sem LiteON, Pioneer i NEC... pa o drugima mogu samo da prepricavam, od ova tri najbolji mi je bio LiteON mada sam na njemu skenjao 4 Maxel RW diska, jednostavno sa njima nije hteo da radi, zasto ne znam cak sa zbog toga i uredjaj zamenio ali ni novi nije radio, tako da to vise nisam ni kupovao .

:: A sta mislis o sony-nec rezacima,vrede li ista??Isto me zanima jel postoji neka velika razlika izmedju 18x i 16x rezanja dvd-ova..posto 18x imaju samo nec rezaci,a svidja mi se ovaj liteon sto si predlozio..?
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs