ja sam odavno ispao iz stosa pa moram da pitam pametnije...
STRANA 1 OD 1
savatije
ja sam odavno ispao iz stosa pa moram da pitam pametnije...
19.10.2012. 13:55
T48505
status: user broj poruka: 1121
odavno sam digao ruke od sklapanja konfiguracija sistemom trazenja dlake u jajetu. Poslednji put je to bilo na nekoj 775 platformi. Sada sam zamoljen da to ucinim za coveka koji je jos pre 7 godina bio toliko zaludan da kupi i RTM XP, ali sam mu toliko duzan. Elem da ne smaram:
fond 600e bez monitora bez OS-a bez dodate audio karte ( ima neki M-Audio) namena: nema igranja samo rad... klasika+video obrada srednjeg nivoa ( ni satrovacka ni max profesionalna ali da moze da donese kintu)
intel platforma i po njegovoj zelji N-vidia
dobro je ako se tu uklopi neki SSD, a ako ne, onda WD Caviar Black i neko umereno kuciste za matorce
Sad, procesor je odličan, ploča za overklok nije ako je mislio time da se zanima nek računa još 4-5k, memorije 16GB mu je dosta, napajanje će da služi ok.
Tu mu je para ostalo samo za 7850 1GB ili 650Ti, zavisi koje programe misli da koristi ali ja bih pre uzeo 7850 zbog mnogo bolje opencl podrške. Bilo bi lepo i da ima para za nešto sa 2GB memorije ali eto, nema.
da ne može Intel za male, pa čak često ni za srednje pare. A kad tu još pridodamo SSD i nVidiju, a kod nje je sve ispod 660 manje više krš, onda sve to prelazi u domen naučne fantastike.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.