Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Nova konfiguracija prekid napajanja
STRANA 1 OD 2  
demonijumm Nova konfiguracija prekid napajanja 23.06.2007. 15:39 T4811

status: user
broj poruka: 18
Sklopio sam sledecu konfiguraciju:

Intel Core 2 Duo E4300 1.8 800 2mb
Gigabyte GA-965P-DS4
Gigabyte GeForce 8600GTS
Kingston 1gb ddr2 800mhz
Seagate 350GB, 16MB buffer, S-ATA2
Napajanje: termaltake 550W

Dakle sam sam sve to spakovao u kuciste povezao jumpere (nije mi prvi put) i prilikom pritiska na dugme za paljenje na kucistu, racunar krene da se podize, i posle nekih 5 sekundi izgubi napon (struju). Potom se resetuje, ali opet isto.

Hvala na pomoći unapred, dobri ljudi, veoma je potrebna
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dragojlo2 jel` ti se vrti ventilator od kuler-a... 23.06.2007. 16:10 #22339

broj poruka: 718
...(na cpu-u) i da li uopste dobijas post na ekranu?

demonijumm Re: jel` ti se vrti ventilator od kuler-a... 23.06.2007. 16:15 #22340

:: ...(na cpu-u) i da li uopste dobijas post na ekranu
::

Cooler se zavrti i posle nekoliko sekundi stane, ugase se lampice za power i hdd, i racunar se resetuje, pa ponovo tako. Ne dolazim do biosa (ne vidi se nista na ekranu, ne stigne ni da da signal do monitora).
dragojlo2 koliko god glupo bilo ... 23.06.2007. 16:44 #22344

...probaj da ispraznis cmos ,jumper-om ili baterija out za 1 min,pa probaj ponovo...

demonijumm Re: koliko god glupo bilo ... 23.06.2007. 16:53 #22346

:: ...probaj da ispraznis cmos ,jumper-om ili baterija out za 1 min,pa probaj ponovo..

nije glupo,dobio sam taj savet i od nekih drugara, ali nazalost opet isto :(

poludecu, extra je konfiguracija, a ovako me zeza ceo dan.... :)
Petar89 ... 23.06.2007. 18:29 #22349

broj poruka: 423
pogledaj da li si ubo ona dva napajanja na plocu

demonijumm Re: ... 23.06.2007. 18:35 #22351

:: pogledaj da li si ubo ona dva napajanja na ploc

jesam, zakacio sam atx napajanje, kao i atx_12V od 4 pina (2x2)........
dragojlo2 meni... 23.06.2007. 18:45 #22352

...se tako ploca ponasa (imam 965p-ds3) kod neuspelog overkloka...mozda ne moze bios da prepozna procesor? ako mozes da startujes masinu sa nekim drugim procesorom,pa joj apdejtuj bios...Proveri i kako tj u koji si slot stavio memoriju...I proveri da nije trebalo graficku da stavis u drugi pci-e slot...Eto ti nekoliko smernica pa vidi mozda ces nesto i uspeti ,ako ne, vidi da se javis na mail nekome pametnijem od mene kao servispc ,vmarc i ostali koji su radili sa gigabyteom...`ajd u zdravlje!

demonijumm Re: meni... 23.06.2007. 18:47 #22353

:: ...se tako ploca ponasa (imam 965p-ds3) kod neuspelog overkloka...mozda ne moze bios da prepozna procesor? ako mozes da startujes masinu sa nekim drugim procesorom,pa joj apdejtuj bios...Proveri i kako tj u koji si slot stavio memoriju...I proveri da nije trebalo graficku da stavis u drugi pci-e slot...Eto ti nekoliko smernica pa vidi mozda ces nesto i uspeti ,ako ne vidi da se javis na mail nekome pametnijem od mene kao servispc ,vmarc i ostali koji su radili sa gigabyteom...`ajd u zdravlje

Nemam drugi procesor nazalost, cekacu ponedeljak pa saljem u servis.

A ovo sam pisao na jednom drugom forumu u pokusaju da nadjem resenje, mozda ce jos malo pojasniti problem:

Znaci komp ne dolazi do biosa, cak ni monitor ne reaguje na paljenje racunara, zato sto se on upali, krene sve po pravilu (lampice, cooleri rade itd. itd.) i onda - prekid napajanja (posle nekih 5 sekundi), cooleri staju, lampice se gase, racunar kao da se resetuje, pokusava sam ispocetka i tako u nedogled. Probao sam i bez rama, graficke, harda, pa kombinacije tih uredjaja, povadio jumper za resetovanje, resetovao bios, izvadio lit. bateriju, probao drugo napajanje, znaci na ekranu nista.
dragojlo2 uh bre ko ce ... 23.06.2007. 18:54 #22354

...da saceka ponedeljak...al`necu da ti stajem na muku ...drz` se i `ajd u zdravlje!

demonijumm Re: uh bre ko ce ... 23.06.2007. 18:56 #22355

:: ...da saceka ponedeljak...al`necu da ti stajem na muku ...drz` se i `ajd u zdravlje

Hvala, muka ziva, ko prezivi pricace, nisam vise pametan :)
dragojlo2 probaj i ... 23.06.2007. 19:01 #22357

...strane forume tipa anandtech-a,legion hardware itd uvek imaju neki tred sa nekom gigabyte-ovom plocom sa ovim cipset-om(965p) ...sve one vise manje slicno rade...`ajd u zdravlje !

fetus re 23.06.2007. 19:39 #22359

broj poruka: 212

verovatno negde kratko spajas mb sa kucistem.povadi sve napolje i probaj van kucista-cpu+mb+ram pa vidi da li hoce da se podigne tj udje u post
pozdrav
fetus
gepard Probaj i sledece 23.06.2007. 20:21 #22365

broj poruka: 267
Kao sto neko prethodno rece, povadi sve izkucista i probaj na stolu bez montaze u kuciste (ako nisi vican obrati paznju ili izbegni ovaj korak), a svakako proveri dali su pinovi na konektoru iz napajanja 20 + 4 svi na svom mestu tj,. dali slucajno neki kada konektor stavis (bodes) na plocu mozda ispliva (ispadne, iskoci) iz svog lezista, moze se desiti da nemas neki napon!!! To mi se skoro desilo na burazerovom kompu, kupio novo kuciste chieftec sa 400W napajanjem iste firme i pinovi nisu dobro lezali u konentoru.
demonijumm Re: Probaj i sledece 23.06.2007. 21:03 #22368

I to sam odradio sve izvadio napolje, probao i sa drugim napajanjem - opet isto :(
sojkic Mozda napajanje 23.06.2007. 22:11 #22370

broj poruka: 216

Ja sam imao isti problem sa p5b plocom i intel pentium d, isto se palio komp na nekoliko sekundi i samo naprasno gasio, ispalo je da ne valja napajanje koje sam uzeo (codegen ja mislim 470w), vratio sam moje staro ans ili jnc napajanje od 400 w i sve je lepo radilo. Nakon nekoliko dana sam lepo uzeo lc power 550 w i nikad nisam vise imao problem. Mozda je to, mozda je nesto drugo, ja sam samo opisao svoj slucaj
Pozdrav
fetus re 23.06.2007. 22:18 #22371

broj poruka: 212

probao si sve.ploca je ne ispravna.reklamiraj je.verovatno je bios mrtav.
pozdrav
fetus
gepard ... 23.06.2007. 22:26 #22373

broj poruka: 267
Ako imas mogucnosti tj. ako imas drugu graficku najbolje neku staru PCI i neki drugi ram za probu, bilo bi dobro da i to probas (iskombinujes) tako da budes prilicno siguran da je nesto do ploce ili procesora...
demonijumm Re: ... 23.06.2007. 22:38 #22375

mene buni sledece, znaci uvek se desi taj reset i kada se recimo ploca podigne bez rama, pocen da pisti dugo isprekidano pa reset, i sve tako u krug....

Mnogi me pitaju za verziju biosa. revizija ploce je 3.3 sa novom verzijom biosa. Ima 100% podrsku za moj procesor intel c2d e4300.
XXXL Na muci se poznaju....mucenici :) 23.06.2007. 23:08 #22378

broj poruka: 537
Probaj bez HDD-a, optike i svih ostalih mogucih i nemogucih pci kartica. Samo da ti podigne bios... probaj da ubodes neku drugu grafiku (gepard ti je to vec napisao), mozda te ona zeza. Ako ti ploca vristi bez memorije ne bi trebalo da je do biosa i procesora. Posle 5 sekundi dodje do dela kad mu treba HDD a mozda je napravio neku glupost sam sebi ko ce ga znati :) probaj da dignes bar bios i to klot samo ploca,memorija,procesor i tastatura. Do ponedeljka imas jos jedan dan muke :)
Nek ti je sa srecom :)
demonijumm Re: Na muci se poznaju....mucenici :) 23.06.2007. 23:55 #22379

:: Probaj bez HDD-a, optike i svih ostalih mogucih i nemogucih pci kartica. Samo da ti podigne bios... probaj da ubodes neku drugu grafiku (gepard ti je to vec napisao), mozda te ona zeza. Ako ti ploca vristi bez memorije ne bi trebalo da je do biosa i procesora. Posle 5 sekundi dodje do dela kad mu treba HDD a mozda je napravio neku glupost sam sebi ko ce ga znati :) probaj da dignes bar bios i to klot samo ploca,memorija,procesor i tastatura. Do ponedeljka imas jos jedan dan muke :
:: Nek ti je sa srecom :

znaci probao sve to :( ostavio na kraju samo plocu i procesor, pa stavio ram, i sve isto, cini mi se kao da ploca ne prepoznaje procesor, kao sto je dragojlo napisao, on resetuje uvek u isto vreme, nevezano sta je postavljeno, da li je graficka ili ne, da li je ram ili ne i sve tako u krug, HVALA svima!
vampirbg ... 24.06.2007. 03:18 #22383

broj poruka: 711
Mozda nece pomoci, ali da li ploca ima neki indikator statusa? Kod MSI su to cetiri diodice na bracketu, kod Epoxa ima displej...

Ovo mi mirise da ili ne prepoznaje procesor ili si ga overklokovao preko mere...
Equinoxe Iamo sam sličan problem 24.06.2007. 11:08 #22391

broj poruka: 12057

Uopšte komp nije hteo da se upali.....power button - klik - ništa.

Doduše sa potpuno drugačijom konfiguracijom, ali to ovde veze nema.

Meni se dešavalo da se iznad jednog molexa oguljena izolacija dodirivala kojekude sa kućištem.
Šta sam ja sve mislio da mi se deševa....muka mi je samo da se setim.

Ono što je razlika je što se meni komp uredno palio kad sve povadim na sto.

Pogledaj da li se za tih 5 s koliko komp radi nešto dešava sa kondenzatorima (prženje, naduvavanje) na ploči i da li se nešto pregreva.

Šteta što nemaš neki procesor za probanje.

Ja ipak glasam ipak za napajanje.

Ovim će redosledom da ti se proverava mašina u servisu.

demonijumm Re: Iamo sam sličan problem 24.06.2007. 12:11 #22393

Na ploci nema indikatora.

Stavio sam i drugo napajanje, jedino sto nema drugi procesor, nazalost. Sumnjam samo na plocu i procesor, tacnije mislim da ploca ne preoznaje ovaj procesor iz nekog razloga. Jos 19h do servisa ... :)
dragojlo2 Jesi li bio... 25.06.2007. 17:10 #22455

...u servisu?

demonijumm Re: Jesi li bio... 25.06.2007. 23:14 #22464

:: ...u servisu
Dakle showroom se nastavlja!

Ujutru odmah odnesem u servis, konstatuje se da je procesor i to se zameni.

Donesem kuci, onako uzurbano, jedva cekam da je probam - kad opeti isto :((

Mojoj sreci nema kraja. Zovem likove, kazem da se isto ponasa, ponovo u servis.

Sad naravno nije procesor, vec ploca. Opet slog - nemaju moju plocu, vec 965g (integrisana grafika - ostalo sve isto)

Ja prihvatim tu plocu, serviser ponovo sve proba svoj procesor, pa moj i tako na kraju konstatujemo da sve radi!

Dodjem kuci onako jos brze nego sto sam krenuo, i opet sreca jupi - ne radi hdd

Stavim drugi, sljaka ko lud. Znaci POPIZDIM.

Nema veze instaliram ja na drugi hard OS, taman se smirim, kad jos jedna preidnfarktna situacija - U KOMPU MI JE OSTAO NEKI CELERON PROCESOR OD SERVISERA UMEOSTO MOG CORE 2 DUO INTELA!!!!

E tu vec nisam mogao nista, nemam snage, pukao sam......

Cekam sledece jutro, pa ponovo u servis - ovoga puta samo zbog nebitnog hard diska i pisljivog procesora (ironiji nikad kraj)

Sledi izvestaj sutra - nadam se konacni!
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs