E ovako poisle 100g konacno resio da menjam delove iz kompa, cekam polako da se isprodaju na aukciji pa shodno tome i planiram budzet. Koji je negde odprilike 160-170e . Za Maticnu, PRocesor i RAM ..
Ja nesto mozgam zadnjih par dana, pa nisam nista pametno skontao sta mi valja ciniti :D
Da li da idem na neki intel i3-500 recimo i neku solidniju plocu ili da idem na AMD sta znam mozda x4 965 i opet sta znam koja bi ploca mogla uz njega .. Cuo bi neke sugestije jer sam bas u dilemi
Kakva je ova ploca sa naponom? Moze li malo da se klokuje ovaj daneb ? A i trebao bi mi za njega i cooler bolji .. Cuo sam da su ovi fabricki ocajni ..
Ako ti ipak zatreba i grafika AMD FM1 A6-3650 8000 din MBO MSI A55M-P33 4200 din( ploca je sasvim ok, samo nema USB 3.0) RAM 2x4 GB PC 1600 PAtriot Black Mamba 4200 din
Ova kombinacija se odlicno pokazala CPU radi na 4 GHz, a ako ti je potrebnija jos jeftinija varijanta idi na A6-3500. Isto radi na 4 GHz, samo promjenis mnozilac sa 21 na 40, ali je sa 3 jezgra i ne otkljucava se svako 4-to da bude funkcionalno. Radi kako treba sa fabrickim kulerom, a temperatura se povca od 8-9 stepeni, samo stavi neku pristojniju pastu. Sve sto radimo, radimo za svoju decu, nikada nece biti svjesni.
Graficku za sad nisam planirao da menjam, ali ako iskoci neka kinta mogao bi i nju. Inace imam ATI Saphphire 4870 HD i za sada mi vrsi posao .. Ram takodje mislim da ce mi i 4gb zavrsiti posao i uvek mogu da dodam jos rama to bar nije problem, a i cene nisu velike ..
Miskonios-ov predlog je mnogo bolji, ploca ima odlicnu naponsku, i bez problema izvlaci 4GHz sa tim Fenomom.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: :: :: Graficku za sad nisam planirao da menjam, ali ako iskoci neka kinta mogao bi i nju. Inace imam ATI Saphphire 4870 HD i za sada mi vrsi posao .. Ram takodje mislim da ce mi i 4gb zavrsiti posao i uvek mogu da dodam jos rama to bar nije problem, a i cene nisu velike . ::
je to isti cpu samo promenis mnozilac posto je BE,ja imam 955 i kad ga stavis na 17 radi na 3,4,kes memorija je ista.Mora neko bolje hladjenje ovaj uz njega je uzas koliko zuji uzeo sam neki Titan za 1800 kinti radi odlicno ne cuje se
Pa dobro normalno, i ja sam cuo da mu je fabricki los .. Pa moze neki do 2k kuler. Znaci na isto mu dodje ovaj cpu, isto se klokuju ? Ja reko 300din razlika sta znam :D
:: :: :: :: Pa dobro normalno, i ja sam cuo da mu je fabricki los .. Pa moze neki do 2k kuler. Znaci na isto mu dodje ovaj cpu, isto se klokuju ? Ja reko 300din razlika sta znam :D
:: :: :: Pa sta znam pitam, neke ploce su osetljive na memoriju ne slazu se sa svakom .. Pa zato i pitam. :: :: Da sumira :: :: :: Hvala svima na pomoci, resio sam sta cu da kupujem . :: :: :: Samo bih hteo da ti predlozim nesto ukoliko si se odlucio za konfiguraciju iz prvog odgovora (i ja bi ti preporucio nju jer phenom ubija) samo umesto te ploce mozda mozesh da uzmesh ovu
9xx chipset u odnosu na 890fx chipset (ako zanemarimo standardizovanu podrsku za SLI) ne donosi nista novo, to ti je sve isto... A ova ploca sto mu ti predlazes ima vrlo losu naponsku sekciju i od OC-a tesko da ce biti neka trajnija vajda...
U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
:: :: MSI 870A-G54 & Phenom 555BE@4GHz & 2X2GB Patriot 1600MHzATI 6770 1GB SSD INTEL 320 120GB + 1TB WD in Chieftech dragon ViewSonic VT2405LED/TV Tuner :: :: :: :: :: :: :: Pa sta znam pitam, neke ploce su osetljive na memoriju ne slazu se sa svakom .. Pa zato i pitam. :: :: :: :: Da sumira :: :: :: :: :: :: Hvala svima na pomoci, resio sam sta cu da kupujem . :: :: :: :: :: :: :: Samo bih hteo da ti predlozim nesto ukoliko si se odlucio za konfiguraciju iz prvog odgovora (i ja bi ti preporucio nju jer phenom ubija) samo umesto te ploce mozda mozesh da uzmesh ov :: :: http://www.emmi.rs/mati%C4%8Dne-plo%C4%8De-%28mb%29-mb-am3+-970-msi-970a-g46.11.html?productId=1955 :: :: noviji je cipset u pitanju a extra je uradjena ploca i gurace tog phenoma kao od sale : :: :: Pozdrav
Taj Ram sam i ja nasao vidim predlagao si ga vec u nekim drugim temama, deluje ok a i 4gb/2k din gde ces jeftinije :D Inace nisam rekao imam napajanje SS500-ET ono bi trebalo da pogura sve ovo valjda lagano ?
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.