POtrebna mi je konfiguracija za neki lajt gejming, i ovako svakodnevne potrebe,(internet, office, PS...) koja ce izgurati naredne 3-4godine, posto zavrsavam fax, i ocekujem u dogledno vreme da krenem da radim,tkd cu vrv kasnije preci na neki laptop..
Vodim se minimizacijom troskova, tkd 5.1 ozvucenje i LG monitor od 19`, i ostale periferije ne planiram da menjam.Takodje, nije mi potrebno nabudzeno kuciste, vec planiram da sve komponente smestim u vec postojeci bluberi.Budzet mi je do 350e.
Ocekujem da ce u narednih 2-3meseca se povecati ponuda maticnih ploca za ovaj soket,tkd bi cena trebala da bude racunam, oko 100e. Procesor a10-5800k je 110e. RAM memorija sa visim brojem Mhz, neki kit 2x4Gb izmedju 5000-6000 Hard disk sa 1TB, oko 7000-8000.. Neki DVD-RW sa sata prikljuckom je do 2000.
Najveci problem mi pravi napajanje, jer ne mogu da uklopim u budzet.Interesuje me: 1. posto imam LC power 420H-12, da li bi ono moglo da izgura ovu konfiguraciju, za prvo vreme, bez overklokinga? 2.Koje napajanje predlazete, da ima najbolji odnos cena/kvalitet, za evenutalnu kasniju nadogradnju jedne ATi kartice, u krosfajeru, i overkloking?
Ako ces da dodajes externu grafiku onda ti treba bolje napajanje od lc420. Okvirno mozes i sam sam da izracunas koliko ti je minimalno napajanje potrebno na http://www.extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp. Taj procesor vuce negde oko 115 w u full load-u bez overclock-a. Za taj preostali novac mozes uzeti samo ovo dexter-ovo napajanje koje bi ti radilo posao. Sve ostalo ti je preporuceno 550w (mozda moze i 500 ali nisam siguran koliko bi taj improvizovani crossfire trosio) kao npr neki Cooler Master ili Chiftec ili Thermaltake ali je naravno i dosta skuplje ...
Pozzz
i5 2500k @ 3.3Ghz, MSI gtx460 twin frozer hawk 1gb, 2x2Gb Kingston hyperx blue DDR3 1333mhz, MSI H61 -e35 (B3) ploca, intel ssd 330 60gb, WD Caviar Black 640gb, CM Elite 430 kuciste + napajanje CM gx550w + Samsung led s22a350h monitor, logitech 520 wifi k
:: Da li imas jos neki predlog?Da li su stvarno chieftecova i seasonicova napajanja toliko superijornija od ovih obicnih :: :: ::
To tvoje napajanje je matoro i gubi snagu vremenom, a tih 420w je realno knap sto ne valja jer malo ako petegne eto sranja + uvek treba da ima bar 15/20% lufta da bi radilo lepo bez pregrevanja.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
LC420 ima oko 180W i bez overkloka bi najverovatnije moglo da izgura taj apu, pogotovo ako ga iz predostrožnosti undervoltuješ jer mu i ne treba toliki napon za default rad.
Ta ideja o hybrid crossfire kasnije i nije osobito pametna jer i ova nova generacija APU-a i dalje ne podržava crossfire sa jačim kartama od 6670 što bi te verovatno dovelo na nivo 6770 ili eventualno 6790, koje inače polovne možeš da nabaviš za 60-70e pa ti i nije neka ušteda.
Taj LC 420 nudi 15A na 12V railu, prema nomenklaturi savremenih napajanja trebalo bi da nosi oznaku 260-270w, mada zaista može da isporuči 420w ali na granama koje nisu bitne današnjim računarima. Ipak, i tih 15A je dovoljno za taj APU sve dok ne budeš stavio neku eksternu grafiku.
Narucio sma kofiguraciju u Emmiju, danas/sutra bi trebalo da mi stigne.Uzeo sam:
1.AsRock fm2a75 pro 4 2.AMD A10 5800k 3.Seagate 1TB sata3 64mb 4.LC POWER 600W ( po preporuci)
Imam sad jos jedno pitanje: Video sam na sajtu da AsRock, ima listu podrzanih memorija za tu plocu .U sustini, tesko da cu bilo koju naci ovde.Ok, shvatam ja da moze bilo koja ddr3 memorija.Ploca podrzava XMP 1.3, pa imam pitanje koja bi memorija bila optimalna?Znam da bi trebalo da bude sa vecim brojem Mhz, jer od toga zavisi i integrusa.Isao bih na 1866Mhz, jer nemam dobro provetreno kuciste da bih mogao neke besne memorije da overklokujem..
Sta mislite koja ddr3 na 1866Mhz bi bila ok?Da ima dobar odnos cena/kvalitet?
Nemoj kit, nema potrebe, ta kao dual chanel fora je nista posebno u realnom radu, bolje 1 stap turi od 8 gb i miran si za kasnije http://goo.gl/GJnh0 da ne uzauzimas slotove nepotrebno sa 2x2.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Ako hoćeš iz apua da izvučeš maksimum mora brza memorija, razlika između 1600 i 2000 se fino oseti, bar 20-30% za klokovan procesor. Jedino što je kod nas baš slaba ponuda brze memorije sa dobrim tajminzima.
Mislite da uzmem neku memoriju sa preko 2000Mhz?Nemam dobro provetreno kuciste, pa ne zelim neke egzibicije sa overklokovanjem, da ne bi izgoreo komponente.I sami proizvodjaci ploca kazu da se ogradjuju od overklokovanja...
Onda ok, ako nisi zainteresovan za klokovanje nema svrhe da uzimaš preko 1866MHz, na toliko najviše može da se namesti a da ne podižeš ništa.
:: Mislite da uzmem neku memoriju sa preko 2000Mhz?Nemam dobro provetreno kuciste, pa ne zelim neke egzibicije sa overklokovanjem, da ne bi izgoreo komponente.I sami proizvodjaci ploca kazu da se ogradjuju od overklokovanja.. :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.