pozz svima!!! Radi se o sledecem modelu: http://bit.ly/QUVLma promenjen HDD,sad je 500GB koji je u garanciji jos oko 2.5 god. dodato jos 2 GB ram.Uz njega idu BT ultraslim tastatura i apple mighty mouse ( http://bit.ly/QUXQ1p ).Ocuvan je perfektno,jedan vlasnik.Sve ispravno,jedino dvd brljavi prilikom izbacivanja medija. Stize novi,ovaj ide na dobos.Koliko je realno traziti(i dobiti)za ovaj komad?
Dejzan malo vise voli jabuke, to je opste poznato... :-) Ne manje od 350€ ne vise od 450€. 350€ ako ima mrlje po ekranu od toplote, 450 bi mogli da dobijete da mu je bukvalno sve ispravno i da je u perfektnom stanju... Posto optika zeza, mozda bi 400€ bilo najrealnije...
I ja sam radoznao, neki šminker koji ima para na bacanje neće sigurno jer nije nov, oni ne kupuju ako ne smrdi na kineski pogon za montažu a neko kome je bitno šta ima unutra će grohotom da se nasmeje i ode. Možda neko kome baš treba za posao neki softver koji se pravi ekskluzivno za mac a da nije preterano zahtevan, ipak je to starija mašina.
to mozda PC ima sa i5 i ddr5 grafikama za 500e, apple ne. oduvek je poznato da je Apple skuplji, onome ko bezi od svakodnevnice i bira samo najjbolje programe za obradu videa i zvuka kupice Apple, kome treba da drnda igrice ceo dan, naravno da ce kupiti PC sa ultra mega giga grafikom. Intel 2700K, Noctua NH D14, MSI Z68A GD80, 4gb ddr3 2133 CL7, Palit GTX460 768mb, SSD Mushkin Callisto Deluxe 60gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Thermaltake V9 BlacX.
:: Ako to prodas za 500e ja se obesim, :: mozda preko, gde je bitno koji je logo pozadi :: a ne sta je unutra.. :: :: Za 500e se ima i5 sa ddr5 grafikama i 4/8 gb rama, :: samo bez decijeg operativnog sistema :: :: Stavi slobodno 500e, :: pa ako ne ide, stavis 450e i tako dok se ne javi neki jabucar/proda :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Gh :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
Vidi, dextere a i @all apple haters and halfhaters... To sto vi pisijasi, a ne krivim vas, vec vas razumem, jer kada pricamo o ogranicenosti, ipak bi svako ko ne zivi u srbistanu, pre vas stavio u kategoriju ogranicenih a ne mekiste, uopste ne mora da znaci da ta masina ne vredi te pare i da ne postoje ljudi koji bi toliko i dali. Nazivati oSX decijim operativnim sistemom je, u najmanju ruku, odraz ogranicenosti i sterotipa balkanskog nacina razmisljanja. Malo vise tolerancije, molim, ta masina toliko vredi i bez daljnjeg vredi, u najmanju ruku, koliko i nov pisi u tom cenovnom rangu. A to cete mozda nekada shvatiti, kada jednu takvu spravu budete koristili makar mesec dana.
F650GS Dakar
:: Zanimam me lik koji ce to da kupi za 450e.. :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Gh :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
Pazi ovako koristio sam mega giga napucani i najskuplji mac book pro ne moj naravo nego kod prijatelja engleza, kod koga sam bio u smesten Londonu.
Znaci 2 nedelje svaki dan + njegov iphone za navigaciju po Londonu ja i Dunja sami (covek je isao na posao) pa smo mi bili prepusteni sami sebi.
Dakle govorim o licnom iskustvu ne bacam nikakav hejt ili slicno bez da sam video a kamoli koristio nesto o cemu pricam pozitivno ili negativno.
Taj opertivni sistem po meni jeste deciji i idiot friendly da se ne lazemo. Telefoni su im ok, ali opet ta cena je po meni neopravdana.
Sve u svemu procitaj sta sam napisao, STAVI ZA 450E PA AKO NE IDE 400e i tako dok se ne proda.
Ja licno to ne bih u zivotu kupio, a ima ljudi, ko voli nek izvoli, kao sto vidis oglase gde polovna graficka kosta 40% skuplje nego sto bi trebala, pa opet , neko je kraju kupi zar ne?
Nema potrebe da me u neku ruku vrdjas (nista strasno, ali opet malo bezveze) sa tim da ja mrzim nesto ili nekoga, ako je neko objektivan mislim da sam ja, ili gresim, nikad lose o Amd-u niti lose o intelu nisma pricao, niti o nvidiji, niti o ljudima koji ih koriste, zabole me realno za marku i proizvodjaca.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Dextere to sto si ti koristio ne govori nista koliko to vredi i za sta se sve moze koristiti.Ja imam ljude u okruzenju koji imaju pc od 2000 evra i igraju PES !!! pa ti vidi tako da te u jednom delu razumem sto se novca tice. Sto se tice programa PC ne moze niti ce moci da obradjuje audio video i fotografije kao mac zasto ? jel nema taj program niti ce imati kopije da ali te applove zajebancije nikako. Ja sam reko cenu od 500 evra jer se tako krecu po zapadu cene kad listas polovne stvari potraznja prodaja.Za primer mac mini 2008 ili ranije nesecam se tacno polovan 370 evra a nov je 600 znaci masina stara 5 godina drzi cenu i to po meni naj jeftiniji apple proizvod tada.Takodje pogledaj za koga je namenjen da je skup skup je ima razkog... Prijatelj ima MAC PRO uzeo 2008 kad je izaso platio 3000 dolara i gle cuda radi perfektno dodao mu ssd stavio novu ati kartu pre par godina i masina sabija ocu reci dodao 2 stvari posle 4 godine ??? Moj PC ce u vecna lovista da ode za 2 godine a to ce biti ukupno 5 godina a on moze jos 5 ....Kazem nije apple za svakoga to sto kod nas ga neki drze kao simbol to je drugo dok drugi koji zaradjuju za leba moraju da ga poseduju
AMD 965 X4 3.8 Ghz Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power HD 6870 Sapphire Cooler Master HAF 912 LC Power Arkangel 850 W Samsung SyncMaster P2470 Altec Lansing VS3151R LOGITECH G400
... Ja o tebi imam, u najmanju ruku, korektno misljenje i nisam inao nameru da te uvredim. Jasno sam te odvojio time sto sam rekao ti i ostali, ali ako si se pronasao u toj kategoriji, onda ti se izvinjavam, jer ne mislim da si hater, i priznajem gresku usled nesmotrenosti. Sto se cene tice, tu smo se ipak slozili, ali sto se tice oSXa, tu nisi u pravu i necemo dalje o tome, jer nema smisla. Tebi se ne dopada i to je vec stvar ukusa, tebi lezi PC i to je to...
mislim da samo u Srbiji postoje likovi mazohisti koji će da se smeju nekome ko nešto radi u dva koraka a ne kao on, u 22.. ili se valjda plaše da komšija ne sazna da ono za šta ga godinama muzu, može on i samostalno da uradi..
OS X sistem, pa on je dobio out of the box cut opciju (ova opcija verovatno postoji od Windows 95) u verziji 10.7, o cemu vi pricate, virtualizacija je isto krenula od te verzije?
Koji softver je dobar, Final Cut? Hajde malo progooglajte sta misle korisnici o Final Cut Pro X i gde zele da se prebace :), i na kraju kakav odnos gradi Apple prema pro korisnicima. Inace OS X ce se izjednaciti sa iOS-om, vec se vide jasni koraci koji to pokazuju od 10.7 pa do 10.8.
E da, muzika moze da se obradjuje na Win-u, kao i sto PS i sve ostale zajebancije mogu da rade na Win-u brze i bolje (jaci hw). Ali vidis na tom Mac-u se Autocad pojavio pre ravno godinu dana, optimizacija je verovatno 0, opcija pola nema, da ne pricam o Catia-i ili Solidworks-u koji ce se mozda pojaviti u narednoj deceniji - veku.
Mac Pro je masina koja kosta 3000$ i ima ECC memoriju koja kosta mnogo, ako za iste pare sastavis serversku masinu, taj Mac Pro ce i dalje biti tu sa tom lepo jabucicom, jos ako nekome zatreba graficka nece je platiti ovoliko:
Pazi, devojka mi zivi u Americi i profesionalno se bavi obradom videa i zvuka, a od skoro je postala i fotograf. Zadnjih 7 godina, iskjucivo Apple koristi. Zadnja dva su macbook pro, prethodni bio c2d na 2.4, a ovaj sadasnji je i5. za nju PC ne postoji. svakako ima razloga zbog kojih je dala 1500$ za njega + za software. kada sam joj pokazao novi Razer blade lap koji je brzi (ali i skuplji) i predlozio joj da ga kupi pitala me je: `is it windows based?` rekoh joj ` yes`, na sta je odgovorila `forget it`... tako da, sve ima svog kupca, a da ne valjaju ne bi bili tu gde jesu... ja bih licno pre uzeo Razer blade od bilo kog drugog lapa na svetu, ali to je moje misljenje, nekim ljudima to ne treba. Intel 2700K, Noctua NH D14, MSI Z68A GD80, 4gb ddr3 2133 CL7, Palit GTX460 768mb, SSD Mushkin Callisto Deluxe 60gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Thermaltake V9 BlacX.
:: Imas i tonu odlicnih programa koji rade sav posao za obradu zvuka i videa :: ali nisu od dv aklika prilagodjeni svakom detetu :: :: Zanimam me osoba koja je ovu kantu da kupi za 450/500e.. :: :: Pa nek obradjuje zvuk i video po ceo dan na tom krshu :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Gh :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
Prijatelju postavi ti ovu istu temu na macserbia, tamo ces dobiti mnogo bolji odgovor, i sto je najbitnije realan odgovor. Intel 2700K, Noctua NH D14, MSI Z68A GD80, 4gb ddr3 2133 CL7, Palit GTX460 768mb, SSD Mushkin Callisto Deluxe 60gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Thermaltake V9 BlacX.
:: pozz svima!! :: Radi se o sledecem modelu :: http://bit.ly/QUVLm :: promenjen HDD,sad je 500GB koji je u garanciji jos oko 2.5 god. dodato jos 2 GB ram.Uz njega idu BT ultraslim tastatura i apple mighty mouse ( http://bit.ly/QUXQ1p ).Ocuvan je perfektno,jedan vlasnik.Sve ispravno,jedino dvd brljavi prilikom izbacivanja medija :: Stize novi,ovaj ide na dobos.Koliko je realno traziti(i dobiti)za ovaj komad ::
To je u principu i moja neka procena bila 450-500 pa da vidimo kakva je potraznja.Hvala svima na odgovoru.
iMac Srbija = pravi korak
:: Prijatelju postavi ti ovu istu temu na macserbia, tamo ces dobiti mnogo bolji odgovor, i sto je najbitnije realan odgovor :: Intel 2700K, Noctua NH D14, MSI Z68A GD80, 4gb ddr3 2133 CL7, Palit GTX460 768mb, SSD Mushkin Callisto Deluxe 60gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Thermaltake V9 BlacX :: :: :: pozz svima!! :: :: Radi se o sledecem modelu :: :: http://bit.ly/QUVLm :: :: promenjen HDD,sad je 500GB koji je u garanciji jos oko 2.5 god. dodato jos 2 GB ram.Uz njega idu BT ultraslim tastatura i apple mighty mouse ( http://bit.ly/QUXQ1p ).Ocuvan je perfektno,jedan vlasnik.Sve ispravno,jedino dvd brljavi prilikom izbacivanja medija :: :: Stize novi,ovaj ide na dobos.Koliko je realno traziti(i dobiti)za ovaj komad :: ::
a sto se tice rada, rade ljudi na svemu i svacemu, ortak je u Italiji presao na Mac zbog kolega inace koristi, on i svi ostali, Adobe paket tako da prica sa softverima za Mac pada u vodu, a licno sam koristio Macbook pro koji mi je zabadao 5% manje nego li PC, ne pricam sarene price vec iz iskustva, kad mi se zavrti onaj kruzic duginih boja dodje mi da se ubijem.
Inace koliko vidim posto koristim SolidWorks nema ga na listi podrzanih od strane Mac OS-a, ima e Drawings, toliko o ozbiljnim softverima.
ljudima koji se bave video editingom Final Cut Pro je nezamenljiv. a i da se ne lazemo, niko ne pravi toliko lepe i kvalitetne laptopove, koji jednostavno odskacu od drugih. ne samo lapove vec i ostale vrste racunara. po mom misljenju, kad bi se u apple iMac ugradjivale graficke kartice namenjene igracima, realno niko ne bi imao potrebe da kupuje PC:) Intel 2700K, Noctua NH D14, MSI Z68A GD80, 4gb ddr3 2133 CL7, Palit GTX460 768mb, SSD Mushkin Callisto Deluxe 60gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Thermaltake V9 BlacX.
:: sini 450 pa kako bude i srecno sa prodajo :: :: a sto se tice rada, rade ljudi na svemu i svacemu, ortak je u Italiji presao na Mac zbog kolega inace koristi, on i svi ostali, Adobe paket tako da prica sa softverima za Mac pada u vodu, a licno sam koristio Macbook pro koji mi je zabadao 5% manje nego li PC, ne pricam sarene price vec iz iskustva, kad mi se zavrti onaj kruzic duginih boja dodje mi da se ubijem. :: :: Inace koliko vidim posto koristim SolidWorks nema ga na listi podrzanih od strane Mac OS-a, ima e Drawings, toliko o ozbiljnim softverima :: :: nVidia je debela a AMD ima kriv nos :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=49904 :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=88691 :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=137581 :: ::
vidi svako ima svoje misljenje, a moje je potpuno drugacije od tvog, smatram da i pored tog kvaliteta i dizajna koji jesu bitni ,neki (kao ja) se odluce za performanse, a definitivno kada je brzina u pitanju PC za iste pare je brzi, a pogotovo za igre, bacanje para, i da cini mi se da je 5870 itekako igracka karta, a stoji u mac-u , final cut nisam koristio ali znam da premiere i after effects rade kao sat i da ih mnoooooogo apple korisnika ima na racunaru kao primarni softver, a i Gile ti rece procitaj malo sta se desava sa pomenutim programom, meni u svakom slucaju Mac OS ne odgovara jer ne postoji za njega ono sto ja koristim, tu svaka moja dalja prica staje.
da se razumemo meni dizajn uredjaja nije na prvom mestu, kuciste mi je kao kontejner jer sam ga sam sekao, bitne su mi performanse za skroman novac koji posedujem.
:: ljudima koji se bave video editingom Final Cut Pro je nezamenljiv :: a i da se ne lazemo, niko ne pravi toliko lepe i kvalitetne laptopove, koji jednostavno odskacu od drugih. ne samo lapove vec i ostale vrste racunara. :: po mom misljenju, kad bi se u apple iMac ugradjivale graficke kartice namenjene igracima, realno niko ne bi imao potrebe da kupuje PC:) :: Intel 2700K, Noctua NH D14, MSI Z68A GD80, 4gb ddr3 2133 CL7, Palit GTX460 768mb, SSD Mushkin Callisto Deluxe 60gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Thermaltake V9 BlacX :: :: :: sini 450 pa kako bude i srecno sa prodajo :: :: :: :: a sto se tice rada, rade ljudi na svemu i svacemu, ortak je u Italiji presao na Mac zbog kolega inace koristi, on i svi ostali, Adobe paket tako da prica sa softverima za Mac pada u vodu, a licno sam koristio Macbook pro koji mi je zabadao 5% manje nego li PC, ne pricam sarene price vec iz iskustva, kad mi se zavrti onaj kruzic duginih boja dodje mi da se ubijem. :: :: :: :: Inace koliko vidim posto koristim SolidWorks nema ga na listi podrzanih od strane Mac OS-a, ima e Drawings, toliko o ozbiljnim softverima :: :: :: :: nVidia je debela a AMD ima kriv nos :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=49904 :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=88691 :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=137581 :: :: :: ::
mac ima korisnike ... pretezno u ameriki ... tome je kumovala politika firme .. gde su po skolama i fakultetima prodavali djacima jabuke u pola cene i manje !!!
Mac je industrija !! odes u radnju .. platis .. upalis i imas sve na njemu sto ti treba od softw. kao prosecan korisnik !! nemas vise izdataka .. nemoras kupiti i ovo i ono ..
ali problem je jer nije STANDARDIZOVANO govance ... vec moras uzimati ono sto ti mac nudi .. industrija ... po cenama koje se kose sa zonom sumraka
PC je standardizovan komp .. imas mnogo veci izbor ploca, procesora , memorija , grafika i svega ostalog ... najvise softwera napisano je za windoze i druge stvari koje PC pojeftinjuju u odnosu na Mac .. drasticno .. sto se tice hardwera
imam mac book pro .. aluminijumsko govance .. ako ga cuknes ulubi se ko yugo ... nije upaljen vec 2 meseca .. nema sta da trazi pored hp workstationa .. ali 2005-2006 macbook pro mogao si samo da gledas i *rkas na njega ..
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.