Pita me drugar za predlog kupovine kucista (bez floppy-ja i DVDa) za gornji limit 50.000 din. I na cekove (gde moze).
Molim za predlog - radi grafiku (PS, Corel,...), ponekad SolidWorks, net, office,... ali za razliku od prosli put, kada su nalupane komponente sa cenama koje nisam imao gde da nadjem - dajte neki putic koji ce me odvesti resenju.
Unapred hvala.
Pozdrav. - Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Pozdrav. - Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Iz emmija: - AMD 8120 - FM1 Asus A75 F1 A75V-PRO - 2x4GB 1600MHz HyperX - 500GB WD Caviar Black WD5002AALX, 32MB 5 godina - MSI 7770 1GB - LC Power 933B, 600W
~55k (`ajd gde ustinuti za tih 5k dinara viska)
Kako vam se ovo cini, ako uopste ploca ide uz procesor?
Pozdrav.
- Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Ne može, na FM1 soket ide APU i fm1 athloni, inače je mrtav soket jer već stiže FM2 za ovaj novi trinity APU, treba ti am3+ za buldozera. Ova dole nije loša, ima sve što treba i 8+2 faze ako poželiš da klokuješ.
:: Iz emmija :: - AMD 812 :: - FM1 Asus A75 F1 A75V-PR :: - 2x4GB 1600MHz Hyper :: - 500GB WD Caviar Black WD5002AALX, 32MB 5 godin :: - MSI 7770 1G :: - LC Power 933B, 600W :: :: ~55k (`ajd gde ustinuti za tih 5k dinara viska :: :: Kako vam se ovo cini, ako uopste ploca ide uz procesor :: :: Pozdrav. :: :: :: Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spiritualit :: ::
Sa slabijom grafičkom bilo bi 51.000 a ako ne može ni ta hiljada preko stavi onu msi ploču odozgo, možeš da se pozdraviš s overklokom ali si unutar 50k.
2 prava jezgra i dva simulirana su malo za to sto njemu treba... ta grafika je govno tesko pogotovo za tu cenu. fali ti malo hard disk, sto bi znacilo da je cena 60 i kusur hiljada za masinu, probio si buzet i to previse...
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Mozes da pricas o govnima do sutra.... samo pazi da ne zgazis u neko :). Grafika je bas za ono sto njemu treba i mislim da ce se u tome sto on radi bolje ponasati od tvoje predlozene. Procesor sa 4 logicka jezgra se sasvim korektno ponasa (mozda ne kao 6 jezgara) ali opet treba videti koliko jezgara moze da iskoristi sam softver. Ja buzdet nisam probio a ako mu komp treba za posao 128 gb ssd-a ce mu biti sasvim dovoljno... A uostalom, sa tim ssd-om ce videti znacajno poboljsanje pri obradi i cuvanju slika i animacija (mozda ne u renderovanju) i ceo komp ce znacajno bolje raditi nego tvoj predlozeni ... Kada kazem bolje mislim brze, osim ako ne renderuje 24/7 ...
i5 2500k @ 3.3Ghz, MSI gtx460 twin frozer hawk 1gb, 2x2Gb Kingston hyperx blue DDR3 1333mhz, MSI H61 -e35 (B3) ploca, intel ssd 330 60gb, WD Caviar Black 640gb, CM Elite 430 kuciste + napajanje CM gx550w + Samsung led s22a350h monitor, logitech 520 wifi k
Taj je, mada pise da ima garanciju 3 godine i ne pise da je koriscen repariran itd. Sto se tice grafike to mi je jedina kompenzacija za gtx460 koji bi verovatno mogao negde da nadje za 14000. Ne kazem da je 7770 losija ali sam isao na ovo malo i zbog 2gb ram-a a malo i zbog physix-a koji ima podrsku u vecini navedenih programa (Solidworks itd ...).
Neka bira chovek, mislim da su svi predlozi bili korektni.
Pozzz
i5 2500k @ 3.3Ghz, MSI gtx460 twin frozer hawk 1gb, 2x2Gb Kingston hyperx blue DDR3 1333mhz, MSI H61 -e35 (B3) ploca, intel ssd 330 60gb, WD Caviar Black 640gb, CM Elite 430 kuciste + napajanje CM gx550w + Samsung led s22a350h monitor, logitech 520 wifi k
:: Ima AMD + AMD masinu za 50 00 :: i ima intel + nvidija za slicne par :: :: Pa nek bira covek :: :: Inace taj ssd je malo ono, kao koriscen, bez kutije icega, onako na suvo, :: ako mislis na onaj iz emmija. Inace cena za glanc nove je malo veca.. :: :: http://goo.gl/bnLZ :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Gh :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22
Evo sta sam nasao u WinWin-u, samo ne znam da li hoce da sklope (sutra im je popust 10%, pa dodje oko 50k): http://imm.io/GqCi
Moze li ta ploca uz CPU?
Ma nije se jos nista definitivno odlucio, nego razmatra varijante. E sad, kao neko ko se obradom slika i 3D modeliranjem bavi, razmislja da ce mu na period od 5-6 godina (a planira da ga toliko koristi) vise posla zavrsiti 8-jezgarni procesor nego 6-jezgarni procesor.
Ne svidja mi se sto je kuciste uze, ali sta je tu je.
Solidno je to napajanje skroz, teralo PII x6 oc + gtx 470 OC i tonu ventilatora. Tu masinu ce da tera bez problema na default-u i sa nekim umerenim oc.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Sta izabrati? Kvalitet, pa sve ostalo. Drugar razmislja o WD Blue WD10EALX, 32MB sa 3 godine garancije / Seagate Barracuda ST1000DM003, 64MB, 2 godine garancije.
Unapred hvala.
nekih wd-ova sa 5 godina garancije. Ja uzeo caviar black iz Viphouse-a sa 5 komada. Mislim da na black seriju generelno daju toliko ali opet nisam siguran
... Emmi ne radi sa istima. Atom radi, ali sa 9% kamate. oni koji rade u ceni su uracunali 20% zarad cekova...
Ima li neko info, gde su relativno pristojne cene, a da daju na 6-12 cekova?
Kazu ne vaze cene sa sajta za cekove, pa dodje skuplje od svega. Morace kes, pa iz delova.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.