Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Nije mi jasno, sta je naprasno pocelo da se desava?
STRANA 1 OD 1
bomid Nije mi jasno, sta je naprasno pocelo da se desava? 23.09.2012. 09:04 T47741

status: user
broj poruka: 1563
Nedavno sam `spakovao` masinu:
MB Asus Commando
CPU Intel C2D 6600
RAM KHX 4X1GB 800Mhz
GPU Asus HD5770Cu
HDD WD500AAKS
TFT ViewSonic VX1940W
PSU LC6650 GP3
odnosno menjao sam graficku kartu (bila je XFX9800GTX+) i napajanje (bilo je Enermax Liberty 500W) zbog kvara.
Elem po stavljanju novih navedenih komponenti instalirao sam svez OS Win7 Ultimate odradio sve `apdejte` instalirao par programa za testiranje (3DMark Vantage, 3DMark 11, Benchmark Resident Evil, Street Fighter Four, Lost Planet) itestirao grafu i procesor. Svi testovi prosli bez problema. Potom sam instalirao nekoliko igara (Assassins Creed Revelations, Call of Duty Modern Warfare 3, Battlefield 3, Sniper Elite V2) i pokrenuo ih i igrao jedno vreme bez problema. Pre par dana je pocelo nesto cudno da se desava. Svaka igra koja u koju se udje na svakih 60-120 sekundi spusta se na toolbar odnosno `izlazi u Windows`. Ja je podignem i ponovo igram jedno vreme normalno, ona se ponovo spusti i cini mi se tako moze u nedogled. To se isto desava i sa programima za testiranje (Benchmark Resident Evil, Street Fighter Four, Lost Planet) a 3DMark Vantage, 3DMark11 prolaze normalno bez spustanje). Ne znam da li ima neke veze ali kada udjem na `properies` na `my computer` u Windows Experience Index pod `Instaled memory (RAM) stoji 4GB a u zagradi kao (3 GB usable)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
eVGABandit ... 23.09.2012. 09:16 #443356

broj poruka: 409
Desava se nekada to tako. Uradi ovo. Otkucaj msconfig u Start Search Boot pa Advanced Options kada ti se pojavi ovo treba da bude ovako ili ako stikliras onda postavi na max memory koliko imas 4096 i apply pa restart kompa.

http://i.imgur.com/YrhyS.png

i7-3770k-CORSAIRH100(stock) EVGA Z77 FTW(First on Balkan)5870 2GB- KHX1600 (GTX8 soon)- CORSAIR Force GT120 -Kingston V+64GB-WD500AAKS-CORSAIR Obsidian 650D, Logitech G510/G700/C310- EVGA NEX1500W Classified (First on Balkan)
FordP 2 opcije što se tiče 3GB rama (ili 4GB) 23.09.2012. 10:13 #443361

broj poruka: 133
prva opcija:
instaliraj x64 verziju windowsa 7 i nemaš problema

druga opcija:
http://www.unawave.de/windows-7-tipps/32-bit-ram-barrier.html?lang=EN
meni je radilo ok kada sa neintegrisanom grafičkom, ali sa integrisanom ćorak

Vaskev re 23.09.2012. 10:17 #443362

broj poruka: 1673
Pa normalno kad koristiš 32-bitnu verziju Win-a, toliko maksimalno može da adresira sa 32-bita, ako želiš da iskoristiš memoriju u potpunosti potreban ti je 64-bitni os.

WOT Nick: Vaske

vladats Probaj ovo ako te mrzi da ponovo radis OS 23.09.2012. 11:09 #443371

broj poruka: 4537
http://www.youtube.com/watch?v=-8iat68yS5s

MaliAbner Nebitno da li je 32 ili 64bit... 23.09.2012. 11:11 #443373

broj poruka: 7769
Instaliras 32bit i onda sistem zauzme svega 300-400MB a kad instaliras 64bit onda sistem pojede 1.2÷1.5GB...
Sto ce redi kad imas 4GB radne memorije nema neke razlike pogotovu ako dopustis da se ona kolicina memorije koju OS nije adresirao koristi za grafiku...

Inace bez obzira da li sam OS koristi svih 4GB memorije programi umeju da povuku svu raspolozivu memoriju... jedino sto ne umeju svi da je iskoriste na adekvatan nacin...

Tomato Republic Of Serbia !!!

bomid Re: 23.09.2012. 12:13 #443385

Drugari, drugari kao da niste citali post od pocetka. Problem je u stvari sto svaka igra izlazi u Windows odnosno spusta se na tool bar veoma cesto a to sa memorijom je uz put. Verovatno sam zaboravio da napisem da sam instalirao X64 Ultimate verziju Win7 a ne 32bit-nu. Inace u poslednjih 2 godine uvek kada nanovo instaliram OS uvek koristim isti i ranije nije pokazivalo (usable 3GB).

Neba Re: Re: 23.09.2012. 13:08 #443398

broj poruka: 1197
U Run kucaj msconfig i daj screenshotove ovoga što je eVGA postavio kao i startup iteme iz istog programa.

:: Drugari, drugari kao da niste citali post od pocetka. Problem je u stvari sto svaka igra izlazi u Windows odnosno spusta se na tool bar veoma cesto a to sa memorijom je uz put. Verovatno sam zaboravio da napisem da sam instalirao X64 Ultimate verziju Win7 a ne 32bit-nu. Inace u poslednjih 2 godine uvek kada nanovo instaliram OS uvek koristim isti i ranije nije pokazivalo (usable 3GB)
::
eVGABandit ... 23.09.2012. 17:35 #443438

broj poruka: 409
Ne verujem da je ta memorija tu kriva, mada ja jednom kada sam cackao davno pagefile i virtualmemory, smanjivao, gasio glupirao se izbacivalo me je iz igre.
Nista uzmes 8GB memorije i Windows ispocetka.
Imas da kupis CORSAIR Vengeance trenutno o Srbiji on je malo bolji od ovih ostalih ponuda a mainstream nije nesto skup.

i7-3770k-CORSAIRH100(stock) EVGA Z77 FTW(First on Balkan)5870 2GB- KHX1600 (GTX8 soon)- CORSAIR Force GT120 -Kingston V+64GB-WD500AAKS-CORSAIR Obsidian 650D, Logitech G510/G700/C310- EVGA NEX1500W Classified (First on Balkan)

MaliAbner Re: Re: 23.09.2012. 20:46 #443470

broj poruka: 7769
sticky keys...

I jos nesto ti si u skoli garant dobijao keca na pismenim iz srpskog...
Tvoj post je toliko nepregledan da su se svi uhvatili za OS...

Ako ti pokazuje 3GB slobodno ima dve varijante
1. jedan modul je otisao u vecna lovista i/ili nije lepo legao u slot...
2. deljenje sistemske memorije sa grafikom...

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Drugari, drugari kao da niste citali post od pocetka. Problem je u stvari sto svaka igra izlazi u Windows odnosno spusta se na tool bar veoma cesto a to sa memorijom je uz put. Verovatno sam zaboravio da napisem da sam instalirao X64 Ultimate verziju Win7 a ne 32bit-nu. Inace u poslednjih 2 godine uvek kada nanovo instaliram OS uvek koristim isti i ranije nije pokazivalo (usable 3GB)
bomid Re:@ MaliAbner 26.09.2012. 07:46 #443976

Druze ti po onoj staroj `Napad je najbolja odbrana`. Ja stvarno ne znam sta je u postu nepregledno. Sve sam po redu i detaljno napisao a na kraju sa samo jednom recenicom pomenuo memoriju a glavni problem u prethodnih 5. Sto se tice ocena na pismenim zadacima iz srpskog, davno bese ali secam se da su bile cetvorke i petice. Jedino sto bih eventualno prihvatio kao kritiku je da su mi postovi opsirni ali to proizilazi iz cinjenice da sam detaljan u pisanju o softversko-hardverskim problemima koji se dogode u racunarima. Takodje na osnovu cele ove price moze se zakljuciti da vecina `berzasa` ne cita cele postove vec ih na brzaka `pretrci` pa sta im se `zakaci` ili sta znaju na to i daju odgovor.
Ja smatram da nemam neko veliko znanje iz oblasti racunarske tehnike i zbog toga i pitam na forumu gde sigurno ima ljudi koji imaju prilicno veliko znanje i iskustvo i njihove od veoma cenim i ucim iz istih. Zbog toga smatram da neka pitanje i ako su mozda za nekoga i glupa ne treba docekiva `na noz` i odmah ulaziti u negativnu kritiku.
Uz put provalio sam u cemu je bila fora. Kada mi je ukljucena PCI Wireless kartica igre su se spustale na tool bar.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs