Imam neku staru konfiguraciju: MB MSI K8N SLI-F S939 CPU AMD Athlon 3500+ S939 RAM Kingston 2X1GB DDR 400 GPU Gigabyte NX7800GT HDD WD320AAKS PSU LC Power 600H-12 TFT LG 1970BF i nedavno je nesto pocela da `zeza`. Naime kada se pali racunar na `power` dugme na kucistu cuje se dugacak pisteci zvuk od ploce i nece da podigne OS. Ja ga otvorim, sve raskacim, ocistim od prasine, sve vratim na svoje mesto i ona normalno pritiskom na power dugme startuje i podigne sistem. Potom radi par dana i ponovo ista prica. Da li je moguce da mu smeta i minimalna kolicina prasine ili je u pitanju neki kvar ili nesto drugo. Molim za pomoc, savet i sl.
Hladni lemovi ispod NForce4 čipa. Promeni mb+cpu+ram. Na oglasima ćeš naći polovne NF4 ploče kojima je podgrejan isti čip po ceni 25-30€ a za 50€ možeš da nadogradiš ove komponente koje sam ti naveo
ti je Nemanja dao odgovor...ne isplati ti se da kupis takvu plocu za 25-30 evra,jer jednostavno kupices istu kao tvoju samo malo podgrejanu fenom ili duvaljkom i osposobljenu za rad u narednih deset dana ili vise,u zavisnosti od toga kakve si srece...lakse ti je i bolje da kupis plocu|+cpu+ram novije generacije za 50-tak evrica
Ok, ok dookeey, razumeo sam. Poceo sam da razmisljam o tome ali posto je taj komp sluzio iskljucivo za internet `vagam` sta mi je ciniti. Na koju platformu i koju generaciju komponenti da idem a da ne dajem neke velike novce.
Nisam palio ovaj racunar o kome govorim nekoliko dana i reko` ajd` da probam. Startujem ga pritiskom na `power` dugme i on normalno krene. Sa ploce se cuje normalan kratak zvuk i krene da dize OS. Pojavi se slika na monitoru. Racunar podigne OS i nakon par sekundi jenostavno nestane slike sa monitora odnosno monitor odradi operacije kao kada se racunar iskljucuje a racunar i dalje radi odnosno cuju se ventovi, napajanje radi.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.