Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Sta moze da bude
STRANA 1 OD 1
bomid Sta moze da bude 17.09.2012. 18:55 T47649

status: user
broj poruka: 1563
Imam neku staru konfiguraciju:
MB MSI K8N SLI-F S939
CPU AMD Athlon 3500+ S939
RAM Kingston 2X1GB DDR 400
GPU Gigabyte NX7800GT
HDD WD320AAKS
PSU LC Power 600H-12
TFT LG 1970BF
i nedavno je nesto pocela da `zeza`.
Naime kada se pali racunar na `power` dugme na kucistu cuje se dugacak pisteci zvuk od ploce i nece da podigne OS. Ja ga otvorim, sve raskacim, ocistim od prasine, sve vratim na svoje mesto i ona normalno pritiskom na power dugme startuje i podigne sistem. Potom radi par dana i ponovo ista prica. Da li je moguce da mu smeta i minimalna kolicina prasine ili je u pitanju neki kvar ili nesto drugo. Molim za pomoc, savet i sl.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Re 17.09.2012. 19:04 #441997

broj poruka: 4163
Hladni lemovi ispod NForce4 čipa. Promeni mb+cpu+ram. Na oglasima ćeš naći polovne NF4 ploče kojima je podgrejan isti čip po ceni 25-30€ a za 50€ možeš da nadogradiš ove komponente koje sam ti naveo

bomid Re: @Stripy 17.09.2012. 19:18 #441998

Cek, cek ako sam te dobro razumeo maticna pocela da `crkava`.

Stripy Re 17.09.2012. 19:25 #442000

broj poruka: 4163
Tako je, zahvaljujući ROHS standardu, nema olova koje je elastičnije od cinka koji se sada upotrebljva za lemljenje komponenti na pcb.

bomid Re: Znaci 17.09.2012. 19:29 #442001

Mogu da zamenim samo plocu a sve ostale komponente da ostanu ili da idem na neku vrstu `upgrade-a` odnosno da zamenim i CPU i RAM.

dookeey pa i na to pitranje 18.09.2012. 14:41 #442146

broj poruka: 158
ti je Nemanja dao odgovor...ne isplati ti se da kupis takvu plocu za 25-30 evra,jer jednostavno kupices istu kao tvoju samo malo podgrejanu fenom ili duvaljkom i osposobljenu za rad u narednih deset dana ili vise,u zavisnosti od toga kakve si srece...lakse ti je i bolje da kupis plocu|+cpu+ram novije generacije za 50-tak evrica

bomid Re: pa i na to pitranje 18.09.2012. 18:07 #442214

Ok, ok dookeey, razumeo sam. Poceo sam da razmisljam o tome ali posto je taj komp sluzio iskljucivo za internet `vagam` sta mi je ciniti. Na koju platformu i koju generaciju komponenti da idem a da ne dajem neke velike novce.

bomid Da li su zaista u pitanju hladni lemovi? 20.09.2012. 18:41 #442759

Nisam palio ovaj racunar o kome govorim nekoliko dana i reko` ajd` da probam. Startujem ga pritiskom na `power` dugme i on normalno krene. Sa ploce se cuje normalan kratak zvuk i krene da dize OS. Pojavi se slika na monitoru. Racunar podigne OS i nakon par sekundi jenostavno nestane slike sa monitora odnosno monitor odradi operacije kao kada se racunar iskljucuje a racunar i dalje radi odnosno cuju se ventovi, napajanje radi.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs