Win win bih pravo da vam kazem zaobisao. Losa iskustva imam s njima. Mada ako se nadje nesto, predlozite pa cu razmotriti.
Naime, kompjuter bi mi koristio bukvalno za sve. Internet, nesto nezahtevno od softwera, muzka, filmovi, igre (pes 13, bf3, i tako te). Nisam neki zagrizeni gejmer, ali eto da moze pristojno neka novija igra da se odigra.
Kakva je ova konfiguracija sto sam naveo? Vredi li te novce? Podatak o grafickoj ne mogu da nadjem, a izgleda da nije losa.
E, sad, da li da pazarim nesto drugo do 35000, ili da sastavljam (sastavljate)?
Napominjem, ako je to bitno, imam viewsonic 21.5` full hd monitor.
Nemoj te budjave radnom raMove da uzimas nego lepo provereni kingstone bar 1 stap od 4gb lepo plavi sa hladnjacima: http://goo.gl/hCXXT pa kasnije turis jos 4 gb i miran si opet
Kuciste po izboru, ali bilo koje random koje je bez napajanja fabricki ce da odradi posao, npr: http://goo.gl/zrYNu
E sad uvek u te konfiguracije stavljaju najgore zito kme i slicna napajanja kinezi najgori, ali najgori. Uzmi barem ovo: http://goo.gl/JCzgy
E sad graficka, kazes pes i bf3, dupe i oko, bf je jedna od najzahtevniji igara trenutno pogotovo multiplayer, nece to da radi lepo na grafici od oko 100e idi bar na http://goo.gl/HbOMD
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Pa uglavnom sve komponente pojedinacno i imaju oko 3 godine garanciju, ovi su jos i dobri uglavnom cobani stave 2 godine na komplet a cp ram ploca itd. imaju 100% bar 3 godine...
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Vidim da BCGROUP daje 3 godine garancije plus poklanjaju mis i tastaturu dok Emmi za svoju kofiguraciju daje 2 godine. Meni bi bila vazna ta dodatna godina garancije da uzimam kompjuter sa losim napajanjem.
E brate betmene, ja cu jedva da nategnem i tih 35000. Bf sam picio na ps3 dok ga nisam udomio. Naveo sam igru kao primer. Naravno, ne ocekujem neke ultra mega giga detalje. Znas sta mislim...
Za clana iznad, garancija je 3 godine u bc... Kontam da je to standard, zar ne?
Jebi ga, nema se para. Ja bi najvise voleo da odrapim 800e, pa da kupim valjanu konfiguraciju.
Aj ovako, da vi birate od ovih konfiguracija, sta bi izabrali?
Nisam ti predozio nista za 800e ili slicno (skupo) nego da dodas js oko 75e sto nije previse a tih 75e das kao prvu ratu kad ih skupis... i uzmes nesto stvarno posteno i da si miran + mesta za upgrade kasnije.
Ove predlozene isti djavo , sve su dual core sa ocaj grafikama i boze sacuvaj kineskim napajanjima, gledaj garanciju 3 godine...
Inace bf3 na konzolama je optimizovan za nhij krsh detalji itd ne moze da se poredi sa pc-jem, ali opet imaju bar stabilan frejm rejt, sto nece biti slucaj na PC-ju od 250e
Ja ne sumnjam u tvoje sposobnosti sto se tice poznavanja komponenti, ali ova mi izgleda kao ok resenje. Mozda gresim, sto se tice hardvera ispao sam iz nisam u toku vec 5-6 godina.
U potpunosti se slazem sa ovim sto je napisao clan koji se krije iza betmenovog lika i dela. Ako bas moras da kupis sada komp onda ti je moj savet da sastavis sam konfiguraciju sa jacim procesorom, boljim napajanjem i plocom sa integrisanom grafikom pa kasnije kada skupis pare da uzmes neku solidnu grafiku. Vaznije ti je da imas neku dobru osnovu za nadogradnju nego da das pare za racunar od koga neces imati koristi za godinu dana. Pre skoro dve godine sam uzeo AMD Athlon II X3 445 , GigaByte 880GMA-UD2H, 2GB DDR3, Chieftec CTG-500-80P sa kojim sam cak igrao Assassin`s Creed 1. Kasnije sam ustedeo pare za Asus 6850 dodao jos memorije i od tada mogu da igram sve. Nemoj ni slucajno da uzmes konfiguraciju sa samo 2 god garancije.
ne probija mnogo budzet a 3 jezgra je bolje nego 2... grafika je mnogo bolja od tih 6570 i slicnih napajanje ne treba ni komentarisati + mozes na tu plocu kasnije x4 phenom , x6 phenom ili x4 fx x6 fx x8 fx...
Sa onim tvojim kantama si se zakopao u mestu cim si ih kupio...
Stvarno mi je zao ako sam te smorio sa pominjanjem integruse ali samo sam hteo da ti pomognem. Siguran sam da ce dobro komp da ti radi sa grafickom i procesorom koje ti je Dexter predlozio da uzmes. Probaj da potrazis pomoc i na drugim forumima (Bench-u i forumu Svet kompjutera) jer je bolje da cujes vise saveta.
Salim se ja malo sa vama, ne uzimajte me za zlo. Drago mi je da postoji neko ko je voljan da pomogne.
Betmene, ja bi bio toliko slobodan da te izmaltretiram da mi sklopis tu konfiguraciju, ali preko winwin-a. Cisto da vidim nesto. Kontaktirao sam ih mejlom i kazu da nije frka da se sklopi konf i da daju web popust na svaku narucenu komponentu. Mozda bi i jeftinije izaslo. I ja sam za tu varijantu da dam vise, i da ne mislim. Tako da bi ova tvoja konfiguracija dosla u obzir.
Kako sad ovo ispalo jeftinije? Nema dvd, i jeftiniji hard, tako? Svaka cast inace. Kontam da bolje za 40000 nema sanse da izvucem, jel? Kuciste mi se svidja, nije ono krs po defoltu sto daju.
Imas x3 procesor a ne dual Ova grafika je mnogo mnogo bolja od bilo kojih iz one masine Kuciste je koliko toliko lepo i prakticno u odnosu na one KME zito i ostale mini kineze napajanje moze da gura mnogo jace potrosace (x4 cpu + grafiku do 150/200e) 4 gb i to kingstone na 1600 sa lepim hladnjacima 500 gb hdd na 7200 sa 16 mb baferom a tamo uglavnom dobijes storage hdd Ploca je fina mozes da bockas x4 x6 x8 samo bez oc naravno
Mozes da se igras solidno na medijum/high detaljima u srednjim rezolucijama tipa 1600x900 a neke igre i full hd.
Jebeš čitač, kome god sam dizao sistem u poslednje vreme radio sam sam usb-a. Rezač je uvek služio drugome cd da narežeš .)
Sutra zovem emmi da dogovorimo detalje. Zna li ko koliko im je potrebno da sastave i testiraju konfiguraciju? Još nešto, možda glupo pitanje, lepe li oni one glupe nalepnice na poleđinu kućišta? Da se ne cimam dal ću da sjebem garanciju ako ga otvorim.
Ne lepe nikakve nalepnice, inace oni hoce da sklope ceo komp za dz to nije problem, ali nece windows da ti instaliraju, tako da od testiranja nema nista, ako si na to mislio.
Ma kontao sam da ga mozda testiraju ili tako nesto... Mada, valjda bi to sve skupa lepo radilo, zar ne?
Eto bas nesto gledam i gotove konfiguracije za oko 40000 i sve, ama bas sve imaju neka jeftina kineska napajanja. Koliko sam ja skontao, bez dobrog napajanja veliki je rizik da crkavanje istog povuce jos neku komponentu sa sobom, zar ne?
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.