Poz svima izvinjavam se sto otvaram novu temu ali racunam da nmg da se uklopim u druge ima brdo predloga i uglavnom budzet nije isti...
Napokon je doslo vreme da promenim 40gb harda GF 6200 Intel Celeron 1.7 i 768 rama :D
budzet je slab al bolje ista nego nista ( 30 000 din) +1,2000 maksimum ali bas gornja granica posto je tako cale rekao to je budzet :D
pa ako bi mogli da mi pomognete ..sklopite neku konfu .. zivim u Beogradu ako znaci nesto zbog radnji. Gledao sam onaj Altos player sta mislite o tome ?
znaci nemam neke zahteve kol`ko para tol`ko muzike...ne radim nikakve programe..mozda sad na faxu bude nest posto izborni imam informatiku na 1 god al to ne moze da bude nznm sta igrice bi igrao ..navikao sam na ovaj krs u cs-u sam imao fps 30 :D tako da ne trazim full detalje i to sta moze moze
kupovina bi trebala da se ostvari cim ja smislim sta treba da kupim odvedem caleta da plati i to je to ... a iza toga ako ne i odma bi isao i neki ekran oko 10 000 pa planirajte i to ako je povezano mozda sa grafickom ili slicno :D Hvala svima unapred mislim da sam sve rekao (nema puno ni da se kaze) ako nesto jos treba vi pitajte
Emmi.rs je webshop gde sam ti ovo sastavio i tu mozes i da narucis i stigne ti za dva dana i isporuka je gratis. Ovako
CPU AMD athlon II quadcore 631 6199 din MB FM1 A75 Gigabyte GA-A75M-S2V 6300 din HDD SATA3 7200 500GB Seagate Barracuda 6999 din DDR3 kingston 2gb 1404 din dvdrw sony 1900 din VGA Powercolor 6670 6500din Kuciste LCPower 420w 7023b 3500 din
Sve ukupno oko 32800 din tj fali ti 800 din a to ces lepo da skupis i da uzivas. Mogao je manji hdd i sata 2 a ne sata 3 pa da ustedis,mogla je 6570 kao taj altos al ova je jaca,moglo je zito kuciste al ipak je ovaj lc malo kvalitetniji.Eto mislim da ces 800 din nakrpiti i to je to.Jeste 3000 skupje od altosa al prilicno bolje.Ako ne mozes da nakrpis nemoj uzimati dvd pa uzmi kasnije.Pozzz
AMD FX 6100 @ 4,05 ghz 1,31v Gigabyte ga990xa ud3 2x2gb ddr3 kingston hyperX Gainword Gtx 260 core 216 Lc power pro line 500w SSD Samsung 830 64gb Logitech G 105 Steel Series Sensei Dell U2312HM Windows 8 pro x64
Prelazi budzet ali probaj da prodas to i dodas jos malo. Ne kupujes komp svaki dan. Trebalo bi da se nategnes jos 4000. Ili jednostavno ustedi na nekoj komponenti. Nadam se da ces to ubudziti u isto kuciste :)
CPU AMD athlon II quadcore 631 6199 din MB FM1 A75 Gigabyte GA-A75M-S2V 6300 din HDD SATA3 7200 500GB Seagate Barracuda 6999 din DDR3 kingston 2gb 1404 din dvdrw sony 1900 din VGA Powercolor 6670 6500din Kuciste LCPower 420w 7023b 3500 din
AMD A6-3500(oc na 4 GHz, a moze i na 5 GHz) 6700 MSI A55-P35 4199 RAM Muskin 4 GB 1866 2399 500 GB Toshiba Sata III(nije iz repariranih serija ide transfer i preko 230) 6999 kuciste Altos za 1399 Napajanje LC 500w 2999 Optika Nec 7280 1699 Uzivaj
P.S Naruci hard par dana ranije, jer cim dodje rasprodaju se sve kolicine.
Kako si napustio svog sina? To je ono što radimo za njih. Volimo ih, štitimo ih, to je ono što se od nas traži...
Jel bolje ovako sam da biram komponente ili onako vec sklopljenu konf da uzimam ? djuroue1 u tvojoj mi bode oci ovo 2gb rama :/ a kod krecky-ja hdd voleo bi vise Operator ? jel ono sto si nap oc na 4 i na 5 ? mislis na clock ? to ne bi radio tako da jel to menja tvoje misljenje ?
da li moze da se iskoristi napajanje ky-400 MS ... skoro sam ga uzeo za ovaj komp :/ kinesko
ako to sve moze to je 6000 + negde ? zao mi sto se ne slazu svi oko jedne konfig al to nmg ni da ocekujem a ja se bas ne razumem i nznm kako cu izabrati izmedju svega toga preporucenog ostacu gladan ko magare izmedju 2 plasta sena :D cenim da napajanje nece moci da prodje al mozda optika i kuciste uspeju da se provuku
:: AMD A6-3500(oc na 4 GHz, a moze i na 5 GHz) 670 :: MSI A55-P35 419 :: RAM Muskin 4 GB 1866 239 :: 500 GB Toshiba Sata III(nije iz repariranih serija ide transfer i preko 230) 699 :: kuciste Altos za 139 :: Napajanje LC 500w 299 :: Optika Nec 7280 169 :: Uziva :: :: P.S Naruci hard par dana ranije, jer cim dodje rasprodaju se sve kolicine :: :: Kako si napustio svog sina? To je ono što radimo za njih. Volimo ih, štitimo ih, to je ono što se od nas traži... :: ::
i dodaj jos 2gb rama!I nema jeftinija,a55 ploce su sata 2,za koji ce mu onda sata 3 hdd?Dodaj ram,skini rezac.Ako ti ne treba kuciste i napajanje dodaj za 6770 i to je to!
AMD FX 6100 @ 4,05 ghz 1,31v Gigabyte ga990xa ud3 2x2gb ddr3 kingston hyperX Gainword Gtx 260 core 216 Lc power pro line 500w SSD Samsung 830 64gb Logitech G 105 Steel Series Sensei Dell U2312HM Aerocool Strike X Adva
@unknow13 Brze doticni HDD-i rade na sata II od drugih modela HDD-ova na nasem trzistu. Prosjek transfera je preko 140 MB/s. Sto se tice ploce, bez obzira na cenu i naponsku, radi fantasticno sa 6 modela ATI kartica koje sam probavao na ovoj ploci (6670, 6770,7850,7950,7970 OC), dok sam imao problema sa Gigashit plocama za AMD. A to je ono sto mu je bitno i sa integrisanom se moze naigrati, ako sada nema kesa za bolje. WD, Samsung i Seagate Sata II hardovi ne dolaze u obzir, posto se ne prave vec skoro 2 godine, a posjek transfera im je ispod 85 MB/s, a ima repariranih modela i ispod 60 MB/s. I pardon. Ploca MSI A55M-P35 je poskupila na 4499 din.
Pa jel podrzava ova msi maticna ovaj sata 3 hdd sto su pominjali? Operator? I ne rekoste jel moze da prodje kuciste,rezac sto imam i mozda napajanje 400w??
Sad mi nije jasno nista :/ operatr jesi naveo u onoj gore konf graficku? :/
Ne mogu da stignem dok sklapam konfiguracije da odgovorim. Podrzava i radi bez problema, samo u sata II modu, ali i dalje je bolje da uzmes napredniji HDD tehnoloski, a ujedno i brzi i hladniji(WD i Samsung smece ne dolaze u obzir - previse reklamacija tj. svaki HDD koji daje 20% ili vise ispod prosjecnih performansi za doticni model, je roba C klase, pa je i cijena takva i kvalitet, min. 30 % niza, a uglavnom prisutna kod nas na trzistu). Upravo sklapam identicnu konfiguraciju. Samo stavljam ATI 7850 grafiku i testiram do petka. Ovo je vec 8 serija po 20 racunara da sklapam u zadnjih mesec dana od AMD deke. Sve savrseno funkcionise. Unutar navedenog procesora se nalazi integrisana grafika 6530, pa ako igras na 1280x1024 rezoluciji je dovoljna, a ako uzimas monitor na 1920x1080 samo sa smanjenim detaljima na nizim rezolucijama, onda je ok,a povodom slike na monitoru, ne znam sta bih ti rekao. To je stvar koju uzimas, onda kada pogledas kako radi, pa makar i iz izloga, jer, uglavnom, nije ista slika na svakom monitoru. U seriji 30-50% ista, a u ostalomo procentu, negde vuce na zuto, negde na zeleno,plavo ili crveno, negde je razlika u osvetljenosti donje i gornje polovine i sl. Dakle, monitor kupuj, ono sto ti vidis da ti odgovara ocima, a ne meni, isto kao i tastaturu i misa, a za grafiku mozes uzeti i 6770 kasnije ili odmah, po zelji od bilo kog proizvodjaca, samo da znas da od 1 oktobra cene idu jos 5% gore. I vjerovao ili ne, ovo je najisplativija varijanta. Ako ti nije problem dodaj jos 2000 din da kupis A75 plocu. I da, ako nema Muskin-a na 1866 MHz, radice i 1600-ka na 2133 MHz bez problema. A sto se tice OCa procesora, svodi se na mjenjanje mnozioca sa 21 na 40 za Oc na 4 GHz. Temperatura se na fabrickom hladnjaku digne za 3-5 stepeni, sto je smijesno.
P.S Ali ako uzimas A75 plocu, bjezi od Gigashit-a. Nisu im ploce na istom nivou, kao za Intel. Za Intel 6 reklamacija u zadnjih godinu, dok za AMD je vec 50+ ploca na reklamaciji. Od jeftinijih uzimaj samo MSI i ASUS. Za HDD samo Toshiba trenutno kod nas. Ne pricam napamet.
Kako si napustio svog sina? To je ono što radimo za njih. Volimo ih, štitimo ih, to je ono što se od nas traži...
Ako bi mogao da skupis jos neku hiljadu kada vec kupujes i umesto A6-3500 uzmes A8-3850. Ima jedno jezgro vise od A6-3500, visi takt za 700Mhz po jezgru i sto je najvaznije dosta bolju grafiku 6550d. Kako god 5550, odnosno 6530d je od `cuda` kojeg imas trenutno bolja mnoooogo puta
ubi se sad trazeci al dobro bitno da stvaram sliku i mnoogo ste mi pomogli
e sad pricam sa caletom :D i on kao pomenu a jel ima to neki windows 2 3 7 ili tako nesto :D i meni i to pade na pamet ovako kad spajam nece biti nikakve akcije nznm gde posle program da nadjem :/ kolko kosta instalacija tog originalnog u radnji gde kupim npr ? posto znam da disk kosta oko 100e ? inace budzet se pomerio do 40 000 nekih 8 cekova po 5000 ali to pravi problem nalazenja svih ovih stvari u jednoj radnji ? :/
e sad gledam sve ovo nmg da nadjem sve cene sto ste vi naveli ispada sve skuplje :( i taj ram (proizvodjaca)nmg nigde da nadjem .. odakle su ti te cene operator ? i gledam posto ce cale da plati cekovima da bude sve u jednoj radnji..uglavnom sam nasao sve u winw(*u sem rama (recite mi jel smem da pisem ime radnje i to jel to neka reklama ? ako ne sme izvinjavam se)
evo ovaj hard-disk-hdd-sata3-7200-1tb-toshiba-tsh-dt01aca100-32mb-2-godine samo ovaj nalazim to je 9199 din
procesor-apu-fm1-amd-a8-3850-2-90ghz-radeontm-hd-6550d a8-3850 10395 din a6-3500 7175 din
kad racunam ovaj hard.a8.a75 to je 27413 din ostaje da uzmem ram i onda bi moglo i kuciste i napajanje do 40k na kraju ? Koliko napajanje treba za ovako neku konfiguraciju ? niko da mi kaze jel moze mojih 400w
al mozda posto je sad ovako veci budzet mozda imate neke sitne izmene ? jel moze sad umesto procesora sa integrisanom grafickom da se ubaci onaj amd quadcore sto je gore pominjan ? dal on ide zajedno sa a75 ? i moze jeftiniji neki hard ako imate predlog svidja mi se sto je 1tb ali ono ako kazete da ne treba ne treba navikao sam na 40gb :D
Inace sto se igara tice pogledaj kako se drzi karta sa gtx 550 ti koliko frejmova vuce na kojim podesavanjima http://goo.gl/oorRH
Ploca je solidna imas mesta za upgrade, Phenom II x6 kasnije ili fx x6 ili fx x8
Ram turis kasnije ako zatreba jos 4 gb i miran si
Napajanje je solidno moze kasnije i nek amalo ozbiljnija graficka koja nije veliki potrosac
Od Emija nema jeftinije nigde, sa ovom masinom ces da vidis razliku i to debelu u odnosu na staru a mozes i da se pogras onako solidno , ne na ultra high full hd ali srednji detalji na srednjim rezolucijama. + imas mesta za upgrade kasnije, bez da moras da menjas sve zivo.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Fali CPU, HDD, Kuciste ( sramota me da ti nudim moje posto sam ga secko i ugradjivao ventilatore ).Pogledaj po ogalsima ili ako neki kolega sa PC berze ima da ti ponudi.
svidja mi se predlog@Dexter013 al sad me u depresiju baca sistem :D sta cu povodom toga a sto se toga tice nema sanse da izadje na 50000 zbog sistema :/ jedino da ga vratim na 30k -.- pa da uzmem sistem pocinjem da ludim :D
a nervira me emmi ima sve na jednom mestu i jeftino je a nema rate :( nznm kako cu to da izvedem jel ima neko predlog ?
Hvala na ponudi :/ ali polovno ne dolazi u obzir..
Cek bre malo ti ne znas da skines i instaliras windows?!
Kojih bre crnih 100e na nesto sto imas za dzabe?
Ako bas nemas nikoga navratim ja kod tebe i instaliram ti windows + aktivacija i miran si (za dzabe naravno), ne bacaj pare na gluposti, od originala nemas nista vise nego od piratskog, sem ako nisi neka legalna radnja koja mora da ima legalan softver.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
pa zvao sam telefonom imaju na rate ako imas kredit mora da se otvara racun u nekoj tamo banci bla bla a jb* ja imam opciju cekovi iz komercijalne tako da prc :/
a za ovo oko win-a da ne opomene neko zbog piraterije il slicno :D inace znam sve to al su ugasili jedan sajt gde sam skidao tako da sad nemam nista pouzdano ...ako imas neku verziju koja valja dog cemo se :D
Pardon, pardon izvinjavam se nisam video poslednji njegov post da mu se Budzet povecao.Tako da se uklapa u tvoj predlog, a predlog je ok.Samo mu fali monitor.
Ja sam mislio da mu pogonem ovako kako mogu, jer konfiguracija do 40k sa monitorom a da vredi tesko moze sad da se nadje, jos kad dignu PDV sad od 1.okt. bice veselo sa cenama.
@demo0007 sredi ti hardware, lako cemo za win ima ih svuda.
:: Sto mu bre uvaljujes svoju matoru ddr2 konfiguraciju/platformu :: :: vidis da covek nema kesh na ruke nego cekovi/rate :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Gh :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
Koje uvaljivanje matore mašine. Bolje čovek i novo slabije da uzme nego za godinu dve opet da menja celu mašinu jer ne može da doda RAM. Suludo.
FM1 i meni deluje kao dobro rešenje ako se ne igra nešto zahtevno i u nižoj rezoluciji. Mrzi me iskreno da sklapam konfiguraciju ali sigurno može u 40.000 da se uklopi.
Sve zajedno bez kućišta po izboru.........................................298 Evra iliti po današnjem kursu 34.597 RSD.
Najbolje i najjeftinije ćeš da prodješ kupovinom svih komponenti zasebno.
Može recimo i jeftiniji procesor da se stavi, npr neki Athlon quad na drugoj ploči ili A6-3500 okvirno oko 60 evra i ostane ti onda dovoljno za MSI Radeon HD 6770 1GB. To bi izašlo 360 okvirno ili 41.800. Knap, knap. Eventualno uzeti 6750. __________________ Scourge of PCBerza
ovako bi to izgledalo a ukupna cena je 48162 :/ kasnije na ovo mogu da dodam jos rama i drugi procesor kao sto je rekao dexter to je to od mene pozdrav i hvala jos jednom svima
Sve ovo sto si naveo je odlicno. Samo, umesto ove ploce, ako ikako mozes - pazari ASUS M5A97.
Ne verujem da je mnogo skuplja, a kvalitetnija je i dosta bolja od te koju hoces da pazaris.
Da ti pomognem jos malo:
Batali se FM1 platforme, nikakvi a6 i a8 procesori i `famozni` overklokerski rezultati do 5GHz koji su fake i nerealni.
Ovo sto si odlucio da uzmes je odlicno, uz korekciju ploce(ako je moguce) - mada, objektivno gledano nista ne fali ni toj tvojoj.
Obavezno probaj da otkljucas dodatno jezgro tom procesoru. Ja imam taj CPU, otkljucan je u x4 na 3,6GHz trenutno.
Poz. :)
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Hvala svima na pomoc :: evo odlucio sam se za ovu dexterovu konfiguracij :: :: ovo ce ispasti skuplje ali cale menja misljenje na recenicu ne kupuje se svaki dan :D :: :: maticna http://goo.gl/VGrpF 8.082,00 din :: procesor http://goo.gl/2AAYG 7.299,00 din :: ram http://goo.gl/GQ4Xg 2.699,00 din :: graficka http://goo.gl/h3qZz 13.999,00 din :: hdd http://goo.gl/8fEGd 8.099,00 din :: optika http://goo.gl/Zxfpp 1.999,00 din :: kuciste http://goo.gl/PVYaR 5.985,00 din :: :: ovako bi to izgledalo a ukupna cena je 48162 : :: kasnije na ovo mogu da dodam jos rama i drugi procesor kao sto je rekao dexte :: to je to od mene pozdrav i hvala jos jednom svima
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.