Uzmeš `integruša` varijantu, neki i5-2310 2.9GHz 6MB za 150€ + razumna ploča od 70€ = 220€ Tu još treba izdvojiti još recimo 20€ za 4GB memoriju, 60€ za neki hdd, kućište+napajanje (može i kinez za `integrušu`) za 25€ i eto računice
220+20+60+25= 325€ ... mašala .... ostaje još 140€ za kalkulaciju i bolji hardver.
Znači, ipak može i5 sa skromnim komponentama koje ne služe wladi u krstaškom pohodu protiv samog sebe. :) Jedino ako si gejmer, e tu, moraš kalkulisati grafiku i kršteenije napajanje (recimo za početak LC POWER za 30€) ....
Hmm ... čak se i za ostatak od 110€ može nabaviti neka solidna grafika!!!
Crna hronika: ako igrice budu zahtevale minimum 3GB po jezgru u skorijoj budućnosti, OC ti ne paše zbog jeftinije ploče, napajanja , ... , ... zavisi šta ti zapravo hoćeš. Jer da uletiš sa nekim jačim procesorom i dodaš +30€ za i5 2500 (180€), onda ti za grafiku ostaje svega 80€ ... Mislim da ta kombinacija ne zahteva OC nikada, jer CPU radi na svojih 3.3GHz. Može da se smućka ... GRAFIČKA KARTA je uvek problem u svakoj konfiguraciji, jer nikome nikada dovoljno frejmova, rezolucije i td.
Ovo je još i dobra mašina, iako je napajanje verovatno neki Šeng Cung (a ja lično ne bih voleo da uradi fataliti dok mi se nalazi unutar kućišta). Međutim, moraće još malo da se isprsi, jer neće da može i5 za 470 evra.
Ko_degen verovatno, ali sve komponente unutar te masine trose kao sibica, tako da ne bi trebalo da bude problema.
+1 za taj PC.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Ovo je još i dobra mašina, iako je napajanje verovatno neki Šeng Cung (a ja lično ne bih voleo da uradi fataliti dok mi se nalazi unutar kućišta) :: Međutim, moraće još malo da se isprsi, jer neće da može i5 za 470 evra :: :: :: http://www.dodaj.rs/f/2E/KC/34gQPPV6/inside-my-computer.jp :: :: :: ::
:: Ko_degen verovatno, ali sve komponente unutar te masine trose kao sibica, tako da ne bi trebalo da bude problema :: :: +1 za taj PC :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: Ovo je još i dobra mašina, iako je napajanje verovatno neki Šeng Cung (a ja lično ne bih voleo da uradi fataliti dok mi se nalazi unutar kućišta) :: :: Međutim, moraće još malo da se isprsi, jer neće da može i5 za 470 evra :: :: :: :: :: :: http://www.dodaj.rs/f/2E/KC/34gQPPV6/inside-my-computer.jp :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.