nemam stvarno blagog pojma o trenutnim cenama, samo želim da ti prenesem neka moja iskustva. Naime, bavim se CAD-om duže vremena, mislim nešto preko deset godina. Po mom iskustvu što se tiče AutoCAD-a brz procesor i osrednja grafika odlično rade posao, bar za moje potrebe. Crteži u 2D mi dostižu i 15 MB, 3D idu ponekada i preko 20, mada poslednje 2-ve godine se trudim da mi 2D podloge uvek idu iz AutoCAD-a a 3D modele radim u 3DStudio-u. Momentalno sam na Intel i3 M330 procesoru sa 4GB RAM-a i Radeon 5650 1GB, AutoCAD 2012 x64 i 3DStudio MAX 2010 x64 pod Win7 HP x64. Kada se naleti na kompleksniju scenu npr 100k poligona i više ume da zaštuca u manipulaciji scenom ali nije to ništa alarmantno. Naravno kod rendera je druga priča. Gorenavedeni računar zna ponekad i po 20 minuta da radi statičnu sliku u HD rezoluciji vrlo kompleksne scene, samo je pitanje koliko će tvoj drugar u startu moći da optereti računar. Iskustva su mi nekako podeljena ali moje mišljenje je da je bolja kombinacija Intel- nVidia, nekako su svi računari na toj platformi lakše radili u MAX-u i CAD-u, sa CATIA-om i SoliWorks-om nisam imao kontakta. Npr na ovom računaru ACAD Mechanical Desktop 2012 se poprilično vuče i manje više je neupotrebljiv. Moja je preporuka da kupi najbolje što može za lovu koju ima a stavi malo starije verzije programa da ga ne nervirala sporost u nekim stvarima. Nadam se da sam malo pomogao. Pozdrav
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.