Pravim nov komp za mog buraza cilj je da napravim pc na kome ce moci da se igra BF3 barem na medium i cilj je da se da sto manje para... On ima kuciste i HDD tako da sam to preskocio i skockao neku konfiguraciju od 29990 din evo komponeneata:
Dosao sam do stavke `Graficka` i moram da kazem nesto. Na prvom mestu, na sajtu Monitor-a lazu za cene. U 99% slucajeva je veca nego sto pise (nekad znatno, nekad ne). Drugo, za 10e vise moze da kupi HD 6770 koja je mnogo bolja od HD 6670. Sa njom ce se lepo naigrati novih naslova.
Ploča neće da može, jer je namenjana za Fjužn procesore. Tebi treba neka sa 970 čipsetom, mada može i 870 ili 770. Dakle AM3 podnožje, nikako FM1. S grafičkom se takođe nećeš usrećiti mnogo i pored DDR5 memorije. 5750, tj. 6750 je minimum, ako hoćeš da se igraš. Sve ispod toga teško (naravno pričam o novim kartama).
E sad jasno pitanje?Ima li on bf 3 znaci kupljeni igricu ne pirata,odnosno igra li multiplayer. U bf 3 (sto se tice)perfromansi single je jedna stvar a multi sasvim druga,razlika je ogromna,dosta je zahtevniji multi. Ako igra na bf 3 multi,koja rezolucija>? Evo ovaj lika sa tom hd 6670 i slabijim procesorom igra bf 3 multi medium na 60fps ali na 1280x1024 : http://www.youtube.com/watch?v=AmFCbuE8A1U Ici ce to ok,ako je niza rezolucija.
I lepo rece luja,za malo vece pare imash hd 6770 koja je osetno bolja,a kolko vidim dali bi oko 70-75 za grafiku,moj savet je da pogledate polovne sa garancijom,za 80-tak e bilo je na benchu hd 6850 grafika,a za 90-100e hd 6870,naravno ako ima taj novac.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
AMD Phenom II 960T box (full pak gar) MSI A870-G54 (FX) (full pak gar) 2x2gb Kingston 1333 (full pak gar) PowerColor ATi HD6850 1GB ddr5 (full pak gar)
250e,imash sve garanciju,dodate samo to lc napajanje,malcice vishe izadje od tih 30k,mozda 32k,ali dobijete konfu koja tera sve zivot,90% igara na max trenutnih,bf 3 multi na high 60fps u nizim rezolucijama od full hd,na full hd spustish senke,blur,post proceseing na medium,aa isklucish(ne treba ti na full hd)i opet terash odlicno,ostalo sve na high opet fps oko 60(znam po svom kompu).
Znaci lika nzm,nego eto naleteo pa super ponuda.Nije reklama. Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
I memoriju nek uzme KHX1600C9D3/4G, 500 RSD je skuplja ali se definitivno isplati. Narocito ako nekad bude ubacen jos jedan modul za dual channel. I po meni bi bilo bolje ovo napajanje: http://goo.gl/TPSSQ
Ipak je to Chieftec, a sa LC-Power-om nisam imao lepa iskustva (bez obzira na to sto ga svi hvale). Ne kazem ni da je Chieftec zlatan, ali smatram da je ipak malo bolji.
To je ukupno oko 2400 RSD vise od planirane sume, ali je sigurno bolja varijanta. Ako ne za napajanje, poslusaj me bar za grafiku i memoriju.
A i sajt pcberza je u tri lepe,budala i tri lepe na jednom mestu,ode sve u ....
Odesh oglase ,odeljak informatika/komponente i nadjesh oglas pod rednim brojem.
Ili samo ukucash u search oglasa hd 6850 i nadjesh ponovo po rednom broju oglasa.
Takodje,kolko vidim ovo sto kaze luja,razmiliste da dodate malo za taj chieftec,kod prijatelja gde sam sastavljao kompove tako do 30-40k dinara,redovno sam stavlja lc napajanja i sve rade odlicno,ali kolko vidim u zadnje vreme chieftec je malcice spustio cene,tako da ono,ako je neko kod nas na trzistu proveren sa napajanjima onda je to chieftec,kod nekih ovde kod mene ljudi napajanje zovu chieftec :)znaci kad neshto upgraduje nije uzeo napajanje,uzeo je chieftec :) Salu na stranu,pokazao se tako da to mozda i zasluzuje,mada i oni zadnje vreme nisu ono sto su nekad bili,to je moje licno iskustvo,dok recimo kod prijatelja starija chieftec napajanja rade vec nekoliko godina. Sve u svemu,necesh pogresiti koje god da uzmesh,ali posto je cena takva ja bih isao na Chieftec.
Puno hvala na savetima ako ovaj nije prodao one komponenete onda ok uzecu ih,
djokosrb: znaci da rezimiramo ako je onaj lik prodao komponente a osecam da jeste ova moja konfa koju sam napravio je ok samo jaca graficka i bolje napajanje (jel tako?) moze ova graficka?
Licno koristim CTG-500-80P vec skoro 2 god. i prezadovoljan sam. Od kada sam ga kupio, na Gigabyte 880GM-UD2H guram Phenom II X2 550, otkljucan u B50 X3 @3.82GHz (bez dizanja napona), 4x4GB (onaj Kingston koji sam ti preporucio), WD 640GB Blue, WD 2TB Green, 3x 12cm venta, 2x 9cm venta i TV kartu. Grafike sam menjao, kako koja naleti, ali su uglavnom bili neki krsevi posto se ne igram mnogo (trenutno sam na integrusi).
Sto se tice napajanja,kazem ti,nishta se necesh sjebati i da uzmesh lc.Ali ako vec moze chieftec onda da.
Ako je lik prodao nemoj da odustajesh,pogledaj josh malo koji dan,msm da se sada itekako isplati uzeti polovne komponente,ako se naravno raspitash pre kupovina ili idesh kod lika kuci(sto bi bilo najbolje), i ako naravno imaju garanciju.
A što nebi uzo intel celeron g540 i neku plocu od 4000 što je ukupno nekih 9000 a ostatak dao na grafiku. Vido sam procesor i radi ko moj fenom II 940, mislim radi isto sa grafikom gtx 460.
djokosrb: zvao sam ga ali je nedostupan i do sada mi nije stigla poruka da je dostupan...
Simon72: neznam odakle je to da je intel taj bolji ili jednak fenomu II 940?
Nerazumem se mnogo ali znam cim cujem rec `celeron` da me to odbija dosta i nebi uzeo imamo sam lap top onaj Acer aspire one i kupio sam za rodjendan mom ujaku onu najeftiniju konfiguraciju sa celenorom kao 2 jezgra i mogu ti reci da je dobar za film vece rezolucije mail surf muziku ali za igrice nema sanse da `celenor` je bolji ili isti kao Phenom II x4 ....
Procesor je za te pare ekstra. Imaš po forumima razne podatke. Uglavnom diskutuju ... Pogledaj sam http://is.gd/WtjdGv http://www.youtube.com/watch?v=IciX5XaaBUc Pazi. Ja sam ga koristio kratko i nekoliko igara koje sam imao radile su isto ko i na fenomu sa gtx 460. Poenta je da ti je bolja varijanta da kupiš jacu grafiku pa kasnije ako nesto skripi zameniš procesor koji je em sto je jeftin em mu cena kao polovnom mnogo manje pada nego li grafici. Inace zet ima pentium e2160 oc na 2.7 sa amd 6870 i to mu sve radi perfektno. Ovaj procesor je dosta bolji.
Uzeti najjeftiniji procesor nevezano za marku i ATI kartu nesto bolju-skuplju. Kasnije moze da se zameni procesor a ATI-jeve karte nisu mnogo procesorski zahtevne. Na bilo kom dual core ili core2duo procesoru 6850 i 6870 rade lepo.[ naravno i one ispod njih ]
Ne bih da me pogresno neko shvati ili nesto lose kazem. Ja imam graficku ATI radeon 6670 1gb DDR5, graficka za sada vuce nenormalno ono za sta je meni bio potreban nov racunar. Za sada sto sam instalirao i probao je crysis nov na full, APB RELOADED, Just Couse 2 , znaci to je sve za sada instalirano, juce sam pirat instalirao bf3 ali nije htelo jer izgleda da sam sa loseg sajta skinuo... Moracu ponovo ili crack zeza. Sve u svemu, po mom misljenju je dao dobar predlog da bolje uzmes 6770 jer je mnogo bolja i jaca za razliku od ove moje a razlika u ceni je mala. Naravno ja nisam imao izbora da biram pa sam uzeo komplet racunar sa tom grafickom, pa kad mi bude trebala jaca uzecu 6870 tj veci rank. Ali za sada kazem, ako ti je do bf3 onda uzmi 6770 da uzivas u igri. Nemoj uzimati ispod i3 intela ili amd x4 procesora. Ram memoriju, hmm bolje da imas u startu 6 do 8 gb .) Jer uvek ce ti faliti malo vise od 4 gb, tj kod mene je takav slucaj u zadnje vreme kako koristim vise programa. E sad na tebi je da odlucis koliko imas para i sta je po tebi dovoljno .)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.