Imam kuci jedan stari tualatin na 1.2ghz 1gbsdram i gforce4 mx 4000 (driver 93.71) 17` monitor. Pa reko da ga osposobim za internet (surf, facebook, youtube, mail..) Probao sam da instaliram xp i firefox 13 sa novim flash playerom ali youtube secka nenormalno i jedva radi normalno na najmanjoj rezoluciji ali i tad zna da secne a kad stavim na full screen opet katastrofa. E sad me zanima posto na ovu plocu ne mogu da stavim bolji procesor dal bi mozda pomoglo da se stavi neka bolja agp grafika ili ne vredi da se ulaze u ovo cudo tehnike?
`Nauka je dosla do zadivljujucih saznanja, ali ja vise volim da sam zadovoljan nego da sam u pravu...`
Neces nista postici i da zalemis tualatina na 3ghz. I na 3x mocnijim makinama je surf katastrofa, pogotovo YT klipovi na vecim rez. od 240p.
Ne mozes tu nista da uradis po tom pitanju, jbg. Net je postao dosta zahtevan. Nista bez 2Gb ram-a i ddr2VRAM-a, i pozeljno novija generacija CPU, sto podrazumeva i novije instrukcije. Mislim, moze da se surfa i sa pI, ali kako:)
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Bolja grafika će pomoći zbog DXVA ali samo ATI 2xxx pa naviše. Pošto je to prevelika investicija (30+ €), za početak instaliraj stariji flash (npr. 9) i blokiraj mu update. Mislim da će raditi pristojno.
:: Bolja grafika će pomoći zbog DXVA ali samo ATI 2xxx pa naviše. Pošto je to prevelika investicija (30+ €), za početak instaliraj stariji flash (npr. 9) i blokiraj mu update. Mislim da će raditi pristojno :: :: ::
Verovatno je samo caka u flash playeru jer nemoguce da na toj konfigraciji mogu da pustam divx dvdrip filmove recimo 576x320 ili 672x272 i to oba zajedno na ekranu a ne secka ni jedan ni drugi a usrani flash secka ko lud..
Ovo mi smrdi na prljavu igru.. Primoravaju ljude da zbog obicnog youtubea da kupuju nov hardware..
`Nauka je dosla do zadivljujucih saznanja, ali ja vise volim da sam zadovoljan nego da sam u pravu...`
Sa instaliranim novim FF-om i Adobe-om od tih 1GB RAM-a koliko imas mislim da ti ne ostane nista kada otvoris par tabova sa flash-om. Hoce i to da zeza, zato moras da probas neke starije verzije.
Nije bilo problema sa ramom jer nisu mi potrebni desetak tabova dva tri su dovoljna a to nije trosilo ni pola rama... ali je zato i sa jednim tabom youtuba procesor bio nonstop zakucan na 100%
Probao sa sa instaliranjem ranijih verzija ff-a i flash verzija ali nije bilo znacajnog pomaka..
Problem sam resio instalacijom chrome browsera..
Sad radi donekle pristojno mada i ponekad secne ali sasvim pristojno moze da radi..
Za calena i vise nego dovoljno..
Hvala na savetima
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.