Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
POMOC HITNO-kupujem konfu za manje od 48h
STRANA 1 OD 2  
Dacha87 POMOC HITNO-kupujem konfu za manje od 48h 13.06.2007. 01:56 T4702

status: user
broj poruka: 14

Pozdrav svima.Za neki dan treba da idem da pazarim comp,a sklopio sam sledecu confu:
1.Procesor: Intel Core 2 Duo E6420, 2.13GHz, FSB1066, 4MB, BOX, (Socket 775)
2.Maticna Ploca: GIGABYTE GA-965P-DS3P 2.0, Intel 965P, 2xPCI-Ex16, DDR2, SATA2, RAID, SB, GLAN, IEEE1394, USB2.0, ATX, (Socket 775)
3.Memorija: Corsair XMS2, DDR2, 1GB, PC800
4.Hard Disk: 250 GB SEAGATE, 7200rpm, 16MB
5.Graficka karta: ASUS EAX1950PRO/HTDP/256, ATI radeon X1950Pro, 256MB/256bit, DDR3, DVI, HDTV, HDCP, PCI Express
6.Napajanje: Blueberry Miditower Case CN-863SL, 450W P4 CE, ili TRUST 520W
7.Monitor: 19` LG Flatron L194WT-SF, Wide, 5ms, 1440x900, 2000:1, 300cd/m2, analog/DVI, Silver/Black
Ova mahina me kosta oko 70000din.Mene zanima vase misljenje na izbor komponenata i neki saveti ili sugestije.Komp mi prvenstveno treba za rendenovanje i programe za potrebe arhitekture (3dMax9,AutoCad’07,ArchitecturalDesktom’07,ArchiCad10,ltc),a naravno posto cu vec da imam uslova i neka igra vecih apetita moze da se odigra u ‘’pauzi’’.Znam da sam dosadan ali imam i pitanje za svaku komponentu ponaosob.
1.Da li mislite da je mozda bazirati comp na AMD Athlon 64 X2 5600+, Dual Core (2,80GHz), 2x1MB?Po ceni su slicni sa 6420C2D,a po karakteristikama?? I ako mozda jeste bolja solucija (mada ne verujem),koju bi maticnu preporucili za AMD??
2.Da li imate mozda neku bolju preporuku umesto Gigabyte-a za taj isti novac (oko 115EUR)
3.Da li je tacno da je ovo trenutno najbolja DDR2 memorija i da li je bolja i brza od Kingstonove?Mogu da je nabavim za 70EUR,da li je to dobra kupovina????
4.Oko HDD-a mi ne treba pomoc,tu sam odlucio.
5.Da li je malo skuplja nVidiina 7900GS bolja kupovina od Atijeve 1950Pro??Gledao sam neke uporedne testove i “tu su negde”.Kao brand vise volim ATI,pa vas pitam da li je 7900GS dovoljna da predjem preko toga i ako jeste kog proizvodjaca bi ste preporucili??Asusovu1950Pro imam za 160EUR,tako da vas molim da eventualne preporuke budu u tom cenovnom rangu.
6.Dosta osoba ,mi je reklo da Blueberry 450W moze da “pogura” ovu konfu,ali ja ipak mislim da je TRUST 520W bolje resenje,a vi???NAPOMENA:Za CoolerMAster,Antec,Chiftec nemam uslova,tako da su preporuke za napajanje moguce od 40-50EUR sa kucistem.
7.I na kraju sta mislite o monitoru.Ja sam video kakvu sliku ima LG194SW i odusevljen sam.Da li je mozda BENQ FP93GX kvalitetniji (znam da ima brzi odziv) i da li u krajnjem slucaju vredi dodati 25EUR za njega umesto LG.,ali samo u krajnjem slucaju...
UNAPRED HVALA i izvinjavam se zbog “opsirnosti”
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Sve u svemu zacin C ! 13.06.2007. 02:21 #21592

broj poruka: 18472
Bas si se potrudio da napises.Pocecu od ploce,u tom rangu para za mozda 10-15 eur na gore imas Asus P5B-E Plus zaista dobra plocica ja bih nju uzeo pre,Asus je ipak Asus,sta bih drugo mogao da ti dodam,performanse pogledaj sam na Asusovom sajtu.Skrenucu ti paznju na ram memoriju.Corsair jeste extra ali ja bih sad uzeo trenutno Geil ultra i to na 1000 Mhz.Ako ne to bar 2 gb na 800 Mhz dual channel.Hocu da kazem da za takvu konfiguraciju moras imati 2 GB jer je to sad postalo standard a pogotovu jer hoces da radis sa tim programima.Sto se tice grafike odmah bih zaobisao Ati i presao na nVidiu i to 7900 GS koji imas i za 140 eur!Daleko bolji izbor a brza kartica od 1950 pro a pogotovu kad se klokuje dobijas sjajne performanse.CPU je odlican odabir i NE RAZMISLJAJ O AMD-u!Ne znam koliko ce te izneti taj LG ali ja bih radije uzeo Samsung.Za 50 eur bas i nemozes naci dobro kuciste sa napajanjem ali za 80 eur bih mogao da nadjes nekog solidno dobrog chiefteca koji bi mogao da gura celokupnu tvoju konfiguraciju sa 400w!I na kraju moram ti reci i ako si odlucio hard da nisi mogao izabrati losiji.Uzmi to lepo Western Digital 250 Sata 2 i nemoj se zezati.Pozdrav.
Ruff video sam ovde negde... 13.06.2007. 03:32 #21596

broj poruka: 829
...mislim na sajtu, LC Power napajanje 550w za 50evra i mozes da nadjes kuciste za nekih 2500din, mozda i manje...
Ostale komponente su super sa moje tacke gledista...
Da te srecno sluzi taj komp duuuuuugo, duuuugo vremena!
Pozdrav,
Nikolas

DaSickSyst Re: POMOC HITNO-kupujem konfu za manje od 48h 13.06.2007. 04:52 #21600

broj poruka: 2909

:: Ova mahina me kosta oko 70000din.Mene zanima vase misljenje na izbor komponenata i neki saveti ili sugestije.Komp mi prvenstveno treba za rendenovanje i programe za potrebe arhitekture (3dMax9,AutoCad’07,ArchitecturalDesktom’07,ArchiCad10,ltc),a naravno posto cu vec da imam uslova i neka igra vecih apetita moze da se odigra u ‘’pauzi’’.Znam da sam dosadan ali imam i pitanje za svaku komponentu ponaosob

:: 1.Da li mislite da je mozda bazirati comp na AMD Athlon 64 X2 5600+, Dual Core (2,80GHz), 2x1MB?Po ceni su slicni sa 6420C2D,a po karakteristikama?? I ako mozda jeste bolja solucija (mada ne verujem),koju bi maticnu preporucili za AMD?
Idi na Intel varijantu.Iz razloga sto je Intel trenutno bolji od AMDa.

:: 2.Da li imate mozda neku bolju preporuku umesto Gigabyte-a za taj isti novac (oko 115EUR
Gigabite P965-DS3 v3.3 jos bolja.
Uopste u 965 klasi dominiraju GA ploce i za tvoje potrebe nemoj da gledas bilo sta drugo.
1.Veoma su stabilne.
2.Odlicne su kokovanje(sto ti MNOGO znaci kod renderinga)
3.Procesor se mnogo manje greje nego na drugim plocama.

:: 3.Da li je tacno da je ovo trenutno najbolja DDR2 memorija i da li je bolja i brza od Kingstonove?Mogu da je nabavim za 70EUR,da li je to dobra kupovina???
Corsair jeste odlican ram i mnooogo je bolji i brzi od Kingstona,a dali je najbolja to je vec diskutabilno.U tu grupu kvalitetnijih memorija sa Corsairom ulazi i Geil,OCZ,SuperTalent.(ne pominjem Muskin,Crucial,itd. jer ih kod nas ne mozes naci)
1 GB RAMa je malo za programe koje si naveo,
AutoCAD 2007: min. 1GB za 3D preporucuje se 2GBa ili vise
3D Max 9: min 1GB,pozeljno je 2GB,a za dobre performanse 4GB
Architectural desktop 07:min 1GB pozeljno je 2 ili vise.

Ovo ti govorim iz licnog iskustva.Radim vec dugo u svim programima koje si naveo.Imam C2D e6600/GA DS3 v1.0/2x1GB Corsair XMS2 800MHz i uskoro planiram da se pojacam sa jos memorije i to samo zbog renderinga koji uzme dusu procesoru i iscedi sav ram koji imas.

:: 4.Oko HDD-a mi ne treba pomoc,tu sam odlucio
Dobro si odlucio.Seagate Baracuda ili WD Caviar...nema greske.

:: 5.Da li je malo skuplja nVidiina 7900GS bolja kupovina od Atijeve 1950Pro??Gledao sam neke uporedne testove i “tu su negde”.Kao brand vise volim ATI,pa vas pitam da li je 7900GS dovoljna da predjem preko toga i ako jeste kog proizvodjaca bi ste preporucili??Asusovu1950Pro imam za 160EUR,tako da vas molim da eventualne preporuke budu u tom cenovnom rangu
ATI 1950pro je brza kartica od 7900GS,ali samo u igrama.
Za AutoCAD,3D MAX,Maxwell Render,Maya...je bolji izbor nvidia samo zbog boljeg openGLa koji je veoma bitan za ove programe i uopste sve programe vezane za 3D modeliranje.A to dali ces uzeti 7600,7900,8600...to je za 3D programe nebitno...Od svih nvidijinih kartica za CAD programe se izdvaja samo 6800 kao najbolja zbog unaprdjenih opcija u OpenGLu(normalno ovde izuzimam nvidia Quadro kartice koje su stvorene za 3D aplikacije,ali kostaju malo bogatstvo a uz to ih je kod nas nemoguce naci)

:: 6.Dosta osoba ,mi je reklo da Blueberry 450W moze da “pogura” ovu konfu,ali ja ipak mislim da je TRUST 520W bolje resenje,a vi???NAPOMENA:Za CoolerMAster,Antec,Chiftec nemam uslova,tako da su preporuke za napajanje moguce od 40-50EUR sa kucistem
Ja licno guram moju konfiguraciju sa Codegenom 450W koji mi je isao uz uz kuciste(BrizA-Ultra Silent) i zadovoljan sam kako radi,preporucujem ga i tebi.A i uklapa ti se u cenu 50-55e dobijes odlicno kuciste i napajanje.
Normalno,ako mozes probaj nekako da uglavis CoolerMaster napajane ma koje kuciste da odaberes...

:: 7.I na kraju sta mislite o monitoru.Ja sam video kakvu sliku ima LG194SW i odusevljen sam.Da li je mozda BENQ FP93GX kvalitetniji (znam da ima brzi odziv) i da li u krajnjem slucaju vredi dodati 25EUR za njega umesto LG.,ali samo u krajnjem slucaju..
LG je bolji izbor od BENQa,takodje bih ti preporucio Philips montore (BRILIANCE klase za CAD programe) zato sto imaju veoma cistu sliku i mnogo manje zamaraju oci nego li Samsung,Belinia,BenQ.....
Za CAD programe ti nije toliko bitan odziv ekrana koliko to da imas kvalitetnu sliku koja ti ne zamara oci.Kao arhitekta znas i sam koliko si imao neprospavanih noci koje si proveo uz monitor crtajuci.I kad pocnu da te peku oci ne mozes da ugasis komp i da legnes da spavas nego moras da zavrsis posao za sutra,prekosutra...I to vazi za sve nas arhitekte koji uvek jurimo rokove...Tako da pazljivo biraj monitor...
Ako ti hoces brzi odziv onda bih ti preporucio ova dva modela koja se olicno uklapaju za CAD,igre i filmove ili sve sto tebi treba (razmisljam da uzmem jedan od ova dva za sebe):
http://www.pakom.com/KatalogProizvoda/OpisProizvoda.aspx?sifra=9003935
http://www.pcberza.co.yu/komponente/detail.php?id=36633

:: UNAPRED HVAL
Molim i drugi put.

:: i izvinjavam se zbog “opsirnostiâ€
Trudio sam se da uzvratim istom merom.

DaSickSystem
VMARC EH SAD 13.06.2007. 04:54 #21601

broj poruka: 9420

Covek rece da nema uslova za Chieftec etc, a odmah padaju izmene u vidu skupljih ploca i memorija i sta ti ja znam.
Posto nemas para ca bolje napajanje, naprosto ih MORAS stvoriti. Jer takva masina na losem napajanju je ... hmmm... blago receno rizicna.

Pare ces napraviti ovako.
Ploca GA-965PDS3
Memorija Supertalent 667MHz, ovde i vrapci znaju da radi na preko 900, dakle kao i navedeni Corsair
Ako ces da klokujes uzmi E4300, tek onda neces imati razloga za skupljom memorijom jer ti u ekstremnim uslovima OC memorija nece prebaciti 850MHz.

Sve ovo ti stedi oko 30 evra u prvom i jos 20 evra u drugom slucaju, sto nas cisyom matematikom dovodi do 80-100 evra na raspolaganju za kvalitetnije kuciste (glasam za predlog obicno kuciste + napajanje za sve preostale pare)

Budi siguran da nisi uopste na gubitku, naprotiv na velikom dobitku.
stoler Trust 520W 13.06.2007. 07:15 #21603

broj poruka: 324
Samo da iz iskustva kažem da je ovo napajanje stvarno dobra kupovina! Odnos cene i kvaliteta je po mom mišljenju najbolji, bez obzira što nije neki `brend` za napajanja! I pored svega ima garanciju 2 godinem što takođe nije zanemarljivo, priznaćete?!! Inače napajanje se skoro ne čuje!

laca12 Ta konfa MORA da ima bolje napajanje 13.06.2007. 09:15 #21606

broj poruka: 65
Sve osalo moze da se diskutuje o sitnim poboljsanjima ali napajanje MORA da se nabavi kvalitetnije. sve te Trust, Bluebarry i sl odmah odbaci. Kreni od LC pa na dalje koliko imas para. Preporuka LC6550GP, a ako nemas dovoljno 6550 V2.0 Silent serija. Kupujes jaku konfu, a stedis na `motoru`.
Drugo grafika probaj da vidis kako ti se u budzet uklapa 1950XT drasticno je bolja od pro i 7900.
Trece bez obzira na price i reklame o monitorima BENQ 93GX je MNOGO bolji monitor od navedenog LG. Taj model LG i L192W su najjeftiniji modeli od LG u ponudi.

stoler Re: Ta konfa MORA da ima bolje napajanje 13.06.2007. 10:51 #21609

broj poruka: 324
:: Sve osalo moze da se diskutuje o sitnim poboljsanjima ali napajanje MORA da se nabavi kvalitetnije. sve te Trust, Bluebarry i sl odmah odbaci. Kreni od LC pa na dalje koliko imas para. Preporuka LC6550GP, a ako nemas dovoljno 6550 V2.0 Silent serija. Kupujes jaku konfu, a stedis na `motoru`.
:: Drugo grafika probaj da vidis kako ti se u budzet uklapa 1950XT drasticno je bolja od pro i 7900
:: Trece bez obzira na price i reklame o monitorima BENQ 93GX je MNOGO bolji monitor od navedenog LG. Taj model LG i L192W su najjeftiniji modeli od LG u ponudi
::

Ti baš ne ostavljaš prostora za tuđa iskustva! Veruj mi na reč ovo napajanje je stvarno OK
Gandy ..... NAPAJANJE!!! 13.06.2007. 11:13 #21610

broj poruka: 80
Uglavnom si sve odabrao ok, mada mozes mnogo da dobijes sa blagim korekcijama.

1. Ako ne mislis da OCujes do panja mozes mnogo da ustedis na memoriji
preporuka ide za GEIL 2x1gb 800mHz 6500din
2. Obavezno drugo NAPAJANJE
Ne vidim ni jedan dobar razlog zasto bi komp od skoro 1000EUR terao na napajanju od 20EUR
Nemoj sebi da dozvolis takav luksuz!!!
Ako ne mislis da OCujes ne treba ti jace napajanje od 350-400W ali `pravih`
odnosno od poznatog i proverenog brenda
Antec napajanje 350W 39EUR
Antec napajanje 400W 55EUR
Antec napajanje 500W 58EUR
sto se tice `lima` potpuno je nebitno osim vizuelno
uzmi od 10EUR ako hoces

JNS kuciste sa napajanjem od 350W koje mozes da prodas ili bacis 19EUR
io62s ... 13.06.2007. 12:12 #21612

broj poruka: 371
Nisam citao kometare, pa ako se ponavljam, izvinjavam se, ali bi ti preporucio najmanje 2gb rama i vise, ako je u pitanju renderovanje kao sto si rekao, pogotovo za max-a i njemu slicne...

Gandy .... 13.06.2007. 12:30 #21615

Ako je bas tolika frka za kintu
mozes da uzmes 1gb umesto 2gb RAMa sto ti nebih preporucio
ili da zamenis E6420 sa E6320 i za dodatnih ~30EUR + kuc i napajnje iz posta
zamenis nekim PISMENIM napajanjem i obicnim kucistem!
Razliku u brzini nece osetiti a ako zatreba uvek mozes da OCujes procesor.
Imas i varijantu ANTEC kucista sa napajanjem 350W za 64EUR
koje je milion puta kvalitetnije od svih chunga-lunga kucista
koja se ovde valjaju!

Sad sam tek video za monitor sta si stavio
NIKAKO ti ne bih preporucio 19 WIDE za rad u CAD 3DMAX...
iako je 19`, premala je radna povrsina u odnosu na 19 `obicnu` 1280x1024
Obavezno promeni za neki Samsung 940N ili sl.

MACHINE Ovako... 13.06.2007. 12:48 #21616

broj poruka: 5704
Napajanje min. klase LCpower, pa navise, ne cak ni Codegen jer je Trust nivoa...LG ili BenQ, slicno je, ne valja nista, sto rece DaSickSyst ja bih pazrio provereno: Philips!!! Verovatno neces raditi isto sto i DaSickSyst pa ce 1GB biti sasvim OK, ja teram Autodesk Mechanical Desktop 2006, Catia P3 i Pro Engineer na 512MB i 800MHz, jes da je malo sporije ali `oce da radi, ne beri brigu, lako ces dokupiti jos 1GB. Ja bih uzeo nVidia pandan iz reazloga: stabilniji driverui, veca i sira podrska, brze i kompatabilnije...GA je odlican izbor mada sam ja vise za ASUS. Obavezno, za sada je jos uvek tako do sledece godine, Intel CPU, Intel ChipSet i nVidia SVGA...

M i G

DaSickSyst Re: Ta konfa MORA da ima bolje napajanje 13.06.2007. 13:12 #21617

broj poruka: 2909
:: Drugo grafika probaj da vidis kako ti se u budzet uklapa 1950XT drasticno je bolja od pro i 7900
XAXAXAAAAAAAAA!!!!
Da si ikad radio u CADu znao bi koju si glupost lupio.AutoCAD 2007 u kome covek radi (i sve verzije pre njega) nema podrsku za Hardware acceleration sa ATI karticama.Isto vazi i za Architectural Desktop.Tako da ako hoce da mu blokira komp svaki put kad startuje 3D u CADu onda treba da te poslusa.... nemoj coveka pogresno da savetujes ako neznas...bolje je cutati nego lupati bez veze.

:: Trece bez obzira na price i reklame o monitorima BENQ 93GX je MNOGO bolji monitor od navedenog LG.
Opet ti sa tim reklamama
Opet ista prica,ako se ne razumes u ono sto covek radi bolje cuti nego pogresno da ga savetujes...Znas ne koriste svi racunar samo za igre,a samom promenom namene racunara menjaju se i potrebe kupca.

DaSickSystem
laca12 Re: Re: Ta konfa MORA da ima bolje napajanje 13.06.2007. 14:59 #21623

broj poruka: 65
Obicno ne komentarisem misljenja drugih o postavljenom pitanju nego iznosim samo svoje misljenje. A i ne zelim sa bilo kim sa ovog foruma da polemisem. Nije vredno mog vremena. Dobornamerni ce da shvate o cemu je rec, a oni drugi pa to je njihova stvar. Samo malo pojasnjenje mojih preporuka. 1950XT je mnogo brza i proizvodnja tih kartica je iz ATI-jevih pogona ( znaci ne ASUS, Saphire ..). A monitor .. LG 194W je najjeftinija LG 19-tica i ne moze se preporuciti kao kvalitetan monitor za tvoje potreba. A posebno ne zato sto je wide. a tebi treba za CAD.
I na kraju moracu da postanem izgleda arhitekta da bih znao sta je od hardvera dobro za CAD. Gluposti.
http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/index?siteID=123112&id=6711774&linkID=9240618
http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/hc?siteID=123112&id=6711853&linkID=9240618&is_results=1&card_sel=
0&manufac=4098&card=0&cert=1&d_stat=1&prod=AutoCAD-R17.0&os=1
VMARC Re: Re: Ta konfa MORA da ima bolje napajanje 13.06.2007. 15:25 #21624

:: Ti baš ne ostavljaš prostora za tuđa iskustva! Veruj mi na reč ovo napajanje je stvarno O

Naravno da ne. Moje iskustvo je ogromno i zaista znam o cemu pricam. Ne svodi se na zadovoljnog pojedinacnog korisnika, vec na zadovoljnog proizvodjaca i zadovoljnne kupce kvalitetnih racunara. I to u ogromnoj meri, ajd sad da ne smaram o tome.
SkyFire Opet ste poceli. 13.06.2007. 15:30 #21625

Zar je moguce da od obicnog polemisanja i truda da se nekom pomogne dodje uvek do neke prepirke i svadje????!!!!Ljudi ako vam je do toga idite na neko drugo mesto pa pljujte jedni na druge.Ja sam ovde vec duze vremena i prvenstveno dolazim na berzu jer je drugacija od drugih it sajtova i ima drugaciju strukturu ljudi,obzirniju i kulturniju i voljnu da pomognu...Ja ne znam sta se desava u poslednje vreme ali to mi se u opste ne svidja!Slazem se da ne treba ljude iz ne znanja navoditi na kriv put ali isto tako smatram da to sigurno nije namerno tako da ne treba biti odmah preostar u rasudjivanju!
VMARC Re: Opet ste poceli. 13.06.2007. 15:48 #21626

A gde ti vidis svadju ili konflikt... Da nisi malo pod utiskom a?

:)))

Pozdrav SF...
SkyFire Da zavrsim... 13.06.2007. 16:08 #21627

Vracam se na temu..
1.Procesor: Intel Core 2 Duo E6420, 2.13GHz, FSB1066, 4MB, BOX, (Socket 775),
bez razmisljanja uzmi u toj klasi neces naci nista bolje a MD nije trenutno losji od Intela nego je uvek i bio...

2.Maticna Ploca: GIGABYTE GA-965P-DS3P 2.0, Intel 965P, 2xPCI-Ex16, DDR2, SATA2, RAID, SB, GLAN, IEEE1394, USB2.0, ATX, (Socket 775),
mozes i ovu plocu a mozes i ovu mada ne znam koja je razlika u ceni Gigabyte P965-DS3 v3.3 mada se uklapas sa cenom i sa ovom plocom ako bas hoces Gigabyte GA-965G-DS4
mislim da je ona jos bolja...Nemoj izuzeti i Asus kao sto sam ti vec rekao.

3.Memorija: Corsair XMS2, DDR2, 1GB, PC800,
Da bih ustedeo na novcu a uspeo da podmiris potrebe uzmi Geil 2x1 GB na 800 Mhz jer ti je 2 GB neophodno da radis kao sto sma ti vec rekao sa tim programima koje zelis...
4.Hard Disk: 250 GB SEAGATE, 7200rpm, 16MB,
moze ako ne zelis bas Western Digital 250 Sata 2 16 mb cache jer je za mene ima dosta stabilniji rad i manje je bucan...

5.Graficka karta: ASUS EAX1950PRO/HTDP/256, ATI radeon X1950Pro, 256MB/256bit, DDR3, DVI, HDTV, HDCP, PCI Express,
bez razmisljanja 7900 GS i to uzmi Zotac koji je 140 eur i tu pravis balans sa cenama da bih mogao da se uklopis.

6.Napajanje: Blueberry Miditower Case CN-863SL, 450W P4 CE, ili TRUST 520W,
rekoh ti,uzmes Chieftec sa napajanjem i ima da pevas,neverujes?Pricam iz iskustva jer ti to jedino vrsi posao,ostalo ispo je sve znj klase...!

7.Monitor: 19` LG Flatron L194WT-SF, Wide, 5ms, 1440x900, 2000:1, 300cd/m2, analog/DVI, Silver/Black,
pretpostavljam da tebi treba wide zbog rada sa programima,sad kako god zelis,za te pare mozda neces naci i nista bolje- BenQ FP91GX,jeste skuplji ali je ipak prava 19.Evo i wide Fujitsu Siemens Scaleoview L19-1W,20 eur skuplji a extra performanse.

SVE U SVEMU KAD SVE PRERACUNAS MOZDA IMAS PREKO 50-60 EUR DA DODAS ALI IMAS DALEKO BOLJU KONFIGURACIJU!!!

SkyFire Re: Re: Opet ste poceli. 13.06.2007. 16:10 #21629

:: A gde ti vidis svadju ili konflikt... Da nisi malo pod utiskom a
:: :))
:: Pozdrav SF..

mozda... :)
ludi Re: ..... NAPAJANJE!!! 13.06.2007. 17:30 #21634

broj poruka: 568

Licence to kill

:: Uglavnom si sve odabrao ok, mada mozes mnogo da dobijes sa blagim korekcijama
:: 1. Ako ne mislis da OCujes do panja mozes mnogo da ustedis na memorij
:: preporuka ide za GEIL 2x1gb 800mHz 6500di
:: 2. Obavezno drugo NAPAJANJ
:: Ne vidim ni jedan dobar razlog zasto bi komp od skoro 1000EUR terao na napajanju od 20EU
:: Nemoj sebi da dozvolis takav luksuz!!
:: Ako ne mislis da OCujes ne treba ti jace napajanje od 350-400W ali `pravih
:: odnosno od poznatog i proverenog brend
:: Antec napajanje 350W 39EU
:: Antec napajanje 400W 55EU
:: Antec napajanje 500W 58EU
:: sto se tice `lima` potpuno je nebitno osim vizueln
:: uzmi od 10EUR ako hoce
:: JNS kuciste sa napajanjem od 350W koje mozes da prodas ili bacis 19EU

Nebih se sa ovime slozio, ta konfa iako je `masna` ne vuce mnogo struje (usteda struje jeste jedan od aduta danasnjih high-end komponenata) osim mozda grafike ali nije to bog zna kolko strasno. Ako se komp nece klokovati i ako nece imati vise od dva harda i dve optike apsolutno smatram nepotrebnim kupovinu napajanja jaceg od 400W i mislim da bi Blueberry a narocito taj Trust od 520W koji ima 12V2 standard lepo vrsili pos`o. Naravno da su CM, LC, Antec, etc... topla preporuka ali sve u skladu sa mogucnostima.
Neko je gore pomenuo Chieftec bas je drugar skoro kupio GPS 350W i tolko je vrelo da je to strasno greje se i kad komp ne radi nista.

A to kako je limarija nebitna tek to nije tacno apsolutna budalastina ja sam prosle godine izvadio komp iz JNC konzerve i stavio u ASUS TA-212 i proc. mi je pao za 5-6 stepeni sto nije malo slozicete se sto znaci da je protok vazduha bitno bolji takodje ima vise i bolje odradjenih lezista za dodatne ventilatore koji kad se stave kuciste ne bruju niti se trese... limarija JESTE bitna

Jeftina je varijanta CM centurion 5 dolazi sa CM 380W napajanjem i 2 dodatna 90x90 CM-ova ventilatora (bar ga tako ortak dobio) pogledaj cenovnike nije vise od 50 jevreja... njemu napaja X2 4200+, 1600pro, 2x1GB, 2xHDD i jos par PCI kartica i jedna optika nije klokovano al se ne gasi 24/7 i sve lepo radi. U pitanju je `stara` 380-ica ExtremePower sa 80x80 vent. na zadnjoj strani, imam i ja isto takvo, peak mu je 380 a konstantno daje do 350W ne greje se puno ventilator mu jeste bucan ali i i mnoooogo jak ako bas smeta za 300din. kupis neki markiran i prede ko maca (ja sam to uradio) jas da nema 12V2 ali ako neces klokovati nije ni neophodno.

Naravno ukoliko ces klokovati masinu ne razmisljaj o napajanju ispod 400W sa dve 12V grane i da nije debelo markirano.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
io62s ... 13.06.2007. 18:03 #21638

broj poruka: 371
Sa 512 rama moze samo da pokrene cad i max-a, a koliko ce trajati render?! BESMISLENO je za 3d modelovanje, render, a da ne pricam o animaciji nekoj imati manje od 2 gb, i ako ram nije presudan, veoma je bitan...i cpu bez 4mb kesha nikako...U max-u radim vec duze vreme, cad od skorije i znam sta pricam...Svi ti programi takve vrste gutaju koliko god memorije im dao...mozda bi ga proc. izvacio u tom slucaju, ali ne nesto preterano...Kupi taj cpu sa 4mb kesa, 2 gb rama, a sve ostalo kombinuk kako hoces, naravno i dobro napajanje :)
Dacha87 Monitor 13.06.2007. 18:27 #21639

Hval kolega(DaSickSyst) na korisnim informacijama,ali imam jos nesto u vezi sa monitorom.Ti mi nisi pomenuo da li je Wide ``los`` za CAD.Napominjem da sam video monitor mi se mnogo svidja slika.I da li mozda u CAD-u ili u opste u nekim okruzenjima razvaci sliku zato sto je WIDE?? Mada razmisljao sam izmedju 19` Philips 190C7FS, 5m, 1280x1024, 800:1, 300cd/m2, analog/DVI i LG L1953S-SF
LCD, 19`, 1280x1024, 2000:1, 5ms, 300cd/m2, V160/160, analogni. Za one preporuke koje si mi naveo nemam para,pa mi pomozite da se odlucim.I da li je kontrast LG od 2000:1 stvarno toliki i veci od Philipsovog ili tu postoji neka ``kvaka``??? I jos nesto,razlika izmedju DVI i analognog prikljucka i da li ja razlika toliko velika da se ipak odlucim za Philips i ako pomenuti LG ima ``bolji kontrast.I da uzecu 2X1GB Geil na 1000Mgh(oko 100EUR) i ASUSOVU 7900GS...HVALA SVIMA NA SAVETIMA
MaliAbner Re: Monitor 13.06.2007. 18:45 #21641

broj poruka: 7769
Ajd i ja nesto da kezem ...
Racunar ozbiljno koristim uglavnom za AutoCAD-u i tu nema bas nikakve veze da li je wide ili ne, nekome se svidja nekome ne sirokougaoni monitor, LG (koristim sam L204wt) ima doslta lepsu sliku od SAMSUNGA (bar sto se boja tice, i jos par stvar koje samo oko moze da primeti).
Ne postoji nikakvo razvlacenje slike u bilo kom programu jer je wide rezolucija podrzana od strane novijih grafickih akceleratora.
Sto se tice ATI-ja njega imam u racunaru i AutoCAD sasvim pristojno saradjuje sa njim, e sad mozda 3d ne ide dobro kao na karticama suprotnog tabora ali ja to ne znam jer uglavnom radim tehnicke crteze sa dosta srafura i skeniranim topografskim podlogama i do sada nisam imao problema sa prikazom, bar ne nista drasticno sto mi se nije pojavljivalo na nVidiji.
A sto se tice neozbiljnog koriscenja racunara tj igranja da razbijemo i taj `taboo` apsolutne su budalastine tipa razvlaci sliku itd... kao da na klsicnim tft monitorima ne razvlaci sliku ako je neka druga rezolucija osim fizickih 1280x1024. Sve novije igre imaju podrzane wide rezolucije tako da se ne treba obazirati na budalastine tipa razvlacenja i deformisanja slike, ako neko zeli da se igra igara iz `91 i da ima wide sliku sta da mu radim neka se navikne na minimalno splosten prikaz ili neka se igra u prozoru.
Stariji hitovi uglavnom imaju patcheve koji resavaju prikaz na ekranu.

E sad ako ces da pazaris dobar monitor sto ne bi pogledao FS Scaleo 22` koji ima sve karakteristike kao LG L204wt ili Samsung 205bw i cini mi se da ima i zvucnike koje dva prvo pomenuta nemju a cenom su slicni. Dizajn FS je minimalisticki tanka ivica oko ekrana lepo postolje i veeeelllliiiiiiiiik je ko pola zida neces morati da krecis...

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

:: Hval kolega(DaSickSyst) na korisnim informacijama,ali imam jos nesto u vezi sa monitorom.Ti mi nisi pomenuo da li je Wide ``los`` za CAD.Napominjem da sam video monitor mi se mnogo svidja slika.I da li mozda u CAD-u ili u opste u nekim okruzenjima razvaci sliku zato sto je WIDE?? Mada razmisljao sam izmedju 19` Philips 190C7FS, 5m, 1280x1024, 800:1, 300cd/m2, analog/DVI i LG L1953S-S
:: LCD, 19`, 1280x1024, 2000:1, 5ms, 300cd/m2, V160/160, analogni. Za one preporuke koje si mi naveo nemam para,pa mi pomozite da se odlucim.I da li je kontrast LG od 2000:1 stvarno toliki i veci od Philipsovog ili tu postoji neka ``kvaka``??? I jos nesto,razlika izmedju DVI i analognog prikljucka i da li ja razlika toliko velika da se ipak odlucim za Philips i ako pomenuti LG ima ``bolji kontrast.I da uzecu 2X1GB Geil na 1000Mgh(oko 100EUR) i ASUSOVU 7900GS...HVALA SVIMA NA SAVETIM
Dacha87 MONITOR REMINDER 13.06.2007. 23:02 #21657

Hajde ljudu dajte mi jos neki odgovor i savet na predhodno postavljena pitanja u vezi sa monitorima.My time is runnig out...
MACHINE Re: MONITOR REMINDER 13.06.2007. 23:24 #21659

broj poruka: 5704
Fujitsu-Siemens Scaleo, ViewSonic, Philips, NEC, HP...imaju razumne cene samo odaberi model shodno budzetu. Oni su visa proizvodna klasa od BenQ, Sasmsung, LG...starije i ozbilnije firme koje ne rade na principu pravimo od igle do lokomotive ali je polovina toga djubre koje se ubrzok kao i svo kucno smece, mora bacati. Siroka potrosacka elektronika nikada nije izbor sofisticiranih profesionalaca. Moj vecni izbori su: Iiyama, Sony, Eizo Nanao, ViewSonic, Dell...cuvaj oci, njih ne mozes kupiti, osim kineskih staklenaca...

M i G

:: Hajde ljudu dajte mi jos neki odgovor i savet na predhodno postavljena pitanja u vezi sa monitorima.My time is runnig out...
Gandy RE: Monitor Reminder 14.06.2007. 10:34 #21688

19`` LCD survey of inexpensive and quality screens

http://www.behardware.com/articles/643-1/19-lcd-survey-of-inexpensive-and-quality-screens.html

evo pa izaberi sam .)
inace ovaj sajt radi najbolje review-ove monitora
poz

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs