@Stripy Prevedeno visoki prevaranti... Mada Alto moze da znaci i stoj...
@Gare87 Cene hardova se vracaju polako u normalu ali trebace bar jos 6 meseci da se vrate na nivo pre ukrupnjavanja proizvodjaca... Ovde u KL je cena 2Tb ispod 95E, 3Tb je oko 120-130E, dok je 1Tb 2.5` je ispod 100$....
Nisam neko vreme pratio cene ali kad sam video da intel SSD 330 kapaciteta 180Gb kosta oko 125E prilicno sam se iznenadio... intel ssd 520 240Gb je oko 220E... a slicne cene je i Vertex 4...
@Daum I to su cene na komad ides vamo ides tamo i kupis najjeftinije po maloprodajnim cenama koje oni sigurno ne placaju, sto ce reci da ima tu vise nego extra profita...
Skidao sam aktuelne cene sa PCberze, HDD može maximum 2000 više da košta, ali u suštini to su te cene za sve komponente. __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
Dobro nisu napisali i da moze da leti :D,najgore od svega je sto se narod prima na ove gotove kompove zadnjih 5 godina nisam video dobro sklopljenu konfiguraciju-cena/kvalitet steta :(
Necu zaboraviti kada je komsinica uzela gotovu konfiguraciju u firmi `4um racunari`, znaci neki celeron 1.6GHz, giga ram-a, integrusa na nekoj bednoj Asus ploci... za 65000 din. Padoh u nesvest kada sam video, jbt. A to bilo pre 2,3 god.
Ne mogu da krivim te ljude i da ih koje kako nazivam, jednostavno se ne razumeju u racunare i to je to. Veruju firmi i reklami....
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Ne razumeju se u računare, ali ih to ne sprečava da bez konsultacije sa nekim ko se razume idu u kupovinu i bacaju silne pare na krševe od kancelarijskih mašina.
a sa druge strane ti krsevi rae u proseku 2 do 3x duze od napucanih masina .) + legal vindoze + racun
:: Ne razumeju se u računare, ali ih to ne sprečava da bez konsultacije sa nekim ko se razume idu u kupovinu i bacaju silne pare na krševe od kancelarijskih mašina :: :: :: http://www.dodaj.rs/f/2E/KC/34gQPPV6/inside-my-computer.jp :: :: :: ::
Slazem se potpuno. Najvise crkavaju upravo kvazi klokerima i klincima koji svako malo ceprkaju po BIOS-u, menjaju hardwer svakih sat vremena i koriste racunare samo za bench i igraju igricu ne skidajuci pogled na levi ugao ekrana sa FRAPS brojkama.
Ps. Komsinici treca godina kako komp sljaka, cak ni win nije reinstalisan, a radi 24/7 i nema apsolutno nikakvih problema vezano za surf/flash/FF...
Ali sve u svemu, komp je jadan, a placen 65000din
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
:: :: a sa druge strane ti krsevi rae u proseku 2 do 3x duze od napucanih masina .) + legal vindoze + racun :: :: :: Ne razumeju se u računare, ali ih to ne sprečava da bez konsultacije sa nekim ko se razume idu u kupovinu i bacaju silne pare na krševe od kancelarijskih mašina :: :: :: :: :: :: http://www.dodaj.rs/f/2E/KC/34gQPPV6/inside-my-computer.jp :: :: :: :: :: :: :: ::
:: Slazem se potpuno. Najvise crkavaju upravo kvazi klokerima i klincima koji svako malo ceprkaju po BIOS-u, menjaju hardwer svakih sat vremena i koriste racunare samo za bench i igraju igricu ne skidajuci pogled na levi ugao ekrana sa FRAPS brojkama :: :: Ps. Komsinici treca godina kako komp sljaka, cak ni win nije reinstalisan, a radi 24/7 i nema apsolutno nikakvih problema vezano za surf/flash/FF.. :: :: Ali sve u svemu, komp je jadan, a placen 65000di :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: :: :: :: :: a sa druge strane ti krsevi rae u proseku 2 do 3x duze od napucanih masina .) + legal vindoze + racun :: :: :: :: :: Ne razumeju se u računare, ali ih to ne sprečava da bez konsultacije sa nekim ko se razume idu u kupovinu i bacaju silne pare na krševe od kancelarijskih mašina :: :: :: :: :: :: :: :: :: http://www.dodaj.rs/f/2E/KC/34gQPPV6/inside-my-computer.jp :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Rade 2-3 puta duže ako ih neko održava, a većina to ne radi. Iz poslednje četiri mašine, a ne zna se koja je od koje jača, izbacio sam po 2-3 kile prašine. Pre toga su kočile, zaglavljivale, `gasile` se same od sebe. Kad sam vlasnicima rekao da mašine treba da se očiste jer su prepune prašine, odgovor je bio pa nisam znao/znala da to treba da se čisti. Nisam znao da treba da se kupam dok nisam zaglavio neku boleštinu. Idi beži.
Dodaj još: - cenu napajanja od 600W, jer ga nisi računao, - 3000 dinara najmanja za hard disk, jer po ceni od 5.415 nema da se kupi, - muzičku karticu 7.1 (naglasili su je posebno), - tastaturu, - miša i - zvučnike
Pa kad pogledamo kakve cene matorih kompova se vuku po oglasima na berzi oni i nisu skupi. Sad gledamo ja i ortak za njega da kupimo računar i sve ponude koje dobijamo su Dual core računari bez monitora sa 8600GT, GT210, 3870 i slične za 250-300e. Ispada da će jeftinije da nas izađe da posebno kupujemo svaki deo i sklapamo.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.