Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Doslo vreme da se kupi nesto novo...help..
STRANA 1 OD 1
Dyca Doslo vreme da se kupi nesto novo...help.. 11.06.2007. 19:42 T4690

status: user
broj poruka: 1574
Trebao bih da za leto kupim nov komp(negde oko jula..) pa reko malo da vidim sta mislite,a i odavno nije bilo ovih stereotipnih tema pa reko da malo osvezim forum..:)Na raspolaganju imam 1000 eura i za te pare bih trebao da kupim ceo komp ali bez zvucnika,misa tastature,flopija i ostalih dodatnih stvari..Ono sto zelim je core2duo konfiguracija sa dx10 grafikom,2gb rama i sa velikim tft monitorom..Ja sam sklopio nesto ovako,a vi ako imate bolje predloge recite jer ovo sto sad kupim treba da potraje barem 3 godine,a ja bih nesto i da igram za to vreme...Ja sam tipovao na Intel c2d e4300,Gigabyte GA-8I965P-DS3,2GB (2x1GB) 800MHz GeIL® Value Dual Channel Kit,WD 250GB WD2500KS, SATA2, 16MB cache 7200rpm,Pioneer DVR-112D,Midi Tower 400W Codegen 6099 Black (Briza) Black,SyncMaster 206BW i Gainward BP8800GTS-320-TV-DD-GS.To sve izadje malo preko 1000 eura..Mislim da je ok za te pare,ali ako imate da predlozite nesto olje i isplativije rado cu cuti vase predloge..Hvala unapred..

p.s.
Samo da napomene da ovo nije nekakvo hvalisanje o tome sta cu ja kupiti ili sl.Jednostavno me zanimaju vasi predlozi jer mislim da je sada pravo vreme da se kupi komjuter jer se stanje na trzistu malo stabilizovalo,ako mislite da ce doci do pada cena meni nije problem da pricekam,ali planiram kupovinu kad tad..pa zato dajte predloge..Pozz
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Sve ti je super 11.06.2007. 19:58 #21524

broj poruka: 9420
Sve sto si naveo, nista drugo.
Samo, kada neko sa 538 poruka postavi ovakvo pitanje... ne moze a da se ne tumaci kao hvalisanje..
No nema veze, ima se - moze se :))))

Pozdrav, Dyca :)

shkomi Bombona 11.06.2007. 20:00 #21525

broj poruka: 852
Sve je super, samo umesto 112 uzmi pioneer 212
Devize devize bonda elema

MaliAbner He i ja sam u slicnoj situaciji... 11.06.2007. 20:02 #21526

broj poruka: 7769
Kupio sam sledece:

C2D E4300,
GA-965P-DS3P (rev 3.3)
HDD je stari WD160Gb pata (rado bih ga menjao)
LiteON LH-20A1S sata
Geil 2x1Gb DDR2 800MHz (4,4,4,12) (na nekom forumu sa procitao da nije dobra kombinacija sa gigabyte plocama zasto neznam)
Codegen 6097 (400w cini mi se da je dosta)
LG L204wt, 20.1` monitor
I jos se razmisljam za grafu, eh kad bih ja imao para ko ti da pazarim neku 8800 (ovako cu verovatno morati da se zadovoljim nekom 7900gs).

Ako jos nisi odlucio za monitor pogledaj najnoviji LG L206WTQ-SF 20` wide, na njemu je ispravljeno sve sto nije bilo ok na 204wt, dizajn je promenjen, karakteristike kao Samsung 206BW a cena 290€ (eurolink).
Za razliku u ceni monitora mozes sebi da priustis punokrvni C2D E6320.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

Dyca Re: Sve ti je super 11.06.2007. 20:35 #21529

:: Sve sto si naveo, nista drugo.
:: Samo, kada neko sa 538 poruka postavi ovakvo pitanje... ne moze a da se ne tumaci kao hvalisanje.
:: No nema veze, ima se - moze se :)))
::
:: Pozdrav, Dyca :

Svako ima svoje misljenje,ali uvek prija kada ti neko sa 820 poruka kaze da ti je sve super...

Sada ozbiljno,zanima me da li ova geil memorija radi ok s obzirom da je value(da li znaci nesto ako dodam 10 eura i kupim ultra geil memoriju??)Takodje me zanima da li ovih 400W iz brize mogu da guraju ovu konfiguraciju??I da li neko zna da li LG daje garanciju na 0 mrtvih pixela??
mrlja Re: Re: Sve ti je super 11.06.2007. 21:35 #21530

broj poruka: 299
::I da li neko zna da li LG daje garanciju na 0 mrtvih pixela?

naravno, ako nemaš mrtvih pixela bez problema možeš da zameniš monitor!!!!

:)))))))
SkyFire Mudro i stalozeno,odluka je na tebi... 11.06.2007. 21:54 #21531

broj poruka: 18472
Asus Commando
MB, Intel P965 Express, FSB 1066MHz, ATA-100, SATA2 RAID, DDR II, SB7.1, GLAN, PCI-E x16, 1xIEEE1394, ATX 17.242,50
210,48 €

INTEL
Core 2 Duo E6420 2.13GHz 4MB FSB1066 S775 170 €

2GB (2x1GB) 1000MHz DDR2 Ultra Dual 140 €

Asus
Extreme N8800GTS/HTDP/320M 280 €

WESTERN DIGITAL
Caviar WD3200KS 320GB 7k 16MB SATA300 80 €

SAMSUNG
931BF 270 €

CHIEFTEC Gaming Series
GX-01 400W 86.14 €

Sve ukupno prelazi 1000 evrica a to ne znaci da ne moze da se nadje kompromis i cene nisu svugde iste,moze i jeftinije od ovih koje sam ja postavio.Sto se tice mene to bi bilo to,ovo je pakleno dobra masina i nista ispod toga se ne isplati.Cepidlecenje na memoriji izmedju Ultra i obicne serije je stvarno smesno raditi jer je razlika u ceni minimalna a u performansama ogromna.Sto se tice monitora nikad nebi uzeo wide pogotovu ne 206 bw.Ne znam da li si nekad probao taj monitor ili imao iskustva da na njemu radis ali to je za wide LCD zaista mnogo siromasno,tako reci igracka.Jedino sto je zaista profesionalno je 226bw ali on ispada jer je mnogo skup.Zato ti kazem za tebe je jedino resenje jedna dobra 19`` -ica sa karakteristikama kao sto ima 931BF.Ovo ti sve govorim iz iskustva,dosta sam radio sa komponentama,testirao i imao prilike da ih upoznam a na kraju krajeva imam i u kucnoj varijanti slicnu konfiguraciju samo sa jacim CPU-om i jos nekim komponenticama ali nije rec o tome sta ja imam,pricam ti zato da nebi zurio sa odlukama.Zapamti jos jednu stvar.RAM memorija nikad nije bila jeftinija.Da sam na tvom mestu prvo bih to obezbedio i to odmah sad jer se ne zna kad ce da poskupi ponovo a za ostale komponente mozes i kasnije.Jednu po jednu stvar.Pozdrav za tebe!
maki7 Re: 11.06.2007. 22:11 #21533

broj poruka: 35
U subotu sam pazario GA-P35-DS3R po oznaci se vidi da je zamena za plocu
koju ti zelis da pazaris. Ako se ne plasis nepoznatog mozda je i ovo dobro resenje.
P 35 ima vrlo lepe mogucnosti a i sama ploca kosta nesto iznad 130 e sto je po meni OK.
Takodje sam u subotu pazario i Geil VS DDR 800 kit 2x1Gb, e4300, ostala mi je graficka X800XL AIW,
(ja ne igram igrice) , maxtor 250 sata 2 (jos uvek radi a dokle ce ne zna se bar po iskustvima na forumu) napajanje je Thermaltake 470W.
Juce sam sastavio, masinu flesovao bios i sve na prvi pogled radi kako treba. Nisam stigao da se bavim overklokovanjem, testovima stabilnosti i izdrzljivosti .
Danas sam pazario Nec 7173s mada sam zeleo da probam novi Liteon LH 20A1S ali ga nije bil na stanju .Ja sam licno bio nezadovoljan Pionirom 111. Probao sam Nec sa mediumima koji su pucali na kao blesavi na Pioniru, na Nec-u rade .kakav je 112 ne znam ali ja bih ga zaobisao i ako je to danas manje vise potrosna roba.
Dyca re 11.06.2007. 22:32 #21534

A kakav je ovaj LG koji mi je mali abner predlozio,da li vredi 290 eura ili mi je bolje da uzmem samsung 931bf??Takodje ako bi neko mogao da mi odgovori na pitanje vezano za napajanje..da li je dovoljno za ovu konfiguraciju i da li ce mi praviti neke probleme ako ga ne zamenim nekim drugim???

SkyFire Re: re 11.06.2007. 23:49 #21539

:: A kakav je ovaj LG koji mi je mali abner predlozio,da li vredi 290 eura ili mi je bolje da uzmem samsung 931bf??Takodje ako bi neko mogao da mi odgovori na pitanje vezano za napajanje..da li je dovoljno za ovu konfiguraciju i da li ce mi praviti neke probleme ako ga ne zamenim nekim drugim??

Sto se tice u opste za LCD tj TFT monitore ja sam prvenstveno za Samsung,da imam para uzeo bih Sony ali Sony ne nema tobal odnos cena-kvalitet i nema sve predispozicije kao sto Samsung nudi.U opste sam ti generalno govorio za sve Wide LCD monitore 20`!Jedino sto valja je 22`` wide i on stvarno sluzi svrsi.I to je taj recimo sa svim karakteristikama i odlikama 226 BW.Nista ispod toga apsolutno kad je wide u pitanju.Ali posto je to skupo a i ne igra neku specijalnu ulogu uzmemo perfektnu,vrhunsku 19``-icu i to ti je konacno odgovor na moje pitanje za 931 BF.Monitor je zaista bruka koliko je dobar.Naravno da je bolje da uzmes 931 BF!400w napajanje iz ovog kucista ce ti gurati 100% konfiguraciju a jos plus imas vrhunsko Gaming kuciste iz Chieftec porodice koja se zna da pouzdano pravi najkvalitetnija kucista pa cak i napajanja!Pazi za 80 eur to je dzabe.Ovo kuciste nije ispod 130 eur!Pogledaj na netu pa dobro razmisli!
Oglasnik 12.06.2007. 00:19 #21541

broj poruka: 726

Moje misljenje o Samsung monitorima znas iz prethodne teme,ali ne zelim da ti bilo sta sugerisem.Sto se tice tvoje konfiguracije,tj. onoga sto namjeravas da kupis,mislim da je izbor odlican,iako bi moglo biti manjih korekcija.

Procesor,grafika i ploca - tri najbitnije komponente su na mjestu i ne moze se nista zamjeriti - imas dovoljno brzine i overklok potencijala,ako bude neophodno,a sumnjam da ce ti biti neophodno u nekom skorijem periodu.
Ne znam kakav je kvalitet Codegen kucista (napajanja),ali sam imao priliku da vidim 2 znatno zahtjevnija sistema sa tim napajanjima koji su stabilno funkcionisali,tako da ne bi trebalo da bude problema...mada bih ja uzeo nesto provjereno,sto sigurno daje,makar,350 W (stvarnih).CM napajanja iz nize klase isporucuju oko 380 W,tj nominalnih 400 - 430 W.Tvoj sistem ne bi trebao da uzima vise od 250 W u full load-u.

LG monitor koji ti je preporucen koristi isti panel kao i Philips monitori,sto bi trebalo da garantuje kvalitet,dok za Samsung 931bf ne znam,pretpostavljam da su AU Optronics,koje koriste Viewsonic i BenQ.E,sad...to su kvalitetni paneli,takodje,ali ne mogu da se otmem utisku da kod Samsunga nesto ne stima.
Maksimus Re: Doslo vreme da se kupi nesto novo...help.. 12.06.2007. 02:51 #21544

broj poruka: 128

:: Trebao bih da za leto kupim nov komp(negde oko jula..) pa reko malo da vidim sta mislite,a i odavno nije bilo ovih stereotipnih tema pa reko da malo osvezim forum..:)Na raspolaganju imam 1000 eura i za te pare bih trebao da kupim ceo komp ali bez zvucnika,misa tastature,flopija i ostalih dodatnih stvari..Ono sto zelim je core2duo konfiguracija sa dx10 grafikom,2gb rama i sa velikim tft monitorom..Ja sam sklopio nesto ovako,a vi ako imate bolje predloge recite jer ovo sto sad kupim treba da potraje barem 3 godine,a ja bih nesto i da igram za to vreme...Ja sam tipovao na Intel c2d e4300,Gigabyte GA-8I965P-DS3,2GB (2x1GB) 800MHz GeIL® Value Dual Channel Kit,WD 250GB WD2500KS, SATA2, 16MB cache 7200rpm,Pioneer DVR-112D,Midi Tower 400W Codegen 6099 Black (Briza) Black,SyncMaster 206BW i Gainward BP8800GTS-320-TV-DD-GS.To sve izadje malo preko 1000 eura..Mislim da je ok za te pare,ali ako imate da predlozite nesto olje i isplativije rado cu cuti vase predloge..Hvala unapred.
:: p.s
:: Samo da napomene da ovo nije nekakvo hvalisanje o tome sta cu ja kupiti ili sl.Jednostavno me zanimaju vasi predlozi jer mislim da je sada pravo vreme da se kupi komjuter jer se stanje na trzistu malo stabilizovalo,ako mislite da ce doci do pada cena meni nije problem da pricekam,ali planiram kupovinu kad tad..pa zato dajte predloge..Poz

E pre nego što legnem moraću da ti iskucam moju konfiguraciju (koja mi je stigla pre 4 dana). Naravno, sutra ću da otvorim poseban post gde ću svima da se zahvalim (u savetima, predlozima i kritikama), da pitam još neke sitnice i malo oko klokovanja...
Vidi ovo (to je samo deo konfiguracije koji te zanima:

Intel Core2Duo E4400 2GHz (800MHz,2MB,Allendale,S775) 11489,7din.
GEIL 2x1GB PC2-6400 DDR2 800MHz Ultra, CAS 4-4-4-12 7378,7din.
Asus P5B-E 9855,84din.
WD1600AAJS, Western Digital Caviar 160 GB, SERIAL ATA II, 8MB cache, 7200 rpm 4368,29 din
ASUS EN8800GTS/HTDP/320 23987din.
Pioneer DVR-112D Crni 2490din.
Philips 170S7FB 12227,6din.
Cooler Master Centurion 534 Silver/Black 430W 7800,34din.

Ako te zanimaju cene i gde sam i na koji `štos` sve nabavio, pusti mi kontakt preko yahooa, Inače, priznaću ti nešto u šta ni sam nisam verovao kada sam pravio planove za kupovinu,, prvo,,, - bez dobrog kućišta nema ništa od `ful` sistema, nemoram da ti kažem da ukoliko imaš ili uzmeš kućište na kome nema `usmerenog` ventilatora u en8800, možeš da se slikaš od 3d igrica pod konac..ja sam probao Oblivion sa kuler masterom i bukvalno sam sve što ima, sem rezolucije (ostavio sam je na 1024), stavio na max! I radi glatko a grafiku još uvek nisam overklokovao,,, Međutim, grafika se greje opasno, i ukoliko imaš uključene `asus` programčiće - ima da te obaveštava stalno i da pišti da je grafika topla, Bukvalno, ja nisam stručnjak, ali ako te zanimaju moja iskustva - piši mi na mejl, pošto vidim da uzimaš jako sličnu konfiguraciju,,,
Uf, zamalo da zaboravim, drugo: monitor mi je perfektan (made in Germany), lično mi je 17`` ko kuća veliko pa sam zadovoljan. Ali kažem ti, sve sve, bez dobrog `ultra` hlađenja nema ništa od igara koje će 3 godine da traju...

Èuvaj se !

POzdrav!!!
MaliAbner Re: Re: re 12.06.2007. 09:26 #21551

broj poruka: 7769
Sto se tice wide monitora nikako ali bas nikako ne kupuj 19` imaju 1.3mpix,
20` i 22` imaju ekran od 1.7mpix, pa ti vidi sta je bolje.

A sto se tice samsunga on ne prihvata reklamacije do 3 mrtvaka na 1mpix, sto u odnosu na 20` ili 22` iznosi minimum 5 mrtvaka bez mogucnosti reklamacije a moramo se sloziti da je to previse, reklamacija se prihvata samo sa 6 mrtvaka.

Uostalom pre kupovine trazi da probas monitor u radnji.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

:: :: A kakav je ovaj LG koji mi je mali abner predlozio,da li vredi 290 eura ili mi je bolje da uzmem samsung 931bf??Takodje ako bi neko mogao da mi odgovori na pitanje vezano za napajanje..da li je dovoljno za ovu konfiguraciju i da li ce mi praviti neke probleme ako ga ne zamenim nekim drugim??
:: ::
:: Sto se tice u opste za LCD tj TFT monitore ja sam prvenstveno za Samsung,da imam para uzeo bih Sony ali Sony ne nema tobal odnos cena-kvalitet i nema sve predispozicije kao sto Samsung nudi.U opste sam ti generalno govorio za sve Wide LCD monitore 20`!Jedino sto valja je 22`` wide i on stvarno sluzi svrsi.I to je taj recimo sa svim karakteristikama i odlikama 226 BW.Nista ispod toga apsolutno kad je wide u pitanju.Ali posto je to skupo a i ne igra neku specijalnu ulogu uzmemo perfektnu,vrhunsku 19``-icu i to ti je konacno odgovor na moje pitanje za 931 BF.Monitor je zaista bruka koliko je dobar.Naravno da je bolje da uzmes 931 BF!400w napajanje iz ovog kucista ce ti gurati 100% konfiguraciju a jos plus imas vrhunsko Gaming kuciste iz Chieftec porodice koja se zna da pouzdano pravi najkvalitetnija kucista pa cak i napajanja!Pazi za 80 eur to je dzabe.Ovo kuciste nije ispod 130 eur!Pogledaj na netu pa dobro razmisli!
Dyca re 12.06.2007. 17:24 #21575

Jel mozete jos samo da mi kazete zasto je bolje da uzmem neku kvalitetniju 19`-icu ako za iste pare mogu da kupim 20`-icu sa istim specifikacijama??Mislim da cu uzeti ovaj LG monitor,ali ako uspete da mi objasnite zasto je bolje 19 od 20 ozda i uzmem ovaj samsung 931bf..Isto tako jel moze neko da mi kaze da li postoji neka bolja verzija 8800gts kartice sa 320mb,mislim na proizvodjaca??Cinimi se da je ova gainward sasvim ok za 300 eura,s obzirom da dolazi vec overclockovana.

Oglasnik 12.06.2007. 18:05 #21576

broj poruka: 726
U igrama koje ne podrzavaju widescreen rezolucije,slika moze (za moj ukus) biti deformisana,tj. modeli,objekti,karakteri...izgledaju `spljosteno`.Ako zelis da vidis kako to izgleda,udji u prodavnicu u kojoj se prodaju Wide televizori (obicno su svi izlozeni ukljuceni) i pogledaj prikaz.
To bi mogla biti mana,ako si na to mislio.
Npr. HL2 podrzava,Battlefield 2142 ne.Medjutim,vecini igara se moze obezbijediti podrska za wide format,tako sto ces izvrsiti korekcije u .ini fajlovima,skinuti zakrpu ili poseban program predvidjen za to.

PS Ja bih uzeo `obican` format (4:3),ipak je prikaz `normalan`.
SkyFire Re: 12.06.2007. 18:11 #21577

:: U igrama koje ne podrzavaju widescreen rezolucije,slika moze (za moj ukus) biti deformisana,tj. modeli,objekti,karakteri...izgledaju `spljosteno`.Ako zelis da vidis kako to izgleda,udji u prodavnicu u kojoj se prodaju Wide televizori (obicno su svi izlozeni ukljuceni) i pogledaj prikaz
:: To bi mogla biti mana,ako si na to mislio
:: Npr. HL2 podrzava,Battlefield 2142 ne.Medjutim,vecini igara se moze obezbijediti podrska za wide format,tako sto ces izvrsiti korekcije u .ini fajlovima,skinuti zakrpu ili poseban program predvidjen za to

Apsolutno podrzavam.Sto se tice Gainward-a pravi izbor.Nista bolje ne mozes naci,i tacno je da je karta fabricki overclockovana!Taj isti Gainward bi trebalo da mi stigne za par dana pa cu vam preneti utiske...Pozdrav.
Dyca re 13.06.2007. 14:48 #21622

Ok,sada moram malo da smaram..Koji monitor od 20`(ako ima) a da je normalan,biste mi preporucili??

SkyFire Re: re 13.06.2007. 17:09 #21632

:: Ok,sada moram malo da smaram..Koji monitor od 20`(ako ima) a da je normalan,biste mi preporucili?

Samsung 203b,izuzetne karakteristike a cena smesna 270 eur!:)
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs