sve zahtevnije igre pocnu da laguju nakon par min ?
STRANA 1 OD 1
alexbg
sve zahtevnije igre pocnu da laguju nakon par min ?
29.07.2012. 20:17
T46875
status: user broj poruka: 53
svaka igra koju sam probao posle par minuta igranja,ukljucujuci i pes 13 demo ,posle par min pocnu da laguju,i to da je ne igrivo skroz,pa onda min ok i onda opet.zna li neko o cemu se radi ? sistem podignut od 0
graficka je ociscena ,radna temp je oko 54c ,a procesoru je menjan ventilator,ubacen xilance ali mi deluje da je 2000rpm malo za amd 4800+ jel je fabricki imao na 3000 ? naime temperatura jako brzo skace kad se procesor optereti...i to na cak oko 90c sto je mnogo
napajanje u kucistu koje stoji dole sam morao da okrenem na gore jer je kabal na napajanju kratak.a nigde nema da mogu da produzim kabl,bar ja ne znam gde moze da se uzme taj dodatak
To lici na procesor koji radi neki proces odnosno jedno njegovo jezgro a da nije igra. Pogledaj u tom trenutku koji su ti sve procesi osim igrice aktvni odnosno dali ti neki proces zauzima recimo 25 ili 50 posto procesorske snage.
Kao sto vecina kaze nesto ti jede resurse u pozadini, da li je to virus ili antivirus ili nesto drnda hard disk (defragmentacija itd) Moras da utvrdis sta sa npr task manadzerom kad krene da laguje, a dok igras kresni msi afterburner da pratis temp i opterecenje graficke, ne mora da je prasina krivac mozda se pregreva jer crkava, dakle pre igre startujes msi afterburner core temp (skines sa neta) task manaDJer pa cim krene lag atl+tab i gledas procese u task manaDJeru.
A sto se tice kabla od napajanja za plocu, za sve ima produzni, sta ti tacno treba ako mogu da pomognem?
kabl produzni za napajanje procesora,onaj od 4pin... kratak je na kablu za napajanje pa je potreban adapter da mogu lepo da ga okrenem na dole a ne da duva u kuciste topao vazduh
Meni ovo ne liči ni na šta drugo nego na pregrevanje procesora, koji onda automatski spusti klok dok se ne ohladi malo. Hlađenje je problematično, možda i primerak procesora.
90c za cpu eto problema, on nagura 90c kad igra pes, sta se tek desi kad kresne nestostvarno zahtevno?!
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
:: Meni ovo ne liči ni na šta drugo nego na pregrevanje procesora, koji onda automatski spusti klok dok se ne ohladi malo. Hlađenje je problematično, možda i primerak procesora.
nego cudno mi to da procesor u cpuz pokazuje min voltazu 1.325 ,dok recimo procesor 5200+ pokazuje 1.18 min ?? a razlika izmedju jezgara je uvek i do 5c ?
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.