Razmisljam se da li da uzmem mini desktop i da ga povezem na tv i tako dobijem sve u jednom. filmovi,muzika,net,igre ma bukvalno sve. Nego me zanima da li procesor od 3.0ghz moze da gura full hd??? kupicu neku grafu ako je do toga ali me procesor muci.
Koji desktop, koji procesor (1-2-3-X jezgara?)? Meni je, pre nekoliko godina, sa Athlon-om na 2GHz i 8600GT `seckao` 1080p. Moras biti malo detaljniji.
:: Razmisljam se da li da uzmem mini desktop i da ga povezem na tv i tako dobijem sve u jednom. filmovi,muzika,net,igre ma bukvalno sve. :: Nego me zanima da li procesor od 3.0ghz moze da gura full hd??? kupicu neku grafu ako je do toga ali me procesor muci.
Koji procesor i koju platformu si planirao koliki je max budzet koliko rama si planirao spominjes gaming, to je zahtevan sport , koju grafiku si za kasniej planirao itd...
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Moje iskreno misljenje: zaobidji to! SiS chipset, DDR1 memorija, AGP slot... sta dalje da se prica. Cak i da to izgura 1080p, sto verovatno nece, na duze staze ti je mnogo isplativije neki x2 procesor novije generacije, ploca sa integrisanom grafikom i DDR3 (novo/polovno, kako god.). Sam procesor bi verovatno i mogao da izgura (pretpostavljam, posto znam da 630 sigurno moze), ali na nekoj DDR2/PCIe ploci.
Ovo ne može da izgura HD filmove kroz procesor, a za DXVA tj. dekovodanje grafike treba naći najnovije AGP grafike iz ATI 3xxx/4xxx serije (nVIdia nema dxva na AGP karticama) što je bacanje para.
Plus ta ringla od P4 Prescott-a šanse nema da bude tiha sa nekim kulerom u tako malom kućištu, što automatski ga izbaca iz upotrebu u HTPC-u.
imas pci slot pa kasnije nabaci neku 3850 i uzivaj Phenom IIx4 955BE/3.8GHz CM Hyper 612S Asus M5A97 PRO Sapphire HD 6870 Seagate Barracuda® 1TB/SATA3/7200/64MB NZXT Lexa S Exceleram Black Sark 2x4GB/1866MHz Benq G2220HDA LC Powe LC6650GP3 V2.3 http://tinyurl.com/7rgqpg9
Tek sad vidim da je jezgro CPU Prescot ili ti u prevodu žarač. U realnom radu to ti je: bez opterećenja 60-70 celzijusa, pod ful opterećenjem 90 do 110 celzijusa.
Običan PCI može da iskoristi za mrežnu ili zvučnu. Zavisi šta ne bude radilo od integrisanog. Verovatnoća je velika, jer je sa Ljimunda.
3850 se pre par dana prodade za 2000 dinara na limunu
a od ovog coveka sam uzeo jedno desetak ovakvih konfiguracija...maksimalno korektan prodavac...samo bi trebao da mu skine cenu malo...
Phenom IIx4 955BE/3.8GHz CM Hyper 612S Asus M5A97 PRO Sapphire HD 6870 Seagate Barracuda® 1TB/SATA3/7200/64MB NZXT Lexa S Exceleram Black Sark 2x4GB/1866MHz Benq G2220HDA LC Powe LC6650GP3 V2.3 http://tinyurl.com/7rgqpg9
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.