:: Pa kad je amd krsh i nema sta da trazi u tako sofisticiranim proizvodima x :: :: LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S :: G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apoll :: :: :: Ako je verovati vestima po netu Apple u sledeće generacije iMaca i Macbookova će stavljati Kepler GP :: :: :: :: http://www.engadget.com/2012/06/11/macbook-kepler-blurrycam :: :: :: :: (odoh po kokice :: :: __________________ :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
Dokle god jabucarski proizvodi izgledaju kako izgledaju spolja, kupce istih zaboel sta je unutra i koja bi cena bla za te iste komponente da su u desktop masini ili obicnom lap topu...
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Pre bi reko da AMD vec 3 godine prodaje maglu.Intel HD3000 koji se stavlja u mac mini i osnovni mac book pro i air radi odlicno dok amd osim sto nabije cenu sledecem rangu i poboljsanju od 10 do 40 % nista ne daje.Po meni Nvidia vise pruza za novac. Ja licno koristim sappiher 6870 i juce kad je bio pakao nabio se na preko 70 c i kasnije cap restart racunara....Dok ortak koji ima 470 GTX roka li roka i to BEZ prekida posto se smenjuje sa burazerom :)
AMD 965 X4 3.8 Ghz Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power HD 6870 Sappiher LC Power Arkangel 850 W Samsung SyncMaster P2470 LOGITECH G400
:: Pa kad je amd krsh i nema sta da trazi u tako sofisticiranim proizvodima x :: :: LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S :: G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apoll :: :: :: Ako je verovati vestima po netu Apple u sledeće generacije iMaca i Macbookova će stavljati Kepler GP :: :: :: :: http://www.engadget.com/2012/06/11/macbook-kepler-blurrycam :: :: :: :: (odoh po kokice :: :: __________________ :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
gtx 470 i 480 su i deklarisane da rade na 90c i to je za njih ok, mada buka je malo hmmm ometajuca.
6870 je mnogo hladnija kartica sa takodje manjim pragom za full load logicno.
Ocisti malo od prasine izduvaj kartu upali malo klimu ako je imas... A iance ne verujem da se restartuje tek tako nije to neka extremna temp za kartu, pre ce biti da je nesto drugo u pitanju.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Ali ne mora da znači... Biće do jaja, meni lično :) ako apple pazari nVidia karte, pa mi hackintosh bude radio sa full nVidia drajverima.:)
Što se tiče kupovine Mac računara i njihovih cena, pa uzevši u obzir da je lim ekstra kvaliteta (skup), i da upgrade mašine nije moguć u dovoljnoj meri, ipak su preskupi (oko 30%). Samo zbog os-a bih kupio mac i ni zbog čega drugog. S obzirom da je OSX moguće relativno lako instalirati na odgovarajuću PC konfiguraciju, a tako će biti i ubuduće, ne vidim realan tj. opravdan razlog za kupovinu Mac-a.
Joj, al će sad torta i sky da svršaaju na imaginarnu facu g-djice nVidie... :p
470 je poznata po tome da je `ladna`. Sto se tice 6870, tacno je da ide i preko 70C, ali kad pustis klimu sve se vraca u normalu. Ako ti je pretoplo, u prostoriji, naravno da ce svaka da se greje, pogotovu 470 !!! Kakav ti je airflow u kucistu? Gde je velika vrucina jednostavno mora klima ili ne gledaj temperature :)
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: Pre bi reko da AMD vec 3 godine prodaje maglu.Intel HD3000 koji se stavlja u mac mini i osnovni mac book pro i air radi odlicno dok amd osim sto nabije cenu sledecem rangu i poboljsanju od 10 do 40 % nista ne daje.Po meni Nvidia vise pruza za novac :: Ja licno koristim sappiher 6870 i juce kad je bio pakao nabio se na preko 70 c i kasnije cap restart racunara....Dok ortak koji ima 470 GTX roka li roka i to BEZ prekida posto se smenjuje sa burazerom :) :: :: :: :: :: AMD 965 X4 3.8 Gh :: Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H :: 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Powe :: HD 6870 Sappiher :: LC Power Arkangel 850 W :: Samsung SyncMaster P247 :: LOGITECH G40 :: :: :: Pa kad je amd krsh i nema sta da trazi u tako sofisticiranim proizvodima x :: :: :: :: LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S :: :: G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apoll :: ::
Čovek hvali Intelove integruše. Jesu ove iz Sendija i Ajvija bolje u odnosu na sve njihove prethodnike, ali su i dalje đoka za AMD-ove i nVidijine integruše.
Na jednom forumu sam davno pročitao jedan očaravajuć potpis nekog člana, koji je glasio otprilike ovako:
`da Apple zapakuje najobičnije govno u celofan, zavije sve to u alu foliju sa logotipom jabuke po sredini, zapakuje u fancy kutiju i objavi reklamu da je to proizvodnja čokolada po tehnologiji budućnosti, APPLE FANOVI BI kupovali tu `čokoladu` za tru puta veću cenu od najpoznatije sv. čokolade i PROŽDIRALI BI TO GOVNO SA TAKO VELIKIM ZADOVOLJSTVOM DA BI SVIMA, I PO SVIM MOGUĆIM BLOGOVIMA I FORUMIMA, POKUŠAVALI DA STAVE DO ZNANJA DA JE TO GOVNO SLADJE i zdravije OD NAJKVALITETNIJE ŠVAJCARSKE ČOKOLADE.
Nikada bolje uporedjenje nisam pročitao a vala i zapamtio!!! Toliko o fanbojizmu.
Jer, da Apple gura, ne Intel, već EiNIŠ procesore, svi bi govorili da je to uredjaj sa sofisticiranom tehnologijom. Zato, `jedi govna` reče Čorba u svojoj pesmi! .)
:: :: :: `da Apple zapakuje najobičnije govno u celofan, zavije sve to u alu foliju sa logotipom jabuke po sredini, zapakuje u fancy kutiju i objavi reklamu da je to proizvodnja čokolada po tehnologiji budućnosti, APPLE FANOVI BI kupovali tu `čokoladu` za tru puta veću cenu od najpoznatije sv. čokolade i PROŽDIRALI BI TO GOVNO SA TAKO VELIKIM ZADOVOLJSTVOM DA BI SVIMA, I PO SVIM MOGUĆIM BLOGOVIMA I FORUMIMA, POKUŠAVALI DA STAVE DO ZNANJA DA JE TO GOVNO SLADJE i zdravije OD NAJKVALITETNIJE ŠVAJCARSKE ČOKOLADE :: : :: ::
Pod brojem jedan: ovo su neke neoficijelne slike iz ko zna kog izvora... Izvor je `Blurrycam` ? WTF?
Pod brojem dva: i sam sajt koji je naveden kao izvor informacije, to jest, tekst ispod slika kaže da je ovo ZA SADA samo glasina, to jest, `could be plausible`
Pod brojem tri: na veliku žalost kretenasto-militantno-prozivačkih nvidia fanbojeva (lično nisam fanboj, nekad imam nvidia kartu, nekada AMD - nisam retardiran pa da robujem brendovima) - i u tekstu lepo stoji da ovo nema nikakve veze sa time čiji proizvodi su `krš` ili `đubre` - a čiji nisu - nego je u pitanju to da je ovo `strictly business`, što bi Ameri rekli - ko da bolju (jeftiniju) ponudu - taj pobeđuje...
Da citiram, direktno iz teksta: `Given that we`re barely hours from an Apple keynote and being deluged with all sorts of weird and wonderful rumors, we`re filing this under `could be plausible.` That said, it`s a surprise given the company`s high-profile switch to AMD`s graphics last year, but Cupertino has never been a company for sentimentality.` (Sedište Apple-a, je u Kupertinu, Kalifornija)
Ovako se, sa ARGUMENTIMA, interpretira neki tekst ili članak - a ne kao Nvidia fanbojevi: šta god da piše, oni ga okrenu još 180 stepeni, i to pretvore u troll ili flamewar.
`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
Nadam se da su ti ruke u proporciji sa tvojim licem :) Verovatno jesu, jer si mnogo puta do sada morao da razvlačiš sopstvene šake preko lica, što zbog lupetanja, a što zbog drugih ljudi na ulici :)
:: Blurrycam nije izbor, već sleng kada se prave brze fotografije na mestima gde ne smeju da se prave pa uglavnom budu mutne
Negde ga nazivaju Mister Blurrycam, a na nekim sajtovima postoji blurrycam sekcija... Potpuno je nebitno da li je sleng, osoba, ili neki sajt... U svakom slučaju izvor nije Vojna Obaveštajna Agencija, nego su izvor `slike` koje su procurele ko zna odakle - kao što je i do sada bilo bezbroj fejkova...
:: Kao što se vidi sa slika, to jeste Apple logic board, i na njemu je Nvidia GPU. Jel još treba da ti se crta
I na tarabi piše ona stvar, pa gurneš - pa ga izlomiš... Lepo ti piše u tekstu ispod slike da su `trenutno poplavljeni svakakvim glasinama` (`Given that we`re barely hours from an Apple keynote and being deluged with all sorts of weird and wonderful rumors`...)
Si učio nekad engleski?
Hoćeš ja da slikam kako sam nakačio AMD kockasti kuler na Intel LGA775 ili 1155 ploču (kad nisam imao pri ruci Intelov kuler), pa da postujem kako je `Intel počeo da koristi AMD-ove kulere, jer su mnogo bolji`? Jel` bi i u to poverovao zbog slike?
ČAK I DA SVE JESTE TAČNO - što je moguće - ovo nema veze sa time čiji su proizvodi `krš`, a čiji nisu - nego ima veze sa TRENUTNO boljom ponudom - a to da li je neko platio da bi bio izabran kao vendor - što nvidia odavno radi (`The Way It`s Meant To Be Payed`) - je sekundarno... Apple se prodaje kao kompletan proizvod, kao brend, a ne kao PC - zbog komponenti koje ga sačinjavaju... Kao što je neko već rekao - i da EI Niš delove stave unutra, Apple kompjuteri bi i dalje bili u kancelarijama raznih fensera i Gej-strejt alijanse :)
Sta kao 70c je mnogo ? Ljudi graficke karte rade na 90+c ne samo Fermi nego vecina grafikih karti ce bez problema raditi na toj temperaturi.
:: Pre bi reko da AMD vec 3 godine prodaje maglu.Intel HD3000 koji se stavlja u mac mini i osnovni mac book pro i air radi odlicno dok amd osim sto nabije cenu sledecem rangu i poboljsanju od 10 do 40 % nista ne daje.Po meni Nvidia vise pruza za novac :: Ja licno koristim sappiher 6870 i juce kad je bio pakao nabio se na preko 70 c i kasnije cap restart racunara....Dok ortak koji ima 470 GTX roka li roka i to BEZ prekida posto se smenjuje sa burazerom :) :: :: :: :: :: AMD 965 X4 3.8 Gh :: Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H :: 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Powe :: HD 6870 Sappiher :: LC Power Arkangel 850 W :: Samsung SyncMaster P247 :: LOGITECH G40 :: :: :: Pa kad je amd krsh i nema sta da trazi u tako sofisticiranim proizvodima x :: :: :: :: LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S :: :: G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apoll :: :: :: :: :: Ako je verovati vestima po netu Apple u sledeće generacije iMaca i Macbookova će stavljati Kepler GP :: :: :: :: :: :: http://www.engadget.com/2012/06/11/macbook-kepler-blurrycam :: :: :: :: :: :: (odoh po kokice :: :: :: __________________ :: :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
:: Ne znam za Dauma, ali ja jesam i pise se `paid`.
NAMERNO koristim tu pogrešnu formu prošlog vremena, koja je i dan danas toliko česta da se više i ne smatra greškom - koristim `payed` (umesto `paid`), zato što sličnije zvuči originalnom glagolu, `played`.
`payed 2 (pd) v. A past tense and a past participle of pay2. `
To ti je slično drugim greškama, kao što, na primer, Ameri pišu `color`, a Britanci `colour`... Ameri pišu `program`, a Britanci `programme`... I jedno i drugo se smatraju korektnim.
`SemiAccurate reports that Apple will be transitioning back to NVIDIA from AMD as its graphics chip supplier for the next-generation MacBook Pro models offering discrete graphics. The move comes after Apple just recently completed a multi-year effort to switch its entire Mac lineup from NVIDIA to AMD. Yes, your read that right, Nvidia has won the next round of Macs, likely starting with the Ivy Bridge models next spring. About three years after the decision to boot Nvidia out of the company was made, and two years after the first ATI/AMD Macs in recent memory hit the shelves, you will see Nvidia macs reappearing. I guess ‘never’ at Apple means single digit years.`
Boldovano - u prevodu: `...Oko tri godine nakon odluke da ŠUTNU (`daju čizmu u dupe` - boot) Nvidiju iz kompanije (Apple)...` `Izgleda da za Apple reč `nikada` znači broj godina izražen jednom cifrom...`
Kako je lepo kada se TENDENCIOZNO i bombastično nešto kaže, na ODREĐEN način, kako bi nekoga uvredilo.... :)
`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
Pa naravno da će da ti se ugreje kada je vent na običnoj 6870 jadan i bedan plus ono kovčeg hlađenje.
Stavi Vapor-X pa vidi da li će da pređe i 60 c u full-u. Takođe pretpostavaljam da si je nasvirao sa klokom na ovoj vrućini i posle se čudiš što se greje. Jesam li pogodio? I posle mi kažu: `Uči dete da sutra nađeš posao`.
:: Pre bi reko da AMD vec 3 godine prodaje maglu.Intel HD3000 koji se stavlja u mac mini i osnovni mac book pro i air radi odlicno dok amd osim sto nabije cenu sledecem rangu i pobo..
ma gde jadno hladjenje turbina referentna, a ispod ovog kovcega stoji ogroman hladnjak, ali opet vapor-x je hladniji dosta
:: Pa naravno da će da ti se ugreje kada je vent na običnoj 6870 jadan i bedan plus ono kovčeg hlađenje :: :: Stavi Vapor-X pa vidi da li će da pređe i 60 c u full-u. Takođe pretpostavaljam da si je nasvirao sa klokom na ovoj vrućini i posle se čudiš što se greje. Jesam li pogodio :: I posle mi kažu: `Uči dete da sutra nađeš posao` :: :: http://www.youtube.com/watch?v=vgdGfSYhwY8&feature=player_embedded# :: :: :: Pre bi reko da AMD vec 3 godine prodaje maglu.Intel HD3000 koji se stavlja u mac mini i osnovni mac book pro i air radi odlicno dok amd osim sto nabije cenu sledecem rangu i pobo.. :: ::
Meni je komp u sobi bez klime, gde rade 2 monitora i TV, vrlo je vruće. GPU mi ne prelazi 69c u ovim vrelim danima. Dakle, custom hladjenje FTW, tj. Asus FTW __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
:: Meni je komp u sobi bez klime, gde rade 2 monitora i TV, vrlo je vruće. GPU mi ne prelazi 69c u ovim vrelim danima. Dakle, custom hladjenje FTW, tj. Asus FTW :: __________________ :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K ::
Taman sam pomislio da ce tema da prodje bez Gile23 kad ono pacetina...
Ne moze on da im istrpi sto su skupi pa to ti je...
Uvek je spreman da meri koliko kostaju delovi u malo prodaji, pa koliko to kosta na angro, pa onda koliko kosta sve to da se skrpi, i da zakljuci koliko deru one koji kupe neki od njihovih proizvoda...
A pri svemu tome zaboravlja na razvoj, na optimizaciju (koja je najbitnijia) na marketing tj. ispitivanje trzista, advertising tj. reklamiranje... pa na garanciju, podrsku i kojesta drugo...
Evo bas sam pre neki dan gledao iPad 3 i prosto moram da priznam da im konkurencija nije ni do kolena... a o telefonima necu ni da pricam...
A sto se teme tice nije im ovo prvi put da skacu sa jednih na druge, provo je bila nVidia, pa Ati, pa nVidia, pa AMD, pa ponovo nVidia i neka ih moze im se... uzimaju od onoga ko ponudi najpovoljniji porizvod... ne rade oni sa 100 komada nego sa 100 000 000 komada pa da ustede samo 10us$ po komadu njima ostade 1 000 000 000 nije za baciti, a sta bi tek nasa vlada rekla na 1B $, rasirili bi obrazine da ih pune do jutra... posle ko zna kojeg sutra...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Nemoj Wlada da te čuje, ima da se totalno razočara u čudesni EVGA : :: :: I posle mi kažu: `Uči dete da sutra nađeš posao` :: :: http://www.youtube.com/watch?v=vgdGfSYhwY8&feature=player_embedded# :: :: :: Meni je komp u sobi bez klime, gde rade 2 monitora i TV, vrlo je vruće. GPU mi ne prelazi 69c u ovim vrelim danima. Dakle, custom hladjenje FTW, tj. Asus FTW :: :: __________________ :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.