AMD based masina u kompletu (ne Intel, nije bitan razlog). Ne pratim neko vreme pa ne znam koje su tehnologije aktuelne i koliko kostaju a gledao bih 1-2 generacije prethodnika komponenti koju `entuzijasti` prodaju po nizoj ceni, naravno delovi u kutiji sa preostalom garancijom, ocuvano a da je nisu klokovali kao svinju
- jak AMD procesor (4+ jezgra) - Asus ili eVGA ploca sa dobrim chipsetom i dobrom zvucnom karticom - 2x2GB ili 3x2GB DDR3 1600+ ne znam da li AMD ima samo dual ili tripple channel - 2xHDD od 500GB u RAID0 7200rpm i 64mb - jako i dobro napajanje od 650+ - kvalitetno kuciste sa Corsair H50 hladjenjem ako pase - DVD rezac i Blueray citac u jednom - nVidia grafika neka jaka GTX serije 4/5 - 24-26` monitor Philips ili ViewSonic
Koliko danas mora da se `pljune` za ovo a da su pouzdani brandovi? Znaci ako moze sve polovno jos bolje za procenu. Dakle, prethodna generacija kompjutera koju ljdui menjaju jureci najnoviju i najbrzu Intel azdaju
Hvala svima na sugestijama
P.S. ne kupujem ni nova kola pa ne moram ni racunar .)
Pa recimo ovako: 955BE oko 80e polovan ploca se moze naci dobra za nekih 60e, mada moze i one koje zavrsavaju posao za 40e 2x2gb standradne memorije oko 15-17e hdd 30-35e x2 kvalitetno napajanje te snage oko 70e kuciste???? a corsair h50 oko 50e polovan (kad naleti) gtx460 oko 100e monitor: sirok spektar, oko 120-200e
dakle, recimo da ces morati nesto polovno nesto novo da kupujes.. novo ti preporucujem hard diskove iskljucivo novo, DVD rezac i eventualno monitor, ostalo recimo da moze polovno..
- MD sa 4 core, racunaj oko 70, 80eu neki 955(nadam se da ima polovan) - ASUS odmah gledaj jer eVGA neces naci:), cena ploce recimo neka bude 60eu, neka normalna nova sa DDR3 - 2x4GB bih ja uzimao na 1600, to ti je oko 5k - napajanje, pretpostavljam da ne zelis LC, dakle npr. Chieftec, 60, 70eu, eventualno Seasonic za nesto vise para - 2x hdd od 500 ti je oko 90eu - Kvalitetno kuciste vec ces morati sam da odaberes po tvom ukusu, a ja gledajuci iskustva drugih vidim da se dosta hvali Fractal, za H50 ne znam sta da ti kazem jer ga NEMA, ako ga neko prodaje racunaj neku cenu od 60eu - DVD rezac imas Samsung za 1800dinzi najbolji - nVidia neka jaka, pretpostavljam da ce 560ti zavrsiti posao.. 20k - monitor DELL IPS, ako hoces ok monitor 24` racunaj 26k
ovo su malo jace komponente, a u vezi hard diska, preporucio bih ti radije neki ssd nego da stavljas 2 harda u raid0, nema to vise smisla
Sklapao bih natenane, moze i par meseci :D ne zurum. Uz ovo mi jos treba Razer masi i tastatura, nista gamerski ali treba da je laser Razer :)
Kad to sklopim, utopio bih za neku lovu ovu moju sadasnju adaptiranu serversku konfiguraciju, mislim da bih za nju dobio 200e. Kasnije cu okaciti koji su delovi, dok jos neko javi predlog sta uzeti.
Koliko su AMD 1090T ili tako nesto, ako ima polovnih? Moze onda AMD grafika, jel bi mogla recimo 6800? Posto je ova kombinacija?
ne volis logi ich, samo razer, ne znam zasto, ali znam da to traje dugo
:: Sklapao bih natenane, moze i par meseci :D ne zurum. Uz ovo mi jos treba Razer masi i tastatura, nista gamerski ali treba da je laser Razer : :: :: Kad to sklopim, utopio bih za neku lovu ovu moju sadasnju adaptiranu serversku konfiguraciju, mislim da bih za nju dobio 200e. Kasnije cu okaciti koji su delovi, dok jos neko javi predlog sta uzeti. :: :: Koliko su AMD 1090T ili tako nesto, ako ima polovnih? Moze onda AMD grafika, jel bi mogla recimo 6800? Posto je ova kombinacija :: :: ::
pa mnogo je,pogotovo sto je imao mnogo vlasnika Skeletor,MaestroBG,Core X,LepiSale,Vijagra,MadCatz,BaboJebac,Jaffa,...
Vidjao sam u oglasima lepe AMD komplete (CPU+MB) Obavesticu te u ovoj temi ako naleti nesto
:: Ja sam za slicne pare prodao nov H70 CORE :: :: Devetogodisnja devojcica namazala se kremom iz Oriflame-a, koja podmladjuje 10 godina i vratila se u p***u materinu... :: :: ::
Masino ,nisi dobro ispratio trziste. Koliko ja vidim tebi treba jedan i3 Sandy Bridge i pristojna plocica sa jednom finom GTX560 Ti . Sve to sa 8GB jeftine ram memorije uz sasvim odgovarajuce Seasonic napajanje ..
Inace ,trazis pomoc a nisi precizirao tacno sa kojim budzetom raspolazes? Jos gore je da pogresis ako ces da cedis komponente a uzmes vremesnu platformu!
Takodje treba malo da ispratis i oglase da vidis sta ljudi prodaju i koliko je to jos u garanciji.. Monitor imas onaj Dell 2412m,smesna cena za takav monitor,alternativa ti je 23` isto Dell.
Nemoj ti ipak da zuris..Polako ali mudro donesi odluku.
Ja nisam video da je lik rekao da zeli INTEL BASED masinu?
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Masino ,nisi dobro ispratio trziste :: Koliko ja vidim tebi treba jedan i3 Sandy Bridge i pristojna plocica sa jednom finom GTX560 Ti :: Sve to sa 8GB jeftine ram memorije uz sasvim odgovarajuce Seasonic napajanje . :: :: Inace ,trazis pomoc a nisi precizirao tacno sa kojim budzetom raspolazes :: Jos gore je da pogresis ako ces da cedis komponente a uzmes vremesnu platformu :: :: Takodje treba malo da ispratis i oglase da vidis sta ljudi prodaju i koliko je to jos u garanciji. :: Monitor imas onaj Dell 2412m,smesna cena za takav monitor,alternativa ti je 23` isto Dell :: :: Nemoj ti ipak da zuris..Polako ali mudro donesi odluku ::
Naravno da hoće...to što ga fanboyevi na oglasima cene više nego roditelje koji su im priuštili/omogućili kupovinu istog ne znači da će ih po toj ceni prodati. Realna cena za te quadove(BE) je 70-75e i svako ko da dinar preko toga je neopevana budala ili namagarčen nepoznavalac(da, jedna reč).
Razer tastaturu stvarno ne znam zasto bi uzimao, bacanje para, ali recimo evo Razer Arctosa najjeftinija tastatura od 49eu! Sto se tice misa, definitivno deathadder.
Kada se odlucis za plocu i procesor, ja se slazem sa ishmerishom za 1070T, mada nisam ga video da se prodaje, samo 965, sto mi je cudno, pretpostavljam da ne zelis krajcovanu plocu, te preporucujem ti ASUS M5A99X EVO (oko 105eu)
A sto se grafike tice, nebitno je to `kombinacija`, ne moras da uzmes AMD ako ne zelis, ali svakako ti je ok super varijanta i 68xx..
:: Sklapao bih natenane, moze i par meseci :D ne zurum. Uz ovo mi jos treba Razer masi i tastatura, nista gamerski ali treba da je laser Razer : :: :: Kad to sklopim, utopio bih za neku lovu ovu moju sadasnju adaptiranu serversku konfiguraciju, mislim da bih za nju dobio 200e. Kasnije cu okaciti koji su delovi, dok jos neko javi predlog sta uzeti. :: :: Koliko su AMD 1090T ili tako nesto, ako ima polovnih? Moze onda AMD grafika, jel bi mogla recimo 6800? Posto je ova kombinacija :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.