Hoce pobratim da kupi novi racunar,legle pare od jagoda ove godine.
malo gledasmo i evo sta nas zanima da li je bolje ici na amd fx 8120 ili 8150 ima li neke bitne razlike? da li je dobro upariti fx sa ovim novim msi 7850 kartama ili ostati na seriji 68xx,naravno ja mu rekoh da je bolje da ide na intel ali je veran amd jos od starog durona.
dakle sad ovo bez monitora,monitor ce tek pasti sa prodajom tresanja :) dajte vase konfiguracije pa da vidimo da sklopimo valjano.
u sta se ovaj forum pretvorio, kakva sramota za admine... Prvo onaj psihicki slucaj kome je potrebna strucna pomoc i koga vole samo rodjena majka i unicef, a onda random likovi koji prave nove naloge i prezvakane teme ponovo pretvaraju u aktuelne... i jos jednom: VAAHAHAHAHAH
Re: Koliki trebas da budes seljak da punkes sto mića za AMD...
09.06.2012. 16:30
status: user broj poruka: 4187
Jel ti znas koja je razlika izmedju seljaka i seljacine? Mozda si pobrkao te pojmove... Vecini na forumu seljak ne bi dao ni motku u ruke... Sta je problem ako hoce AMD? Neka si ga uzme, ocigledno moze da si priusti takav luksuz(pa makar bio AMD od 100k).
nesto mi se ne uklapa ova tvoja prica, jagode su debelo podbacile ove godine, a za tresnje se moze reci da su vec prosle, jedino ako ne namerava da prodaje tresnje po 3-4 puta manjoj ceni...
Re: Re: Koliki trebas da budes seljak da punkes sto mića za AMD...
09.06.2012. 16:37
status: user broj poruka: 1301
+1
Dečko kupuje ceo računar za 100.000,a ne samo procesor.
Jeste da je bolji 2500K od FX-8120,ali ne toliko da nekog nekog vređaš.
Seljak-Ako ostaneš pri AMD-u,spremi neki dobar `frižider` ako hoćeš da se klokuješ xD
:: Jel ti znas koja je razlika izmedju seljaka i seljacine? Mozda si pobrkao te pojmove... Vecini na forumu seljak ne bi dao ni motku u ruke... Sta je problem ako hoce AMD? Neka si ga uzme, ocigledno moze da si priusti takav luksuz(pa makar bio AMD od 100k) :: :: :: :: :: :: F650GS Daka :: :: :: ::
Nisam rekao seljacina i samim tim nisam nikoga uvredio. Ukljucite mozgice deco pre nego se popalite, nemojte uvek na keca. Blago vama kada vas voze razni FAKjuovi, seljaci, wlade, skeletoni :-)) Ovde ga jedino vladapsd izvalio, izgleda :-))))
Oni će doveka napadati druge ljude i omalovažavati izbore tih drugih ljudi - samo da bi SEBE SAME utešili zašto su dali tolike pare za svoje konfiguracije, i zašto ih Intel maltene svake godine prisiljava da daju pare i za novu matičnu, jer Intel konstantno menja soket...
Neke bolesti se ne leče... A jedna od tih je militantno, agresivno, prozivačko Intel+nvidia mudžahedinstvo i trolovanje po forumima...
Uzmi šestojezgarni FX 6100 (imaš ga za oko 112EUR) - jači cpu od toga ti ne treba - pogotovo ako ga još i overklokuješ Uzmi što bolji, masivniji, jači kuler (ne idi ispod CoolerMaster Hyper 212+ EVO) Uzmi što jaču grafičku (trenutno je AMD prilično skup - što im je najveća poslovna greška do sada, razmotri slobodno i Nvidiju tipa GTX680 - osim ako ti nije bitan OpenCL - u tom slučaju je AMD mnogo jači) Uzmi što kvalitetnije napajanje (jače od 850W ti ne treba - idi na kvalitet, a ne na što veći broj watt-i) Uzmi kvalitetno kućište, koje se lako održava, i ima dosta mesta za ventilatore Uzmi Seagate Barracude LP (`green`) od 2 terabajta i poveži ih u stripping RAID (dobićeš veliki kapacitet, uz sasvim pristojnu brzinu) Uzmi što kvalitetnije ventilatore za kućište I što veći monitor - jer to je ono što gledaš svakog dana, svo vreme...
`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
Za 100.000 bolje ići na Intel, ma koliko neko voleo AMD. Za te pare može da se uzme i7 Ivy Bridge i GTX680. Nema tu šta da traži AMD. __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
Sa Intelom će OPET morati da menja matičnu, zbog promene socketa
09.06.2012. 17:41
status: user broj poruka: 1886
... Ako poželi da nadogradi procesor sledeće godine, na primer... Osim toga, Intel ima različite sockete za različite klase procesora - dok kod AMD-a najslabiji i najjači procesor dele isti socket, i najčešće rade na isto ploči. (u 95% slučajeva - osim ako matična nije neko sr*nje, da ne podržava procesore sa potrošnjom većom od 95W)
A kad se menja ploča (što je kod Intela često), to znači dodatni NEPOTREBNI izdatak para + žestoko i dugotrajno smaranje oko reinstalacije svih igrica i programa koje je imao instalirane + dodatno smaranje za podešavanje istih + dodatno smaranje da radi backup pre svega toga - ako želi da sačuva podatke...
A ako uzme AMD AM3+ matičnu, na nju će glatko moći da stavi i DESETOJEZGARNI budući AMD procesor (`Piledriver`), koji bi trebalo da bude makar 15 posto brži na istom broju megaherca u odnosu na Buldožera, a i imaće i do 10 jezgara... Bez potrebe da bilo šta reinstalira i da se dodatno cima - `apgrejd u letu` - za 10 minuta sve gotovo...
:: u sta se ovaj forum pretvorio, kakva sramota za admine.. :: Prvo onaj psihicki slucaj kome je potrebna strucna pomoc i koga vole samo rodjena majka i unicef, a onda random likovi koji prave nove naloge i prezvakane teme ponovo pretvaraju u aktuelne... :: i jos jednom: VAAHAHAHAHA
slusaj prijatelju ja ne znam na cemu si ti ali ovde ne vidim nista smesno smejes se kao lud na brasno,sta tebe briga sto neko hoce da da 100 crvenih za amd,ja iskreno ne bih isao sto sam i sam napisao ali sta me se tice njegove pare njegov problem,covek se uzda u amd i novije procesore koji ce kasnije izaci.
@mixer
dzabe pricas ovaj adzem izigrava nekog opasnog decka iz grada,a da mu das motiku sam bi sebi noge otfikario.
@drum racunar nije za mene sto sam lepo napisao,rekao da ostaje pri amd,a klokovati nece jer ni ne zna.
@PhatPhuck jedini si koji je iole rekao nesto korisno za ovu temu nesto je i meni prolazilo kroz glavu da uzme fx 6100 a posle moze da ubaci one nove piledriiver procesore,+ploca neka asus ili gigabyte oko 12,13000 dinara,kuler neki samo ne znam koji,graficka ipak razmiljam 7850 od msi twin frozr,i neko tt napajanje od 675 vidim da ga hvale a on i onako nece klokovati nista.
@codeus sta da ti kazem krvav je to posao,lepo se zaradi ali ti pukne grbina od rada.sad je red i da se pocasti
@vladapsd zavisi kako kod nas u rasinskom okrugu su dobro prosle,90% je vec otislo za beograd ostaju jos tresnje u narednih 10dana ce i one otici skroz
Ukupno 26200 din ,sto je opet manje od cene 2600 K SB
Cene iz Atom-a Ako se uporedi ovo, Intel preteruje ,za mozda 15 % brze perfomanse Intel duplira cenu u odnosu na ovaj AMD FX-8120 ,uz to po nekima AMD ima bolje resen multithreading na novoj seriji CPU.Ako se doda da ima odlicnu Asus plocu MB ASUS M5A97 6xSATA III, USB 3.0, za 9.400,00 RSD onda je sve jasno.On znaci kupi ovaj AMD CPU + plocu i opet je to manja cena od cene SB 2600 K.Za ostatak novca neka kupi dobru graficku ,memoriju i napajanje.
Nema na čemu. TRUDIM se da pomognem bilo kome, bez da ovde lečim sopstvene komplekse i LAŽEM o performansama opreme koja nije MOJ izbor - to jest - trudim se da budem objektivan i da argumentujem ono što iznosim ili predlažem.
Za dugotrajnost kompjutera je NAJBITNIJE: kvalitetno i trajno napajanje, kvalitetna matična sa kvalitetnim elementima (kondenzatorima, MOSFETima i po mogućstvu da ima hlađenje/bakar na čipsetu i oko procesora - na VRM/naponskoj sekciji procesora), kvalitetno kućište koje može dobro da se provetri (jer pregrevanje komponenti je ubica)... Sve ostalo se da nadograditi, dokupiti, i lako zameniti... NE ŠTEDI NA NAPAJANJU (moj savet - ne uzimaj Chieftec niti LC Power, nego nešto kvalitetnije, ako već toliko daješ za komp) - i nemoj robovati tome da ti komp bude što tiši - na račun hlađenja... Malo više šuštanja vazduha neće ubiti ni jednu komponentu, ali povećane radne temperature diskova, grafičke ili matične - ukoliko kao neki smanjuješ brzine ventova samo da bi komp bio tiši - itekako mogu da skrate vek tih komponenti... Pogotovo hard diskova i grafičke (ako je neka jača)...
Pozdrav, i uživaj u mašini :)
A samo mi daj jedan razlog zašto bi uopšte menjao matičnu i procesor kad izadje novi? Zbog čega? Zbog sindroma Lepi Sale?
Potpuno glup razlog da ne ide na intel. Zašto da žrtvuje performanse sa Buldozerom kad je Ivy Bridge i7 jači i brži u svakom aspektu? Ako se već kešira na celu mašinu, onda može da je gura 3 godine barem.
Eto ja sam uzeo Lynnfield i7 pre 2 ipo godine, izašla dva-tri socketa do sad, 1155, 2011 i nemam nameru i dalje da menjam mašinu, sve živo mi žvaće što treba. __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
Sad se dvoumim dal da mu ubacim fx 6100 ili 1055t phenom II? ovo ostalo sve stoji,stim sto ne znam dal mu je potrebna bas ovoliko jaka graficka karta malo pre mi rece da ce uzeti neki monitor od 21-24 inca mozda je to prejaka grafa.
da li je dobro ici onda na jednu kartu tipa 6870 sada pa posle neka ubaci jos jednu kad bude uzimao veci monitor?
daum posto vidim da bas pises o intelu interesuje me mozes li ti sastaviti intel konfiguraciju za ovaj iznos pa da vidimo konkretne razlike u ceni i performansama? http://www.youtube.com/watch?v=NRIXfOCd2BA
Vidi, bolje ga ubedi da uzme bolju i bržu stvar, a to je Intel od 22nm. Staće sve u 100.000 zajedno sa najbržim GPU-om, a to je GTX680. Baci čoveku neki test Ivy Bridge-a, kao ovaj sa guru3d:
Ako baš baš tvrdoglavi bez razloga i hoće AMD jer je fanboy (ne mislim u lošem kontekstu) onda je moja preporuka da ide na 8120FX.
Zašto? Zato što je svega 20-30 evra skuplji, pa što da ne, kad nije neka razlika. 8150 ne vredi koliko je skuplji, 50 evra okvirno jer je isti procesor sa većim clockom, a to se postiže lako overclockom 8120. To je 145 evra.
Ploču bih uzeo najbolju moguću, a to je po mom ličnom ukusu Asus Crosshair V. http://goo.gl/kK7fY
Memorija, Kingston HyperX Red 4x4GB @ 1600mhz, lepo će još i da se slaže uz ploču. http://goo.gl/WlOHn
Napajanje, kršteno od barem 700-800W, moja preporuka za CoolerMaster SilentPro 850W. Oko 140 evra je.
Kućište po želji, ja bih uzeo Cooler Master Storm Trooper. http://goo.gl/yGCSl
Ovo sve je okvirno 700 evra, što znači da ostaje 300 evra za grafiku.
Ako bi uzimao jeftiniju ploču mogao bi blizu 400 da se uglavi, a onda bi mogao GTX670 da se uzme. Ili dodatno ako bi se jeftinije kućište uzelo mogao bi čak i GTX680.
slab sam sto se intela tice nisam u toku sto se tice novih ib procesora daj ti meni lepo to u konfiguratoru pa da mu ja to pokazem kad dodje kod mene ujutru.pa neka se odluci meni je svejedno ja sam samo posrednik jer jedini imam adsl u kraju.da komplet kuciste sa hardom...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.