Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Prebacivanje diska na drugi racunar
STRANA 1 OD 1
damirkic Prebacivanje diska na drugi racunar 07.06.2012. 23:46 T46128

status: user
broj poruka: 342
Jasno mi je da kada bi mi crkla ploca i namesto nje umetnuo drugu a ostavio isti disk sa Windowsom da bi mi zabo bsod. Ali da li je moguce nekako ocistiti drajvere od cipseta, kontrolera i slicno preko sejf moda ili mozda preko butabilnog diska? Znam da postoje klineri ali ne znam jeli neko to probao kao opciju da nekako ocisti stare drajvere i onda da butuje sistem na novoj ploci i instalira posle odgovarajuce drajvere?

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Srdjanc ... 08.06.2012. 00:00 #423349

broj poruka: 3106
Pa ako je ploca istog cipseta postoje sanse da ti sistem proradi bez bsod, elem, uvek mozes da probas safe mod ili repair opciju sa cd-a od windows7 (naravno ukoliko koristis w7 i ako ja nisam pomesao originalni w7 i `preradjevinu`), pa onda da odradis cleanera.

Ako bas moras da ostavis stari sistem, a samo menjas plocu (iako radi stara) onda verovatno bi bolje resenje bilo da odradis clean dok si na staroj ploci, ugasis sistem i ne palis dok ne zamenis plocu.

Ja sam slicno uradio zamenu Pata HDD za Sata HDD kod druga i to je radilo iz cuga (naravno ono copy partition) i jedino je iskocilo ono find new hardwere i drivers instaled odmah potom poput USB flash memorije.
Mirko78 re 08.06.2012. 00:02 #423350

broj poruka: 419
ako je win7 neces dobiti bsod, stavi drugu plocu nakaci disk, butuj i onda instaliraj druge drajvere

Stripy Re 08.06.2012. 00:10 #423355

broj poruka: 4163
Kako ti je rečeno, ako je isti čip-set kod obe ploče, neće biti nikakvih problema. U principu nema pravila, šansa da se posle zamene ploče win normalno podigne je pola-pola. Isto važi i za win xp i za win 7 (mada je 7-ca malčice tolerantnija ali i kod nje često dobijem bsod). Eventualno možeš da povećaš šansu ako pre zamene ploče u windowsu u device manageru izmeniš drajver za IDE CONTROLERS tako što ćeš umesto postojećeg (intel, nvidia, via ili koji god da je) drajvera staviti standard ide controler.

VMARC Dok ne probas, nemož da znaš 08.06.2012. 00:35 #423367

broj poruka: 9420
Svetie rečeno.

F650GS Dakar

f0rever Re: Prebacivanje diska na drugi racunar 08.06.2012. 00:37 #423368

broj poruka: 3821
Ne mora da znaci. Ja sam recimo prelazio sa nForce 980a SLI i 960T Fenomomo na H67 i i5-2380P, pa mi je sistem radio uredno.

Dok recimo, kada sam prelazio sa nForce 570SLI na 890GX, nije htelo.

Slazem se sa Stripy, da je sedmica tolerantnija dosta.

firearch Re: Prebacivanje diska na drugi racunar 08.06.2012. 08:54 #423385

broj poruka: 9
Ja sam menjao plocu procesor i memoruju i stavio stari hard sa starim systemom (win 7 x64 ultimate) i shljakalo bez problema, samo se podignu novi driveri i vozi...

stara konf:
MSI P965 NEO
Intel Pentium D 945
4x1 Gb ddr2 667

nova konf:
Biostar TH-67XE
Intel Celeron G530
2x4gb DDR3 1333 *radi na 1066 zbog CPU

imarkovic Re: Prebacivanje diska na drugi racunar 08.06.2012. 09:00 #423388

broj poruka: 18996
uzmi isti instalacioni disk sa kim si instalirao prvi windows i odradi windows REPAIR

:: Jasno mi je da kada bi mi crkla ploca i namesto nje umetnuo drugu a ostavio isti disk sa Windowsom da bi mi zabo bsod. Ali da li je moguce nekako ocistiti drajvere od cipseta, kontrolera i slicno preko sejf moda ili mozda preko butabilnog diska? Znam da postoje klineri ali ne znam jeli neko to probao kao opciju da nekako ocisti stare drajvere i onda da butuje sistem na novoj ploci i instalira posle odgovarajuce drajvere
::
::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs