Jasno mi je da kada bi mi crkla ploca i namesto nje umetnuo drugu a ostavio isti disk sa Windowsom da bi mi zabo bsod. Ali da li je moguce nekako ocistiti drajvere od cipseta, kontrolera i slicno preko sejf moda ili mozda preko butabilnog diska? Znam da postoje klineri ali ne znam jeli neko to probao kao opciju da nekako ocisti stare drajvere i onda da butuje sistem na novoj ploci i instalira posle odgovarajuce drajvere?
Pa ako je ploca istog cipseta postoje sanse da ti sistem proradi bez bsod, elem, uvek mozes da probas safe mod ili repair opciju sa cd-a od windows7 (naravno ukoliko koristis w7 i ako ja nisam pomesao originalni w7 i `preradjevinu`), pa onda da odradis cleanera.
Ako bas moras da ostavis stari sistem, a samo menjas plocu (iako radi stara) onda verovatno bi bolje resenje bilo da odradis clean dok si na staroj ploci, ugasis sistem i ne palis dok ne zamenis plocu.
Ja sam slicno uradio zamenu Pata HDD za Sata HDD kod druga i to je radilo iz cuga (naravno ono copy partition) i jedino je iskocilo ono find new hardwere i drivers instaled odmah potom poput USB flash memorije.
Kako ti je rečeno, ako je isti čip-set kod obe ploče, neće biti nikakvih problema. U principu nema pravila, šansa da se posle zamene ploče win normalno podigne je pola-pola. Isto važi i za win xp i za win 7 (mada je 7-ca malčice tolerantnija ali i kod nje često dobijem bsod). Eventualno možeš da povećaš šansu ako pre zamene ploče u windowsu u device manageru izmeniš drajver za IDE CONTROLERS tako što ćeš umesto postojećeg (intel, nvidia, via ili koji god da je) drajvera staviti standard ide controler.
Ja sam menjao plocu procesor i memoruju i stavio stari hard sa starim systemom (win 7 x64 ultimate) i shljakalo bez problema, samo se podignu novi driveri i vozi...
stara konf: MSI P965 NEO Intel Pentium D 945 4x1 Gb ddr2 667
nova konf: Biostar TH-67XE Intel Celeron G530 2x4gb DDR3 1333 *radi na 1066 zbog CPU
uzmi isti instalacioni disk sa kim si instalirao prvi windows i odradi windows REPAIR
:: Jasno mi je da kada bi mi crkla ploca i namesto nje umetnuo drugu a ostavio isti disk sa Windowsom da bi mi zabo bsod. Ali da li je moguce nekako ocistiti drajvere od cipseta, kontrolera i slicno preko sejf moda ili mozda preko butabilnog diska? Znam da postoje klineri ali ne znam jeli neko to probao kao opciju da nekako ocisti stare drajvere i onda da butuje sistem na novoj ploci i instalira posle odgovarajuce drajvere :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.