Izvinjavam se sto pokrecem toliko prezvakanu temu ovog tipa.... Planiram da kupim novu masinu pa mi je potrebna pomoc od iskusnijih clanova. Periferiju imam, planiram da me nova konfa kosta do 25k din (ako je ikako moguce). Nisam previse zahtevan ...otprilike ovako nekako: - sto tisi racunar - grafika u drugom planu,bitno da je racunar brz koliko je to vec moguce s obzirom na cenu - hard min 500Gb. Paznju su mi privukli AMD-ovi FM1 procesori sa integrisanim grafikama,deluju mi kao dobro resenje.Ako jesu molim vas da mi preporucite ostatak sistema.U svakom sl otvoren sam za sve vrste predloga,svaki savet je dobrodosao. Hvala unapred na odgovorima...
http://is.gd/A1reRo Trenutno kolko vidim nema fm1 ploca a i sa hard diskovima je problematicno. Ovo što sam ti dao još kad bi samo mogo da stavis neki a6 procesor koji je skuplji samo 1200 dinara. Pogledaj po drugim sajtovima mislim da sam negde vido hdd 750 gb za 6000 dinara.
Ploca ko ploca. Kolko sam citao relativno su loše sve fm1 ploce. E sad sta je tacno loše neam pojma. Trazio sam po forumima a i na sajtovima gde može da se kupi i malo se i pogubi. U principu msi je ok. Napajanje. Pa zito bi licno izbegao ali sam nekolko komjutera narucio u poslednje vreme. Jedan upravo kao što i ti sad traziš. Moguce da je cak i ovo mada je bilo manje memorije. Bila je tu i intelova konfiguracija sa i3 2100 procesorom i 6770 pa je sve to upravo ovo kuciste i ovo napajanje teralo tako da nevidim razloga zasto nebi. Problem je hdd pre svega i nedostatak fm1 ploca tamo gde mi je lako da sastavim konfiguraciju. Ti potrazi pa te komponente koje si pronaso postavi pa da vidimo. I da tu konfiguraciju sa a4 3300 koju sam namestio nekako mi nije baš to radilo kako treba, nekako mi je tesko islo. Neznam možda se varam. Nije loša ni neka intelova konfiguracija recimo ovo http://is.gd/ybfQVH Mislim da su ti ovo dve najpovoljnije konfiguracije. Jeftinije neceš naci. Intelova je bolja, brža i mislim da bi trebao to da pazaris mada prelazi za 2300 din budžet.
Mozda ste u pravu.Intel mi je nekako uvek bio skup kada se sagledaju cena vs performanse pa sam zato mislio AMD. U odnosu na onu konfu sto sam stavio u linku mislio sam samo da promenim napajanje sa nekim LC i eventualno druga ploca, mozda samo neki jeftiniji A6 procesor zbog krajnje cene.Tako sam zamislio moj PC. Simon kakvi su problemi sa HDD za FM1? Hvala imarkovic,vise sam razgledao AMD pa cu sad pogledati sta Intel ima da ponudi.Sto si ti za Intel? Valjda ce se javiti neko ko ima FM1 da cujemo sta ima da kaze...
Što je svako za intel umesto AMDa? Pa to se zna, zbog performansi i boljih temperatura. __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
:: :: Mozda ste u pravu.Intel mi je nekako uvek bio skup kada se sagledaju cena vs performanse pa sam zato mislio AMD :: U odnosu na onu konfu sto sam stavio u linku mislio sam samo da promenim napajanje sa nekim LC i eventualno druga ploca, mozda samo neki jeftiniji A6 procesor zbog krajnje cene.Tako sam zamislio moj PC :: Simon kakvi su problemi sa HDD za FM1 :: Hvala imarkovic,vise sam razgledao AMD pa cu sad pogledati sta Intel ima da ponudi.Sto si ti za Intel :: Valjda ce se javiti neko ko ima FM1 da cujemo sta ima da kaze.. ::
Moze Intel, zasto da ne, samo ne bi imao onda novca za HDD. Isplativija solucija ti je FM1. Ima ovde clanova sa FM1 konfama, sacekaj malo da ti se jave.
Cuo sam da se žale na kvalitet ali nisam cuo da imaju probleme i to na ovom ili slicnim forumima, mislim nešto oko naponske ili tako nešto.Mada za one dve konfiguracije mislim da je bolja ona intelova. Reci šta si napravi na kraju, mislim šta si uzo i podeli utiske mada vidim da cene svaki dan rastu. Nadam se da si uzo do sad nesto. A što se tice pitanja da ima problema sa fm1 plocama i hard diskovima mislio sam da ih malo ima a u jednoj radnji gde najcešce uzimam nema ni jedne fm1 maticne ploce. Inace da je dugo vreme bio odnos cene i kvaliteta na strani amd-a pogotovo u tom nižem segmentu to stoji a da je sad situacija obrnuta. Neznam šta je intelu bilo tolko tesko da tu bude konkurentan amd-u.
:: A što su loše FM1 ploče? Kvalitet ili HW problemi :: __________________ :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: ::
@Daum : Mozda je Intel brzi ali sve ima svoju cenu.Podatak za temperaturu sam cuo,i neka si ti u pravu ali taj problem je vise izrazen kod lap-ova.U veilikom desk top kucistu mislim da se svaki deo moze lepo hladiti i da temperatura visa za 5-6 stepeni nece biti znacajan problem. Duel Intel vs AMD ja gledam ovako : Intel bolji ali skuplji tj da imam vise para isao bih na Intela ali za korisnike sa skromnijim mogucnostima AMD nudi vise za istu cenu.Nije mi namera da pokrecem lavinu komentara i raspravu jer mozda gresim,samo tako meni izgleda. Trazim tih racunar pa verujem da tisa grafika od FM1 tesko da moze (da se tako izrazim).Konfa koju bih zeleo...npr: - CPU FM1 AMD A6-3670 QUAD CORE X4 2.7GHZ - FM1 Gigabyte GA-A55M-S2V - DDR3 4Gb - HDD 500GB WD CAVIAR Blue SATA3 - VGA ATI RADEON HD 6530D 1Gb Crossfire - DVD-RW - KUCISTE MIDI TOWER ATX Frontier C-F6 + 500W LC POWER LC500H-12 V2.2 12CM FAN ^Ovako sklopljen PC bi me kostao do 30k.Prelazi mi budzet pa gledam gde da pristedim,ako mogu. Ako nesto nisam dobro zamislio napisite mi,ili ako neko ima ideju gde smanjiti cenu.Predlozite mi i koji bi bio dobar RAM. Ako neko ima bolju konfu od gore navedene za istu (manju) cenu neka napise...
http://is.gd/GNigpZ Nikad nisu bili jeftiniji intelovi procesori a ploce za 4000 koliko hoces (isto nikad jeftinije). Znaci za iste pare sklopiš amd i intel i dobijes ipak bolju intelovu mašinu. To što hoces da uzmeš je ekstra al ko to prodaje. To nešto polovno ili neko na crno radi.I kako dobijaš garanciju.
@Simon onaj link sto sam ranije kacio...http://www.kupujemprodajem.com/-DzABE-AMD-QUAD-X4-A6-3670-ATI-RadeonHD-2183574-oglas.htm Covek prodaje i komponente posebno.Samo bih zamenio plocu,dodao za napajanje i to je to.Ne mogu da tvrdim da covek ne radi na crno,doduse da je garanciju od 3 god (ne znam kakvu) ali treba se raspitati.Deluje kao ok prodavac,ako je verovati ocenama na sajtu.
Nisam stigao zbog drugih obaveza da odradim ranije,ali evo sad pisem,mozda nekome bude od koristi. Kao sto pise gore kupio sam sve komponente,ali posebno u vise radnji tako da preostaje samo da ga sklopim.U toku nekog narednog dana ce i to biti.Zbog rasta evra i cene su rasle tako da me je sve kostalo vise od planiranog,ali dobro uspeo sam da se otvorim.Na kraju konfa izgleda ovako: - AMD A6 3670 2.7GHz Ati Radeon HD 6530D - MB Gigabyte A75M-S2V - HDD WD Caviar Blue - DDR3 Exceleram 4Gb 1333 MHz - DVD/RW Samsung sh-222 - LC Power LC600h + LC Power PRO 925BII Cena za komplet -> 31780 din Citao sam malo komentare ali na kraju sam kupio nesto sto sam na pocetku i zamisljao.U svakom sl hvala svima na komentarima.Mozda je moglo bolje/jeftinije ali dobro,videcemo vec kako ce se pokazati....toliko
Nije to loše. Imaš tihu mašinu sa ok grafikom. Po meni je jedina stvar koju si mogao da promeniš procesor, bolje da si uzeo A8 3870 jer nije neka velika razlika, tipa 20 evra a brža je. Ne kupuješ mašinu svaki dan. __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
@Daum verovatno si u pravu,ali nije mi se davalo vise para.Kako sam u startu krenuo a gde sam zavrsio mislim da ce ovaj procesor meni biti vise nego brz.Ako ti tako kazes (jer ja jos uvek ne znam) drago mi je da sam izabrao tih PC,to mi je jedna od bitnih stavki. Napisao sam ovo jer je korisno uporediti cenu ovako kupljenog kompa i nekog gotovog sa ovim(ili cenovno slicnim) komponentama u bilo kojoj radnji (ako ima sve navedene komponente na lageru)....
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.