Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Mini-pc vs Media Player
STRANA 1 OD 1
Sub-Z Mini-pc vs Media Player 23.05.2012. 13:00 T45833

status: user
broj poruka: 1620
Razmišljam nešto ovog sumornog jutra...planiram već neko vreme za uzmem neki media pl. za Panasonic-ovu plazmu. Izbor mi se sveo na WD Live HD, kojei ne može da se nađe ispod 15ak k. Pa pomislih da bih mogao i da sklopim neki mini-pc, za nešto veće pare. Gledao sam MSI E350IS-E45 (Zacate e350), 2 gb rama i Chieftec FI-01B 200w. To sve dođe nekih 12k, ostaje još hard. pošto znamo kakva je situacija i da npr. WD Blue 500Gb dođe 7k, opcija bi bila i Patriot-o ssd od 60gb, nešto ispod 8k. I koji os bi lepo legao? Ne znam za Sedmicu zbog rama i prostora ssd-a...Bio bih zahvalan na mišljenu povodom svega ovog...
Fiat iustitia, et pereat mundus
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi Malo ti je za win7 60 gb 23.05.2012. 13:04 #419179

broj poruka: 7720
idi na WD blue 500 Gb a natrpaces sigurno filmova i filmova na HDD ,tako da je bolje WD.

imarkovic >> 23.05.2012. 13:34 #419184

broj poruka: 18996
sta ce ti to, bolje uzmi neki externi hard disk pa trpaj filmove, gledas preko usb-a ili ako je neki napredniji panasonic mozda ima i wireless, to ti je laksa varijanta, samo share-ujes preko mreze i volla

Sub-Z Re: >> 23.05.2012. 13:47 #419186

Nema wifi, ni usb. video pušta preko sdhc kartice, isključivo AVCHD format, što je j**ada, svaki put konvertuj i tako u krug...

:: sta ce ti to, bolje uzmi neki externi hard disk pa trpaj filmove, gledas preko usb-a ili ako je neki napredniji panasonic mozda ima i wireless, to ti je laksa varijanta, samo share-ujes preko mreze i voll
::
obradmi bolje mu je ovo resenje 23.05.2012. 13:52 #419187

broj poruka: 7720
meni pusta LCD preko usb-a filmove ,ali nece divx ,a recimo hoce xvid ,mp4 itd .. do full hd rezolucije.Cujem da dosta ljudi nece divx preko LCD-a ,ahoce xvid.Ovako se nece zaebavati sa codecima.Dugorocno gledajuci ovo mu je najbolje resenje.

imarkovic Re: bolje mu je ovo resenje 23.05.2012. 14:05 #419189

broj poruka: 18996
jbg, das tolike pare i nece sve formate da cita.. ne prave vise ove televizore kao nekad
@Sub-Z, onda taj pc, samo ne kontam svrhu SSD-a tu, dovoljan je ovaj WD

:: meni pusta LCD preko usb-a filmove ,ali nece divx ,a recimo hoce xvid ,mp4 itd .. do full hd rezolucije.Cujem da dosta ljudi nece divx preko LCD-a ,ahoce xvid.Ovako se nece zaebavati sa codecima.Dugorocno gledajuci ovo mu je najbolje resenje
Sub-Z Re: Re: bolje mu je ovo resenje 23.05.2012. 14:18 #419192

Ssd onako, pola iz kurtoazije, pola zbog tišine...ljudi stavljaju onaj mali vent na procesoru na 5v, tako da se ne čuje. Ne verujem da je Blue bučan, ali opet. A i bio bi u Home Network-u, tako da bi i sa kompa puštao filmove...Ali biće verovatno blue...
:: jbg, das tolike pare i nece sve formate da cita.. ne prave vise ove televizore kao nekad
:: @Sub-Z, onda taj pc, samo ne kontam svrhu SSD-a tu, dovoljan je ovaj W
:: :: meni pusta LCD preko usb-a filmove ,ali nece divx ,a recimo hoce xvid ,mp4 itd .. do full hd rezolucije.Cujem da dosta ljudi nece divx preko LCD-a ,ahoce xvid.Ovako se nece zaebavati sa codecima.Dugorocno gledajuci ovo mu je najbolje resenje
:: ::
Mixx ... 23.05.2012. 16:28 #419205

broj poruka: 2931
kakav bre player, komp je komp. ako jos nisi gadljiv na polovno, za male pare integrusa sa 780G/880G cipom, sempron/athlonII i cao zdravo. ssd? apsolutno bez smisla u takvoj konfi. za te pare uzmi terabajte. os win7

operator re 23.05.2012. 22:44 #419257

broj poruka: 4262
Intel G530, MSI H61M-P25, 4GB PC 1333,neko kuciste mini tower sa 350-380w napajanjem ti je 3800+4200+1790+2400 din=12190 din, a hard 1TB Seagate za 8300 din. Uzivaj u svemu što želiš, plus ako želiš uzmi daljinski za kontrolu celog sistema za 1000 din, ali mora biti neka tastatura+miš za 549 din i uživaj. :D
Ja sam prodao svoju masinu i uzeo ovo. Sasvim dovoljno, ako ne igraš igrice.

Od formalnog obrazovanja plaćaćeš račune. Od samoobrazovanja ćeš se obogatiti, ali ne u Srbiji. :D

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs