Za tu cenu nema prostora za akcenat na procesor i plocu. Moze akcenat na jedno od ta dva, tesko oba. Treba opticki uredjaj? Je l` bitno da HDD samo postoji za sistem ili ti treba nesto `normalno`?
Da li ti odmah treba sto jaca masina ili da sada bude ok, a da kasnije imas bolje mogucnosti za nadogradnju?
Verovatno je najbolje ici na Phenom II x4 965BE i Asus ili Gigabyte plocu za 60-ak evrica. Npr. Phenom II X4 965BE - 11000 RSD (emmi) ili 960T, ako uspes da nadjes negde. Gigabyte GA-880GM-D2H - 5750 RSD (emmi) - rev. 3.1 je malo bolja od rev. 4.0 posto ima 2 PCI slota i bolju naponsku. LC Power 420W - 1900 RSD (emmi) - Ovo napajanje ce bez problema da gura masinu sa integrisanom ili nekom slabijom PCI-e grafom. Ako bi stavljao neku jacu, morace i bolje napajanje. Kingston 4GB DDR3 KHX1600C9D3/4G - 2550 (emmi) ili Exceleram 4GB DDR3 1333MHz - 1700 RSD HDD - 6500-8000 RSD. Po meni je zbog brzine rada bolje uzeti SATA3, 7200rpm - WD3200AAKX od 320GB nego Samsung od 500GB (SATA2, 5400rpm :/). Ovo je moje licno misljenje, neka jos neko da predlog.
Ako uzmemo da WD3200AAKX platis ~7600 RSD (duocom - stavio sam za primer, nije najjeftinije), krajnja racunica je 28800 RSD (~260e) . Ako ti ne odgovara da probija budzet, uzmi Exceleram memoriju od 4 ili 2GB ili/i HDD od 250GB i to je to (sve vreme se upravljam po onom `akcentu`). Predlazem ti da se drzis modula od 4GB posto ploca ima samo 2 slota (da bi kasnije lako moglo da se ubaci ukupno 8GB, bez odbacivanja `starog` 2GB modula).
Cisto da se ne iznenadis, tesko ces to sutra sklopiti posto je opste poznato da nasi prodavci skoro sve drze u magacinu i donose u radnju tek po narudzbini. Ustani rano i odmah zovi radnje, desava se da im stigne u toku istog dana kad narucis na vreme. Ploca, realno, jeste krs za ovaj procesor ali 0K ce raditi posao ako se ne budes izivljavao sa `klokovanjem`. Ionako ni napajanje nije za to.
@simon72 Ima HD103SJ u Atom-u za 9100 RSD sa 3 god. garancije. Smatram da je to isplativije.
Na brzinu sam pisao pa se unapred izvinjavam ako sam napravio neku gresku.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.