Nakon startovanja racunara i beep- a i pokretanja ventilatora procesora racunar se gasi, nakon čega se ponovo uključuje i tako u ciklusima. Na Thermaltejku po uključenju računara i beep- a, pale se sve tri lampice /1. standby 2.pgsingal 3. temperature/ ali se poslednje dve ugase... Sve komponente su u garanciji, ali ne kod istog prodavca. Da li je napajanje? Molim za pomoć.
Konfiguracija: 1. napajanje Thermaltake touchpower xt 775W 2. plocha Asus M4A89GTD USB3 Pro 3. procesor Phenom 955 BE 4. memorija Kingston HyperX 4x2GB 1600CL9 5. grafika Asus ATI 6850 6. Hard Samsung F3 1TB 7. optika i USB periferija
Odspoj od struje, skini cooler, stavi novu pastu, vrati pravilno kuler. Izvadi štapove memare, očisti im kontakte krpom i alkoholom koga ne piti previše, vrati memare (prvo samo jednu, pa drugu ako zeza i sa njom, pa na kraju obe ako proradi). Pogledaj i usrano dugme-dugmad tastere na kućištu, povremeno se dešava da zaglave i ebu kewu... kad sve to povadiš i vratiš, nađi manual od ploče i lepo resetuj bios na početne vrednosti.... kad sve ovo uradiš (ili prvo ovo zadnje, kad bolje razmislim), onda ćemo dalje ako nisi rešio problem. Ako ga pak rešiš, bar postuj ovde da znamo u čemu je fora bila.
`oce da je CPu a oce i da je ploca (ili oba) Povadi RAM stapove i graficku i upali kompjuter, ako pisti onda je dobro a ako ne, jelte, ne valja. Sigurica ti je da nadjes neki cpu kompatibilan sa tom plocom i razresis se nedoumica...
U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
Uradio sam sledeće: 1. sredio sam kuler na CPU 2. sredio memoriju- skinuo sam sve module i porbao svaki modul posebno Nije bilo rezultata, sve dok nisam uradio clear CMOS. Nakon toga je računar proradio. Samo mi je Bios ispisao neku poruku tipa `BIOS error...` , tako da sam morao da učitam standardne vrednosti za BIOS, i sada radi normalno? Temperatura procesora je 31 C, plocha je na 30 C, grafika na 37 C. Alkohol sam više sipao u grlo nego na memoriju tako da sam posekao kažiprst na nekoliko mesta, vadeću memoriju. Sin, koji igra igrice na računaru, kaže da je pre toga bio BSOD, koji se inače povremeno javljaju, o čemu sam ranije pisao: http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=43173&forid=23&katid=6 Nakon toga nije hteo da se više uključi. Da li je problem neka komponenta? Dok je u garanciji voleo bih da je promenim? Hvala na pomoći /Pisko, Miskonius/.
Da kažem još da ni jedna komponentna nije bila overklokovana. Kada se Win podiže, uvek traži da se čekira disk na kome nije instalirtan sistem. Ne znam da li to ima veze sa ovim problemom?
Procitao sam raniju temu koju si pomenuo i mislim da ti je bolje da preinstaliras taj win nego da apdejtujes bios.Kako ti objasnjavas to da ti 3Dmark radi na admin,a ne na user account?Kakva je to logika koja kaze da je to do biosa ili nekog hardvera?
imamo na poslu jednu kršetinu, koja nema bateriju, pa npr. nakon nestanka struje ili vađenja kabla, traži da mu se pokaže odakle da učita win. laički smo proglasili da je to zbog nedostatka baterije.
AMD PII 940BE, MUGEN2, LP DK 790GX M2RS, Geil 4*1gb Ultra, MSI HD 6870 Twin Frozr II OC, LG 204WT, HD642JJ, HD103SJ, Optiarc DVD RW AD-7200S, CHIEFTEC BA-01B-B-B , M12II-620Bronze, Blueberry SW-M28... A4TECH X7 G800, glodar X-7
Ma to je ok, ali ta masina nema BSOD iako nema bateriju.Dakle: nema bateriju...resetuje bios( ali kad digne sistem sve radi,osim sto vreme i datum nisu podeseni)
po tome i nema logike da je baterija. i ja sam patio od BSOD-a, malo-malo pa poplavi, skoro cele zime. a imao sam poslenji bios. sve sam vadio i opet ništa. i preflešujm isti i od tad sam miran. `bem li ga što `isti` bios nekad zeza, nekad joik. a možda sed kod kolege pregrejava čipset. imamo sam taj slušaj na ženinom računaru. nakon što sam turio ventilator da duva direktno u njega, nije se više javljao. al` to onda znači da ploča `crknula`. valjda.
AMD PII 940BE, MUGEN2, LP DK 790GX M2RS, Geil 4*1gb Ultra, MSI HD 6870 Twin Frozr II OC, LG 204WT, HD642JJ, HD103SJ, Optiarc DVD RW AD-7200S, CHIEFTEC BA-01B-B-B , M12II-620Bronze, Blueberry SW-M28... A4TECH X7 G800, glodar X-7
Zahtev za `čekiranjem` diska, govori da ima u najmanju ruku problem sa ispravnošću diska, kablova ili čipseta (setovanja bios-a za čipset - hdd kontroler, verzije bios-a ili pregrevanja samog čipseta). Čekiranje nije pravi naziv, to je u indijanskom prevodu engleske reči `štikliranje` ili označavanje i slično... ovde se radi o PROVERI ispravnosti diska koji je očigledno, u windowsu i podacima diska označen kao `prljav` ili sa prljavim bitom, pa ga ovaj non-stop proverava. Nekad reinstalacija reši problem. Provera ispravnosti diska je naravno, od mene preporučena, i to na ispravnost sa popravkom grešaka ali i na bad sektore.
Budale veruju u sreću.
:: :: Da kažem još da ni jedna komponentna nije bila overklokovana :: Kada se Win podiže, uvek traži da se čekira disk na kome nije instalirtan sistem :: Ne znam da li to ima veze sa ovim problemom :: :: ::
Ja sam bas pre 10-12 dana reklamnirao M5A97 Pro upravo zbog toga sto ne vidi s vremena na vreme sistemski disk (u pocetku nije htela ni rezac da vidi) probaj sa drugim kablovima, drugim Sata portovima pre nego krenes da razmisljas o reklamaciji, update BIOS-a se podrazumeva i reinstaliraj taj OS (koliko god da te mrzi, kako vidim) premda, ako i jedan SATA port ne radi ti imas pravo na reklamaciju...
U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
Meni nije jasno zasto ljudi preporucuju tu plocu drugima kada malo malo pa procitam kako imaju problema sa njom. Za autora teme. Probaj da otkacis hard pa ga spoji ponovo, otkaci SATA kablice pa prikaci. update BIOS-a je obavezan za tu plocu, jer sa prvim biosom ploca pati od `decijih bolesti`.
http://i52.tinypic.com/1o64b8.jpg Sapphire 5770 Flex Da li je ova graficka neka osakacena verzija? -Jeste, to je bio 5870 jednog dana, ali je onda dobio strelu u koleno...
:: Ja sam bas pre 10-12 dana reklamnirao M5A97 Pro upravo zbog toga sto ne vidi s vremena na vreme sistemski disk (u pocetku nije htela ni rezac da vidi :: probaj sa drugim kablovima, drugim Sata portovima pre nego krenes da razmisljas o reklamaciji, update BIOS-a se podrazumeva i reinstaliraj taj OS (koliko god da te mrzi, kako vidim :: premda, ako i jedan SATA port ne radi ti imas pravo na reklamaciju.. :: :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka. :: ::
Od 3 Asus M5A97 pro koje su mi prosle kroz ruke samo je ova falicna bila. Ali eto desi se i to...(a jos sam falicnu ram memoriju dobio uz tu plocu pa ti vidi ) Inace, ploca kao ploca je bombonica...
:: Meni nije jasno zasto ljudi preporucuju tu plocu drugima kada malo malo pa procitam kako imaju problema sa njom :: Za autora teme :: Probaj da otkacis hard pa ga spoji ponovo, otkaci SATA kablice pa prikaci :: update BIOS-a je obavezan za tu plocu, jer sa prvim biosom ploca pati od `decijih bolesti` :
It was your `lucky` day I guess. :) Ja nisam imao licnih iskustava sa tom plocom ali sam procitao da se dosta ljudi zalilo na nju, obicno se posle flesovanja biosa ponasala normalno. Ja ako bih birao, isao bih na 99x Evo, verujem da nije velika razlika u ceni. Sabertooth i dalje drzi visoku cenu.
http://i52.tinypic.com/1o64b8.jpg Sapphire 5770 Flex Da li je ova graficka neka osakacena verzija? -Jeste, to je bio 5870 jednog dana, ali je onda dobio strelu u koleno...
:: It was your `lucky` day I guess. : :: Ja nisam imao licnih iskustava sa tom plocom ali sam procitao da se dosta ljudi zalilo na nju, obicno se posle flesovanja biosa ponasala normalno :: Ja ako bih birao, isao bih na 99x Evo, verujem da nije velika razlika u ceni. Sabertooth i dalje drzi visoku cenu :: :: http://i52.tinypic.com/1o64b8.jp :: Sapphire 5770 Fle :: Da li je ova graficka neka osakacena verzija? :: -Jeste, to je bio 5870 jednog dana, ali je onda dobio strelu u koleno.. :: ::
:: Posle yebanje, nema kayanje :: :: :: Budale veruju u sreću. :: :: :: It was your `lucky` day I guess. : :: :: Ja nisam imao licnih iskustava sa tom plocom ali sam procitao da se dosta ljudi zalilo na nju, obicno se posle flesovanja biosa ponasala normalno :: :: Ja ako bih birao, isao bih na 99x Evo, verujem da nije velika razlika u ceni. Sabertooth i dalje drzi visoku cenu :: :: :: :: http://i52.tinypic.com/1o64b8.jp :: :: Sapphire 5770 Fle :: :: Da li je ova graficka neka osakacena verzija? :: :: -Jeste, to je bio 5870 jednog dana, ali je onda dobio strelu u koleno.. :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.