napravio sam temu o proceni stare konfiguracije od drugara, a sada mi treba predlog u vezi kupovine
igra aktivno wot i bleji na teamspeaku i tako neke osnovne stvari. Kontam da wot nije nesto zahtevan tipa skyrim itd?
Treba nam cpu,gpu,psu,ram mem,mobo,dvd rw,hdd
da napomenem, nije fanboy, nebitno je intel ili amd / amd ili intel. Hoce da 2 do 3 godine pegla tenkice i da uziva, a uz to da odradi i par osnovnih stvari. Surf,filmovi. Hvala...
Ovo sto rece mixer,wot ,,cita`` samo jedno cpu jezgro,znaci sto jaca grafika,hd 6770 nzm,onako,meni npr. sa hd 6870 sve na max ume da padne fps i na 20,mada ne smeta toliko.Uglavnom je preko 50.
Ovo što ti je predložio Miskonius je dobro, stim da odmah kupiš i bolje napajanje i ono koje dobiješ uz konfiguraciju odmah skineš i staviš to novo. Naravno jača grafička, možeš i procesor sa dva jezgra, neće se sigurno baciti.
Da sam na tvom mestu, ja bih možda uzeo jači net ako već nemaš neki jači i to ti je sasvim fino za net, world of tanks, gledanje filmova, muziku i sve ostalo što će ti trebati.
Ako si planirao Skyrim da igraš, onda baš nisam siguran da li će ovo moći da potera.
ima ok net,8mbps adsl, ali kantu od kompa. Nije neki gamer ali eto zarazio se sa wot.
Budzet je 30k i ako zalivadi negde stari racunar to ce da ide na povecanje budzeta za novi. Sada ima athlon 3000+, 7300gs, 80gb hdd, 400w kinez, 1.5gb rama. To ide na prodaju.
A ja sam okoreli kanterista haha a malo peglam sniper elite v2 i eto.
Igrao sam wot i na nvidia i na ati, mogu ti reci da wot sa ati-jem ima najvise problema, kad ukljucis AA razmljaju se tkesture, to su kao sredili al ima jos bagova koje nisu.
Ubuducnosti (do kraja godine nadam se ) ubacice fiziku u igru, physic x koji ima nvidia ima da oslobodi to jedno jezgro dovoljno da ima veci fps nego, na ati.
Zmaj grafika ovde nije presudna, imam 6870 i wot iskoriscava samo 30% od grafike dok ono jedno jadno jezgro kuka od vrucina stalno zakucnao na 100%.
Ja sam ih vrteo na 1440x900 na nvidia 9800gt sa max fps 120, imao sam dropove na nekim mapama al to je do 60 fps-a ne primeti se puno (naravno sve je na high samo je rezolucija smanjena).
Sa 6870 ista stvar samo mi je u native rezoluciji monitora 1680x1050.
Za wot presudna uloga ti je brzina cpu-a, znaci moze i single core al da pici na 5ghz :).
Usustini, ovo sto ti je predlozio Miskonius to je to samo malo brzi CPU ako mozes a i ne moras (uvek mozes da ga kloknes malo).
:: ima ok net,8mbps adsl, ali kantu od kompa. Nije neki gamer ali eto zarazio se sa wot :: :: Budzet je 30k i ako zalivadi negde stari racunar to ce da ide na povecanje budzeta za novi :: Sada ima athlon 3000+, 7300gs, 80gb hdd, 400w kinez, 1.5gb rama. To ide na prodaju :: :: A ja sam okoreli kanterista haha a malo peglam sniper elite v2 i eto
Procesor na min 3.00ghz. Igra trazi jak procesor i grafiku. Sa mojom konfiguracijom zna drasticno da pada fps u pojedinim momentima kad postavim sve na max. Naravno iskljucio sam neke detalje jer samo smetaju. Igra je dosta zahtevna i ima dosta detalja sto znaci da trazi veliku procesorsku snagu.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
Neoptimizovana,ima tu dosta detalja,to stoji,znaci pre svega dima,zbunja,zgrada...itd.. Al da bolje radi na istoj mahini battlefield 3 na high u multiju to normalno svakako nije.
Rekosh da ce da ubace patch sa fizikom i da ce tad igra dosta bolje raditi,pa da ih vidimo.
Nego ajde neki predlog sta da gasim da dobijem bolji fps,sad mi je sve na max sa 955 phenom II+hd 6870,igrao danas usao u neku sumu ode fps na 19,WTF. Ovako ide na 50 do 80,ali ume naglo da padne. Znaci sta da smanjujem,al da ne utice mnogo na kvalitet grafike.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.