treba mi pomoc oko gotove konfiguracija do 35.000 din za drugara koje ima da se kupe u prodavnicama po Beogradu,konfiguracija bi bila namenjena najvise za igranje igara bez monitora naravno :)
ASUS P5Q SE Intel Dual Core E7400 2.8 GHz DDR2 3 GB Kingston Xyper 1066 GTS 250 512MB 256bit 19` Asus
Obično nisam jedan od onih koji ke*a preko budžeta...
28.04.2012. 10:22
status: user broj poruka: 3241
ali bih definitivno išao na varijantu sa i3, pošto je sklopljena konfiguraciju uslov.Ne bih dao 35k za konfiguraciju sa kelerabom iliti keba-Krabom, ako već ima veći izbora za 2k više. :)
`Malo više košta`?! Pa 100 evra gore preko budžeta?
28.04.2012. 19:31
Na budžet do 35000 dinara ti predlažeš `malo skuplji` komp od 45000?! Mislim da si zaboravio da staviš smajlija posle tog predloga...jedino to bi mi bilo logično...
Ona sa i3 procesorom je najbolja, jer ni ovaj APU nikako nije dobar izbor za te pare...
A za 45000 može da se sklopi bolja mašina sa Phenom X4 965, 6850 i mnogo boljim kućištem i napajanjem...
Koliko tebe ja to napadam? Baš su ti neprovaljeni nick-ovi inače...
29.04.2012. 00:55
pošto ti je ovo drugi nalog najverovatnije...možda i grešim ali je malo mnogo `slučajno`... Ovde na forumu je opšte poznato da se za predlog do određene cifre preporučuju stvari koje znatno premašuju zadati budžet, i moja reakcija je u skladu sa onim što je napisano u prvom postu.
Ako ja hoću da kupim nov auto od 8000e, znam da je bolje da kupim nov auto drugog proizvođača koji košta 12000e i mnogo bolju opremu i kvalitet, ali nemam toliko para. Ako je autor teme napisao da je spreman da odvoji DO 35000 dinara, ne znam šta tebi nije jasno i što shvataš moj post kao `napad`.Ako ima više keša od 35000 (mada u većini slučajeva nije tako), siguran sam da će reći koliko više može da se pruži. Čak i ako radiš u navedenoj firmi pa želiš da se reklamiraš, red je da objasniš malo čoveku šta uzima i da ga stručno posavetuješ o kupovini, a ne samo `uzmi ovo, isplativije je...`.
Ako ti misliš da su te konfiguracije toliko bolje(a nisu), onda lepo napiši čoveku detaljnije objašnjenje šta je bolje i zašto, a ne samo da mu napišeš da se više isplati...to mu ništa neće pomoći. Nisam nikoga hteo da uvredim nego je neozbiljno pisati da je bolje da daš 100e više bez ikakvog objašnjenja.verovatno se čovek ne razume toliko u računare pa zato i pita za savet.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.