Naime posto sam uzeo CPU i MB u skorije vreme, planirao sam da uzem i neku novu graficku solidnu za igranje oko 100-150e po mogucstvu neka od Nvidie posto nisam bas fan ATI-ja.. Medjutim imam dve starije konfiguracije pa rekoh nece mi trebati vise pa da ih prodam ali ne znam za koju cenu konfe su:
Asus Geforce 8800 gts 640mb GDDR3 Asus M4A785d-m PRO Kingston 4Gb 2x2 DDR2 800Mhz AMD Athlon x2 64 5600+ 2.9Ghz Seagate Barracuda 400Gb Pioneer DVD-RW DVR-216D Napajanje je 500W ne mogu da se setim koja je marka
Necu ih skoro prodavati ali u roku od mesec-dva cu trebalo bih da sklopim ovaj bolji.. Usput CPU koji sam uzeo je AMD ATHLON II 250 3.0Ghz i MB je MSI 770-c45.
Pa od 9000 do 13000 imas nekolko opcija i to samo amd. Nvidia sa tim procesorom nikako Nvidia trazi noviju arhitekturu. Znaci od neke 6770,7750,7770,6850 ili nesto polovno tipa 5770,5750 neku 58xx ili 6850 Evo gde se po perfom nalaze http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/HD_7870_Twin_Frozr/26.html Inace trebao si bar neki sa 3 jezgra da kupis. Dva jezgra odavna nisu dovoljna mada u najvecem broju još uvek zavrsavaju poso.Znaci samo nekoliko igrica neces moci da igras ma koju grafiku da kupis. Jednostavno traze vise od 2 jezgra. Savet ako si to kupio pre neki dan zameni procesor za neki sa 3 il 4 jezgra a ako hoceš nvidiu onda zameni i maticnu pa kupi neku intelovu konfiguraciju. Znaci neki g620,630 ili g820 koji su oko 6000 i neki maticnu njjeftiniju od 4000 pa ces onda moci i nvidiu a cenovno je tu negde ko i ovo sto si sad uzo.Onda bi mogla neka gtx 560 ali vec prelazi 150 evra dok recimo ista ta al sa oznakom se ima za 110 evra al je pa dosta slabija ili pak neku polovnu tipa gtx 460. E sad neznam koje napajanje imas. Ako je ono od 1300 dinara onda nemas mnogo izbora i tu bi preporucio neku 7770,7750 ili 6770.
gtx 560 ti ti je preko 20 000 znaci 190 pa na gore a sa tim sto sad imas imaces samo slide show. Promeni prvo tu amd konfiguraciju koju imaš ako možeš za intelovu.Ako ostaješ na amd odnosno to sto imas (imam jedan komp koji je amd 240 i 5750) i osim par igrica sve radi super. Na to kad sam stavljao gtx 460 gtx 570 bio je slideshow.
E da te dve konfigariceje prodaces za onoliko koliko ce neko da ti plati. Realno ne vredi vise od 150 - 200 evra (ja nebi dao vise od 150 neko bi 200 realno verovatno 180) obe al ko zna za koliko možeš da prodas. Recimo taj amd 5600 možeš da prodas dobro al samo njega zasebno a kupice ga onaj kome je otiso procesor ili ko ima slabiji a hteo bi jaci a on je ipak prblizan tom kome si sad kupio.E sad ne verujem da si bas rad da nedeljamo to prodajes komad po komad. Stavi na oglase pa vidi.U principu sve je relativno. Prodaju ljudi ovu drugu konfiguraciju za 100 evra al ljudima koji neznaju kolko sta vredi i kojima je komjuter komjuter ma šta bilo unutra.
Mislim da bi ti to bilo pametno.Kad nisi hteo da slušaš mene i Dextera da kupiš AM3+ ploču u startu.Bolje da si uzeo c45 FX ploču i buldožera umesto c45 obične i tog Athlona x2.
Idi na intel ako hoces nvidia ili buldožer. Imam i phenom II 940 i gtx 460 a nije islo ni sa gtx 570 pa sam zato uzo amd 6950 koji radi extra i na atlon II 240. Ne ide kako treba. Doduse gtx 460 ne ide na mnogim kako treba cak ni na i7 2600 :) mada mnoooogoooo bolje al i tu je amd tecniji bar sto se tice gtx 460. Nesto su tu zabrljali sa tom grafikom al to druga prica. Kažem imam problema recimo u Battlefield 3 i u još nekim igrama kao i sa starijim igrama. Sa amd tih problema nema. Mislim sto se tice starih sve radi kako treba. To je bio uvek problem nvidie. Mislim proradi kad nadjes odgovarajuci drajver :) U svakom slucaju phenom je stara arhitektura i nije pravljena za ovo sto radi nvidia. U tome je stvar. Može on najverovatnije sve da izvuce al nvidia to namerno radi.Zato i kažem da ides na intel ako oces nvidia. Cak i sa ovim procesorima koje sam naveo radice kako treba al sa rezervom da njaverovatnije nece tamo gde se traze vise jezgra.i3 2100 ti kosta ko taj fenom i neka jeftinija ploca. To ti isto dobra opcija.Provereno radi dobro i sa jakim nvidia grafickimko i sa gtx 460. Komsija uzo pre nekimh mesec dana pa proverio. Nerucili u emi bilo bas povoljno gotovu konfiguraciju sa i3 2100 i 6770 pa sam stavio gtx 460. Battlefield 3 radi kako treba znaci bolje neko sa mojim fenomom. Doduse meni je sb 700 na maticnoj dok oni koji imaju noviji kazu da im dobro radi sa nvidia grafickim. Neznam. Na tebi je. Ja bi uzo ipak ako oces da daš vecu lovu i3 2100 neku jeftiniju plocu slobodno ionako se to ne ovrklokuje i gtx 560 obicnu.Ovo mislim ako ides na nvidia. Mada iskreno ja bi pre ovaj intel a amd grafiku recimo 7770 il 6850il 6870 :) , a sve ovo možeš da izbegnes ako samo kupiš AMD umesto NVIDIA i ostanes na to sto imas (sa ipak rezervom za taj procesor gde bi menjao za neki atlon x4 koji je sasvim dovoljan )za amd grafike. Fenom ti onda i ne treba nema razlike. E da nema atlona II x4 nigde :) ima samo x3. I on bi verovatno zavrsio. Ma ne opterecuj se mnogo Ako može zameni procesor ili i jedno i drugo ako nemoze kupi samo grafiku 7770 i uzivaj. Kazem ti sa amd atlon 2 240 i 5750 skoro sve igre rade extra. I mene poce boli glava :) , a tako mi bilo i kad sam ja uzimao. Zavidim ljudima koji kupe nesto za par minuta ne opterecuju se sta je bolje 5 posto a sta slabije. Što vise biras sve veca zbrka. :) Pozz
Pazi, nisam ni ja fan ATI-ja, ali mi je ova 6850 legla k`o budali šamar.Rekao sam ranije da neću uzimati ATI ali jednostavno za ono što meni treba, ova karta je i više nego dovoljna, pogotovo kad se pogleda koliko je povoljna po ceni.Za Nvidiju bih morao da uzmem i jači procesor i skuplju kartu.Mislim da će se i kolege koje preferiraju Intel/Nvidia kombinacije da se slože da je bolje na ovakvu AMD konfiguraciju staviti ATI kartu iz tog segmenta.Dosta ljudi se žalilo na probleme sa gtx 460 i ja lično ne bih rizikovao tu zajebanciju. Sa 6850 jednostavno ne možeš da pogrešiš, a ako keš nije problem, odmah idi i na Intel platformu.Zavisi za šta ti sve treba i koliko si zahtevan korisnik.Ja recimo ne bih video razliku u detaljima između igranja sa ovom 6850 i Gtx 680, ali svako ima neke svoje standarde...
8800GTS 640mb - 3500 RSD M4A785D-M PRO 3000 RSD 2x2GB 3500 RSD x2 5600+ 3500 RSD 400GB 3000 RSD(ako nema losih ili relociranih sektora) DVD-RW 700 RSD 500W - ako je Kinez, 500-600 rsd. Ako je neko bolje, jbg, kazi - pa cemo videti. :)
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Naime posto sam uzeo CPU i MB u skorije vreme, planirao sam da uzem i neku novu graficku solidnu za igranje oko 100-150e po mogucstvu neka od Nvidie posto nisam bas fan ATI-ja. :: Medjutim imam dve starije konfiguracije pa rekoh nece mi trebati vise pa da ih prodam ali ne znam za koju cenu konfe su :: :: Asus Geforce 8800 gts 640mb GDDR :: Asus M4A785d-m PR :: Kingston 4Gb 2x2 DDR2 800Mh :: AMD Athlon x2 64 5600+ 2.9Gh :: Seagate Barracuda 400G :: Pioneer DVD-RW DVR-216 :: Napajanje je 500W ne mogu da se setim koja je mark :: :: a druga je nesto slabija :: :: Gainward 7600 GT 256mb GDDR :: MSI K9n neo- :: 2Gb(2x1 Geil i Transcend) i 512Mb(Pq1) 800Mhz DDR :: AMD Sempron 1.6 ghz 2600 :: WD 160G :: Pioneer DVD-RW nzm model :: ATX 450 :: :: Necu ih skoro prodavati ali u roku od mesec-dva cu trebalo bih da sklopim ovaj bolji. :: Usput CPU koji sam uzeo je AMD ATHLON II 250 3.0Ghz i MB je MSI 770-c45.
dakle koliko vidim ova ATI je ipak bolja i jos jeftinija za 30e samo ne znam kakva je ova marka Powercolor pa mi recite ali ipak najverovatnije cu uzimati ATI...
Toothless-u zahvaljujem na savetu kao i svima ostalima
A sto se tice prodaje ove konfiguracije stavicu je na oglas za 200e pa cu je smanjivati polako ako niko ne bude uzimao...za ovu drugu cu videti..
Temperature su dobre, nije mnogo bučna... probao sam Mass effect 3, Skyrim,...izgleda bruka kad se podešavanja dignu na max. Ako imaš keša, idi na MSI zbog boljeg hlađenja pri OC i 3 godine garancije. Imaš ovu za 13900 dinara, još je fabrička OC verzija: http://tiny.cc/746bdw
Ako uzimaš 6850 bolje ti ovo ima 3 godine garancije a skuplja samo 400 dinara http://is.gd/CE2WPU mada bi ja uzo 7770 koja je skuplja 700 dinara http://is.gd/opwVXR koja je par procenata samo slabija ali je u dx 11 bolja, manje trosi ,manje se greje ,novija... Evo ovde možeš neka uporedjenja da vidiš http://www.anandtech.com/bench/Product/536?vs=539 Inace i 6850 i 7770 se solidno overklokuju e sad nemog da nadjem sajt gde sam svojevremeno gledao oc uporedjenje al je kod 7770 to malo više pa se tad izjednace, cak je 7770 malo i bolja. Ovo sve bez dizanje voltaže.
E da si se ranije javio bas juce sam prodao tu am3+ asus plocu za 4 crvene racun garancija papiri sve ok, usteda 2 i kusur crvene. Nego...
Cim je kesh problem idi na AMD grafiku, 6850 ili 6870 su best buy, ali gledaj da uzmes quad core procesor makar Athlon II kad vec nema Phenoma ili Buldozera, dual vec poolako ne moze da se nosi sa novijim igrama ili ih tera sa 100% opterecenosti...
Ubacis 4 gb jeftinog ddr3 rama i uzivas. Kasnije samo prodas svoju grafiku i doplatis za jacu kad izadju nove konzole i opet si miran duze vreme.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.