Imam racunar SHIT hocu Nov. Dosao sam do nekih para tako da sam sada u ozbiljnoj dilemi sta da kupim?Imam oko 2500evra.Jel mozete sa ovim parama da mi napravite racunar koji je stvarno samo za igrice plz plz plz plz plz plz.
Lijepo je sto ljudi imaju mogucnosti da kupuju skuplje/kvalitetnije konfiguracije,ali se ne slazem da treba potrositi citavih 2500 eura. Ozbiljnu igracku masinu mozes kupiti i za duplo manju cifru...ionako ces,posle godinu,zeljeti da kupis novu ,(navodno) `duplo brzu` memoriju,pojavice se graficka koja utvrdjuje pol djeteta u stomaku,monitor iz kojeg teku ljekoviti kristali...da ne pricamo o ugradnoj rerni na kucistu... Da me ne shvatis pogresno -necu te odvracati od kupovine takve masine,jer je izbor samo tvoj,i,ako imas para - kupi.
Ja samo zelim da igram igrice normalno,bez kocenja i zajebavanja i konacno zelim neku pristojnu grafiku a ne svaki put da stavljam na low ili ponekad medium,radio sam kao cuvar 1 god da bi skupio pare za komp.Znam sta hoces da kazes ali bas mi treba taj komp!!!!!!!
:: :: :: :: Ja samo zelim da igram igrice normalno,bez kocenja i zajebavanja i konacno zelim neku pristojnu grafiku a ne svaki put da stavljam na low ili ponekad medium,radio sam kao cuvar 1 god da bi skupio pare za komp.Znam sta hoces da kazes ali bas mi treba taj komp!!!!!!
ne bih da zvuci kao reklama. Neko je rekao imtel sa njima imam extra iskustva, u garanciji su korektni, samo imaju malkice jace cene, a-maze mi se svidja sa cenama, ne znam kakvi su u garantanom roku, microsystems ima ogroman izbor sa manje vise ok cenama, desk je ozbiljna firma, ali ne verujem da imaju sve ovo. Devize devize bonda elema
Ok meni se ona konfiguracija ic ne svidja cemu tv kartica kad decko hoce da se igra, drugo cemu 3 hdd za koje treba da pukne 500e a nece dobiti vise od 5% u igrama i to samo u ucitavanju verovatno, a sto je najgore nije rekao uzmi SLI ili crossfire !!! takodje sto da slupa 180e na 2 gb rama koji nikad nece da oc bolje da uzme 4gb obicnog i instalira 64bit vistu .... zvucnu nigde nisam video u spisku a to je za pro gamer knof obavezno...
slažem se i što se tiče tri hdd-a ,ne treba ti ,uzmi SLI obavezno NVIDIa je za igranje ipak bolja i što više RAM-a jer za VISTU ti treba bar 1GB, ALI POD VISTOM NE RADE IGRICE BAR TRENUTNO AKTUELNI NASLOVI ,pa zato instaliraj XP a ostalo uzmi zbog budućnosti svetle ,i izbaci zaista TV kartu a uzmi ozbiljno napajanje pa minimum 500W.Inemoj da se čudiš ako opet nešto zasecka zbog loših drajvera, podešavanja ili neke slične softverske zezalice jer hardver je tek 50 posto PC-ja.
zato sam i napisao dole da je to subjektivno i predlozio kao opciju da smanji hdd(ili mozda cak i izbaci) a te pare prebaci na procesor. Sto se tice 2 graficke po meni je to bacanje para, jer za duplo vise para dobijes 30% bolje performanse, za vistu je jos rano, a ja jos nisam dosao u situaciju na XPu da mi je malo 2gb.
tv karta, moze a ne mora, ali po meni je greota ne iskoristiti veliki monitro i za TV. Devize devize bonda elema
:: Ja bih ovako nest :: :: e6600 225eu :: p5w dh deluxe 195 eur (ili intel XBX2 :: Corsair XMS2, DDR2, 1GB, PC800 *2 184 eu :: hdd raptor 74 gb 161 eu :: 2* SATA2 500GB SEAGATE, 7200rpm, 16MB (Barracuda ES Server ST3500630NS) 360eu :: dvd pioneer 112d 35 eu :: dvd liteon sata 35eu :: graficka MSI NX8800GTX-T2D768E-HD 575MHz/1800MHz/DDRIII/384Bit/TV-out/Dual DVI 550eu :: kuciste po izboru 60eu :: napajanje Cooler Master iGreen Power 600W 125eu :: tv karta neka leadtek 50 eu :: zvucnici aletc lansing 3251 90eu :: samsung 226 bw 420 eu :: sveukupno oko 2500 eu :: :: mozda umesto 2 seagate 1 manji a onda jaci procesor tipa q660 :: ovo je bilo bas subjektivn :: :: Devize devize bonda elem :: :: Kucishte Antec 900 (100e), napajanje Corsair 620W ili Silverstone Strider 600W, monitor Samsung 971P (400e),jeste da je 19` ali je slika mnogo bolja nego na 226bw.I CPU kuler CM Hyper TX. Umesto dva DVD rezaca dovoljan je jedan, Pioneer 212 SATA ili NEC 7170S SATA.
AMD Athlon AM2 X2 6000+ Dual-Core BOX 18841 din 227 ⬠ASUS AM2 M2N32-SLI DELUXE/WIFI-AP 13269,21 din 159,87 ⬠Corsair 1GB DDR2 XMS2-6400 800MHz 5561 din 67e x 4 SEAGATE Barracuda ES 320GB 7200rpm 16MB cache Serial ATA II-300 7972,15 din 96,05 â¬x2 MSI NX8800GTX-T2D768E-HD 575MHz/1800MHz/DDRIII/384Bit/TV-out/Dual DVI 46986,3 din 566,1 ⬠NEC DA-7170 SATA Black 2948,16 din 35,52 ⬠Genius SW-5.1 Home Theater Sourround System - Wooden 9481,92 din 114,24 ⬠Samsung SyncMaster 225BW 30524,91 din 367,77 ⬠Antec Napajanje TP-TRIO 650W 8954,87 din 107,89 ⬠Antec Nine Hundred Gamer Case 8736,58 din 105,26 â¬
Pazi sad ovo, ima igara koje ni na P1 nece da seckaju i ima lepo da se naigras !!!
Tako da nisi bas lepo opisao sta bi ti u stvari hteo da igras, da li ti se svidjaju nove 3D pljucacine ciji su sponzori proizvodjaci gvozdjurije (koji posto poto zele da prodaju nove proizvode) pa ces za 24 meseca ponovo morati da radis kao cuvar ali samo nocu (veca kinta) da bi sakupio para za jos jaci racunar.
Evo moji klinci su bas neki dan otkrili da na disku imam SegaMEGA Drive simulator i brdo ROM-ova pa se odvaljuju od igranja na mom slabasnom racunaru i jos kazu da im je NBA Live `95 bolja od NFS MW i Carbon, od Far Cry, CIV IV, Myst-a, itd... (ja se licno ne slazem sa njima) i pri svemu tome nista ne secka.
Samo hocu da kazem da je sve relativno moj `Ajnstajne`.
Hvala momci stvarnoJos malo cu razmisliti i onda u shoping.A za igrice pa igro bi ove novije nwn2, medieval2 total war,nov ghost recon,lotr nov itd ,jel bi ove igrice radile dobro sa ovim konfiguracijama?
:: Ni meni se ta kofiguracija ne svidja...... :: Ima extra komp i za manje para.... Covek ima para za eXtra komp,a ovo ispod je neki osrednji...ali za nas obicne smrtnike je `eXtra`.
:: ASUS M2N-E nForce 570MCP/DDR2/SATA/GLAN/SB7.1/1000MHz/PCI- :: AMD Athlon 64 X2 5000+ Dual-Core BOX (AM2 Bolji je C2D...Ako ide na AMDa onda X2 6000+ :: GAINWARD 8800GTS 320MB GDDR3 1.1ns HDTV&DVI Out PCI-E Golden Sampl Neka uzme 8800GTX ili 8800GTU i normalno SLI ako uspe da je uklopi u cenu. :: KINGSTON VR 2GB DDR2 667 CL Sa ovom memorijom si MOZDA iskoristio 70% snage tog procesora...AMD mongo vise voli dobar ram od Intela i mnogo vise zavisi brzina procesora od brzine i kvaliteta memorije,a izabrao si jedan od najsporijih RAM modula na trzistu.
:: WD Caviar 500GB/WD5000KS,7200rpm, 16MB,S-ATA Dobar Hard. :: ASUS DVD-RW DRW-1608P3 Whit :: SAMSUNG SH-D162 (16xDVD,52xCD) Blac Imao sam mogo lose iskustvo sa ovim(Samasung) DVD rezacem i ne bi ga preporucio nikome. :: CREATIVE LABS SB X-Fi Xtreme Game :: COOLER MASTER S775/K8 Eclips Neka uzme Zalmana 9600/9700 ili CM Hyper TX(ovaj je jeftiniji,bolje hladi i tisi od Eclipse) :: COOLER MASTER Centurion T-0 :: Aluminium Midi Tower 380 Ovo napajanje je slabo za ovog potrosaca.Neka uzme min 550-600W i nece se javaljati na forumu sto mu se restartuje racunar u full loadu.
:: USB, FIREWIRE, AUDIO..>Evo je vishe nego dovoljno.>A sigurno je mnogo jeftinije..Pravi GAMER racunar..>AMD je mnogo bolji nego intel za Igre.... Eto.Pa javi... Mozda nisi cuo,ali AMD je bio bolji od Intela dok se nije pojavio C2D...X2 5000 je nesto sporiji od C2D E6400 koji koristi 65nm tehnologiju,manji je potrosac,manje se greje i normalno mnooogo bolji za OC...Mislim da je ova tema ispucana na svakom forumu i da nema potrebe vise da se pominje bilo kakvo poredjenje AMD Intel dok se ne pojave Agena i Barcelona...
Bilo koju konfiguraciju da uzmes neces pogresiti i gurace ti sve igre sa lakocom..Ja licno mislim da ne treba bacati tolike pare na nesto sto ce za koju godinu da bude u srednjem rangu,ako ne i losije od tadasnje ponude...
Brate razumem te sta hoces jer sam i ja slican ALI ne budi lud i nebacaj tolike pare..za 1200-1500e mozes uzeti BRUTALAN kompjuter na kojem NIJEDNA MOGUCA IGRA NECE seckati..a vi ostali ne palite se zivota vam 2 x 500 gb ????? 4 gb merorije ????2 x 8800 gtx od 500 e sa kojim ce u SLIi dobiti 20-30% vise ????prestanite da mastate i ozbiljno posavetujte coveka.Moj ti je savet MAX da potrosis 1500e (i to je puno), imaces brutalan komp, i nema sanse nijedna igra da ti secka(te igre koje si ti naveo su NISTA u poredjenju zahtevnosti sa drugim zahtevnijim igrama koji bi ti savrseno radile)..ostalih 1000e ....uzmi curicu za ruku i odvedi je u dubai ili na mesec za te pare
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647008. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.