Treba drugaru da sklopim mašinu za firmu i da mu uzmem neki MF uređaj, pa sam razmišljao o ovoj varijanti:
U E**i-ju da uzmem Altos start sa MSI AMD Zacate E350 X2 1.6Ghz integrisana Radeon 6310 2 giga rama(i dodao bih još 2 giga) 500gb HDD, tastatura i mišonja DVD RW, Kućište i napajanje 500w i dodam WIN PRO 64-bit
i da mu uzmem ovaj HP Officejet 4500 za kancelarijske zajebancije.Imam u kancelariji officejet PRO L7590 i šljaka za sve pare, pa reko da mu preporučim HP(mada ga lično ne volim).
Dvoumim se između ove gore mašine i Intel varijante sa G620 procesorom, mada mislim da je ovde AMD varijanta bolja kupovina.
Ta dva sistema nisu baš u istoj klasi. E350 se takmiči sa atomom a 620G je full desktop procesor, bar tri puta brži. Intel varijanta je i nešto jeftinija, posebno ako uzmeš 530G, umesto 620, koji je isto vrlo pristojan desktop CPU u klasi athlona X2. Ali zato amd ima bolju grafiku, ide u miniITX kućište, mnogo manju potrošnju... Šta ga znam, ako drugaru nije bitno malo više prostora i svaki wat struje, intel varijanta je bolji i jeftiniji poslovni PC, a ja ti savetujem 530G.
:: Ta dva sistema nisu baš u istoj klasi. E350 se takmiči sa atomom a 620G je full desktop procesor, bar tri puta brži. Intel varijanta je i nešto jeftinija, posebno ako uzmeš 530G, umesto 620, koji je isto vrlo pristojan desktop CPU u klasi athlona X2. Ali zato amd ima bolju grafiku, ide u miniITX kućište, mnogo manju potrošnju... Šta ga znam, ako drugaru nije bitno malo više prostora i svaki wat struje, intel varijanta je bolji i jeftiniji poslovni PC, a ja ti savetujem 530G :: :: ::
Nisam video tog startera, imaju bug u sistemu za pretraživanje. Imaš i Altos Best Buy sa G530 za 21200, a tu je i FM1 Altos Samurai sa A4 3400 za 21600.
što jeftinije.OK su mi njihove mašine, ali bih ipak recimo Cooler master kućište sa onim 420W napajanjem, mislim da će biti dugovečnije od ovih krševa koji idu u gotove mašine.Ako ne bude moglo, uzeću mu neku od gotovih i ćao...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.