Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Intel atom i full hd
STRANA 1 OD 1
vaikiki Intel atom i full hd 17.04.2012. 14:20 T45269

status: user
broj poruka: 304

da li je intel atom d410 dovoljan da potera x264 1080p?
tacnije da li je ovo: http://www.intel.com/content/www/us/en/motherboards/desktop-motherboards/desktop-board-d410pt.html dovoljno da potera ?

pozz
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mighty NE 17.04.2012. 15:26 #412874

broj poruka: 1670
Ja sam ranije imao miniITX ploču Intel D510MO s Atom D510 (dual core varijanta D410) i mada je 720p radio OK, za 1080p je bilo povuci-potegni. Morao si da paziš iz kog player-a puštaš, koji kodek imaš instaliran i nekad je OK radilo, nekad ne.

Ako ti treba neko low power miniITX rešenje gledaj nešto sa Zacate, tj. E-350, jer može da radi DXVA.

vaikiki re 17.04.2012. 15:35 #412875

mhm znaci ovaj ce da se pati i sa 720... :)
hvala...
Mixx ... 17.04.2012. 18:55 #412915

broj poruka: 2931
nije mudro u danasnje vreme procesorom vuci hd video, em izuva cpu em ne radi kako treba. gadjaj nesto sa integrisanom grafikom za te namene

obradmi Ovo bi ti zavrsilo posao 17.04.2012. 19:04 #412916

broj poruka: 7720
AMD E Series E-450 (EME450GBB22GV) ima gpu ubrzanje za te stvari
a i nije skup.Forsiranje CPU za te stvari dovodi do nenormalnog grejanja slabog CPU kao sto je Atom.
http://www.cpu-world.com/CPUs/Bobcat/AMD-E%20Series%20E-450.html

mighty Hehe 17.04.2012. 20:12 #412925

broj poruka: 1670
Sve, sve, ali koje grejanje? Ovo si sad lupio, sam tako, ili si čitao negde `na Internetu`

Pomenuta ploča D510MO mi je dve godine radiila u jako malom miniITX kućištu, gde je jedini pokretni deo bio hard disk - ni jedan ventilator, sve pasivno hlađeno. Bila je stavljena ispod stola, na pod, nikakvu cirkulacija vazduha oko kućišta nije imala.

Torrenti, JDownloader, nekih 6 meseci služila i kao HTPC, bila je ok za serije u 720p MKV formatu. I nikakvih problema nisam imao, pogotovu ne s temperaturom.

A radila je dve godine bez gašenja! Ponekad restart zbog update-a i to je to.

Na kraju rasprodao sve jer su mi i Atom i eventualna E-350 zamena bili jednostavno prespori procesori.

Atomu mogu da zamerim mnoge stvari, ali grejanje nije jedna od njih.

philaemos ... 17.04.2012. 21:24 #412932

broj poruka: 2743
U tom low segmentu bolje idi na AMD sto su ti predlozili, ako su ti multimedije bitne.

Na poslu sam imao tri netbooka sa razlicitim Atom procesorima i integrale Intel grafikom (trenutno koristim 2), i dosta su spori, ali za neki profi softver za firmu koji nije cpu zahtevan i office stvari su ok. Nisu za multimediju.
(verovatno su desktop verzije bolje, ali u svakom slucaju jako sporo resenje)

vaikiki re 18.04.2012. 12:22 #413063

ma naleteo sam na ovu plocicu jako povoljno... kontam da nece nista specialno poterati ali mislio sam da napravim `serverce` da skida torente da ima svn i ftp servere podignute i to je to...

al ono kad ce da bude upaljen stalno i da skida filmove... palo mi je na pamet da bude nakacen na tv pa reko da pitam dal moze da potera...

ono nisam u fazonu da dajem stotinak e da bi mi teralo film pored laptopa koji moze to da odradi...

hvala na odgovorima u svakom slucaju :)

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs