Znam da preko Amazona u Srbiju stizu samo Cd , knjige i .. medjutim mene interesuje druga stvar.U Americi imam 3 druga od kojih dvoje imaju cak i drzavljanstvo, oni svake godine dolaze bar jednom. Pitanje: da li neko ima iskustva sa kupovinom preko amazona u USA,koliko se ceka na proizvod koji si narucio,koliko je pouzdano da ces da dobijes bas ono sto si trazio i u ispravnom stanju i da li ako se odlucim na tu varijantu onu mogu to da donesu u Srbijeu bez carine ili da ga prosvercuju u torbi :D ,ono svako po dva parceta hardvera. ovo mi je prvii post, http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=44707&forid=5&katid=3 i tako dok cekam pretrazujem i primetim da za iste pare mogu da kupim mnogo bolju konfiguraciju ili onu koju sam hteo za manje pare. evo i linka http://www.amazon.com/gp/cart/view.html/ref=ox_sc_
Za Amazon vidi sa tvoja 3 drugara, ipak oni zive u USA, a pola USA kupuje preko Amazona, Ebaya itd. Mogu da ti donesu svasta ali samo ako ponesu kao svoje `licne stvari`, znaci bez kutije. Meni je drugar doneo prosle godine kameru na taj fazon.
:: Znam da preko Amazona u Srbiju stizu samo Cd , knjige i .. medjutim mene interesuje druga stvar.U Americi imam 3 druga od kojih dvoje imaju cak i drzavljanstvo, oni svake godine dolaze bar jednom. Pitanje: da li neko ima iskustva sa kupovinom preko amazona u USA,koliko se ceka na proizvod koji si narucio,koliko je pouzdano da ces da dobijes bas ono sto si trazio i u ispravnom stanju i da li ako se odlucim na tu varijantu onu mogu to da donesu u Srbijeu bez carine ili da ga prosvercuju u torbi :D ,ono svako po dva parceta hardvera :: ovo mi je prvii post, http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=44707&forid=5&katid= :: i tako dok cekam pretrazujem i primetim da za iste pare mogu da kupim mnogo bolju konfiguraciju ili onu koju sam hteo za manje pare. evo i linka :: http://www.amazon.com/gp/cart/view.html/ref=ox_sc ::
Oni nek kupe sta god ti zelis pa ti to prebijes sa njima kad dodju ili kako vec, ponesu u svojoj torbi koja ne ide u avion, nego sa njima (rucni prtljag) moze i sa kutijom samo kazu da je to poklon ili njihovo licno i nema problema, e sad ako imaju svaki po 4-5 kutija bice malo sumnjivo, ali ako svako ima po jednu stvar neces imati nikakvih problema niti carine.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Ok resili smo dve stvari : mogu da kupe i mogu da donesu svako po dva komada hardvera kao rucni prtljag. Ostaje pitanje pouzdanosti , vremena isporuke i ispravnosti komponenti. Da li neko ima licno iskustvo ili zna nekog ko je narucivao, kolko je cekao i da li je placao isporuku ...pricam samo o Americi, lako cu ja posle da doturim to ovamo :)
To ti je isto kao i ovde, postarinu moze da placa kupac a ne mora, zavisi kako se dogovore ljudi, inace u 99% slucajeva postarinu placa kupac , tj. ti tvoji drugovi koji ce da kupuju za tebe.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
pogledaj komentare tog prodavca, sta kazu drugi sto su uzimali, jak je to sajt, nisu to pilicari kao kod nas, mozda cak mozes i da vratis ako je neki problem, vracaju pare.
to sam primetio da je svaki diler ocenjen sa nekim procentom pouzdanosti koje dobija od kupaca,cak sam citao na nekim njihovim forumima da treba obratiti paznju na to kad su se registrovali kolkiko dugo posluju itd.
i ne moras da se brines, nije to srbija, sve sto porucis stice ti bez greske a plus imas i tracking posiljke pa mozes da nadzires istu.
Jedino je drkanje sto nece da salju u Srbiju, mozes neke artikle ali uglavnom nece, sto me i ne cudi za ovu rupu od drzave, da sam ja Amer ne bih se ni ja zajebavao sa usranim Balkanom.
Sto se donosenja tice moze to i mnogo vise od dve komponente, samo treba da ih raspakuju i pobacaju ambalazu, i onda ako se neki debil zadesi na carini i krene da ispituje slozis mu varijantu `kako vas nije sramota, ja se ubih po belom svetu da zaradim pare, dodjem ovde da ih potrosim a vi me jos zajebavate!!!
Ovo sam dva puta uradio, samo sto sam dodao jos par recenica koje ne bih citirao i prosao sam bez problema, zadnji put: iphone, PSP, XBox, DSLR i pun Q sitnica tipa Lens-evi,flash-evi, kartice,usb-stick-ovi i jos par komponenti za dijagnostiku kvarova na kompovima.
Ja preko amazona uzimam stalno. Vreme isporuke se razlikuje u zavisnosti od prodavca. Ako je prodavac Amazon ili neki prodavac koji se snabdeva sa amazona, onda roba stize najkasnije za 7-8 dana. Ako je prodavac neko 3, onda stize za 10-15dana. Uvek imas i opciju Amazon Prime, tad ti neke stvari,koje su podrzane, stizu za 2 radna dana. Sto se vracanja robe tice maksimalno su korektni. Posalju ti novi proizvod po istoj ceni i jos te caste nekim kuponom. Ako nesto ne stigne, samo ih kontaktiras preko ceta i oni ti to posalju opet i caste te nekim kuponom. Jednom samo dobili 1 hard disk gratis, jer nije stigao na vreme a oni poslali drugi, i 50ak dolara kupon jer smo cekali dugo da stigne hard.
Hvala na informacijama, u medjuvremenu sam se cuo sa drugom iz USA i on je potvrdio sve, cak mi je rkeao da je vec kupovao preko amazona i da funkcionise besprekorno. Ono sto me sad muci je sto se povecao izbor hardwera, danima vec gledam i biram, nailazim na marke za koje nisam nikad cuo i sretao se sa njima a ispostavlja se da su u vhu ponude za odredjene kompnente.Ovde u Srbiji je bar lako nema neki izbor daj sta das zna se sta valja i to uzmes. Konkretno imam problem sa izborom memorije i napajanja, ne znam na sta treba da obratim paznju.Da li je to ddr3 na 1600 ili 2133, ili je vaznije cas latency tipa Cl9 ,Cll 11, 9-9-9-28, 11-11-11-24,7-8-7-20 itd, za napajenje me interesuje da li ce da stane u moje kuciste midi atx http://www.chieftec.com/BX01.html , koje su max dimenzije? ovo je ono sto sam do sad sklopio : http://www.amazon.com/gp/cart/view.html/ref=gno_cart a ispod ima saved for later, to su opcije ili izmene koje doalze u obzir. cena bi trebala da bude oko 850-900 $. Voleo bi da imam dobro napajanje da nemoram da ga menjam sledecih par godina, memorija takodje, ploca na kju ce da ide neki novi cpu za godinu dve, ovaj cpu koji sam stavio nesto mi se i nesvidja previse... Ustvari sto vise citam forume i kritkie sve manje znam i nista mi nije jasno!!! E sad ako iko ima vremena i zeli malo da istrazuje voleo bi da linkujete vas izbor konfiguracije za ove pare. znaci ovih 6 komponenti : MB, CPU, HDD, ddr3 mem, G.K. ,napajanje sa izborom grafike sam zadovoljan i sa plocom, i hdd moze da prodje ali ostalo mi je enigma. Svaka ideja ili savet je dobrodosao da dodam ,imam vremena do 15 juna to je poslednji rok za narucivanje, mozda se pojavi nesto novo u medjuvremnu
Ne mozemo mi da gledamo sadrzaj tvoje korpe, tako da ovi linkovi nista ne znace. Koliko sam ja razumeo, ti planiras celu konfu iz usa? Da nije to malo previse da trazis od nekog, makar ti bio i rodjeni brat? Apsurd je kupovati ram npr tamo kad su i ovde jeftini. Nemoj da opterecujes ljude da ti sve to donose, nemaju oni sto kila da ponesu, vec samo jedan kofer. Nadji gpu i napajanje i puna kapa. A sto se tice hardwarea, ne znam sto bi kupovao preko amazona kad je newegg.com keva za sve. Ja sam odatle dosta stvari uzeo sto za sebe, sto za nekog drugog ko se ne razume- grafu, 16gb ddr3, sd card, dock station, SSD, usb, mp4 x2, itd, i nikada problem sa njima. U svakom slucaju, sa oba sajta ti je max pouzdano i retko dolazi neispravan hardver- ako sam ja smeo sata 2 SSD da kupim na slepo, bices i ti ok. Postarina je za vecinu stvari besplatna, a i kad nije, sve ti se odmah skida sa kartice, ne placas na ruke nista. Vazna napomena- ovde na te stvari neces da imas garanciju, racunaj i na to. Jos vaznije- sve sto mozes uzmi asus, kod nas vazi garancija na sve proizvode, samo izdiktiras serijski broj.
Aj uzdravlje
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.