ovo citirano ti ne preporucujem to je bacanje para....
Trenutno kakve su cene, amd athlon ili neki ekvivalent drugi sa x4 jezgra, ploca ima recimo ovu sto sam ja uzo je 5500 hiljada, patriot 2x2gb sam uzo na 1600mhz za 2000 dinara, ovakav cpu kao sto imam nije potreban za gaming, moze i neki slabiji quad da zavrsi posao, grafika, pff recimo 6850 6870, gtx550 gtx560, hard sto jeftinije da se prodje ili polovan u garanciji, i neko solidno napajanje od recimo 600w i to je to..... a ako ima sve ovo polovno na oglasima u garanciji time sto pre da se uzme :)
Zar stvarno mislis da sa budzetom od 40k treba da odvoji 50% za plocu i procesor ? Treba da juri 6850 neku na oglasima za 10-11k pa prema ovoj grafici da se usmerava sto se tice ostatka konfiguracije, ali ispod 6850 ne treba ici... pozdrav..
:: Možda nešto ovako: http://goo.gl/92Gn :: :: Skuplje je oko 2.000, ali se isplati :: :: :: ASUS P5K - Intel E5200@3.3GHz - Sapphire HD4870 - 2x2GB DDR2 Geil BD CL4 - CM Centurion 5 - Chieftec GPS-500AB - Samsung 931BF - Altec Lansing ATP3 - HDD`s WD 640GB AAKS, 1TB EADS, 1TB EARS, 1TB Elements, 250GB MyPass :: ::
@Adzem Stekao sam utisak da nije neki zagriženi gejmer, pa sam iz tog razloga predložio slabiju grafu ali dobru ploču i procesor. Grafu je lako zameniti kada bude imao para.
@SHARK69 kolega kao misliš da pomenuti procesori idu do 4GHz, kada su zaključani.
:: @Adze :: Stekao sam utisak da nije neki zagriženi gejmer, pa sam iz tog razloga predložio slabiju grafu ali dobru ploču i procesor. Grafu je lako zameniti kada bude imao para :: :: @SHARK6 :: kolega kao misliš da pomenuti procesori idu do 4GHz, kada su zaključani. :: :: :: ASUS P5K - Intel E5200@3.3GHz - Sapphire HD4870 - 2x2GB DDR2 Geil BD CL4 - CM Centurion 5 - Chieftec GPS-500AB - Samsung 931BF - Altec Lansing ATP3 - HDD`s WD 640GB AAKS, 1TB EADS, 1TB EARS, 1TB Elements, 250GB MyPass :: ::
Da ne pametujemo puno. Ovo je vise nego dovoljno za danasnje potrebe. http://goo.gl/4UieS Neces igrati sa AA i AF par igara, ali ce i dalje biti igrivo na 1920x1080. Ja sam ovo narucivao za igraonice po 30 000 dinara, mada je sada ova cena, ali to radi 24/7 zadnjih 4-12 mjeseci( zavisno od igraonice) i to je bitno. Ako ides na X4 631 idi samo na Biostar 75+( plus bitno menja stvari). Procesori idu od 3.71 do 4.2 Ghz stabilno, mada i tako OC-ni su 5% brzi od Core i3 u igricama, dok za sve ostalo tipa obrada video materijala, audio i gragicka obrada, ipak je 4 jezgra bitnije, dakle AMD. Kasnije, moze da se dokupi graficka kartica. Od formalnog obrazovanja plaćaćeš račune. Od samoobrazovanja ćeš se obogatiti, ali ne u Srbiji. :D
:: novo / polovno u garanciji :: :: asus p7p55d-e & intel i7 860/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb :: ::
ova konf. sto si naveo je oko 650 evra i to ne računajući ploču, jer koliko vidim ovog modela više nema u prodaji, a treba dodati tu napajanje i kućište, znači još 200 evrića, a čovek napisao do 40000din :) btw lepa je konfiguracija, ali skupa prijatelju :D i da ne pričam da uz ovo treba uzeti i valjani ekran...
Ovu nikako, taj procesor ti uospte ne pije vodu, a ni ploca nije nesto. Ona predhodna ti nije losa, jeste da je malo starijeg datuma ali ce sasvim fino da ti vrsi posao za igre.
:: Da ne pametujemo puno :: Ovo je vise nego dovoljno za danasnje potrebe :: http://goo.gl/4Uie :: Neces igrati sa AA i AF par igara, ali ce i dalje biti igrivo na 1920x1080 :: Ja sam ovo narucivao za igraonice po 30 000 dinara, mada je sada ova cena, ali to radi 24/7 zadnjih 4-12 mjeseci( zavisno od igraonice) i to je bitno :: Ako ides na X4 631 idi samo na Biostar 75+( plus bitno menja stvari) :: Procesori idu od 3.71 do 4.2 Ghz stabilno, mada i tako OC-ni su 5% brzi od Core i3 u igricama, dok za sve ostalo tipa obrada video materijala, audio i gragicka obrada, ipak je 4 jezgra bitnije, dakle AMD :: Kasnije, moze da se dokupi graficka kartica :: Od formalnog obrazovanja plaćaćeš račune. Od samoobrazovanja ćeš se obogatiti, ali ne u Srbiji. :D :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.