Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Konfiguracije
Nova konfiguracija a pravi problem
STRANA 1 OD 1
goran27 Nova konfiguracija a pravi problem 22.03.2012. 00:04 T44854

status: user
broj poruka: 372
Komsija pazario pre desetak dana komp,postavio je post na forumu o problemu.Da ne duzim plocha MSI 870S-C45FX,Phenom X4 960T,2x4gb Patriot ,Power Color 6870.Problem sto ponekad posle igranja igara zacrni ekran i mora reset.Kada pokrene test 3d Mark 2011 prodje test grafike ali kada dodje do Physc testa isti slucaj zacrni ekran.Posumnjali u procesor,ubacili moj Athlon II 255 i test prodje bez problema.Probam njegov procesor na mojoj ploci Gigabyte MA790X-UD3P i taj isti test prodje bez problema.Vratim ponovo na njegovu plocu-nece.Ocigledno da nije procesor problem.Ako imate ideju,pomozite.Pozz.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
f0rever Re: Nova konfiguracija a pravi problem 22.03.2012. 00:05 #407714

broj poruka: 3821
Azuriraj BIOS na toj MSI ploci, za pocetak.

Ako si kojem slucajem otkljucavao jezgra - to vrati na difolt.

I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!

:: Komsija pazario pre desetak dana komp,postavio je post na forumu o problemu.Da ne duzim plocha MSI 870S-C45FX,Phenom X4 960T,2x4gb Patriot ,Power Color 6870.Problem sto ponekad posle igranja igara zacrni ekran i mora reset.Kada pokrene test 3d Mark 2011 prodje test grafike ali kada dodje do Physc testa isti slucaj zacrni ekran.Posumnjali u procesor,ubacili moj Athlon II 255 i test prodje bez problema.Probam njegov procesor na mojoj ploci Gigabyte MA790X-UD3P i taj isti test prodje bez problema.Vratim ponovo na njegovu plocu-nece.Ocigledno da nije procesor problem.Ako imate ideju,pomozite.Pozz
::
goran27 re 22.03.2012. 00:12 #407717

Azuriran bios ali mrka kapa.Problem i dalje tu.Nisu otkljucavana jezgra.Pozdrav za Pancevo.

Miskonius probajte sa drugim ramom... 22.03.2012. 00:27 #407725

broj poruka: 4420
Mozda je taj neispravan

U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.

mixer93 Re: 22.03.2012. 00:29 #407727

broj poruka: 4187
Nego, interesuje me najjjjj ozbiljnije sta je to sa tim bios-om?
Sta god da se desava, prva stvar je drugi bios...

PCBerza u srcu!

goran27 re 22.03.2012. 00:34 #407729

Probacu da zamenim ram pa cu videti.Umoran sam odoh na spavanje.Ako vam se ne spava dajte jos neku sugestiju.Hvala i javicu se sutra.

f0rever Re: Re: 22.03.2012. 07:55 #407779

broj poruka: 3821
Kada izadju nove ploce(za novi socket, ili novije revizije za stari) - dosta puta se desavalo da proizvodjaci naprave propuste.

Cold boot, problem sa SATA konektorima, losa podrska za odredjene graficke kartice, memorije...

Zbog toga izlaze ubrzano ili ne - noviji biosi.

Jednostavno je najlakse preflesovati taj BIOS, jer u mnogo slucajeva zaista moze da pomogne.

Pogotovo ako na sajtu proizvodjaca pise da resava neke probleme, koji su tebi bas bitni, na primer.

Jos par sugestija:

Koje napajanje imas? Da li si siguran da je dovoljno za tu konfiguraciju?

Na koliko MHz ti radi memorija, uopste? Da li ima dovoljno napona, ako je na 1600?

Ako nema, proveri i to.

I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!

:: Nego, interesuje me najjjjj ozbiljnije sta je to sa tim bios-om?
:: Sta god da se desava, prva stvar je drugi bios..
:: PCBerza u srcu!
goran27 re FOrever 22.03.2012. 11:33 #407815

Napajanje je Thermaltake Litepower 600,ali ne verujem da je napajanje jer taj procesor radi bez problema na mom LC Power 600w.Jel moguce da se taj procesor jednostavno ne jasi sa plocom,mada na zvanicnom sajtu ploca podrzava.Pogledacu setovanje memorije.

imarkovic Re: Re: 22.03.2012. 11:53 #407817

broj poruka: 18996
mix, to je osnovna stvar kada je u pitanju neki misteriozni problem kada moze da bude maticna ploca umesana, plus, imas za svaku verziju biosa change log, u kom pise `popravljen problem sa tom i tom memorijom, resen problem sa tim i tim operativnim sistemom, resen problem sa BSOD` itd itd., to je uvek dobra i pozeljna intervencija, pa sta mislis zasto je danas `update biosa` doveden na ovako jednostavan nivo? Zato sto je aktuelno, popularno, naravno nije kao dobar dan ali kada postoji problem, bar si siguran da imas poslednju najbolju verziju biosa koja popravlja dosta toga na maticnoj ploci, osvezava je.

:: Nego, interesuje me najjjjj ozbiljnije sta je to sa tim bios-om?
:: Sta god da se desava, prva stvar je drugi bios..
:: PCBerza u srcu!
Dexter013 Ok. 22.03.2012. 12:07 #407821

broj poruka: 17093
Jako slican problem je imao moj kolega sa slicnom masinom a isto je bila nova,
jedan stap rama ga je zajebavao, on je bio krivac, probaj samo sa jednim pa zameni samo sa drugim, na kraju probaj sa tvojim trecim ramom. Aj pa javi, Pozdrav iz Panceva!

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz
Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz
GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
borac27 re 22.03.2012. 13:51 #407848

broj poruka: 96
Ako je konfiguracija nova,pretpostavljam da ima garanciju,najbolje je da ga reklamiras prodavcu,ako budes sam cackao previse po kompu postoji mogucnost da ti ne priznaju istu i da tebe optuze da si ga sam pokvario

somborac

imarkovic Re: re 22.03.2012. 13:55 #407851

ne moze niko ni za sta da ga optuzi ako ne postoje fizicka ostecenja

:: Ako je konfiguracija nova,pretpostavljam da ima garanciju,najbolje je da ga reklamiras prodavcu,ako budes sam cackao previse po kompu postoji mogucnost da ti ne priznaju istu i da tebe optuze da si ga sam pokvari
:: sombora
goran27 re 22.03.2012. 13:59 #407853

Probam ovo sa ramom pa javim.Pozdrav za sve a posebno za Dextera013.

MACHINE OCCT 22.03.2012. 14:11 #407860

broj poruka: 5704
Instaliraj directx pack sa neta pa ucitaj:

http://www.ocbase.com/index.php/download

Pusti PSU tester, full screen, max sve...ako se ugasi ili resetuje menjaj napajanje, meni na to smrdi jer X2 radi

imarkovic Re: OCCT 22.03.2012. 14:26 #407863

manifestacije ovog tipa sam imao samo dok sam radio sa kvalitetnim napajanjima tipa: Frontier, KME, Zito. Ako ima LC ili neko slicno onda sumnjam da je napajanje.

si mi video mozda za ono?

:: Instaliraj directx pack sa neta pa ucitaj
:: http://www.ocbase.com/index.php/downloa
:: Pusti PSU tester, full screen, max sve...ako se ugasi ili resetuje menjaj napajanje, meni na to smrdi jer X2 rad
MACHINE Re: Re: OCCT 22.03.2012. 15:09 #407880

Samo za servere, ne i za radne stanice. Jedino da predlozis Alfredu da ubaci remote monitoring za SpeedFan pa da mzoe da grupise masine prema aliasu...dotle:

http://www.makeuseof.com/tag/how-to-use-speedfan-to-remotely-monitor-computer-health/

:: manifestacije ovog tipa sam imao samo dok sam radio sa kvalitetnim napajanjima tipa: Frontier, KME, Zito. Ako ima LC ili neko slicno onda sumnjam da je napajanje
:: si mi video mozda za ono
:: :: Instaliraj directx pack sa neta pa ucitaj
:: ::
:: :: http://www.ocbase.com/index.php/downloa
:: :: Pusti PSU tester, full screen, max sve...ako se ugasi ili resetuje menjaj napajanje, meni na to smrdi jer X2 rad
imarkovic Re: Re: Re: OCCT 22.03.2012. 15:21 #407887

a koji je to za servere, kako se zove? Za servere mi i treba, ne treba mi uopste za workstation-e

:: Samo za servere, ne i za radne stanice. Jedino da predlozis Alfredu da ubaci remote monitoring za SpeedFan pa da mzoe da grupise masine prema aliasu...dotle
:: http://www.makeuseof.com/tag/how-to-use-speedfan-to-remotely-monitor-computer-health
:: :: manifestacije ovog tipa sam imao samo dok sam radio sa kvalitetnim napajanjima tipa: Frontier, KME, Zito. Ako ima LC ili neko slicno onda sumnjam da je napajanje
:: :: si mi video mozda za ono
:: :: :: Instaliraj directx pack sa neta pa ucitaj
:: :: ::
:: :: :: http://www.ocbase.com/index.php/downloa
:: :: :: Pusti PSU tester, full screen, max sve...ako se ugasi ili resetuje menjaj napajanje, meni na to smrdi jer X2 rad
MACHINE Pa pazi 22.03.2012. 15:36 #407895

svaki sever brand ima svoj remote management system za servere, blade i workstation racunare: HP, Asus, FSC...dolazi na diskovima a ima i da se skine...svi oni imaju health monitor koji se prati preko weba, udaljeno ili ti salje na mail alarme i upozorenja ako nesto odstupa...

imarkovic Re: Pa pazi 22.03.2012. 15:45 #407901

eh, pa znam ja za to, to se zove LightsOut, tehnologija za remote pristup serveru, manipulisanje firmware-om, neko otklanjanje kvara itd, to imaju i hp i ibm i dell i svi ozbiljniji serveri, ali to je totalno druga prica, nema veze, valjda ce mi proraditi ovaj software, sve nade su polozene u CentOS:) hvala u svakom slucaju

:: svaki sever brand ima svoj remote management system za servere, blade i workstation racunare: HP, Asus, FSC...dolazi na diskovima a ima i da se skine...svi oni imaju health monitor koji se prati preko weba, udaljeno ili ti salje na mail alarme i upozorenja ako nesto odstupa..
goran27 PRONADJEN KVAR 25.03.2012. 09:41 #408381

Ljudi pronadjen kvar,grafika PowerColor 6870 je defektna.Poslata na reklamaciju.Hvala svima na vremenu.Pozdrav.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs